Bildirim
Sony Xperia T inceleme 'Ailenin En Büyüğü, En Hızlısı' video (4. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: abdullahkhan
Telefon çok süper keşke MSM8690T olsaydı, ancak bu şekilde de gayet yeterli. Ancak diğer incelemelere göre hem daha detaysız, hem de çok çok daha kısa olmuş. Özellikle Note 2 ÖN incelemesi bile 19 dk'ydı. Oysa Xperia S tam incelemesi bile 13 dk. Bu da DH'nin Sony'ye verdiği önemi gösteriyor.
İlk iki Sony incelemesini (TableTab 20 e Xperia V) gördüğümde dedim ki DH değişmiş Sony'ye karşı tavırlar bitmiş dedi, ancak çoook yanılmışım ne yazık ki.
Birçok kişi Sony'yi Samsung'un ardından en iyi 2. veya HTC'nin ardından en iyi 3. Android telefon üreticisi olarak görüyor. Ancak siz Türkcell telefonlara bile daha çok önem veriyorsunuz. Samsung'un amiral gemisine 19 dk ÖN inceleme, Sony'nin amiral gemisine 3 dk ÖN inceleme. Üstelik Sony'nin Xperia T'si Pi, Quadrant gibi popüler çoğu testten de birinci çıkarken.(Aralarında S3 ve Note 2 olmasına rağmen 1. çıktı bu sonuçlarda Xperia T, bazılarında da Xperia V birinciydi.) Kısaca, Note 2 ön incelemesinden sonra dedim ki kesin XT'ye de en azından bir 10 dk'lık detaylı bir inceleme olur, ancak şu hale bak 3 dk bile sürmüyor. Evet ortada bir emek var, Emeğe Saygı, ancak maalesef Sony DH'den hep üvey evlat muamelesi görüyor. Yakınlarımdaki çoğu kişi telefon alacaksanız ya Xperia ya da Galaxy alın derken bile. Çoğu kişi Sony pahalıdır ancak kalitede bir numaradır derken bile.
Tebrik ederim icimdekileri yazmissin resmen.
note 2ye program indirip test ediyorsunuz ayrica rehberinden tut kamerasina kadar her seyi acip tek tek deniyorsunuz ortaya 19 dakikalik bi on inceleme cikiyor, Sony cihazlarin hic birine 3-4 dakikayi gecen bir on inceleme yapmamissiniz ama, ins sesimizi duyarsiniz ve bu konulara daha dikkat edersiniz.Yine de tesekkur ederim oralara kadar gitmissiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
-
quote:
Orijinalden alıntı: wolverine55
quote:
Orijinalden alıntı: enteran
quote:
Orijinalden alıntı: wolverine55
eğer türkiyeden alınmaysa one s aynı işlemcisi yok yanlış bilgi olmasın
Türkiye'de olanlarda ne işlemci var biliyor musunuz?
1.7 ghz overclock edilmiş s3 işlemci var yani eski mimari
Vay uyanık HTC !
Ama buna karşılık fiyatta pek de öyle bir güzellik yapmış gibi görünmüyor...
http://shiftdelete.net/htc-one-s-turkiyede-satista-38121.html
Şu anda da piyasada HTC One X 1600-1700 TL iken, HTC One S sadece 100 TL daha ucuz olarak 1500-1600 TL civarında görünüyor.
Olmadı şimdi.
Xperia S 1400-1500 TL fiyatıyla daha mantıklı o zaman. Sadece Gorilla Glass yok. Fazladan NFC ve 12 MP kamera var.
Xperia T ise fiyatının ne olacağına bağlı olarak, şu durumda bu işlemcisiyle Türkiye'de alternatifsiz gibi._____________________________
AKTİFLER: | Asus Zenfone 6 | Samsung Galaxy Note 3 | Samsung Galaxy SIII | Vodafone Smart Tab 10 |PASİFLER: | Samsung Galaxy Note II (dahili bellek bozuldu) | HTC Evo 3D (dokunmatik bozuldu) | Motorola Atrix (dokunmatik bozuldu) || Samsung S8530 Wave II (satıldı) | Nokia Xpress Music 5800 (su teması) |
-
Görümünü sevdim. Fiyatı uygun olucagına şüpheliyim ama düşünülmiyecek cihaz degil. _____________________________ Yetenek, sükunet içinde ortaya çıkar. Karakter ise dünyanın fırtınaları içinde. GOETHE -
sayın mesut çevik, "nüans farkları" diye bir şey olmaz olamaz dikkatinize!
