Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
9
Favori
49.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Allah belanı versin sony gün yüzü görme sony o kadar para verip whatsapp dan resim atamayınca yapılan yorumlara beni muhattap ettin ya millete makara konusu ettin ya tez zamanda batarsın inşallah.


    Vodafone kullanıcısıyım ve bu sorunun bi çözümünü ne yaptıysam bulamadım hatta bu aralar telefonu satıp üzerine para koyup tekrar almayı bile düşünüyorum.

    Servise gönderen varmı bu konu ile ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FitneFeaturesPicture kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar çok enteresan ya. ben de z2 kullanıyorum. hiç böyle bi sorun olmadı. hatta geçen otobüsle giderken defalarca art arda telefon görüşmesi yaptım internete girdim. hiçbir kopma ve ulaşılamama olmadı. avea kullanıcısıyım. bu sorun ilginç bi şekilde bazılarında var bazılarında yok.

    bu sorun sanırsam bir baz istasyonunun kapsama alanından çıkıp diğerine girerken oluyormuş. yani telefon baz istasyonu değiştiği an ona adapte olmakta 4-5 dakka geç kalıyomuş ki bu ciddi bi sorun. mesela otobüsle giderken baz istasyonu sürekli değiştiği için otobüsteyken ulaşılmanız imkansız gibi bi şey. bu sorunu büyük yapan şeylerden biri de doğrudan görüşmeyle ilgili olması. telefonda oyunundan tut müziğine ondan tut fotoğrafına ondan tut binbir çeşit uygulamasına ondan tut bilgisayardan güçlü işlemciye kadar her şey var ama telefon özelliği yok :D. sorunu çok ciddi yapan da bu işte

    kardeşim de z2 alcaktı internette millette bu sorunu gördükten sonra dedim ki sakın alma. samsung s5 alcak artık heralde. önceden soran olursa al çok sağlam telefon diyordum bazı telefonlarda bu sıkıntı olduğunu internetten görünce almayın diyorum millete.

    bi de bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara bi şey sormak istiyorum: telefonu türkiye'den mi aldınız? internet alışverişini de demiyorum. yani bildiğin gidip teknosaya yahut bimekse 2200 lira verip mi aldınız? yoksa yurtdışından getirme, paralel ithalat, internetten sipariş vb yollarla mı aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akdelik -- 26 Ağustos 2014; 14:21:05 >




  • selamlar

    sadece 1 haftadır kullanıyorum cihazı

    şebeke ayarlarını hiç değiştirmedim.

    hattım avea

    sabahtan beri ara ara test amaçlı kendimi arıyorum, hiç ulaşılamadığım olmadı.

    ancak internette sanki ara ara kopma oluyor ama nadiren... ya da bu topicten sonra paranoya yapmış olabilirim :)
  • 2 gün önce flashtoll ile almanya ftf(rom) ini yükledim.sorunum ortadan kalktı.2 gündür kopma olmuyor.sürekli 3g açık.yazılımsal bir sorun bu,güncelleme ile düzelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umuth007

    2 gün önce flashtoll ile almanya ftf(rom) ini yükledim.sorunum ortadan kalktı.2 gündür kopma olmuyor.sürekli 3g açık.yazılımsal bir sorun bu,güncelleme ile düzelecektir.
    yok kardeşim yüz kere denedim olmadı. Hala aynı. 500'ü arayarak konuşacakmışım. Şuan kontür yükleyecek param yok ama arayıp bu sorunu çözerlerse buraya bildiricem. Turkcell'e geçecektim. Gittim işte dedi hattı en az 3 ay kullanman lazım( Avea'yı yani ) yoksa Turkcell'e geçersen paketler yararlanamazsın filan felan ne saçma bişe bu filan dedim(tabi içimden :) ) bu gerçek midir? Böyle bişe varmı yani.
  • Bunun bi çözümü yokmu ya kırıcam telefonu az kaldı resmen 5110dan farkı yok telefonun..mesaj kutusu arayan bilgisiye doldu resmen..güncellemeyle geçmezse napucaz bu telefonları böylemi kullanıcaz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FitneFeaturesPicture kullanıcısına yanıt
    Benimde 2 tane k750i telefon geçmişim var sony ile.Çok memnumdum.
    Şu 3g sorunu olmasaydı çok iyi olacaktı.Ufak tefek kusurları görmezden gelebilirdim.Kamerası lazım değil.Oyun zaten nerdeyse oynamam.Müzik için ayrı cihazım var.(O da sony). En önemli özellik telefon özelliği onda da sorun çıktı.Çünkü sürekli internette takılan biriyim.
    Dediğin gibi alternatiflere bakıyorum artık.Beni şöyle en az 2-3 sene rahat götürecek telefon arıyorum.G2 veya G3 olabilir.LG G2'ye Android L geleceği haberini gördüm.HTC'de olabilir belki.Şimdilik araştırıyorum.

