Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
9
Favori
49.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çalıştığım yer amasya'ya 22 km uzaklıkta bir çiftlik, yani arazideyim
    yazıları okuduktan sonra kendi telimi kontrol ettim ve telefonun şebeke ayarı "WCDMA (Tercih Edilen)/GSM" olduğunu gördüm
    benim "zeki" yani Z2 :) 14w23 ürünü bir tel :) ve sürüm .314
    vodafon kullanıyorum arazide bazen çekim çok düşüyor
    yanlış anlaşılma olmasın bundan önce nokia 5800 kullanırkende aynı idi çekim düşmesi
    ve sizinki gibi bir durumla karşılaşmadım
    inşaallah derdinize en kısa zamanda çare bulunur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umuth007

    ben operatörden olduğunu sanmıyorum.2 sene xperia z kullandım vodafone la hiç msj gelmezdi bana şu numara aradı diye.xperia z2 ile sürekli msj geliyor.Ben arıyacağım bekliyor bekliyor ses yok.2 g de kullanıyorum sorun yok.ayrıca bu sorun dışında telefondan çok memnunum.Bence yazılımsal bir sorun var umarım yeni bir güncellemeyle düzelir.Belki türkcell daha az 2g ye düşüyorsa bu durum farkedilemiyor olabilir.

    Kesinlikle operatörle alakalı değil.Ben turkcell kullanıcısıyım ve telefonu ilk çıktığı günlerde büyük bir elektronik mağazasından satın aldım.
    Şirket telefonum tuşlu tip nokia aynı anda diğer cebimde Z2 var ve beni Z2 telefonumdan ulaşamayanlar akabinde şirket telefonum ile ulaşabiliyorlar.
    Bu problem telefonu ilk aldığımda yoktu son bir ayda giderek artış gösterdi bu konuda sony Türkiye'nin birşeyler yapması lazım sanırım yazılımsal bir sorun var.




  • Bu sorun benim de canımı cok sıkmaya basladı.yukarda arkadasın yazdıgı gibi Son 10 gündür bu problem var bende.teli haziran basında aldım.arkadasım aramıs oluyor bana mesaj geliyor su numara su kadar aradı diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkpli kullanıcısına yanıt
    Bu çok kötü bir haber ya. Turkcell'e geçerek kurtulma ümidim vardı. O da bitti böylece. :(
  • Sorunun tipik bir örneği:

    VCDMA modundayken Tunein üzerinden radyo dinliyorsunuz diyelim. 3-4 dakikada bir şöyle bir durum oluyor: Hat kopuyor, 3G çekmiyor, bekliyorsunuz gelmiyor, 1-2 dakika sonra geri geliyor bir 3 dakika daha dinliyorsunuz, sonra yine kopuyor ancak bu defa bir daha hiç gelmiyor. Şebeke modundan "yalnızca GSM"e geçip EDGE üzerinden dinlyeyeyim diyorsunuz. EDGE'e geçmesi dakikalar sürüyor. Geçene kadar şebeke tamamen kapalı ve ulaşılamaz oluyorsunuz. EDGE'e geçme işlemi tamamlandığında ise sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde radyo dinlemeye başlıyorsunuz.
     Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu
     Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu Sony Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FitneFeaturesPicture -- 19 Ağustos 2014; 11:35:13 >




  • Anlamadığım bişey var: hepimiz aynı cihazı kullanıyoruz, üzerinde yüklü olan yazılım aynı, kullandığımız operatörler aynı, yaşadığımız şehirler hemen hemen aynı... Nasıl oluyor da bu sorun sadece bir grup insanın başında patlıyor???

    Farkında değilller diyeceğim ama nasıl olur... Telefonu aldığımdan beri bir kez olsun şöyle ağız tadıyla internette gezinebilmiş değilim ya. 2-3 dakikadan sonra 3g gidiyor, download yok arkadaş, sayfalar güncellenmiyor.

    Günde yalnızca bir iki kez aranan bir adamsanız zaten bu sorunu farketmeniz mümkün değil, onu anlarım. Ama hiç mi denk gelmedi yani??

    Denemesi bedava: Yakın bir arkadaşınıza söyleyin, gün içinde farklı zamanlarda sizi sürekli arasın, bakalım her seferinde telefonunuz çalacak mı...

    Grup olmalıyız, birlik olmalıyız, Sony Türkiye'ye bastırmalıyız.... Bu sorunu hiçbir servis tespit etmez, edemez, hiçbirşey de yapmaz. Öncelikle böyle bir sorunun olduğuna inandırmalıyız onları.




