Şimdi Ara

Sony Xperia Z3 video inceleme 'Daha şık, daha hızlı ve daha iddalı...' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
2
Favori
6.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda bir tanıtım altında şöyle bir kullanıcı yorumu okudum:

"Ya cihazın ince olmasından vazgeçeceksiniz yüksek kapasiteli bataryaya sahip olacaksınız ya da ince telefona sahip olacaksınız ama düşük kapasiteli bataryasına rıza göstereceksiniz."

Hah hatırladım, Samsung Alpha'nın inceleme mi tanıtım videosu muydu neydi bu yorumun yapıldığı yer.

Şimdi meseleye geleyim; 3100 mAh batarya, 152 gr. ağırlık ve en can alıcı nokta; DERİNLİK 7,3 mm.

Demek ki su geçirmezlik dahil bunca özelliğin yanında bu boyutlarda bir kasaya 3000 mAh ve üzeri batarya yerleştirilebiliyor.

Saygılar.

Düzeltme: İmlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 14 Kasım 2014; 8:07:44 >
  • Elinize, ağzınıza sağlık. Harika bir tanıtım ve anlatım olmuş. Bu kadar akıcı ve doğru bir anlatım uzun zamandır seyretmedim. Tebrik ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EbuMuaz

Yakın zamanda bir tanıtım altında şöyle bir kullanıcı yorumu okudum:

"Ya cihazın ince olmasından vazgeçeceksiniz yüksek kapasiteli bataryaya sahip olacaksınız ya da ince telefona sahip olacaksınız ama düşük kapasiteli bataryasına rıza göstereceksiniz."

Hah hatırladım, Samsung Alpha'nın inceleme mi tanıtım videosu muydu neydi bu yorumun yapıldığı yer.

Şimdi meseleye geleyim; 3100 mAh batarya, 152 gr. ağırlık ve en can alıcı nokta; DERİNLİK 7,3 mm.

Demek ki su geçirmezlik dahil bunca özelliğin yanında bu boyutlarda bir kasaya 3000 mAh ve üzeri batarya yerleştirilebiliyor.

Saygılar.

Galaxy Alpha= 4.7 inc ekran
    Z3 = 5.2 inc ekran

Galaxy Alpha = 6.6 mm kalınlık
    Z3 = 7.3 mm kalınlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Görüntülü arama yok. Bu yüzden benim için böyle bir telefon da yok malesef. Zaten bu kadar paraya satıp ta 700 liralık telefonlarla aynı miktarda hafıza (16gb) koymak da ayrı bir saçmalık.

• Nexus 6 incelemesi yapacak mısınız ?
  • Arayüzü Nexus kadar boş ve sıkıcı. LG kadar özelleştirmeye imkan vermiyor. Hepsinden daha kötüsü bu kadar pahalı bir telefonda irda yok. Basit bir tv kumanda özelliğinden yoksunsun. LG G2 de çok alıştık bunlara. G3 dersek kasaları dökülüyor. Şarj soketi çatlağı ve boya atması en temel derdi. Bir sürü kişinin cihazı yenisi ile değiştirildi ama bu çözüm değil ki. Garanti bitene kadar ki 3-5 ay sonra değişim değil tamir yoluna gidecektir firma, telefon mu değişecek? Yazılım dersek ısınma kitlenme (şimdi hemen benim yoğurdumun içinde bal var diyenler zıplayacaktır ama yemez 1 hafta kullandım da konuşuyorum) vb. sorunları var.
    Yelpazeyi açacak olursa Note4 zaten Touchwiz arayüzünün sevimsizliği ile meşhur geriye pek doğru dürüst bir şey kalmıyor.
    Bence şu sıra fiyatların bu kadar yüksekliği ve tekrar eden teknolojilerin ara geçiş dönemi olması nedeniyle büyük yatırıma girmeyip ya 500 - 800TL bandında Asus Zenphone serisi, MotoG vb. cihazlardan almalı idare etmeli yada biraz daha iyi fiyat performans cihazı LG G2, HTC (model hatırlamıyorum) Sony Z1 vb. bir cihaz alıp geçişi atlatmalı.

Market ve kullanım sıkıcılığı olmasa Lumialarıda fiyat/performans olarak başarılı buluyorum.

iPhone gurubunu bu kıyaslamalara hiç katmak istemiyorum onun kullanıcısı belli bir kitle zaten öyle devam ediyorlar...

