Şimdi Ara

Sony Xperia T inceleme 'Ailenin En Büyüğü, En Hızlısı' video (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
523
Cevap
5
Favori
48.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony !Sony !Sony !Sony !Sony !Sony !Sony !Sony !Sony !Sony ! işte budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eryigitttt

Benim anlamadigim bunun neden suya ve toza dayanikli olmadigi. Ne farki var oburunden suya dayanikli yapilamayacak kadar? Az daha hizli olmasi mi su kaciriyor? Yoksa fiyat olarak bu amiral gemisi oburu ise suya dayanikli olmasi itibariyle yuksek tutulmak mi isteniyor?

Sana katılıyorum.

Suya toza dayanıklı denilen telefonlarda, genelde çıkarılamayn pil, arttırılamayan SD-kart belleği (olmayan SD-kart yuvası) tercih ediliyor. HTC One X'de de aynı durum var oradan biliyorum. O da bu eksikliklere karşın 'ama bu telefon suya toza dayanıklı' denilerek savunuluyordu.

Peki Motorola DEFY bu sorunu nasıl çözmüş? Hem suya toza dayanıklı hem de pil rahatlıkla çıkarılıyor, SD-kart yuvası da var ama kapağın altında. Bu videoya bakılınca kapağın iç kenarlarındaki conta rahatlıkla görülüyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=a5-EEe5F5sE

Demek ki ufak bir tasarım farkıyla suya toza dayanıklı olma özelliği kazandırılabiliyor.

Ahh şu Nokia yok mu, hep bu firmalara, hepsini bir arada sunmamayı öğreten o !!! :D

• quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz40

Bilemiyorum, bilemiyorum, bu 4 çekirdek işi göz boyama gibi geliyor.Baksana s4 hem daha performansli hemde daha uzun pil ömrü sunuyor.Erdinin gözler gitmiş bu arada sanırım uykusuz kalmış, Mesut beyin ise maşallahi var. Ama daha uzun tutabililerdi incelemeyi.

Bu benim de kafamı kurcalıyor.
    Gsmarena'daki şu meşhur testten bahsediyoruz herhalde:
    http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tx_t_and_v_benchmarks_are_here_promising_too-news-4722.php

Biraz bundan konuşmak gerekirse, işlemci testi yapılan ilk test için;
    "To be fair, though, BenchmarkPi doesn't make use of the multi-core architectures, so the dual-core Kraits have an advantage here." deniyor.
    Yani, 'Aslında adil olmak gerekirse, BenchmarkPi çoklu çekirdek mimarisini desteklemiyor, bu nedenle çift çekirdekli Krait burada avantajlı konumda' deniyor. Bu test kesinlikle 2 çekirdek 4 çekirdeği yeniyor anlamına gelmiyor, çünkü zaten hepsi tek çekirdekmiş gibi test ediliyor.

İkinci test ise işlemci değil GPU testi. Zaten Sony'nin bu modelinde, üst model Adreno 225 GPU kullanılmış, yani şaşırtıcı bir durum yok ama, burada söz konusu olan işlemci değil. Dolayısıyla bu test için de 2 çekirdek 4 çekirdeği yendi denemez.

Gelelim üçüncü test olan Quadrant testine, o da bildiğim kadarıyla işlemci ve grafik değerlerinin ortalaması bir skor veriyor. Bu testin çoklu çekirdeğin 2'den fazlasını destekleMEdiğine dair bir bilgi yok. Çift çekirdeği desteklediğini ise biliyoruz, çünkü çift çekirdek olarak bununla test edilip tek çekirdeğe göre iki kat fark oluşturan başka örnekler var.
    https://docs.google.com/document/d/1W80UPaEWVGJGo8x73MS2y35X1CUhwRn-RI9TqxM1gBc/edit?hl=tr&pli=1 (6. sayfa)

Peki GPU'daki hız farkı, toplam skorda işlemciden doğan farkı bu kadar örtebilmiş midir acaba? Yoksa bu test de yeni mimariyi desteklemiyor mu? (Ama öyle olsa Krait de yeni mimari sayılır + öyle olsa bunun kokusu şimdiye kadar çıkardı.)