-
quote:
(Yurtdışında satılan bir çok) HTC One S modeli, Sony Xperia T ile birebir aynı işlemciyi kullanıyor, yani Qualcomm MSM 8260A (Snapdragon S4). Bu yüzden, 4 çekirdekli Tegra 3 kullanan HTC One X ile çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 kullanan HTC One S cihazlarına ait karşılaştırmaların, aynı marka ve birbirine çok yakın tasarımda olmalarından dolayı, tarafsız ve yol gösterici olacağını diye düşündüm ve araştırdım. (Verilen linklerdeki tüm HTC One Slerin S4 işlemcisi içerdiği, testlerin ilgili açıklamalarında belirtilmiş.) Aşağıdaki sitelerde görülen benchmark testlerinde, aynı Sony Xperia Tnin, 4 çekirdekli Exynos işlemci kullanan Samsung Galaxy S3e karşı gösterdiği üstünlük gibi; HTC One Sin de, yine 4 çekirdek kullanan Tegra 3lü HTC One X modeline göre daha yüksek benchmark puanı aldığı görülüyor: http://androidcommunity.com/htc-one-x-vs-one-s-benchmarks-battle-for-the-top-spot-20120405/ Ama buradaki 4 ay önce yapılan 8-10 farklı benchmark testinin çoğunda, bir tek Quadrant testi, bir de bir grafik testi HARİÇ, 4 çekirdekli Tegra 3 her nasılsa hep açık ara önde görünüyor: http://androidandme.com/2012/05/smartphones-2/htc-one-x-snapdragon-s4-vs-tegra-3-in-performance-gpu-battery-life-and-web-browsing/ Alıntıdaki gsmarenanın yaptığı benchmark testlerinde yer alan ilk testin, çoklu-çekirdeği desteklemediği zaten makalede belirtilmiş (eee, o zaman niye oraya koydun o testi değil mi ama?). İkinci test ise işlemci değil grafik testi, üçüncüsü ise malum, önceki verdiğim linkteki testlerin nerdeyse tek çift çekirdek galibi, Quadrant. Biraz şüpheli görünüyor...quote:
Orijinalden alıntı: Saiki http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tx_t_and_v_benchmarks_are_here_promising_too-news-4722.php 4 çekirdeği savunan arkadaşlar şu benchmark testlerine baksın.
Şuradaki testlerde de 17 testin 10 tanesinde çift çekirdekli Qualcomm S4 öne çıkarken, diğerlerinde One X öne geçmiş. Yazıda, One Sin açık ara kazandığı Vellamo testinin ise Quallcomm tarafından üretildiği, bu yüzden Tegranın deplasmanda kalmış olabileceği de belirtilmiş: One of the tests the S won was Vellamo, a Qualcomm-made tool, so take that score with a grain of salt. Still, a swing of 840 is rather sizable, even if theres a possibility the S may have had a slight home-court advantage. Quadrantın testinde ise, işin içine grafik de girdiği için, ekran çözünürlüğü farkının, düşük çözünürlüğe avantaj sağlayacak şekilde testi etkilediğine değinilmiş. Sonuçta kesin bir galibe karar verilememiş: http://www.engadget.com/2012/04/05/htc-one-x-vs-one-s/ Gerçekten incelenmeye değer, ben de karasız kaldım şimdi...
Düzenleme: Türkiyede satılan One S cihazların, S4 yerine S3 işlemci içerdiği ile ilgili wolverine55 arkadaşımın uyarısı üzerine bilgi rötuşu.
galaxy s3'ün amerika modelinde de 1,5ghz krait ve adreno 225 var. one s yerine ona da bakabilirsiniz üstelik ekran çözünürlükleri de aynı. hemen hemen xperia t de aynı sonuçlara sahip olacaktır. tabi sony bilmediğimiz bir yenilik getirmediyse.http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii_us_version-review-774p4.php
-
Sony'nin en yeni modellerinde neden dört çekirdekli işlemci kullanılmadığı sorusuna Sony tasarım ekibinden gelen cevap şu şekilde oldu: "Çekirdeğin kaç tane olması önemli değil, önemli olan bunun kullanıcının deneyimine yapacağı etki. Şu an için modaya uyup dört çekirdekli yapmamızın bir anlamı yok çünkü kullanıcı deneyiminde henüz çok büyük bir artısı olduğuna inanmıyoruz."
