Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 video inceleme 'Sony'nin liderlik yarışındaki en güçlü hamlesi' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
2
Favori
6.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geç te olsa incelen di mi incelendi kısa oldu ama yinede incelenedi mi incelendi yapmayınca neden incelemediniz uzun olunca sıkıcıydı kısa olunca hi iyi değildi size giçbir türlü beğendiremiyorlar
  • Açıkçası ben bu telefonun kamerasının çok daha ileri seviye olmasını beklerdim , ama s4, g3,z1 gibi telefonlardan daha iyi resimler çekemiyor.(malum sitenin karşılaştırma kısmında inceledim) Bu sebepten telefon isterse uçsun genede almayı düşünmem şahsen

• eh her ne kadar tavsiye de etseniz,ben nedense begenmedim bu telefonu.Yani m8 deneyimleyen biri olarak sanki bi tarafı eksik kalmıs bu telefonun
  • Çok şık olmuş ben xperia arc s kullandım telefon değiştirdim ancak satmaya kıyamadım özellikle fotoğraf çekimi rakipsiz tavsiye ederim..

• Süper bir video inceleme olmuş abi, ellerine sağlık tam anlamıyla Z2 ile ilgili aklımda net fikirler oldu.
    Donanımsal olarak zaten eleştirilmeyecek yeterlilikte bir telefon, Sony telefonlarının tasarımları da artık insanların gözüne fazlasıyla hitap ediyor..

• z3 sızıldırılıo bizde hala z2 konusu tartışılıo
    insan gerçekten hayret ediyor
  • Şİmdi ben z2 alsam yıl sonunda z4 lansmanını görüp kafayı yiyeceğim
    tasarım çok iyi ama ekran-kasa orantısı berbat.Alt-üst boşluklar telefonu bozuyor rakiplerine göre.
    Donanım performansı bakımından zaten yeterli düzeyde ancak benim bazı alan arkadaşlarımın yazılımsal bazı problemleri olduğunu iletmeside beni bir adım daha uzaklaştırıyor z2 den.

Şahsen ben lg g3 alacağım zira samsung devride kapandı bu yıl.yıllardır kullandığım galaxy serisini bitiren samsung ne donanımsal nede tasarımsal anlamda devrimsel değişikliğe gitmediğinden lg g3 telefonu kendime daha yakın görüyorum.(3gb versiyonu) dolayısı ile panel teknolojisi ve diğer ekstra özellikleriyle benim tercihim z2 ye göre lg g3 olacak..
  • 3 saatlik incelemeler olması saçmaydı zaten açtım 18 dakika boyunca izledim , 1 saat ve üstü olsaydı mesela izlemezdim. Telefonun her özelliğinden de bahsedilmiş, benim açımdan eksik yok ama bu forumdakilerde olan hiçbir şeyi beğenmeme, her şeyi eleştirme durumu da gitgide artıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony genelde mühendislik örneği ürünler yapar. Samsung gibi piyasaya bodoslamadan ürünle dalmaz. Bu her ürünü için böyle. Fotoğraf makinalarından panel üretimlerine kadar... Xperia Z serisinin telefonları su geçirmezlik ve dayanıklılıktan öte bu sebeple ileri mühendislik örneğidir.

Örnek vermek gerekirse Z1'de su geçirmez katman iki farklı kısımdan oluşuyordu. Bu da toz ve su geçirme konusunda bir riskti. Bunun önüne geçebilmek için çerçevede yekpare bir materyal kullanmaları gerekiyordu. Reçene ve Polikarbon bağlantısı kullanarak hem sağlamlaştırdılar hem de bi adım öteye taşıdılar..

Donanım olarak zaten bu segmentteki telefonların hepsi hemen hemen aynı yongalar ve özellikteler. Hiç birinin performansı diğerinden kat be kat üstün değil. Olay yazılım geliştirmesinde ve firmaların son kullanıcıya sundukları STABİL uygulama ve yazılımlar da bitiyor. Sony Xperia Z, Z Ultra, Z1, Z1 Compact, ZL, ZR, Z2, Z2a, ZL2 modellerinde aynı tip kasa teknolojisi ve donanım kullanarak Amerikan rakibi APPLE gibi yazılım konusunda daha stabil ve sorunsuz cihazlar üretmek istiyor. Samsung gibi ürün sınıflandırmaları, kasa tasarımı konusunda saçmalamıyor açıkçası.