  • Merhaba

    1 - Telefonlarının seri numaralarını, (14w21)
    2 - Turkcell bayi netcell garantili,
    3 vodafone ,
    4 - turkcell denemedim

    Birebir senin ilk mesajında yazdığın problemin aynısını yaşamaktayım. Gün içerisinde çok aranıyor ve arıyorum. z2 formunda belirttiğim gibi cihazı kapatıp açınca hemen düzeliyor bu durum fakat bir müddet sonra sebebini bilmediğim bir şekilde herşey normal gözükür iken hat kopuyor ve tekrar kapatıp açmak durumunda kalıyorsum :) Ne yapacağız var mı bi öneriniz ?
  • Sadece Z2'de değil SP'de de varmış. Şu videoya ve altındaki yorumlara bakın. Rezalet!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=DQVTygYlK-k
  • Merhaba Arkadaşlar Ben de Sorunlarımı Yazayım Kısaca.

    Teli Haziranın Başında Aldım Vodafone Hattımın Üzerine Serisi 14w19.

    Bende de cekmeme sorunları oluyor ama yukarda arkadasların yazdıgı kadar değil sanırım.işin ilginci bu zamana kadar olmuyordu 2 hafta önce basladı bu.arkadasım ve babam bikaç kere ulasamadılar mesajı geldi tel yanımdayken.ve internet 3g filan sorun olmuyor.yalnız şöyle bişey oldu.gecenlerde acayip bi yagmur yagdı (giresun) iddaa bayiine gidip kupon yapacaktım evden cıkarken wifi kapatıp 3g actım ama 3g gelmedi hiç.hatta o aksam teli servise göndermeyi dusundum.ertesı gun baktım normal.daha önce iphone 5 ve galaxy s4 kullandım böyle bi yagmurda filan sorun oldugunu hatırlamıyorum.yalnız şöyle bişey var oturdugum evden telefon iyi cekmıyor sahıl kenarında oturdugumuz halde.kutahyaya uniye gittiğimde daha sağlıklı test edebilirim.

    Son olarak telin ufak tefek görunen ama cok can sıkan o kadar sorunu varki.zarar etmemek için satıp baska bişey de almak istemıyorum.sony aldıgıma pişmanım acıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gfbhalil -- 22 Ağustos 2014; 14:53:09 >




  • Ben üç aydır bu sorun xperia z yalnızca wcdma hat gidiyor aveahattım çözüm bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Xperia Z2 - 14w18 - Avea hattım.

    İlk önce şunu söyliyim Avea berbat bi hat. Hiç memnun değilim. Neyse beni sorunum şudur;

    DroidVPN programını bilen var mı bilmiyorum.. Neyse bu program ile int. bağlanılıyor. Dün gece saat 24.00 - 01.30 aralarında internete normal şekilde giriyordum. Yani şarj kısmının yanında H+ , H gibi işaretler geliyordu. O akşam Şarj'a koydum . Sabah kalktığımda ise E, H, H+ vs. hiç bişe yazmıyor. İnternete giremiyorum. Ücretsiz mesaj gönderebileceğim yerlere mesaj gönderemiyorum. Ama bana ulaşılıyor. Biri beni aramak istediğinde arıyor. Telefon full çekiyor ancak E, H , H+ gibi yazılar gelmiyor ve ben internete gremiyorum.

    Telefonu Varsayılan ayarlara vs. getirdim, getirdiğime bin pişmanım.. Neyse sonuç düzelmedi. Avea filan hiç uğraşılmaz. Ben Turkcell'e geçme kararı verdim. En iyi hizmeti o veriyor. Ha bu kesin çözüm değil ben Avea'nın hizmetini beğenmiyorum...




  • Kardeş apn sıfırla tekrar Wifi ile tekrar mobil veri indir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni bir cihaz alırsam bu sorunla karşılaşma ihtimalim nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende m2 dual var ve bu sorun bendede var. avea-vodafone kullanıyorum. arkadaşın türkcell hattını denedim aynı yerde. ondada aynı sorun oldu. 2g dışında seçim yaptımmı şebeke sinyali dibe vuruyor. sinyalin çok kuvvetli olduğu yerlerde sorun yok. 2g ye aldımmı herşey normal.
  • kreat kullanıcısına yanıt
    Yüksek. Bu sorundan yakınan insanların cihazlarının üretim tarihleri farklı farklı. Yenilerde de sorun olma ihtimali yüksek. Bir de... bence pek çok kişi bu sorundan haberdar bile değil.
  • tbc T kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş.. Sony'in son serilerinin hepsinde var bu rezalet o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FitneFeaturesPicture

    Yüksek. Bu sorundan yakınan insanların cihazlarının üretim tarihleri farklı farklı. Yenilerde de sorun olma ihtimali yüksek. Bir de... bence pek çok kişi bu sorundan haberdar bile değil.