-
quote:
Orijinalden alıntı: acmtncy
galaxy s3'ün amerika modelinde de 1,5ghz krait ve adreno 225 var. one s yerine ona da bakabilirsiniz üstelik ekran çözünürlükleri de aynı. hemen hemen xperia t de aynı sonuçlara sahip olacaktır. tabi sony bilmediğimiz bir yenilik getirmediyse.http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii_us_version-review-774p4.php
quote:
Orijinalden alıntı: DH Misafiri
Sony'nin en yeni modellerinde neden dört çekirdekli işlemci kullanılmadığı sorusuna Sony tasarım ekibinden gelen cevap şu şekilde oldu: "Çekirdeğin kaç tane olması önemli değil, önemli olan bunun kullanıcının deneyimine yapacağı etki. Şu an için modaya uyup dört çekirdekli yapmamızın bir anlamı yok çünkü kullanıcı deneyiminde henüz çok büyük bir artısı olduğuna inanmıyoruz."
Üstte acmtncy rumuzlu arkadaşın verdiği linke bakılırsa, daha önce benim verdiğim linklere de bakılırsa, Samsung da, HTC de (ve hatta Asus da), Sony Xperia T'de kullanılan Snapdragon S4 çekirdeğini aynı ürünlerinin farklı ülke versiyonlarında zaten kullanmışlar, ve iş, kimi ülkeler için kullanıcının tercihine kalmış (yurtdışından getirtme seçenekleri de var ayrıca).
Bu açıklamaya göre Sony kendisi kullanıcı adına tek ve en doğru kararı verdiğini düşünüyor.
Bu bana biraz Nokia'nın 'çift çekirdeğe ne gerek var' açıklamalarını, veya iPhone'un stratejisini hatırlattı.
Tek farkla ki, iyi bir işlemci seçilmiş. Yine de benchmark testleri herşey demek değildir.
Şuna, 'bizim (ticari anlamda) işimize öyle geldi' demiyorlar da herşeyi kullanıcı için yaptık diyorlar...
Android, 4 çekirdeğe çok daha uygun ve verimli çalışan bir güncelleme yayınlarsa ne olacak?_____________________________
AKTİFLER: | Asus Zenfone 6 | Samsung Galaxy Note 3 | Samsung Galaxy SIII | Vodafone Smart Tab 10 |PASİFLER: | Samsung Galaxy Note II (dahili bellek bozuldu) | HTC Evo 3D (dokunmatik bozuldu) | Motorola Atrix (dokunmatik bozuldu) || Samsung S8530 Wave II (satıldı) | Nokia Xpress Music 5800 (su teması) |
-
quote:
Benim aslında merak ettiğim, bu yeni nesil 2 çekirdeği, 4 çekirdeğin gerisinde bırakan testlerin ne kadar güvenilir olduğunu sorgulamaktı, ama verdiğin linkte de bu konuya ışık tutabilecek çok yararlı bilgiler var. Eyvallah.
Özellikle Samsung Galaxy S3'ün, işlemci olarak çift çekirdekli Snapdragon S4 kullanan Samsung Galaxy S3 (US) versiyonunun gerisinde kalması zaten birçok şeyi açıklıyor.
Ayrıca burada marka fanatikliği yapanların da boşuna debelendiği bir kez daha ortaya çıktı.
Sonuçta her 3 marka da (ve Asus gibi başka diğerleri de) aynı işlemciyi, aşağı yukarı aynı zaman diliminde kullanmış, sadece Türkiye'ye bu ürünü vermeyen HTC'yi kınıyorum.
Samsung Galaxy S3'ün ise, (herhalde çekirdek peşinde koşan) tüm dünyaya 4 çekirdek, sadece Amerika'ya daha hızlı ama çift çekirdek olan modeli sunması bana ilginç geldi. Bilinçli tüketicinin sadece orada olduğunu düşünüyor herhalde...
Samsung işi kapmış mı ne?...
-
Xperia V ile T işlemcilerinin arasındaki fark nedir arkadaşlar? _____________________________ 13600KF - Asus Prime z690A ARGB- Kingston 2x8Gb 6000Mhz DDR5 ARGB - Sapphirre 6700XT Pulse
Western Digital Sn770 1Tb - Western Digital Sn570 1Tb - Cooler Master 850w Gold v2
Dark Maxima v20 ARGB- AeroCool Duo 140mm ARGB x2 - ID-Cooling Se-226 XT ARGB
Gigabyte g24F -
quote:
Sonuçta her 3 marka da (ve Asus gibi başka diğerleri de) aynı işlemciyi, aşağı yukarı aynı zaman diliminde kullanmış, sadece Türkiye'ye bu ürünü vermeyen HTC'yi kınıyorum.
