Şimdi Ara

HB’DEN YENİ SIFIR ALINAN iPhone’un GARANTİ BİTİŞ TARİHİ 1 Ekim 2027 GÖSTERİYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • HB’den satıcı HB’nin kendisi olacak şekilde iPhone 16e aldım. Bugün geldi. Kutusunu açmadan önce bu linkten kontrol ettiğimde

checkcoverage.apple.com
    Kapsamı Görüntüleme - AppleCare ve Garanti
    https://checkcoverage.apple.com/?locale=tr_TR

“Aygıt etkinleştirilmedi” yazıyordu. Kutusu da açılmamıştı, şeritler yerindeydi. Cihazı açtım, kurulum yapmadan önce iTunes üzerinden iOS 26.4.1’e güncelledim, sonra eski cihazdan aktarım yaptım.

Pil devir sayısı 0. İlk kullanım Nisan 2026.

Ancak garantisine baktığımda bitiş tarihi olarak 1 Ekim 2027 gösteriyor.

Apple ile görüştüm. Bunun yaşanabildiğini, 72 saat içinde düzelebildiğini, 72 saat bekledikten sonra düzelme olmazsa benden faturanın ekran görüntüsünü alıp Apple’ın bu konu için özel olarak kurduğu bir departman ile görüştüklerini, onların tarihi düzeltebildiğini söyledi. Bunun tek istisnası dedi, Apple her telefon satıcısına belli bir miktar iPhone dağıtımı yapıyor, bazen satıcılar direkt Apple’dan aldıklarının dışında ayrıca başka satıcılardan da iphone satın alıp kendileri satış yapıyorlar. Her ne kadar o şekilde alıp satılan ürünlere kesilen faturalar da ülkemizde geçerli olsa da Apple onu kabul etmiyor, öyle bir durumda Apple sistemde garanti bitiş tarihinde bir düzeltme yapmıyor dedi. Öyle bir durum söz konusu ise telefonu HB’ye iade edeceğim, pazartesiye kadar düzelmezse Apple’ı aradığımda ilgili departmanın telefon seri numarasından kontrolünde bu belli olacak. İade açıklamasına da herhalde “telefonun garanti bitiş tarihi 2 yıl sonrasını göstermesi gerekirken 1 Ekim 2027 tarihini gösteriyor. Buna istinaden iade ediyorum” yazarım. Seçenek olarak da “kusurlu ürün” seçeneğini seçerim diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz, iade için böyle seçip yazmak uygun mudur? Pazartesiye kadar bekleyeceğim. Düzelmediyse pazartesi apple’ı tekrar arayıp düzelttirmeye çalışacağım. Olmazsa iade. İadeyi kabul ederler mi sizce, sorun yaşama ihtimalim var mı, cihaz telefon olduğu için? Tahkimle falan uğraştırmazlar umarım.

Mevcut durumda bu linkten baktığımda “Satın Alma Tarihi Onaylanmadı” yazıyor. Garanti bölümünde ise belirttiğim üzere 1 Ekim 2027 yazıyor.

checkcoverage.apple.com
    Kapsamı Görüntüleme - AppleCare ve Garanti
    https://checkcoverage.apple.com/?locale=tr_TR

Buna benzer bir durum yaşayan veya okuyan var mı? Ben sanki bir ara DH’de iPhone forumunda benzeri bir şey okumuştum, birkaç gün beklerseniz düzeliyor demişlerdi cevaben. Ancak detayını hatırlamıyorum. Apple’ın telefon hattında görüştüğüm kişi bazen bu bilginin hemen yüklenmediğini, buna benzer durumlar yaşadıklarını, 72 saatte kendiliğinden bilginin yüklenerek çözülebildiğini aktardı. O sebeple prosedür gereği 72 saat beklemeden şu anda işlem başlatamıyorlar.

Görüşlerinizi öğrenmek isterim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 9 Nisan 2026; 22:12:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sorun yok ürününüz sıfır. Ürün ilk kullanımı ile garanti bitişini hesaplayan sistemdeki bir bug bu, telefon aktifleştirildikten sonra ilerleyen günlerde olması gerektiği gibi güncellenecektir.

Üstad sıfır olduğundan pek kuşku duymuyorum. Asıl merak ettiğim, gerçekten 72 saat içerisinde bu sorun kendiliğinden düzelecek mi. Düzelecekse nasıl kendiliğinden düzeliyor bu, ve en başta neden oldu. Apple Contact hattındaki personel bana internet bağlantısı ile kendiliğinden 72 saat içinde düzelebildiğini, bu sorunun daha çok kendiliğinden internet bağlantısı olmayan AirPod vb Apple ürünlerinde görüldüğünü ama iPhone ve iPadlerde de buna denk geldiklerini söyledi.