Gerçekten 4 çekirdeğin hiç fark oluşturmayıp bir de geride kalması kafa karıştırıcı.

Şu an olay Quadrant testinde bitiyor, gerçekten güvenilirse, diyecek birşey yok, herşey ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: batucan05bb

nüans farkı nedir sayın çevik?

Türkçe aşkına, belki bilmeyen kaldıysa diye bu vesileyle açıklayalım bari, zaten bilenler de kusura bakmasınlar lütfen :

Evet, yaygın hatalardan biridir, terim olarak da 'galat-ı meşhur'dur.
    'Nüans', 'küçük fark' demektir ve 'nüans farkı' deyince aynı kelime art arda iki kez söylenmiş olur...

Aslında çok da büyütülecek bir şey yok. Mesela, doğru olsa da 'art arda' yazmak gözümü çok tırmalıyor, TDK'nın yerinde ben olsam 'birbirini' örneğinde olduğu gibi, bunu da artık birleştirir ve 'ardarda' diye yazardım, ama TDK'ya göre sanırım halkımız henüz buna hazır değil .

Sony Xperia T inceleme 'Ailenin En Büyüğü, En Hızlısı' video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 1 Eylül 2012; 12:24:26 >

• Quadrant kesinlikle güvenilir değildir yıllardır android kullanan biri olarak söylüyorum
    Çok ufak tweaklerle kat kat daha fazla quadrant puanı alınabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: enteran

quote:

Orijinalden alıntı: batucan05bb nüans farkı nedir sayın çevik?
    Türkçe aşkına, belki bilmeyen kaldıysa diye bu vesileyle açıklayalım bari, zaten bilenler de kusura bakmasınlar lütfen : Evet, yaygın hatalardan biridir, terim olarak da galat-ı meşhurdur. Nüans, küçük fark demektir ve nüans farkı deyince aynı kelime art arda iki kez söylenmiş olur... Aslında çok da büyütülecek bir şey yok. Mesela, doğru olsa da art arda yazmak gözümü çok tırmalıyor, TDKnın yerinde ben olsam birbirini örneğinde olduğu gibi, bunu da artık birleştirir ve ardarda diye yazardım, ama TDKya göre sanırım halkımız henüz buna hazır değil .

Adam Einstein beyler dağılın.

• quote:

Orijinalden alıntı: beray07

Kız arkadaşım xperia s alıcaktı kanına girip Htc One S aldırdım her gün teşekkür ediyor.Xperia ların yeri benim gözümde hep aynı ''kaba ve itici''.

2 gün önce bir arkadaşımın tanıdığının Xperia S'i açılış ekranında sürekli resetleyecek şekilde sonsuz döngüye girmiş.
    Telefonda yardımcı olabilmek için, en basitinden pilini çıkar, SD-kartı sök, pili tekrar tak falan dedim ama bu vesileyle, cihazın pilinin kolaylıkla değiştirilemediğini, telefonun SD-kart yuvasının da olmadığını öğrenmiş oldum. Telefon durup duruken anlamsız şekilde bozulmuş.
    Kamera+Volume UP+Power tuşları ile resetlemeyi falan da denettirdim ama nafile.

SD-kart yuvası HTC One S'de de bulunmuyor ve pile ulaşamama sorunu onda da var. Telefonlar aslında birbirine çok yakın özellikte olan telefonlar olsa da HTC One S, Sony Xperia S'teki Qualcomm MSM 8260 1.5 GHz işlemci yerine, Sony Xperia T ile birebir aynı olan, yani Qualcomm MSM 8260A 1.5 GHz olan işlemciyi kullanıyor.