Samsung Galaxy S3'ün ise, (herhalde çekirdek peşinde koşan) tüm dünyaya 4 çekirdek, sadece Amerika'ya daha hızlı ama çift çekirdek olan modeli sunması bana ilginç geldi. Bilinçli tüketicinin sadece orada olduğunu düşünüyor herhalde...
hocam amerikada lte'ye geçti millet, fakat global s3'deki 4 çekirdekli exynos lte desteklemiyor. qualcomm'un msm8960'ı destekliyor ondan amerika versiyonuna 8960 koymuşlar. sanırım xperia v'de de 8960 vardı o da lte olduğu için. testlerin güvenilirliğini de ben de bilmiyorum. elimde dandik nokia var 3 senelik, 4 çekirdek a-9 mu iyi çift çekirdek s4 mü diye konuşuyorum burada
Xperia V ile T işlemcilerinin arasındaki fark nedir arkadaşlar?
aynı dostum sadece xperia v lte destekliyor. bunun dışında ikisi de 1,5ghz krait + adreno 225._____________________________ -
Arkadaşlar Merhaba,
Sony'e önem veriyorsunuz diyenleri anlamak çok zor şu an ana sayfada 3 Sony incelemesine karşılık 1 tane farklı firma var ve daha elimizde 5 farklı Sony ürünü incelemesi daha var bunları da sırasıyla yayına koyacağız.Samsung ile Sony stantları için aynı süreye sahipti fakat 1 tanesi sadece 2 ürüne odaklanırken diğeri kategorisinde iddialı 10 a yakın ürün tanıttı. Biz de 1-2 tane ürüne 10 ar dakika ayırmak yerine hepsine yeterli olacağını düşündüğümüz kadar yer verdik.
Açıkçası çok yorucu bir maratondu ve bu yüzden eleştirileri yaparken biraz empati kurarak yapmanızı rica ediyorum.En azından yurt dışı yurt içi diğer sitelerdeki incelemeleri de değerlendirip sonra eleştiri yaparsanız daha yapıcı olacağınızı düşünüyorum.
Sevgiler,
Mesut Çevik
-
quote:
Orijinalden alıntı: Speed-Step
Arkadaşlar Merhaba,
Sony'e önem veriyorsunuz diyenleri anlamak çok zor şu an ana sayfada 3 Sony incelemesine karşılık 1 tane farklı firma var ve daha elimizde 5 farklı Sony ürünü incelemesi daha var bunları da sırasıyla yayına koyacağız.Samsung ile Sony stantları için aynı süreye sahipti fakat 1 tanesi sadece 2 ürüne odaklanırken diğeri kategorisinde iddialı 10 a yakın ürün tanıttı. Biz de 1-2 tane ürüne 10 ar dakika ayırmak yerine hepsine yeterli olacağını düşündüğümüz kadar yer verdik.
Açıkçası çok yorucu bir maratondu ve bu yüzden eleştirileri yaparken biraz empati kurarak yapmanızı rica ediyorum.En azından yurt dışı yurt içi diğer sitelerdeki incelemeleri de değerlendirip sonra eleştiri yaparsanız daha yapıcı olacağınızı düşünüyorum.
Sevgiler,
Mesut Çevik
abi tamam biz ona birşey demiyoruz orda inceleme zor olur. ama DH stüdyosunda bile inceleme yaparken sony ürünlerini cok kısa tutuyorsunuz saygılar_____________________________
-
quote:
quote:
hocam amerikada lte'ye geçti millet, fakat global s3'deki 4 çekirdekli exynos lte desteklemiyor. qualcomm'un msm8960'ı destekliyor ondan amerika versiyonuna 8960 koymuşlar. sanırım xperia v'de de 8960 vardı o da lte olduğu için. testlerin güvenilirliğini de ben de bilmiyorum. elimde dandik nokia var 3 senelik, 4 çekirdek a-9 mu iyi çift çekirdek s4 mü diye konuşuyorum burada
Sorma, 1-2 sene sonra fiyatları düşünce ne alabileceğim diye anca şimdiden tasarlıyorum ben de. Elimdeki telefonu da almak için yaklaşık 1 sene beklemiştim.
2000'den 1600'e, sonra 1100'e düştü de öyle alabildim.
Aslında bana çekirdek falan değil, uzun pil ömrü gerekli. O da şu an Galaxy Note 2'de var.
Bi de 5800'üm boğularak can verdiği için, yeni telefonum yüzme bilse iyi olur.
-
Videoda sıkıntı mı var?
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: DnR
Xperia V ile T işlemcilerinin arasındaki fark nedir arkadaşlar?
aynı dostum sadece xperia v lte destekliyor. bunun dışında ikisi de 1,5ghz krait + adreno 225.
