Şimdi Ara

★SONY XPERIA™ Z2 KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT | TR ROM FTF ★ (1012. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38.621
Cevap
206
Favori
1.240.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10101011101210131014
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aybarsk. A kullanıcısına yanıt
    Bootloader kilidini açmadanmı yüklediniz cm11 i
    Flash modeye geçiyorsa stock rom flashlayın tekrar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Fark etmez. Şarj alsın acele etmeyin

• atp96 kullanıcısına yanıt
    Yok bootloaders kilidini açmiş drm yedeğini almış ama bir yerde yanlış yapmıştır.

• telefonda zaten existenz v4 rom vardı, root ve bootloader açık diye tekrar aynı işlemleri yapmadım bilmiyorum yanlış mı yapmışım, cm11 rom dosyasını indirdim, telefona attım, recovery modda wipe- install yaptım, telefon bir daha açılmadı..
  • bir de telefon 1,5 saattir falan şarjda zaten, işlemi uyguladığımda da %80 şarjı vardı. Şu an hala kırmızı led yanıp sönüyor, şarjdan ne zaman çekeyim? pcye bağladığımda pc görmüyor, herhangi bir led bildirimi de vermiyor.
  • google apps yi yükled,nmi o olmadan cm açılmıyor gapps dosyasıda olacak orda artı 5.1 cynogen mod cm 12 çıktı boot loader açıksa onu yükle

edit :https://download.cyanogenmod.org/?device=sirius

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem jimmy -- 19 Ocak 2015; 17:18:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybarsk.

telefonda zaten existenz v4 rom vardı, root ve bootloader açık diye tekrar aynı işlemleri yapmadım bilmiyorum yanlış mı yapmışım, cm11 rom dosyasını indirdim, telefona attım, recovery modda wipe- install yaptım, telefon bir daha açılmadı..

Wipe yaparken,system sildiniz mi?
  • cem jimmy kullanıcısına yanıt
    evet nerde hata yapty?ym belli oldu, sadece cm11 dosyasyny alyp yüklemi?tim ben google apps indirmemi?tim. cm12 de bir sürü hata var diyorlar xda'de okumu?tum daha tam oturmamy?
  • valla şu an beynim o kadar karıştı ki gerçekten wipe kısmında ne yaptığımı hatırlamıyorum, telefonu hala düzeltemedim, flashtoolla flashlamaya çalıştığımda sürekli drivers need to be installed hatası veriyor, driverların hepsini yükledim bu sefer de disconnected erroru veriyor, flash toolu nasıl yapmam gerektiğini unuttum resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-31C666817

Arkadaşlar yukarıda bir arkadaş sormuştu,hem ona hem de genele yardımcı olmak amacıyla kendi uyguladığım şekliyle root'lama,DRM anahtarı (.TA) yedekleme,custom recovery yükleme ve custom rom atma işlerini yazıyorum.
    Baştan söyleyeyim sorumluluk tamamiyle size aittir.Yedeklerinizi mutlaka alınız.Adımları harfiyen uygulayınız.Öncelikle aşağıdaki dosyaların tamamını indirin:

FLASHTOOL

4.4.2 FTF

ROOTKIT

BACKUP TA

TWRP RECOVERY

EXISTENZ ROM

1-Telefonumuzda Ayarlar>>Telefon hakkında>>Derleme numarası kısmını 7-8 defa arka arkaya tıklayıp geliştirici seçeneklerinin görünür hale gelmesini sağlıyoruz.
    2-Sonra Ayarlar>> Geliştirici seçenekleri kısmından Usb hata ayıklamasını seçiyoruz
    3-Sonra Ayarlar>>Güvenlik bölümünden Bilinmeyen kaynaklardan yüklemeyi işaretliyoruz.
    4-Telefonumuzu kapatıp işlemlere başlıyoruz.
    5-Öncelikli olarak flashtool progarmını C sürücüsünde ana dizine kuruyoruz (açıyoruz-taşıyoruz).
    6-Daha sonra indirdiğimiz D6503_17.1.2.A.0.314_UK Generic.ftf yi Flashtool klasörü içindeki firmwares klasörü içine kopyalıyoruz.
    7-Flashtool klasörü içindeki Flash Tool uygulamasını (64bit kullananlar Flash Tool64 uygulamasını) yönetici olarak çalıştırıyoruz.
    8-Soldaki yıldırıma yıklayıp flashmode seçiyoruz,ve çıkan ekranda sol taraftan firmwares klasörüne attığımız D6503_17.1.2.A.0.314_UK Generic.ftf 'yi seçip sağda en altta "no final verification" seçeneğini işaretleyip "flash" diyoruz.
    9-Bir 3-5 dakika Preparing.... diye bekleyecek sonra Unplug.... diyecek,işte o zaman "TELEFON KAPALI BİR ŞEKİLDE SES KISMA TUŞUNA BASILI TUTARAK KABLOYLA BİLGİSAYARA BAĞLIYORUZ,FLASHTOOL'DA İŞLEM BAŞLAYINCA ELİMİZİ BIRAKIYORUZ VE KABLOYU KESİNLİKLE YERİNDEN OYNATMIYORUZ"
    10-İşlem bitince flashtoolu kapatıp,bilgisayardan telefonu ayırıp, telefonu açıp ilk kurulumu yapıyoruz (Gmail hesabı girmeye,wifi bağlanmaya falan gerek yok,ileri ileri yeterli).Telefonumuza 4.4.2 stock rom atmış olduk.
    11-Bu aşamada 1.-2.-3. adımları tekrar uyguluyoruz.Telefon açık kalıyor.
    12-Telefonu Bilgisayara kablo ile bağlıyoruz.
    13-İndirdiğimiz Root_with_Restore_by_Bin4ry_v36 rar dosyasını açıyoruz (mümkünse C:'ye)
    14-İçindeki Runme.bat 'ı yönetici olarak çalıştırıyoruz.
    15-Telefon ekranında izin isteyecek harfli ve rakamlı bir şekilde,onu herzaman izin verip onaylıyoruz ve bekliyoruz.
    16-Bilgisayardan kurulumu takip ediyoruz.Devam isterse devam ettiriyoruz.Kendisi yeniden başlatacak.
    17-Telefon yeniden başladıktan sonra uygulamalar içinde Supersu var mı diye kontrol ediyoruz.Varsa artık Telefonumuz Root'lu.
    18-Şimdi BackupTa klasöründeki dosyaları C:'ye açıyoruz (mutlaka C olacak)
    19-Telefonu Bilgisayara kablo ile bağlıyoruz.
    20-BackupTa.bat'ı yönetici olarak çalıştırıyoruz.
    21-Telefonda usb hata ayıklaması izin isteyecek izin veriyoruz.Sonra Telefona adb-insecure programını atacak,onu açıp izin veriyoruz,root yetkisi isterse veriyoruz,ve PC'den bat kaldığı yerden devam et diyoruz herhangi bir tuşa basarak.
    22-Yedek almak için 1 yazıp enter diyoruz.Yönergeleri takip ediyoruz.Göz açıp kapayıncaya kadar hızlı olabilir bu işlem.
    23-BackupTa klasöründe tools>>backup yolunu izliyoruz.Burada ta.img varsa işlem tamamdır.Bu TA.img dosyasını "KESİNLİKLE KAYBETMEYECEĞENİZ BİR YERDE MUHAFAZA EDİYORSUNUZ".Bu aşamada DRM anahtarlarımızı yedeklemiş olduk.
    24-İndirdiğimiz Existenz rom'u harici sdkart'a atıp,sdkart'ı telefona takıp telefonu bilgisayara bağlıyoruz.
    25-Sırada Recovery yükleme var.Z2-lockeddualrecovery2.7.155-BETA.installer C:'ye açıyoruz."lockeddualrecovery" klasöründeki install.bat'ı yönetici olarak çalıştırıyoruz.Bekliyoruz.
    26-Telefon TWRP Recovery mod'da açılacak.REcovery moddan çıkmıyoruz.Telefonu kapatmıyoruz.Artık Custom Recovery yüklendi.Sırada Rom atma var.
    27-TWRP Recovery içinde iken "Wipe" diyoruz" Factory reset yapıyoruz (kaydırarak).
    28-Recovery ana sayfasına geri dönüp Install deyip external sdcard içinden Xperia_Z2_eXistenZ_Ultimate_4.0.0.zip seçiyoruz ve ilerliyoruz
    29-Aroma kurulum açılacak ve ne kurmak istiyorsanız keyfinize göre kurabilirsiniz.
    30-İşlem bittiğinde Reboot system diyoruz.Telefon açılıyor ve Custom rom yüklü.
    31-Ayarlarımızı yapıp telefonu başlattıktan sonra Xposed installer ayarları falan var,onu tıklayıp framework güncelleyip yeniden başlatıyoruz.
    32-Aynı installer içinden modüller kısmından varolan modülleri işaretleyip yeniden başlatıyoruz.
    33-Sonra Ayarlar içinde en alta döğru existenz bölümü var oradan istediğimiz ayarları yapıp telefonumuzu kullanmaya başlıyoruz.Hayırlı olsun.