    Benden sonra gelen cevaplarda custom rom ile sorunun düzeldiğini söyleyen bir arkadaş var.Başka custom rom deneyen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Sony şu an Xperia Z2 kullanıcısıyım öncelikle onu belirteyim. Xperia Z'yi Türkiye piyasasına girer girmez almıştım ve halen kullanmakta olduğum Vodafone hattıma ait sim kartı kestirip kullanmaya başlamıştım bir müddet sonra şebeke bulma konusunda saçmalamalar başladı ve orijinal micro sime 19,00 TL gibi bir ücret vererek satın aldım. Bunun ardından hiçbir problem yaşamadım. Şu an aynı hattım ile Xperia Z2 kullanmaktayım. Maşallah, hiçbir sorunum yok. Bilginize.
  • ben hattı kestirmedim orijinal hat ama sorun çok büyük akşamları evde eski telefonu kullanıyorum

    arkadaşlar hareket halindeyken bu sorun olduğunu söylüyor da benim tecrübelerime göre ise durduğu zaman oluyor yani hareket edince değil de sanki durunca ( evde olduğum da )
  • sorun yaşayan arkadaşlar: stamina mode u kapatmayı denediler mi hiç?

    o açıkken bağlantı vs kesiyor olabilir belki , sadece bir tahmin...
  • Selamün Aleyküm arkadaşlar.

    Henüz sorunu çözmedim. Ancak bu sorunun "telefon" ile alakası yok.

    Arkadaşımda Avea hattı imiş. Neyse dedim bi çıkar birşey denicem.
    Çıkardı filan internet-3g açık vs. sms filan hepsini atıyor. Yani onun hattı çalıştı. E/H/H+ bunun gibi şeyler yazıyordu.(Bende yazmıyordu.)

    Bu sorunu çözmek için galiba Avea olanlar için 500 ' ü arayıp Avea yetkili kişileri ile konuşup halletmek olacaktır. Akşam'a yakın halledeceğim bu sorunu. Sonra cevabını buraya yazarım arkadaşlar.
  • Tekrardan Selamün Aleyküm arkadaşlar.

    Avea'yı aradım konuştum ve Hattım internete kapanmış. Nasıl olmuş bilmiyorum ama sözde yanlışlıkla filan kapatmışım :D Neyse 1 dakikada hallettiler sağolsunlar. Valla canıma tak ettiydi bu sorun... Şuan herşey düzgün. Bi "oh be" dedim yani :)
  • Bu sorunu yaşayan bir arkadaş daha turkcell'e geçince sorunun düzeldiğini teyit etti.

    Tam turkcell bayinin önünden geçerken yine internet kopunca yolumu değiştirip girdim ve numaramı taşımak için başvurdum.

    Bakalım, inşallah düzelir. Bayiidekilere sorunu anlattım, inanamadılar, yüzlerce sattık bundan, tek bir geri dönüş bile olmadı, olsa burayı yıkarlardı dedi, inandırıcıydılar.

    Eğer turkcell le de düzelmezse custom rom arayışına giricem.
  • as.
    acep z1'de bu sorun var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla komtratlı aldıgım için türkcelle geçme sansım yok ya güncellemeyle düzelecek yada teleservice önünde yakıvm kendimi..bi servise gitti düzelmedi bi daha yollarsam senin konu başlıgının aynısını yazıcam servis kağıdına...güncelleme gelenr kadar böyle kullanıcam...cihazım daha 1aylık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar problemin baslamasindan yaklasik bir ay sonra custom rom yukleyerek sorunu hallettim. Ne hat degistirdim ne sim kart. Tamamen yazilim problemiymis gordugum kadariyla.1 gun test ettim hala hat gitmeyince sizle paylasayim dedim. Umarim bir sonraki guncellemede hallederler bu sorunu. Bu arada custom rom cihazi garantiden cikartiyor aklinizda olsun.kullandigim custom romun adi cm11 sirius .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam maçı izlerken yalnız wcdma seçeneğini tıkladım o andan beri sorunsuz bakalım ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kreat kullanıcısına yanıt
    Kardeş denk gelirse dersem yanlış bir cevap olmaz herhalde. Düz bi mantıkla 100 kişi içinde 2 kişiye gelir bu sorun.
  • Gönlüm z2'den yana ama sorun yaşama ihtimali de var. Önümde biraz daha vakit var. İnş. z2 düzelir. Olmazsa Z1 alabilirim ekranından memnun kalırsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sorun versiyonla ilgili bir durum. Şöyle açıklayayım, ben Londra'da kullanıyorum telefonu. Ilk aldığımda bu sorun bende yoktu. Daha sonra rus versiyonuyla telefonu update ettim ve sorunu yaşamaya başladım. Bende gsm e düşmüyor ama devamlı 3g ve h+ arasinda sinyal gidiyor geliyorve internet cekmiyor. 4g'de ise hep tek barda sıkışıp kalıyor sinyal. Alman versiyonu yuklediginiz zaman büyük bir ihtimalle bu sorun düzelicek. Ben zamanım olmadığı için yukleyemedim. Ama vakit bulduğum zaman yukleyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.