Yıllar içerisinde çok sayıda iPhone ve iPad aldım. Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım, o sebeple düzelip düzelmeyeceği noktasında bir miktar kuşku taşıyorum.

Yine de sizin de düzeleceğini belirtmeniz önemli. Apple ile ilgili birikimi olan bir üyesiniz. Boşa yazmadığınıza eminim.

İnterneti normalde geceleri kapatırım, bu 72 saat içerisinde gece de açık tutacağım. Çünkü emin olmamakla birlikte internet bağlantısı önemli sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 9 Nisan 2026; 23:0:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TZX7

Üstad sıfır olduğundan pek kuşku duymuyorum. Asıl merak ettiğim, gerçekten 72 saat içerisinde bu sorun kendiliğinden düzelecek mi. Düzelecekse nasıl kendiliğinden düzeliyor bu, ve en başta neden oldu. Apple Contact hattındaki personel bana internet bağlantısı ile kendiliğinden 72 saat içinde düzelebildiğini, bu sorunun daha çok kendiliğinden internet bağlantısı olmayan AirPod vb Apple ürünlerinde görüldüğünü ama iPhone ve iPadlerde de buna denk geldiklerini söyledi.

Yıllar içerisinde çok sayıda iPhone ve iPad aldım. Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım, o sebeple düzelip düzelmeyeceği noktasında bir miktar kuşku taşıyorum.

Yine de sizin de düzeleceğini belirtmeniz önemli. Apple ile ilgili birikimi olan bir üyesiniz. Boşa yazmadığınıza eminim.

İnterneti normalde geceleri kapatırım, bu 72 saat içerisinde gece de açık tutacağım. Çünkü emin olmamakla birlikte internet bağlantısı önemli sanırım.

Belli aralıklarla cihaz apple'a veri gönderip alıyor garanti süresi v.b. gibi verileri senkronize ediyor, önümüzdeki birkaç gün interneti kapatmayın açık dursun düzelecektir.

• Düzelir düzelmez onu bilmem ama iade edeceksiniz hiçbir şey karıştırmadan iCloud çıkış yapıp telefonu sıfırlayıp paketleyin. İade sebebine vazgeçtim cayma hakkımı kullanıyorum deyin ve gönderin gitsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

https://forum.donanimhaber.com/iphone--163325852

Hepsiburada (satıcı kendisi) açılmış iPhone’ları iade almada sıkıntı yaratıyor mu, bilginiz var mı? Bazı firmalar telefon özelinde sıkıntı çıkarabiliyor. Amazon olsa iade konusunda bir kuşku duymazdım.

Aslında açıklamaya iade sebebini doğru yazmak isterim ki, iadeyi kabul etmezlerse tahkime gidildiği zaman onlara karşı iade sebebi bir done olarak dursun; ancak eğer sebebi yazınca iadenin kabul olmama, arıza çıkma ihtimali daha yüksek, o sebeple “vazgeçtim, cayma hakkımı kullanıyorum” yazıp iade etmek daha doğru diyorsanız, onu da yapabilirim. HB ile bu konuda bir deneyimim veya bir bilgim yok, yani iade edilen iPhone’lar için ne yaptıkları, nasıl karşıladıkları konusunda.

Bahsettiğiniz şekilde açıklama yazacak isem sanırım “Beğenmedim / yanlış sipariş verdim” seçeneğini seçmek daha uygun olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 10 Nisan 2026; 7:6:53 >

• TZX7 T kullanıcısına yanıt
    Cayma hakkı yasal hakkınız. İnternet üzerinden satışlarda bu hakkı firma size kullandırmak zorunda. Almıyorum diye bir şey söyleyemez. Sorunlu ürün olmasını bırakın keyfi olarak bile bu hakkınızı kullanabilirsiniz. Size bu hakkınızı kullandırmazlarsa THH’ye başvurursanız cayma hakkım kullandırılmadı diye sonucu %100 kazanırsınız.

Onun için diğer şeyler ile uğraşmadan cayma hakkınızı kullanıp geçin.

Hocam yasal hak bir tarafa, pratikteki uygulamalar ayrı bir tarafta olabiliyor maalesef. Firmalar türlü bahanelerle uğraştırabiliyor, özellikle de yasal süreç haklı olan taraf için uzun sürebildiği ve uğraştırıcı olabildiği için, yine ek olarak enflasyonun da yüksek olması sebebiyle. Tahkimden bir yıl sonra iade kararı çıksa bu iktisadi ortamda o iade tutarının alım değeri kayda değer ölçüde azalmış olacak. Tahkimde bir de süreç işlerken taraflar bir yerde bir araya gelip görüşmeleri falan da gerekiyor sanırım. Uzun iş. O noktaya gelirse uğraşırım elbet, ancak uzun iş olduğu için firmalar müşteri uğraşmaz veya bilmez veya uğraşsa da yasaya uygun davranmadığımızda nasıl olsa bir cezası yok diye yasaya uymayabiliyorlar bildiğiniz üzere.

HB’den bunu pek beklemiyorum ancak bir ara açılmış telefonların iadeleri ile ilgili kabul olmayacağına dair geçen senelerde haberler çıkmıştı, sonrası ne oldu bilmiyorum.

Tahkim süreci ile ilgili yazdıklarım doğru olmayabilir, o konuda pek fazla bilgim yok. Varsa hatalı bir nokta, doğrusunu yazabilirsiniz. Memnuniyet duyarım.

İade yöntemi olarak öneriniz akla yatkın, o noktaya gelirse o şekilde yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 10 Nisan 2026; 9:8:9 >

Tabi ki 14 günlük cayma hakkı süresi pratikte de uygulanıyor. Mediamarkt, Trendyol, HB vs gibi yerlerin tamamı bu yüzden iade alıyor.

• cihazda sorun olduğunu sanmıyorum. büyük ihtimalle üretim tarihi veya satıcıya geliş tarihi ekim 2025 olan bir cihaz satın aldınız. o yüzden o tarihten 2 yıl sonrasını garanti bitiş tarihi olarak gösteriyor olmalı. cihazı aktifledikten bir süre sonra gerçek değerine gelecektir garanti bitiş tarihi ama yine de içine sinmediyse cayma hakkından cihazı iade edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 10 Nisan 2026; 12:58:53 >
  • Yanıt yazanlara teşekkür ederim.

Güncelleme yapayım: cihazın garanti tarihi hala düzelmedi. Apple ile yarın tekrar görüşebilirim; ancak telefonda böyle bir problem olması rahatsız etti, bu problem cihazın Apple server’ı ile gerektiği gibi iletişim kuramamasından kaynaklanıyorsa, daha sonra da başka türlü problemler yaşatabilir diye bir düşünce oluşturdu. Cihazı burada önerildiği gibi sıfırlayıp iade etmeyi düşünüyorum.

İnternette çeşitli forumlarda HB’den alınan açılmış telefonun iadesi ile ilgili konularda kutusu açılmışsa veya cihaza sim kart takılmışsa iadenin kabul olmadığını, veya birkaç sene önce yapılan bir düzenlemeden sonra telefon gibi cihazların açıldıktan sonra keyfi iadesinin kalktığı, HB’nin sadece Apple servisinden rapor alınması halinde iade kabul ettiği gibi yorumlarla birlikte bir sorun olmadan iade alındığı şeklinde yorumlar da mevcut. “Müşteri temsilcisi ile görüşmeden direkt uygulama üzerinden iade talebi oluşturup gönderin, çünkü müşteri hizmetleri iade kabul olmaz diyebiliyor, engellemeye çalışabiliyorlar” gibi yorumlar okudum. O sebeple müşteri hizmetleri ile görüşmeden telefonu sıfırlayıp kendim talep açıp iadeye vereceğim. Bugün pazar olduğu için bugün iade talebi oluştursam Hepsijet kargo bugün evime gelmez zannediyorum, öyleyse yarın iş yerinden iadesini veririm?

İade sebebi kısmına “Vazgeçtim, cayma hakkı kapsamında eksiksiz iade ediyorum.” yazmayı düşündüm, sizin açıklama için başka bir öneriniz olur mu?

Açıklama kısmına şunu da yazabilirim: “Vazgeçtim. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da belirtilen 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade etme ve cayma hakkı kapsamında ürünü iade ediyorum.”

İlgili mevzuatta 48. Maddenin 4. Fıkrası:

(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart
    ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair
    bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya
    sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.
    Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını
    kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin
    bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat
    kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6502.pdf

Hatta iade açıklamasında ilgili 48. madde ve 4. fıkraya da atıf yapabilirim: “Vazgeçtim. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 48. maddesi ve 4. fıkrasında belirtilen 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade etme ve cayma hakkı kapsamında ürünü iade ediyorum.” Ancak buna gerek yok gibi, bir üstteki (2. yazdığım) açıklama kısmına yeterli sanırım.

