Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
9
Favori
49.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorun ayrı bir konu başlığını hak ediyor sanırım.

    Özet:

    Telefonun şebeke ayarını "Yalnızca GSM" değil de "WCDMA (Tercih Edilen)/GSM" veya "Yalnızca VCDMA" veya "LTE (Tercih Edilen)/VCDMA/GSM" olarak bıraktığımızda, yani şebekeyi 3g moduna aldığımızda, sinyal seviyesi yüksek görünse de ve 3G veri trafiği açık ve aktif görünse de; bir ulaşılamama ve interneti kullanamama sorunuyla karşı karşıyayız.

    Gün içinde, özellikle hareket halindeyken, bir baz istasyonu bölgesinden bir diğerine geçtiğimiz anlarda sorun katmerleniyor. Misal VCDMA modunda iken otobüste ulaşılmanız mümkün olmuyor. Veya metrodan çıktığınızda tekrar ulaşılabilir olmanız için 3-4 dakika geçmesi gerekiyor.

    Bu "herşey normal gözükmesine rağmen ulaşılamama" durumlarında herhangi bir yeri de aramanız mümkün olmuyor. Çevirdiğiniz numara aranmıyor, hiçbir ses gelmiyor, hat meşgul vs. gibi bir uyarı vermiyor.

    Sinyal seviyesini takip edip istatistiğini tutan aplikasyonlarla tespit yapmaya çalıştım ama hiçbir sonuç elde edemedim. Çünkü bu programlar da verilerini telefonun kendi topladığı verilerden alıyorlar ve dediğimiz gibi telefonun sinyal seviyesi gayet normal görünüyor o "çekmeme" anlarında.

    İnternet sorunu daha çetrefil. Hareketli olup olmadığınızdan bağımsız olarak sanki bir dalgalanma hali yaşanıyor. Belli bir yerde sabit duruyor olsanız dahi 10 sn önce süper hızlı bir internet kullanabilirken birden bire internet gidiyor ve chrome "çevrimdışısınız" uyarısı veriyor. Tekrar normale dönmesi dakikalar alıyor. Tabi GSM, yani Edge modunda herhangi bir sorun yok, ne kopma, ne dalgalanma olmuyor.

    Bütün olağan yolları denedim, soruna bir çözüm bulamadım. Telefonumun şu an ki firmware'i 17.1.2.A.0.314, seri no'su 14w20, operatörüm Vodafone.

    Elbetteki Sony Türkiye ve Vodafone böyle bir sorunun mümkün olduğuna dahi inanmıyor. Kimle konuşsan aynı cevap: "Ya bizim .....'in de de aynı cihaz, aynı hat var, çatır çatır çalışıyor". Sony Türkiye elbette servise yönlendiriyor. Yukarıda anlattığım gibi, servisin tespit etme imkanı ve isteği olmayan bir sorun bu.

    Bu başlıkta deneyimlerimizi paylaşalım. Vodafone ve avea ya özgü bir sorun mu, turkcell de yaşanıyor mu onu saptayalım, konuyu servise intikal ettirenlerin deneyimlerini öğrenmeye çalışalım istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FitneFeaturesPicture -- 21 Ağustos 2014; 23:59:53 >







  • Bunlar da aynı konuyla ilgili açılmış diğer başlıklar:

    Z2 sorunu: arayanlar ulaşamıyor :http://forum.donanimhaber.com/m_95765170/tm.htm

    Xperia Z2 3G Problemi :http://forum.donanimhaber.com/m_95584309/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FitneFeaturesPicture -- 11 Ağustos 2014; 1:59:17 >
  • Sony ne zaman hangimizi saçma sapan hatalarla uğraştırmadı ki?
  • aynı sorun bende de var benim hattım da vodafone. bugüne kadar sadece antenlerin dibinde H+ işaretini gördüm o da biraz ilerleyince kayboldu ve telefon otomatik olarak 2 g bağlanması gerekirken bağlanmıyor hiç şebeke yok yada sinyal gidip geliyor ama arama yapamıyorum ulaşılamıyorum
  • vodafone red kullanıcısıyım aynı sıkıntı bende de var sım kartı yenıledım ınt ayarlarını defalarca ındırdım resetledım onarma yaptım sorun çözülmedi bu yazılımsal bi problemmi yoksa donanımsalmı çözemedim rom yuklesek çözülürmü acaba
  • FitneFeaturesPicture kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu Xperia Z'de Avea ile yaşadım. Her türlü şeyi denedim ayarlardan, düzelmedi. Yalnızca 2g'de durunca sorun yok ama elle 3g'ye getirmek ve tekrar 2g'yi seçmek falan uğraştırıyor. Sonra denemek için Vodafone'a geçtim onda da sorun devam etti. En son hattımı Turkcell'e taşıdım, 3 ay kadar oldu bu sorun hiç olmadı. Herkes hat telefon uyumsuzluğu diyordu internette, bana saçma geliyordu fakat maalesef doğru.
  • hattı turkcele tasımak sorunu çözücekmi?
  • TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    Şaşırmam, vodafone türkiyenin 3G yayınıyla türkiye dışı yayınının aynı olduğunu sanmıyorum zaten. Xperia z serisinde yazılım olarak buna uygun olmayan birşey var demek ki.

    Şimdi... sen böyle diyorsun, ulas2004 de aynısını diyordu, yani "turkcell'e geçtim ve acılarım bitti". Ben nerdeyse ikna oldum.