Biliyorsunuz ki APPLE 20 tane farklı telefon üretmez. Bütün yazılımını 2 model üzerinden geliştirir. Yazılımı bunlara uygun hazırlar. Bu sebeple daha düşük donanımla daha stabil daha etkili daha gelişmiş bir işletim sistemi üretir. Sony'nin de Android pazarında yapmaya çalıştığı strateji tam olarak bu..

Telefon ebadları ya da kasasında ufak değişikliklere giderek, aynı tipte donanımlar kullanarak ve ilk çıkardığı Xperia ailelerinde yaptığı hataları yapmayarak ciddi ilerleme kaydetti..

• Bu mesajı Xperia Z2 nin çerçeveleri kalın diyen düşünme yetisini kaybetmiş insanlar için tekrar kaleme alıyorum.

Öncelikle kamera sensörü büyüdükçe modülün de her açıdan büyüdüğünü bu mesajın sonuna kadar aklınızda tutun. Bu 1. kural.

Diğer bir husus kamera modülünün kasa içinde nereye konulacağı ve buna bağlı olarak tasarım kalınlık ve üst çerçevenin nasıl değiştigi.

Şimdi gelelim Sony telefonlarda çerçeve neden fazla?

Sony' deki 1/2.3'' lik sensör S5 hariç diğer telefonların 1/3'' lik ufak sensöründen %70 daha büyük. Bunun sonucu olarak modül en ve boy olarak ( karşıdan bakınca modülün görünen alanı ) yaklaşık %70 artarken, telefonun kalınlığını, tasarımını ve çerçevelerini etkileyen asıl kısım olan derinliği de ortalama %70 olarak artar. Bu oran kullanılan lensin katman sayısına göre artabilir veya azalabilir.

Sony bilindiği gibi IPS-LCD ekran kullanıyor ve bu ekran AMOLED den daha kalın.
    Sony bu büyük sensörü kasaya sokmak için 3 yok kullanabilir.

1-) Şu an yaptığını yapıp kamera modülünü ekran ile kasanın üst kısmı arasına sıkıştırabilir. Bu sayede daha ince ve arkası jilet gibi dümdüz masaya koyunca oldukça klas duran telefonlar üretir ve üst çerçeve kalınlaşır.

2-) Htc ve Lg gibi eğimli tasarım yapıp kamerayı ekranla arka kapak arasına yerleştirebilir. Fakat bu yol tercih edildiğinde kasa diğerlerine göre bariz daha kalın olmasına rağmen sensör alt sınır olan 1/3'' te kalır ve 4 mp gibi düşük çözünürlük yüksek pixel boyutu veya 13 mp gibi orta çözünürlük düşük pixel boyutunda kalınır. Sony gibi 1/2.3'' lik sensör kullanmaya kalkışırlarsa da cihaz minimum 10-11 mm kalınlığında olur ki bu çok daha fazla eleştirilir.

3-) Samsung gibi ince olan AMOLED ekran kullanabilir ve aynı zamanda görüntüyü bozan kamera çıkıntısı koyarak yine aynı kalınlığı sunabilir fakat yine sensör Sony ninki kadar büyük olmaz. 1/2.6'' te kalır.

Sonuç olarak şu anki teknolojilerle kesinlikle hiçbir marka o sensörü ince, çıkıntısız ve ince çerçeveli bir kasaya sokamaz. Ya da sokmak için 1/3'' ten bile küçük oldukça kalitesiz sensör kullanır. Tasarım harikası bu 2200 liralık telefonda sonuç ne mi olur? Vasat bir kamera ve hiç olmadığı kadar kötü eleştiri.

Umarım bu yazdıklarımı ve Xperia ların neden kalın çerçeveye sahip olduğunu anlamışsınızdır. Herkese iyi forumlar dilerim.

• merak etmeyin s6 incelemesine kadar sürecek Erdi beyin kısa incelemeleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: unsal.003

diğer markalar en ince ayrıntısına kadar inceleniyor da iş Z2'ye gelince bu kadar kısa mı kesiliyor ???