Not:Eğer bir yerde s.çarsanız,takılırsa açılmazsa;Telefonun solunda simkart slotunun yanında ufacık kırmızı düğmeye basıp telefonu kapatın ve 5.-6.-7.-8.-9.-10. adımları sırasıyla tekrar uygulayın.Yiyorsa devam edin.Yemiyorsa güncellemelerimizi telefon üzerinden yapıp stock rom ile devam edin.
    Saygılar...
    quote:

Orijinalden alynty: ordeniz

Arkada?lar yukaryda bir arkada? sormu?tu,hem ona hem de genele yardymcy olmak amacyyla kendi uygulady?ym ?ekliyle root'lama,DRM anahtary (.TA) yedekleme,custom recovery yükleme ve custom rom atma i?lerini yazyyorum.
    Ba?tan söyleyeyim sorumluluk tamamiyle size aittir.Yedeklerinizi mutlaka alynyz.Adymlary harfiyen uygulayynyz.Öncelikle a?a?ydaki dosyalaryn tamamyny indirin:

FLASHTOOL

4.4.2 FTF

ROOTKIT

BACKUP TA

TWRP RECOVERY

EXISTENZ ROM

1-Telefonumuzda Ayarlar>>Telefon hakkynda>>Derleme numarasy kysmyny 7-8 defa arka arkaya tyklayyp geli?tirici seçeneklerinin görünür hale gelmesini sa?lyyoruz.
    2-Sonra Ayarlar>> Geli?tirici seçenekleri kysmyndan Usb hata ayyklamasyny seçiyoruz
    3-Sonra Ayarlar>>Güvenlik bölümünden Bilinmeyen kaynaklardan yüklemeyi i?aretliyoruz.
    4-Telefonumuzu kapatyp i?lemlere ba?lyyoruz.
    5-Öncelikli olarak flashtool progarmyny C sürücüsünde ana dizine kuruyoruz (açyyoruz-ta?yyoruz).
    6-Daha sonra indirdi?imiz D6503_17.1.2.A.0.314_UK Generic.ftf yi Flashtool klasörü içindeki firmwares klasörü içine kopyalyyoruz.
    7-Flashtool klasörü içindeki Flash Tool uygulamasyny (64bit kullananlar Flash Tool64 uygulamasyny) yönetici olarak çaly?tyryyoruz.
    8-Soldaki yyldyryma yyklayyp flashmode seçiyoruz,ve çykan ekranda sol taraftan firmwares klasörüne atty?ymyz D6503_17.1.2.A.0.314_UK Generic.ftf 'yi seçip sa?da en altta "no final verification" seçene?ini i?aretleyip "flash" diyoruz.
    9-Bir 3-5 dakika Preparing.... diye bekleyecek sonra Unplug.... diyecek,i?te o zaman "TELEFON KAPALI BYR ?EKYLDE SES KISMA TU?UNA BASILI TUTARAK KABLOYLA BYLGYSAYARA BA?LIYORUZ,FLASHTOOL'DA Y?LEM BA?LAYINCA ELYMYZY BIRAKIYORUZ VE KABLOYU KESYNLYKLE YERYNDEN OYNATMIYORUZ"
    10-Y?lem bitince flashtoolu kapatyp,bilgisayardan telefonu ayyryp, telefonu açyp ilk kurulumu yapyyoruz (Gmail hesaby girmeye,wifi ba?lanmaya falan gerek yok,ileri ileri yeterli).Telefonumuza 4.4.2 stock rom atmy? olduk.
    11-Bu a?amada 1.-2.-3. adymlary tekrar uyguluyoruz.Telefon açyk kalyyor.
    12-Telefonu Bilgisayara kablo ile ba?lyyoruz.
    13-Yndirdi?imiz Root_with_Restore_by_Bin4ry_v36 rar dosyasyny açyyoruz (mümkünse C:'ye)