    Başka arkadaşlar da deneyimlerini paylaşırlarsa ve turkcell'in çözüm olduğunu söylerlerse kitlesel olarak geçelim ve forumda duyuru yapalım.
  • Bu sorunu yaşayan arkadaşlar;

    1 - Telefonlarının seri numaralarını, (14w....)
    2 - Nerden aldıklarını,
    3 - Hangi operatörü kullandıklarını,
    4 - Sorunu çözmek için Turkcell'i deneyip denemediklerini yazsınlar. Karşılaştırma yapalım.

    Benimki;

    1 - 14w20
    2 - Paralel ithalat - Büroteknik.com (İmei numarasından Malezya için üretilmiş bir ürün olduğunu öğrendim)
    3 - Vodafone
    4 - Turkcell'i denemedim.
  • ingiltere pasaport kayıtlı 14w19 vodafone kullanıyorum aveada da aynı sorunu yaşadım türkcell denemedim.
  • Vodafone Türkiye, ilginçtir, bu cihazı bizzat Türkiye'de satıyor ve görüştüğüm vodafone müşteri temsilcileri "biz de kullanıyoruz, bişey yok" diyorlar. Hatta şu linkte z2 de hangi ayarların kullanılması gerektiği anlatılıyor.

    http://telefondestek.vodafone.com.tr/web/sony-xperia-z2/kesfedin/internet/telefonu-internete-ayarlayin/

    Elbetteki hiçbir işe yaramıyor. Acaba Türkiye distribütorlerince getirilen cihazlarda da bu sorun var mı? Eğer yoksa sorunun kaynağı donanımsal mı? Eğer değil ise başka bir firmware yüklemek çözüm olur mu?




  • Xperia Z2 için yeni firmware onaylanmış. Bakalım ne zaman yayınlanacak

    https://ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=24754
  • Arkadaşlar bayramdan beri bende de aynı Problem var wifiyi açınca şebeke ulaşılamıyor. 21. Hafta turkcellden aldım turkcell kullanıyorum. Rom değiştirdim düzelmedi ama farklı Custom romlar denemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stamına modunu kapattım bugunluk sorun çözülmüş gibi
  • Stamina moduyla bir ilgisi yok. Şöyle bir deneme yapın: hareket halinde olacağınız bir zaman belirleyin, arabada, otobüste, vapurda vs... Şebekeyi vcdma moduna alın ve zaman vererek bir arkadaşınızın size sürekli çağrı bırakmasını isteyin. Ben kaç defa denedim bunu, kaç türlü modda... 10 çağrıdan 2 tanesi ancak ulaşıyor ortalama. Mesaj kutun doluyor arama bildirimleriyle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuç olarak sorun nerde vodafonedamı hattımı taşıcaz turkcele?
  • Bu sorunları yaşayıp da hattını turkcelle taşıdığında kurtulduğunu söyleyen 2 kişi var. Bu sayı yeterli mi bilmiyorum. Ben de sanırım ay sonunda geçicem. O da işe yaramazsa telefonu denize atıcam.
  • Eminim birçok insan bu sorunu yaşadığından haberdar bile değildir. Eğer çok sık aranan bir insan değilse ulaşılamama sorununa denk gelmemiş veya ayda yılda bir olduysa olur öyle, kör noktaya gelmiştir diyip sallamamıştır.

    3G'deki dalgalanmayı bile normal sananlar olmuştur eminim.

    Basit bir deneme yapın. Tunein veya benzeri bir radyo programını kullanın. Sürekli yürüdüğünüz bir yolda VCDMA modundayken dinlemeye çalışın, sürekli kopup kopup yeniden bağlanacaktır. Edge modunda deneyin, birkez bile kopmayacak, hiçbir kesilme olmayacaktır.

    VCDMA modunda doğan bu sorun umarım yazılımdan veya operatördendir diyerek hala iyimserliğimi koruyorum. Yıllardır Sony kullanıyorum, hep memnundum. Bu alet de bu sorun dışında kusursuz bir cihaz, akıyor.
  • ben operatörden olduğunu sanmıyorum.2 sene xperia z kullandım vodafone la hiç msj gelmezdi bana şu numara aradı diye.xperia z2 ile sürekli msj geliyor.Ben arıyacağım bekliyor bekliyor ses yok.2 g de kullanıyorum sorun yok.ayrıca bu sorun dışında telefondan çok memnunum.Bence yazılımsal bir sorun var umarım yeni bir güncellemeyle düzelir.Belki türkcell daha az 2g ye düşüyorsa bu durum farkedilemiyor olabilir.
  • umuth007 U kullanıcısına yanıt
    Operatörden şöyle olabilir: Xperia Z2'in WCDMA sinyal alımı yazılım/donanımıyla Vodafone Türkiye'nin 3G yayınında bir uyumsuzluk olabilir. Turkcell'in 3G lisansı ve yayını farklı malum, vodafone ve avea'dan. Umarım öyle birşeydir veya yazılım güncellemesiyle hallalolur.

    Yazılım güncellemesinin ne zaman yayınlanacağını Sony'e sordum, belli olmaz, ülkeye göre değişir vs gibi bulanık cevaplar verdiler.

    XDA Developers'takiler ise Android Kitkat'ın zırvalıkları bunlar, bunun gibi çok sorun var, 4.4'ten sonraki sürümde bunları çözerler herhalde diyorlar.

    Bundan önce ben de xperia arc s kullanıyordum vodafone'la ve hiçbir sorun yaşamıyordum. Komik seviyede düşük ram'i olmasaydı hala o cihazı kullanıyor olacaktım. Xperia Z2 ise olağanüstü bir cihaz. Şu saçma sorun dışında ben de çok memnunum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.