Yuvarlatılmış köşeleri ile HTC One S, bayan işi olarak biraz daha uygun gibi göründü bana göre de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadirhan96

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batucan05bb nüans farkı nedir sayın çevik?
    Türkçe aşkına, belki bilmeyen kaldıysa diye bu vesileyle açıklayalım bari, zaten bilenler de kusura bakmasınlar lütfen : Evet, yaygın hatalardan biridir, terim olarak da galat-ı meşhurdur. Nüans, küçük fark demektir ve nüans farkı deyince aynı kelime art arda iki kez söylenmiş olur... Aslında çok da büyütülecek bir şey yok. Mesela, doğru olsa da art arda yazmak gözümü çok tırmalıyor, TDKnın yerinde ben olsam birbirini örneğinde olduğu gibi, bunu da artık birleştirir ve ardarda diye yazardım, ama TDKya göre sanırım halkımız henüz buna hazır değil .

Adam Einstein beyler dağılın.

Vay be biri farketti sonunda

Düzenleme: batucan05bb'nin soruyu öğrenmek için değil, hiciv maksatlı sorduğunun farkındayım. Hazır yeri gelmişken, bunu Türkçe konuşup da bilmeyen bir kişi bile kalmış olsa bir faydam dokunsum dedim. Alay edilsem de konuştuğumuz dilin aşkı için değer.
    Bunu yaparken de, eklediğim karikatürle, çok didaktik olmayı bizzat kendim eleştirdim zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 1 Eylül 2012; 15:05:41 >

• sony telefonların hepsi aynı. buyrun link
    http://a1209.hizliresim.com/11/1/cj5t2.jpg

sony yıllardır ilk defa en üst düzeyde bir telefon çıkardı. ancak yine satmayacaktır. çünkü yalnızca donanımla olmuyor. yazılımsal hiçbir yenilik yok. biraz daha donanımlı diye kimse bir telefonu tercih etmez. diğerlerinden bir farkı olması lazım. o da yazılım yönünde oluyor. ancak sony yıllardır yazılım yönünden bir yenilik getirmedi...

• orta okulu teğet mi geçtiniz hocam nüans farkı nedir ya .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eryigitttt

Benim anlamadigim bunun neden suya ve toza dayanikli olmadigi. Ne farki var oburunden suya dayanikli yapilamayacak kadar? Az daha hizli olmasi mi su kaciriyor? Yoksa fiyat olarak bu amiral gemisi oburu ise suya dayanikli olmasi itibariyle yuksek tutulmak mi isteniyor?

Sana katılıyorum.

Suya toza dayanıklı denilen telefonlarda, genelde çıkarılamayn pil, arttırılamayan SD-kart belleği (olmayan SD-kart yuvası) tercih ediliyor. HTC One X'de de aynı durum var oradan biliyorum. O da bu eksikliklere karşın 'ama bu telefon suya toza dayanıklı' denilerek savunuluyordu.

Peki Motorola DEFY bu sorunu nasıl çözmüş? Hem suya toza dayanıklı hem de pil rahatlıkla çıkarılıyor, SD-kart yuvası da var ama kapağın altında. Bu videoya bakılınca kapağın iç kenarlarındaki conta rahatlıkla görülüyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=a5-EEe5F5sE

Demek ki ufak bir tasarım farkıyla suya toza dayanıklı olma özelliği kazandırılabiliyor.

Ahh şu Nokia yok mu, hep bu firmalara, hepsini bir arada sunmamayı öğreten o !!! :D
    Erdi beye bu konularda çok güvenirim. Özellik 28 nanometre krait mimari sunduğu ve bunun çoklu çekirdek gerektiren uygulamalarda 4 çekirdekten daha performanslı olduğunu ve daha uzun pil ömrü sunduğunu söylüyor. Ayrıntılı bi inceleme yapmalarını beklemekten başka çaremiz yok.
    Ayrıca gsm arena testlerinde anlattığınız şekilde bir şeyi görmezden gelmemiştir herhalde. Böyle birşey kendi ayağına sıkmak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz40 -- 1 Eylül 2012; 13:53:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sonynin Kaç Tane xperia Modeli Var

• Sony belki üst seviye için yeterli donanımda bir telefon yapmış. Ancak "amiral gemisi" deniliyorsa, ben ister istemez diğer firmaların amiral gemisi telefonlarıyla yani S3, One X gibi telefonlarla kıyaslarım. O zaman da donanım olarak bu telefonların gerisinde bir ürün karşıma çıkıyor. Sadece kamerası cezbediyor.

Zaten sony hep bu yüzden telefon piyasasında olması gereken yerde bir türlü olamıyor... Sürekli birbirine benzer telefonlar çıkartıyor ancak adam gibi tepe seviye telefonu yok.

Tamam, qualcomm çift çekirdekli işlemcisi diğer firmaların dört çekirdekli işlemcileri ile rekabet edebiliyor. Ama pek çok kullanıcı tercih yaparken kağıt üstündeki özelliklere de dikkat ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tx_t_and_v_benchmarks_are_here_promising_too-news-4722.php

4 çekirdeği savunan arkadaşlar şu benchmark testlerine baksın.

(Yurtdışında satılan bir çok) HTC One S modeli, Sony Xperia T ile birebir aynı işlemciyi kullanıyor, yani Qualcomm MSM 8260A (Snapdragon S4). Bu yüzden, 4 çekirdekli Tegra 3 kullanan HTC One X ile çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 kullanan HTC One S cihazlarına ait karşılaştırmaların, aynı marka ve birbirine çok yakın tasarımda olmalarından dolayı, tarafsız ve yol gösterici olacağını diye düşündüm ve araştırdım. (Verilen linklerdeki tüm HTC One S'lerin S4 işlemcisi içerdiği, testlerin ilgili açıklamalarında belirtilmiş.)

Aşağıdaki sitelerde görülen benchmark testlerinde, aynı Sony Xperia T'nin, 4 çekirdekli Exynos işlemci kullanan Samsung Galaxy S3'e karşı gösterdiği üstünlük gibi; HTC One S'in de, yine 4 çekirdek kullanan Tegra 3'lü HTC One X modeline göre daha yüksek benchmark puanı aldığı görülüyor:

http://androidcommunity.com/htc-one-x-vs-one-s-benchmarks-battle-for-the-top-spot-20120405/

Ama buradaki 4 ay önce yapılan 8-10 farklı benchmark testinin çoğunda, bir tek Quadrant testi, bir de bir grafik testi HARİÇ, 4 çekirdekli Tegra 3 her nasılsa hep açık ara önde görünüyor:

http://androidandme.com/2012/05/smartphones-2/htc-one-x-snapdragon-s4-vs-tegra-3-in-performance-gpu-battery-life-and-web-browsing/

Alıntıdaki gsmarena'nın yaptığı benchmark testlerinde yer alan ilk testin, çoklu-çekirdeği desteklemediği zaten makalede belirtilmiş (eee, o zaman niye oraya koydun o testi değil mi ama?). İkinci test ise işlemci değil grafik testi, üçüncüsü ise malum, önceki verdiğim linkteki testlerin nerdeyse tek çift çekirdek galibi, Quadrant.

Biraz şüpheli görünüyor...

Şuradaki testlerde de 17 testin 10 tanesinde çift çekirdekli Qualcomm S4 öne çıkarken, diğerlerinde One X öne geçmiş. Yazıda, One S'in açık ara kazandığı Vellamo testinin ise Quallcomm tarafından üretildiği, bu yüzden Tegra'nın deplasmanda kalmış olabileceği de belirtilmiş:
    "One of the tests the S won was Vellamo, a Qualcomm-made tool, so take that score with a grain of salt. Still, a swing of 840 is rather sizable, even if there's a possibility the S may have had a slight home-court advantage."
    Quadrant'ın testinde ise, işin içine grafik de girdiği için, ekran çözünürlüğü farkının, düşük çözünürlüğe avantaj sağlayacak şekilde testi etkilediğine değinilmiş. Sonuçta kesin bir galibe karar verilememiş:

http://www.engadget.com/2012/04/05/htc-one-x-vs-one-s/

Gerçekten incelenmeye değer, ben de karasız kaldım şimdi...

Düzenleme: Türkiyede satılan One S cihazların, S4 yerine S3 işlemci içerdiği ile ilgili wolverine55 arkadaşımın uyarısı üzerine bilgi rötuşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 1 Eylül 2012; 15:45:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

4 çekirdeği savunan arkadaşlar şu benchmark testlerine baksın.
    Sitede bir yavaşlık var bu ara.
    Gitmeyip hata veren mesaj, yenile deyince iki kere gitmiş en sonunda
    Şu an onu düzenliyorum...

Reklam hızında ise hiç sorun yok, anında geliyor ekrana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 1 Eylül 2012; 15:50:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erturk unal

sony telefonların hepsi aynı. buyrun link http://a1209.hizliresim.com/11/1/cj5t2.jpgsony yıllardır ilk defa en üst düzeyde bir telefon çıkardı. ancak yine satmayacaktır. çünkü yalnızca donanımla olmuyor. yazılımsal hiçbir yenilik yok. biraz daha donanımlı diye kimse bir telefonu tercih etmez. diğerlerinden bir farkı olması lazım. o da yazılım yönünde oluyor. ancak sony yıllardır yazılım yönünden bir yenilik getirmedi...

Digerlerinden farki dizayni. Yazilim olarak hepsi ayni zaten. Samsung, Htc, Sony, Lg vs. bi farklari yok. Arayuz farki yazilim farkina girsede dert degil. Hepsi birbirine port edilebiliyor. Bu yuzden de Bana kalirsa sizin yanlisiniz, farki yazilimla yapmak. O fark dizaynla olur, burda da Sony zaten farkini koyuyor ortaya ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beray07

Kız arkadaşım xperia s alıcaktı kanına girip Htc One S aldırdım her gün teşekkür ediyor.Xperia ların yeri benim gözümde hep aynı ''kaba ve itici''.

2 gün önce bir arkadaşımın tanıdığının Xperia S'i açılış ekranında sürekli resetleyecek şekilde sonsuz döngüye girmiş.
    Telefonda yardımcı olabilmek için, en basitinden pilini çıkar, SD-kartı sök, pili tekrar tak falan dedim ama bu vesileyle, cihazın pilinin kolaylıkla değiştirilemediğini, telefonun SD-kart yuvasının da olmadığını öğrenmiş oldum. Telefon durup duruken anlamsız şekilde bozulmuş.
    Kamera+Volume UP+Power tuşları ile resetlemeyi falan da denettirdim ama nafile.

SD-kart yuvası HTC One S'de de bulunmuyor ve pile ulaşamama sorunu onda da var. Telefonlar aslında birbirine çok yakın özellikte olan telefonlar olsa da HTC One S, Sony Xperia S'teki Qualcomm MSM 8260 1.5 GHz işlemci yerine, Sony Xperia T ile birebir aynı olan, yani Qualcomm MSM 8260A 1.5 GHz olan işlemciyi kullanıyor.

Yuvarlatılmış köşeleri ile HTC One S, bayan işi olarak biraz daha uygun gibi göründü bana göre de.

eğer türkiyeden alınmaysa one s aynı işlemcisi yok yanlış bilgi olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: wolverine55

eğer türkiyeden alınmaysa one s aynı işlemcisi yok yanlış bilgi olmasın

Türkiye'de olanlarda ne işlemci var biliyor musunuz?
  • Dokunmatik tuşları ekran üzerinde göstermek yerine çerçeve altına iliştirselerdi daha iyi olurdu bence, çerçeve altında yeterli boşluk kalmış çünkü.
    Bu şekilde ekran alanından ödün verilmiş gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.