    14-Yçindeki Runme.bat 'y yönetici olarak çaly?tyryyoruz.
    15-Telefon ekranynda izin isteyecek harfli ve rakamly bir ?ekilde,onu herzaman izin verip onaylyyoruz ve bekliyoruz.
    16-Bilgisayardan kurulumu takip ediyoruz.Devam isterse devam ettiriyoruz.Kendisi yeniden ba?latacak.
    17-Telefon yeniden ba?ladyktan sonra uygulamalar içinde Supersu var my diye kontrol ediyoruz.Varsa artyk Telefonumuz Root'lu.
    18-?imdi BackupTa klasöründeki dosyalary C:'ye açyyoruz (mutlaka C olacak)
    19-Telefonu Bilgisayara kablo ile ba?lyyoruz.
    20-BackupTa.bat'y yönetici olarak çaly?tyryyoruz.
    21-Telefonda usb hata ayyklamasy izin isteyecek izin veriyoruz.Sonra Telefona adb-insecure programyny atacak,onu açyp izin veriyoruz,root yetkisi isterse veriyoruz,ve PC'den bat kaldy?y yerden devam et diyoruz herhangi bir tu?a basarak.
    22-Yedek almak için 1 yazyp enter diyoruz.Yönergeleri takip ediyoruz.Göz açyp kapayyncaya kadar hyzly olabilir bu i?lem.
    23-BackupTa klasöründe tools>>backup yolunu izliyoruz.Burada ta.img varsa i?lem tamamdyr.Bu TA.img dosyasyny "KESYNLYKLE KAYBETMEYECE?ENYZ BYR YERDE MUHAFAZA EDYYORSUNUZ".Bu a?amada DRM anahtarlarymyzy yedeklemi? olduk.
    24-Yndirdi?imiz Existenz rom'u harici sdkart'a atyp,sdkart'y telefona takyp telefonu bilgisayara ba?lyyoruz.
    25-Syrada Recovery yükleme var.Z2-lockeddualrecovery2.7.155-BETA.installer C:'ye açyyoruz."lockeddualrecovery" klasöründeki install.bat'y yönetici olarak çaly?tyryyoruz.Bekliyoruz.
    26-Telefon TWRP Recovery mod'da açylacak.REcovery moddan çykmyyoruz.Telefonu kapatmyyoruz.Artyk Custom Recovery yüklendi.Syrada Rom atma var.
    27-TWRP Recovery içinde iken "Wipe" diyoruz" Factory reset yapyyoruz (kaydyrarak).
    28-Recovery ana sayfasyna geri dönüp Install deyip external sdcard içinden Xperia_Z2_eXistenZ_Ultimate_4.0.0.zip seçiyoruz ve ilerliyoruz
    29-Aroma kurulum açylacak ve ne kurmak istiyorsanyz keyfinize göre kurabilirsiniz.
    30-Y?lem bitti?inde Reboot system diyoruz.Telefon açylyyor ve Custom rom yüklü.
    31-Ayarlarymyzy yapyp telefonu ba?lattyktan sonra Xposed installer ayarlary falan var,onu tyklayyp framework güncelleyip yeniden ba?latyyoruz.
    32-Ayny installer içinden modüller kysmyndan varolan modülleri i?aretleyip yeniden ba?latyyoruz.
    33-Sonra Ayarlar içinde en alta dö?ru existenz bölümü var oradan istedi?imiz ayarlary yapyp telefonumuzu kullanmaya ba?lyyoruz.Hayyrly olsun.