• ARKADAŞLAR FİRMALAR BİLE ARYIŞ İÇİNDEYKEN BU CİHAZLARA BU PARALARIN VERİLMESİ PEK MANTIKLI DEĞİL.EN AZINDA ŞU ARA DÖNEMİNİ ATLATMAK GEREKLİ.ZİRA 20NM VE 64 BİT DÖNEMİNE GEÇİLDİĞİNDE ASIL TELEFONLAR O ZAMAN ALINIR.SONUÇ OLARAK SAMSUNG UN S5 DEN ALDIĞI DARBEYLE HEM TASARIM HEMDE DONANIMSAL AÇIDAN SAĞLAM 20NM VE 64 BİTLİK BİR S6 GELECEĞİ KANAATİNDEYİM.KESİNLİKLE Z3 KÖTÜ BİR TELEFON DEĞİL FAKAT KENDİ TELEFONLARININ KULLANDIĞI AYNI SENSÖRLER DİĞER FİRMALARDA DAHA İYİ FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKMESİ BENİ DÜŞÜNDÜRÜYOR.BİRDE ERDİ,ENDER VE MESUT BEYLERDEN TELEFONLARI TANITIRKEN DİĞER TELEFONLARLA KIYASLAYARAK TANITIM YAPMALARI TEKNOLOJİ SEVEN ARKADAŞLARI DAHA TATMİN EDECEKTİR.DONANIMHABER ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDERİM.
    SAYGILAR,

• cihazı z1 z2 ile kıyaslamıssınız keske lg g3 ile yanya kamera bencmark internet testleri yapsaydınız

• z3 kötü bir telefon değil yalnız z1 ve z2 kullanıcılarının illa değiştirmek istiyorum diyorlar ise bence kesinlikle z4ü beklemeliler. Sony , 6 ayda bir amiral gemisi çıkarma furyasını maalesef çok iyi bir strateji olduğu söylenemez.Bu yüzden 2015de tek amiral gemisi çıkarma kararı aldıklarını açıklamışlardı.
    İşte bu sebeplerden dolayı bence Z4 beklenmeli...

• incelemelerinizi gerçekten ilgi ve merakla takip eden birisiyim.

tüm üst seviye akıllı telefonların bulunduğu bir genel karşılaştırma videosu yayınlamanızı da talep ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdiva

quote:

Orijinalden alıntı: EbuMuaz

Yakın zamanda bir tanıtım altında şöyle bir kullanıcı yorumu okudum:

Saygılar.

Galaxy Alpha= 4.7 inc ekran
    Z3 = 5.2 inc ekran

Galaxy Alpha = 6.6 mm kalınlık
    Z3 = 7.3 mm kalınlık

Galaxy Alpha'nın altına yukarıda bahsettiğim yorumu yapan kişi, konuyu özetlediğim noktaya muhalefet etmiş. Yani telefon derinliği düştükçe batarya kapasitesi azalıyor doğrusalını savunmuş. Siz burada sadece ekran boyutunu ele alarak aradaki 0,7 mm derinlik farkına karşılık 1240 mAh lık farkı makûl görüyorsanız diyecek birşeyim yok.

Samsung üzerinden gittiğimiz için bir örneği yine Samsung Galaxy S5'ten vereceğim. 5,1 inç ekrana 8,1 mm derinlik kazandırmış ve 2800 mAh batarya yerleştirmiş.

*Kesinlikle marka fanı değilim. Yıllar önce Samsung Wave kullanmıştım. Şu an Discovery kullanıyorum. Sadece istatistikler üzerinden durumu değerlendiriyorum.

• oguzhant O kullanıcısına yanıt
    Z3 ün Arayüzünü lg g2 ve g3 il kıyasladığında sadece bazı efektlerin olmadığını görüyoruz onun dışında zaten neredeyse bütün android telefonlar benzer bir arayüze sahip hatta bence sony arayüzü, daha bir bütünlük içinde sunmuş daha stabil ve göze hoş gelen bir arayüzü var mesela kendi animasyonlu duvar kağıdı ile ps3 ve ps4 arayüzü kullanıyorum gibi oluyor oda bence ayrı bir keyif.. birde ikonların boyutu çok hoş olmuş .. birde sony özel walkman , kamera , albüm ve film arayüzleri oldukça hoş ve diğer android telefonlardan oldukça güzel ve farklı olmuş.

bende g2 den z3 e geçtim ama kumanda özelliğini hiç kullanmadım evimde digitürk var ve söz konusu kumanda uydu alıcılarını çalıştırmıyor sadece tv aç kapa ses arttırmaya yarıyor buda benim işimi görmüyordu açıkcası.. e büyük bir çoğunlukta artık uydu uzerinden yayın izlediği için çokta yararlı olduğunu düşünmüyorum.
    ben sadece klima da kullandım o da iki defa falandır çünkü tüm fonkisyonları çalıştıramıyorsun ... bu kumanda olayı tüm fonksiyonlar ve uydu alıcıları için optime edilmedikçe işe yarayan birşey değil ... ama ben çocuk gibi teknoloji mağazasında maksat eğlence olsun diye tv leri aç kapa yaparım dersen o ayrı :)

fiyat performans olarak evet G2 halen iyi bir cihaz ona birşey diyemem ..ama önümüzdeki sene Ek vergilendirme olayları geleceği için kaliteli ve yüksek performanslı telefon alak isteyenler bence z3 yada note 4 e geçsin.. seneye 500 tl daha pahalıya alabilirsiniz yeni çıkacak telefonları

• @mavvrick

G2deki kumanda öğrenebilen akıllı kumanda. Siz tam kullanmamışsınız sanırım. En gelişmiş kumanda G2'de şuan. G3te muhtemelen aynıdır. İsterseniz özel olarak butonları tek tek kendiniz tasarlayıp klima, tv ve uydu alıcıdaki sık kullandığınız tuşları tek ekranda tanıtabilirdiniz. Hazır listelere mahkum değilsiniz LG'de. Her türlü kumandanın her tuşunu tanımlayabilirsiniz. Ama biraz uzaklaşınca algılamıyordu orası ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 14 Kasım 2014; 10:14:34 >

• 2300 tl para verecen 16 gb hafızaya sahip olacak,üstüne geçen senenin işlemcisi ile çıkacak. Z2 daha alınası.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam bence çok gerekli olmadığı için çok kurcalamadım .. yinede z3 te kızılötesi olmaması büyük bir eksiklik değil artılarının yanında ..kald ki kzılötesi çok eski bir teknoloji ve bence modası geçti böyle şeylerin ..nokia 7650 5800 n73 vb. tellerde bile kumanda vardı temel özellikleri kullanıyorduk tabiki nu kadar fonksiyon yoktu o da ayrı birşey :)
  • Telefonda ki benim gözümdeki eksiklikleri 16 GB'lık düşük hafıza ve Kamerada OIS [ Az daha IOS yazıyordum :-) ]

• Herşey güzelde ön kamera sırıtıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kule_genclik

aman hocam aralikta z3 sahibi olma. z4 ocakta 810 la gelicek diyorlar. sabret.

Nisanı bulur çıkması Z4 ün. Zaten 2k lı geleceği için performans olarak pek farklı olmayacağını düşünüyorum.

Ayrıca fiyat olarak da biraz yüksek çıkma ihtimali var.
  • Bütün yazılım özellikleri verilen 4.4.4 güncellemesi ile Xperia Z2'de aldı. ;) O yüzden 1.600 TL verip ki bence daha şık Z2 almak varken 2.200 TL verip Z3 almak akıl işi değil. :D

• Drone kimin :D Kesin Mesut abinindir, ikisibir videolarının birinde hevesle anlatmıştı Drone'ları :) Baştaki Drone'la çekim kısa da olsa videoya renk katmış, ufak ama güzel bir detay olmuş.

Kayma sorununa değinilmesi hem ilginç hem de iyi olmuş, ilginç olan yanı çoğu incelemede pek bahsedilmemesi, iyi olan tarafıysa telefonu kimi zaman dizinde tutanlar için faydalı bir bilgi olması. Telefon seçimini etkiler mi bilinmez ama telefon incelemelerinde mutlaka olması gereken bir test.

Baktım baktım, bildirim ışığını halletmişler, hoparlör konumlandırması da bence iyi, bir açık açıyorum derken şu kapağı düşmüş gibi gözüken bağlantı portu gözüme takıldı yine, niye kapanmıyor orası bir kapakla? Bilmediğimiz özel bir sebep mi var? Bir tek bana mı çirkin görünüyor :D

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.