En sonda “ürünü iade ediyorum” yeterli mi yoksa “ürünü eksiksiz iade ediyorum” olarak değiştireyim mi? Kutusundaki usb-c kabloyu vs açmadım, kutusu vs hep duruyor.

Birkaç forum başlığı ekliyorum:

https://forum.donanimhaber.com/hepsiburada-com-telefon-iadesi--137223159

Bunda nihayetinde sorun olmamış ancak 8 sene önceki konu:

technopat sosyal
    Alınan telefonu iade etme şansım var mı?
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/alinan-telefonu-iade-etme-sansim-var-mi.597232

www.r10.net
    Hepsiburada'dan alınan cep telefonu 14 gün içinde iade edilebilir mi? - R10.net
    https://www.r10.net/akilli-telefonlar-tablet/2995790-hepsiburada-dan-alinan-cep-telefonu-14-gun-icinde-iade-edilebilir-mi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 12 Nisan 2026; 10:53:21 >

• İade ile uğraşmanıza gerek yok.

Apple'ı arayın durumu anlatın düzeltiyorlar. Benim Apple Store Bağdat Caddesi'nden aldığım iPad Pro M2'de de oldu bu, düzelttiler. apple.com.tr'den iPhone 13 Pro Max aldığım zaman da oldu onu da hallettiler. Fatura tarihi söylüyorsunuz o andan itibaren garantiyi güncelliyorlar. Bu cihaz daha önce açıldı, kullanıldı anlamına gelmiyor.

Başka yerden, telefonculardan falan alsanız belki diyeceğim ama sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 12 Nisan 2026; 11:19:4 >
  • Cihazda ilk gün böyle birşey ile karşilaştiysan göndermen gerekirdi neden halen bekliyorsun kafani yoruyorsun.? Varsa problem muhattap olma geri iade et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yazınızda belirttiğiniz satın alım yeri detayları ayrıca önemli, teşekkürler. Yani direkt apple.com.tr ve Apple Store üzerinden alınan cihazlarda da bunun yaşanabildiğini görmek faydalı oldu. Ben İngilizce, Almanca ve Türkçe Apple forumlarında konuyu araştırdığımda bu problemi deneyimleyen fazla kullanıcıya rastlayamadım, olanlar da Apple hattında görüştüğüm kişinin de aktardığı üzere daha çok AirPods gibi internet bağlantısı olmayan cihazlarda olmuş gibi görünüyor. Bu da bana, iPhone’un internet bağlantısı olduğu için ilk kurulumda cihazın Apple server’ına sorunsuz bağlanıp kullanım ve garanti başlangıç bilgisini aktarabilmesi gerektiği, bunun olmamasının ileride de örneğin iCloud ve Screen Time (ekran süresi ayarları) senkronizasyonu gibi alanlarda problem yaratma ihtimaline bir gösterge olabileceğini düşündürmüştü. Ancak siz hem direkt apple’ın kendisinden iphone’u (ve iPad’i) almışsınız ve anladığım kadarıyla kullanım süresi boyunca da cihazın ayarlarının Apple ile senkronizasyonu noktasında hiçbir problem ile karşılaşmadınız. Doğru mudur?

Sizde de kurulum yaptıktan sonra check.coverage linkine cihaz seri numarasını girdiğinizde aynı bu mesaj mı görünüyordu?

Garanti kısmında ne yazıyordu? Benimki gibi 2 yıldan kısa bir süre mi görünüyordu yoksa hiçbir tarih görünmüyor veya bitmiş mi görünüyordu?

Apple ile görüştüğünüzde anında düzeltme sağlandı mı yoksa düzeltilmesi için birkaç gün beklemeniz gerekti mi? İnternet İngilizce forumlarda benzer durum yaşayıp Apple ile görüşme yapanların yazdıklarından, görüşmeden sonra 2-3 gün geçtikten sonra düzeltildiği, biraz zaman aldığı yazılmış. Sizde süreç cihazları doğrudan Apple’ın kendisinden aldığınız için belki daha hızlı işlemiş olabilir, çünkü satıcı bir şüphe uyandırmadığı için ekstra araştırma yapılmamış olabilir. Ben yarın Apple ile görüşürsem fatura bilgilerini onlara ileteceğim, onlar bu konu ile ilgilenen Apple’ın uluslararası bir birimine konuyu ve fatura bilgisini iletecekler Apple çalışanı ile yaptığım görüşmeden anladığım kadarıyla, o birimdekiler ürünün HB’ye bizzat Apple tarafından mı gönderildiği yoksa HB’nin cihazı Apple harici başka satıcıdan satın alıp onu mu sattığını kontrol edecekler (eğer öyleyse düzeltme yapılamadığını söyledi Apple çalışanı). Bunun neticesinde düzeltme olabiliyorsa düzeltilecek.