    Cihazı almaya niyetlenmiştim.Ta ki bu sorundan haberdar olana kadar.İnş düzelir güncelleme ile.Gerçekten hiç iyi olmadı.Bu sorundan yurtdışında bahseden oldu mu acaba ?
    Gerçekten yazık oldu. Xperia x10'u gördüğümde hayran kalmıştım telefona.O günden beri xperia cihaz alıcam güya.Sonra ARC'a baya tutuldum.Onu da alamadım. Xpeira S çıktı.Onda ekran sorunu ortaya çıktı. Xperia Z, Z1 ve Z2'ye kadar geldim.O kadar parayı veremem dedim (s3'ten sonra). Aradan zaman geçti. Tamam dedim Z2 alıcam.Beni baya götürür.Bunda da 3g sorunu çıktı. Bakalım nolucak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kreat kullanıcısına yanıt
    Bundan önce Xperia Arc S kullanıyordum, ondan önce de P1i, ondan önce de w800i... :) Yani yeminli sony'ciyim. Daha doğrusu idim.

    Xperia Arc S'in ram küçüklüğü nedeniyle bu cihazı aldım. Herşey mükemmel görünüyordu: hız, ekran, kamera, batarya gücü, kalite, şıklık... Ama öyle olmadı.

    Daha ilk dakikadan "lens yamukluğu" denen salaklığı farkettim. Sony'nin amiral gemisi diye piyasaya sürülen bir cihazdaki bu özensizlik zaten akıl alır gibi değildi. Kimse kusura bakmasın, bu kusur, büyük bir kusur. HTC'de de varmış, samsung da oluyormuş...vs vs... Sony'de olmamalıydı, net!

    Ama onun dışında alet kusursuz. Ekran şahane, kamera gücü müthiş, bataryası 1,5 günden aşşağı gitmiyor, stamina modunda 2 gün rahat gidiyor vs vs... Ama bu başlıkta bahsettiğim sorun... hiç ummadığım, hayal bile etmediğim bir sorun.

    Ama meğer Arc S'ten sonra çıkan Xperia serilerinin çoğunda az veya çok varmış bu sıkıntı.

    Ve evet... yurtdışında da bahse konu ediliyor. XDA Developers'ta kaç sayfada işleniyor. Adamlar zaten direk root ve custom rom işine giriyor, forumlarda şikayetlenenler genelde bizim gibi; "3 gb rami, hayvan gibi işlemcisi, hafızası olan cihazım var, ne gerek var şimdi root'a" diyenlerden oluşuyor. Ve herkes aynı şeyi söylüyor, android kitkat... sorunlar yumağı... Ama ikna edici değil, tüm cihazlar kitkat kullanıyor ve hiçbirinde bu sorun yok.

    Sonuç: alma kardeşim. Git LG g2 filan al, huawei al... yarı fiyata çatır çatır çalışan cihazlar. Kamerası boktan olmasaydı ben de HTC One alacaktım. Keşke alsaydım, keşke LG alsaydım diyorum. Bu gerizekalı cihazı kime satıcam bilemiyorum.




  • Konu başlıgını acan arkadaşla aynı seyleri harfiyen söyleyebilirim...iki senelik S3 kullanıcısıydım ve geçen ay Z2 aldım vodafoneden fakat daha alır almaz mobil veride kopmalar ve ulaşılamama sorunu başladı..bar cubugu tam dolu gozukmesine ragmen H+ ksyboluyor herhangi bir veri alışverişi söz konusu olmuyor..vodafone red team ile telefonumu teleservice servise yolladım bu problemle alakalı wipe yapıldı ayarlar düzenlendi fln vs şeyler yapulmış ama ertesi gün aynı seyler devam ediyor...benim cihazımda 14w21 üretimi...aynı üretim başks arkadaşımda var aynı iş yerinde onun hattı avea ama hiçbir problem olmadıgını söylüyor..buraya bu mesajı yazarken bile 2 kere koptu baglantı.. Yeni güncelleme geldiğinde düzelme ihtimali varmı acaba?? Yoksa bu sekilde tahammül edilmiyor...sony bi şekilde halletmeli bunu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aerdogann34 A kullanıcısına yanıt
    Ne servis ne de Sony Türkiye böyle birşeyin olabileceğini kabul etmiyor. Vodafone da kabul etmiyor tabi. Avea'yı bilmiyorum. Turkcell'den konuştuğum kimsenin bu sorundan haberi yok ama bu başlık altında yazanlar oldu turkcelli.

    Cihazdaki ve/veya yazılımdaki sorun servis tarafından tespit edilebilir bir sorun değil ki... Çünkü süreklilik arz etmiyor. Hareket halinde değilseniz ulaşılamama gibi bir sorun yaşanmıyor çoğu zaman. 3G'deki kopmalar ve dalgalanmalar da niye ne zaman olduğu belli olmayan şeyler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.