Not:E?er bir yerde s.çarsanyz,takylyrsa açylmazsa;Telefonun solunda simkart slotunun yanynda ufacyk kyrmyzy dü?meye basyp telefonu kapatyn ve 5.-6.-7.-8.-9.-10. adymlary syrasyyla tekrar uygulayyn.Yiyorsa devam edin.Yemiyorsa güncellemelerimizi telefon üzerinden yapyp stock rom ile devam edin.
    Saygylar...

ben rom i?ini bu ?ekilde yapmy?tym, açykçasy ?u an bootloader kilidi açyk my kapaly my bilmiyorum, nasyl kontrol edebilirim açyk-kapaly oldu?unu? Bir de ?imdi flashtooldan flashlama i?ini yapyyorum, 4.4.2 stock rom flashlyyorum, cihazdaki root durucak my yoksa unrootlu olarak my açylacak acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: cem jimmy

google apps yi yükled,nmi o olmadan cm açılmıyor gapps dosyasıda olacak orda artı 5.1 cynogen mod cm 12 çıktı boot loader açıksa onu yükle

edit :https://download.cyanogenmod.org/?device=sirius

google apps dosyasını nerden edinebilirim kardeşim cm11 için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 44 plaka

Ben haftada bir stamina modun önbelleğini temizlemeye başladığımdan beri 9 saatte %1 gitmeye başladı,aldığımdan beri en iyi performans, greenify de var ve stamina modun genişletilmiş kullanımı açık

Nasıl yapıyorsun bu işlemi dostum?

• insom kullanıcısına yanıt
    Önbelleği temizlemeyi soruyorsan ayarlardan uygulamalar,tümü,stamina modu,önbelleği temizleme

• quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

Sendeki sorun Xperia Z lerdeki kronik sorunlardan biri. Kamera modülünün içine toz kaçmış :) Servise ver kamerada siyah nokta şeklinde belirt. Servisde değişimi yapılıyor.

Bilgilerin için teşekkür ederim arkadaşım ama anlamadığım şey telefonu mu değiştiriyorlar yoksa kamera lensini mi?

şimdi sendeki locked muhtemelen. *#*#7378423#*#* tuşla Service info>Configuration>Bootloader yazan yeri bul unlocked mı yoksa unlock allowed mu ona göre.Ya da *#*#7378423#*#* tuşla Service tests>Security> oradaki ibareler Key Ok Active ise bootloader hala kilitlidir.

4.4.2'ye gelince,root gitmiş olur o yüzden işlemi tekrar etmen gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProDanqqels

quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

Sendeki sorun Xperia Z lerdeki kronik sorunlardan biri. Kamera modülünün içine toz kaçmış :) Servise ver kamerada siyah nokta şeklinde belirt. Servisde değişimi yapılıyor.

Bilgilerin için teşekkür ederim arkadaşım ama anlamadığım şey telefonu mu değiştiriyorlar yoksa kamera lensini mi?

Benim xperia z de aynısı olmuştu,20 günde kamera lensini değiştirip gönderdiler

• 44 plaka kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bu telefonun arka kapağı açılacak ve su geçirmez özelliği yok olacak o zaman ne anladım ben o işten? toza ve suya dayanıklı denilen telefonda böyle şeylerin olması içimi acıtıyor

• Dur bakalım,belki seninki sadece yazılımsal hatadır,o denilen kronik sorun sadece z de görüldü.Sen nezaman almıştın?
  • Pil iyice kıvama geldi:)
     ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★ ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★

• 
Sayfa: önceki 10101011101210131014
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.