Aslında cihazı iade etmek istemiyorum. Sadece baştan Apple server’ı ile iletişimde böyle bir problem yaşanmış ve hala düzelmemiş olması ileride bu cihaz Apple server’ı ile komünikasyon ile sağlanan cihaz ayarlarının senkronizasyonu gibi hususlarda problem yaşatabilir mi düşüncesi üzerine iade etmeyi değerlendirdim, bir de online forumlarda bu mevzuya pek rastlamadığım için. Ancak sizin yazınız faydalı oldu.

Forumda başlık altında şu ana kadar böyle faydalı, düzeyli, bilgilendirici ve düzgün yanıtlar yazılmış olmasından ayrıca memnun oldum. Bu seviye bana DH’nin ilk zamanlarını hatırlattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 12 Nisan 2026; 12:8:28 >

13 PM'yi apple.com.tr'den aldıktan sonra eve geldiğinde kurulum sonrası Destek uygulamasında telefonu seçerek Kapsam Bilgileri kısmına bakmıştım. Telefon yanlış hatırlamıyorsam Aralık ilk haftası elime geçmişti. Yani kurulumu 5 Aralık'ta yapmışsam Destek > Kapsam Bilgileri'nde 20 Eylül yazıyordu. Ertesi gün Apple'ı aradım güncelledik birkaç güne görünür dediler ve düzeldi.

Aralık 2022'de de gidip Apple Store'dan iPad Pro M2 aldım onda da eski bir tarih yazıyordu onu da söyledim birkaç gün içerisinde onu da düzelttiler.

Zaten Kapsam Bilgileri kısmı zaman zaman güncellenir şu anda tesadüfen baktım yine güncelleniyor uyarısı var. Birkaç gün içerisinde düzelecektir.

Malum milyonlarca cihaz var ve günde bunların onbinlercesi yeni alınıp servera kayıt oluyor. Ben buna yoruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 12 Nisan 2026; 12:54:41 >

• Bu zamana kadar bekledim. Apple destek ile defalarca kez görüştüm, hala garanti tarihi düzelmedi. Hatta faturayı da gönderdim ama bir etkisi yok, cihaz açılışından sonra 5 iş günü geçmesi gerekiyormuş. Perşembe günü hala düzelmemişse arayın tekrar faturayı Apple’ın uluslararası birimine gönderelim, onların da düzeltmesi ondan sonra bir 5 iş gününü daha bulabilir diyorlar ki bu da totalde açılıştan sonra 14 gün yapar, yani iade etme hakkını boşa çıkarır.

Daha fazla uğraşmayacağım ve burada önerildiği şekilde yarın iade için cihazı vereceğim. Kutusuna koyarken video da çekeceğim.

Açıklama kısmına şunu yazsam nasıl olur sizce:

“Vazgeçtim. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da belirtilen 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade etme ve cayma hakkı kapsamında ürünü eksiksiz iade ediyorum.”

Açıklama yazısında revizyon öneriniz olursa değerlendireceğim. En başta “Vazgeçtim” yerine “Beklentimi karşılamadı” veya “memnun kalmadım” da yazabilirim.

İade sebebi seçeneklerinde “beğenmedim/yanlış sipariş verdim” seçeneğini seçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 14 Nisan 2026; 14:0:58 >

• İade sebebi olarak beğenmedim/yanlış sipariş verdim’i seçmeme rağmen uygulama açıklamanın haricinde fotoğraf da istiyor zorunlu olarak. İlginç. Umarım cayma hakkından iadede sorun çıkarmazlar.

Cihazı sıfırladığımı gösteren ekranın fotoğrafını çekip sisteme ekledim, çünkü sıfırlanmadan gönderilen cihazlarda iadenin kabul olmayıp geri gönderildiği yazıyordu. İadeyi oluşturdum. Bakalım cayma hakkına riayet edilecek mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 14 Nisan 2026; 21:36:22 >

• ilgili prosedür kendiliğinden en geç 5 iş günü içerisinde nihayete eriyor, güncel tarih yansıyor. iadesi lüzumsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi User Friendly -- 18 Nisan 2026; 15:51:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.