Evet pozitif enerji ile devam,paylaşım için teşekkürler,forumdur burası ,burada paylaşılana elbette yorumlar gelecektir,zevkler ,renkler sonuçta birbirine uyamazlarki ,pozitif enerjiyi kaybetmeden yola devam
  • Video su kadar bu kadar vs diye elestirenler video yu inceledigine dua edin sony telefonu cok gec verdi incelemese bile hakli sony kullandim bir daha kullanmak istemem cunku her 6 ayda bir video ne bu ya telefon 2200 tl 1

Altin kaplama sanki birde emege saygi duyun adam tatil vs dememis sizin icin ugrasmis emege sayginiz olsun sony adam olsun cikinca yollasin telefonu donnaim haberde ekip olarak erken incelesin (tarafımdan düzeltiilmiştir cepten yazmıstım biraz karısık olmus acele ettiğim için de konturol etmeden gönderdim ki bir kac yerde mesajın otomatik atadıgı kelimeler girmiş gerci 2 yerdemi ne neyse kusura bakmayın ama yazdıklarımn arkasındayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gilendi -- 3 Ağustos 2014; 21:29:24 >
  • gilendi G kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: gilendi

Video su kadar otki bu kadar vs diye elestirenler video yu inceledigine dua edin sony telefonu cok gec verdi incelemese bile hakli sony kullandim bir daha kullanmak istemem cunku her 6 ayda bir video ne bu ya telefon 2200 tl 1

Altin kaplama sanki birde emege saygi duyun adsmbtatil vs dememis siizn icin ugrasmis emege sayginiz olsun sony adam.olsun cikinca yollasin telefonu donnaim haberde ekip olarak erken incelesin

Türkçeyi öğrenip gelsen daha iyi olacak. Ayrıca, telefona ''2200 TL altın kaplama sanki'' diye bir eleştiride bulunmuşsun. Elindeki telefonun modelini ve fiyatını sorabilir miyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soshine -- 31 Temmuz 2014; 18:23:32 >
  • advertorial

• quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

Orijinalden alıntı: quartx

quote:

Orijinalden alıntı: orhanyıldız

quote:

Orijinalden alıntı: fx57

@orhanyıldız,

Merhaba,

Bence siz yorum yazmak için yorum yapmışssınız.

Sizin dediğiniz gibi bir niyetimiz olsa, stüdyoda hızlıca çeker bitirirdim. Bu telefon için diğer telefonlarda yapmadığım kadar dış mekan çekimi ve özel uğraş gösterdim.

Önce emeğe saygı gösterelim sonra eğer gerçekten eleştri gereken bir şey varsa eleştirelim derim.

Teşekkürler.

S5 incelemesi 120dk z2 incelemesi 18dk iken ne kadar özenilmis tartisilir

Samsung s5 için özel istekte bulunmuştur. Aynı isteği Sony yapsın sony içinde olur. Bunu Sony ye söyleyip gaza getirirsen olur.

Özel istek
    Özel isteğin ne olduğunu bilmeyen var mı

Onu 120 dakika inceleme isteyenlere sor.

• Öncelikle çok başarılı bir inceleme olmuş telefonla ilgili her sorunun cevabı verilmiş ama benim video keyfimi mesut beyin yazdığı yorum bozdu.Ey mesut bey unutmayın ki sizin bugünlere gelmenizde bu forumdaki insanların katkısını görmezden gelip onları küçümseyici yazamazsınız.Bizler donanımhaberi kendi ailemiz gibi gördüğümüz için buradayız.Ama sizde birileri gibi artık size ihtiyacımız yok derseniz gerekli cevabıda bu forumdaki arkadaşlardan alırsınız.Saygılarımla.
  • arkadaşım bunları boşverin artık bunlar müthiş pahalı ben çinli telefonları istiyom hem donanım olarak aynı hemde yarı fiyatına...

• Kaliteli ve doyurucu bir inceleme olmuş ki incelemenin genel ve süre formatını beğendim. Şunu eklemeliyim ki kasa malzemesinde cam kullanımı dolayısıyla ısının yayılımı ve hissedilimi daha kolay ve çabuk oluyor cihazda. Sony, sıcaklığa bağlı uyarı, uygulama ve cihazı kapatma standartlarını da geliştirmeye çaba sarfetti, ediyor. Cihaz genel anlamda tavsiye edilebilir bir kullanım sunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehcnopat

Çok şık olmuş ben xperia arc s kullandım telefon değiştirdim ancak satmaya kıyamadım özellikle fotoğraf çekimi rakipsiz tavsiye ederim..

Dostum bende arc kullandim kamerasi ayniydi muhtemelen. Arc'taki gece videosu ve gece cekimlerindeki kaliteyi kac senedir hic bir telefonda goremedim. Sony nin kendi malı z2 de bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.