Xperia V Qualcomm MSM8960
Xperia T Qualcomm MSM8260A Snapdragon
Model numarasının farklı olmasının tek nedeni LTE mi?_____________________________ 13600KF - Asus Prime z690A ARGB- Kingston 2x8Gb 6000Mhz DDR5 ARGB - Sapphirre 6700XT Pulse
Western Digital Sn770 1Tb - Western Digital Sn570 1Tb - Cooler Master 850w Gold v2
Dark Maxima v20 ARGB- AeroCool Duo 140mm ARGB x2 - ID-Cooling Se-226 XT ARGB
Gigabyte g24F -
quote:
aynı dostum sadece xperia v lte destekliyor. bunun dışında ikisi de 1,5ghz krait + adreno 225.quote:
Orijinalden alıntı: DnR Xperia V ile T işlemcilerinin arasındaki fark nedir arkadaşlar?
aynı değil bir çok fark var!..yanlış bilgilendirme yapmayalım...
Xperia V 'de Mobil Bravia 2(YENİ NESİL MOTOR)var...
Xperia T 'de '' 1(eski versiyon)
yine V' ;LTE desteği ve CyBER Shot makinalarında kullandıkları en iyi karayi yakalayan hızlı çekim modları...
Xperia V; Bluetooth 4.0(YENİ NESİL)
Xperia T; Bluetooth 3.1(Eski)
Xperia V; HDR (High Dynamic Range)
Xperia T; (-)
Xperia V; MHL Scat...
Xperia T; (-)
Xperia V; Water Resistant(Su geçirmez)+toza dayanıklı...
Xperia T; (-)
Xperia V; Çıkartılabilir pil...
Xperia T; Gömülü Çıkartılamaz (-)
gibi bir çok üstünlükleri var XPERİA V 'nin...
Edit;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 1 Eylül 2012; 19:41:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: maxstar33
telefon kareleşmiş görünüş çirkin olmuş
Kesinlikle katılıyorum size...._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Speed-Step
Arkadaşlar Merhaba,
Sevgiler,
Mesut Çevik
Merhaba,
Öncelikle yorumlarımızı dikkate alıp cevapladığınız ve IFA'da ülkemizi temsil ettiğiniz, orada olanları bizlere aktardığınız için teşekkür ederim.
Sony konusunda (Sanırım siz Sony'e önem verMİyorsunuz diyenleri anlamak çok zor diyecektiniz) bizim eleştirdiğimiz kısım sadece IFA'daki incelemeler için değil, DH'nin genel anlamda yaptığı tüm incelemeleri kapsıyor. Evet şu an ana sayfada 3 Sony bir Samsung incelemesi var, ancak 3 Sony incelemesinin toplamı bir Samsung incelemesi etmiyor. Ancak bunu es geçiyorum çünkü daha yayınlanmamış olan 5 Sony 1 Samsung incelemesi var(mış). Tabi biz yorum yazarken bu kadar inceleme olduğunu bilmediğimiz için o anki şartlara göre yorum yazdık. Ancak dediğim gibi eleştirdiğimiz şeyler IFA'yı değil, tüm incelemeleri kapsıyor. Hatırlar mısınız, bir incelemenizde "İncelemelerdeki amacımız en hızlı olmak değil, kullanıcının tüm sorularının cevap bulmasıdır" demiştiniz.
İşte DH'ye bakanlar Sony ürünlerinin incelemelerinde aradıkları sorulara cevap bulamadıkları, ya da kısmen cevap buldukları için Sony'e önem vermiyorsunuz diyorlar. Biz de bu incelemede aradığımız sorulara cevap bulamadığımız için sizleri eleştirdik, çünkü Note 2 incelemesi adeta Ön inceleme değil de Tam bir "Video İnceleme" gibiydi. E siz de Xperia V incelemesinde "Amiral gemisi bir sonraki videoda" gibi bir açıklama yapınca kullanıcılar incelemeden beklentilerini yükseltti ve Note 2 kadar detaylı bir inceleme ile karşılaşacaklarını umdular. Öyle olmayınca da sonuç hüsran oldu. Ancak ben sizlere çok teşekkür ediyorum, özellikle 5 Sony ürünü daha var dediğinizde çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Çok yorulduğunuzu, bitkin düştüğünüzü videolardan anlıyoruz zaten, bu yüzden sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.
Son olarak kullanıcıların istedikleri şey, şimdiye kadar bu siteden üvey evlat muamelesi gören bir firmanın ürünlerinin, en az diğer firmalar kadar ciddi, detaylı ve özellikle "Sorulara cevap verici" nitelikte incelenmesidir.
Tekrar teşekkür ediyorum._____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki