Şimdi Ara

|SONY Xperia™ SP|| K. KULÜBÜ ||1.7 GHZ 720P HD 8MP da 3264 x 2448 px TFT MHL HDMI DLNA NFC GPS|| (586. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.805
Cevap
73
Favori
297.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başarılı bir şekilde kurulumu yaptım arkadaşlar. Gördüğüm kadarıyla ekran sararması sorunu var, ayrıca romun kendi üzerinde yüklü gelen galeri, müzik ve tarayıcı uygulamalarını kullanmak istemiyorum. Bunları kaldırıp sony albüm, walkman, video, xperia klavye programlarını yükleme imkanım var mı? Bir de menünün alfabetik sırayla yukarıdan aşağıya doğru olması hoşuma gitmedi. Bunu normal android menü düzeni şeklinde ayarlayamıyor muyuz? Ayrıca babam yabancılık çekmesin diye sony'nin orjinal xperia temasını (ana ekran) yüklemek isterim. Mümkün müdür acaba böyle bir şey?



    @akay635 @ouzqan

    Düzeltme : Ekran sararması sorun falan değilmiş, gece gündüz ışık durumuna göre otomatik bir ayarmış, kapatıp kurtuldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 13 Ağustos 2016; 22:18:08 >




  • BiLgiSeaRcheR kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce yazmışsınız ama cevaplamamışım kusura bakmayın . Elinize sağlık rom stabil ve sorun yoksa 1 sene rahat götürebilecek bir rom . Sorularınıza gelince altta vereceğim linkten konulara bakarak sony uygulamalarının güncel versiyonları deneyerek çalıştırmayı başarabilirsiniz . Menünün o şekilde olması System uiden kaynaklanıyor . Sony nin system ui dosyasını yüklerseniz bu sroundan kurtulabilirsiniz .

    LİNK
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouzqan

    Hocam daha önce yazmışsınız ama cevaplamamışım kusura bakmayın . Elinize sağlık rom stabil ve sorun yoksa 1 sene rahat götürebilecek bir rom . Sorularınıza gelince altta vereceğim linkten konulara bakarak sony uygulamalarının güncel versiyonları deneyerek çalıştırmayı başarabilirsiniz . Menünün o şekilde olması System uiden kaynaklanıyor . Sony nin system ui dosyasını yüklerseniz bu sroundan kurtulabilirsiniz .

    LİNK

    Hocam kusur ne demek herkes her saniye forumda olmak zorunda değil. Sağolsun akay635 arkadaşım yardımcı oldu. Bir şekilde işin içinden tertemiz çıkmayı başardım. Gereksiz kerneller cwm'ler falan da yüklediğim oldu ama sıkıntı çıkmadı çok şükür. Romu denedim bir kaç saat stabil gibi, arama cevaplama ekranı da biraz farklıymış. Birde ses biraz az ve kalitesiz geldi bana ilk bakışta. Her neyse peder bey'e teslim ettim cihazı az önce, alışması zor olacak gibi ama öğrensin bir şey olmaz

    Araştırırken şöyle bir kaynak buldum hem de Türkçe, bunun cm13 için olanını arayacağım. Eğer bulabilirsem üşenmeyip önümüzdeki günlerde yüklerim. Sizin verdiğiniz linki de kurcalayacağım. Sanırım biraz daha keşfetmem lazım sistemi istediğim kıvama getirebilmek için. Yanıtınız için teşekkür ederim, siz de etiketler için kusura bakmayın

    Ekleme : Bir nebze eskisine benzesin diye markette xperia temaları aratırken bulmuştum bu temayı. Galeri ve müzik çaların simgeleri gibi bir çok simgeyi de xperia simgeleriyle değiştirdi tema. Şimdilik idare eder durumda yani. Böyle teslim ettim zaten pedere de. Yoksa mümkün değil kabul etmezdi



    Ekleme 2 : Hocam zahmet olmazsa bir şey daha sormak istiyorum. Cihazın rootlu ve boot loaderının açık olması amatör ve kısmen bilinçsiz bir kullanıcı için dezavantaj olur mu? Güvenlik açısından soruyorum daha çok (virüs v.b.) ya da cihazı brick etme ihtimali olur mu? Hani babam öyle bir şeyler kurup kaldıracak biri değil, cihazın genel fonksiyonlarını kullanır ama atıyorum internette gezinirken o açılan reklam siteleri bazen direk bir şeyler indirtmeye başlayabiliyor. Bu tarz sorunlar kalıcı bir hasar bırakır mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 14 Ağustos 2016; 0:45:03 >




  • BiLgiSeaRcheR kullanıcısına yanıt
    Hocam onun cm 13 çıkanını hiç görmedim kolay kolay da kimse onunla uğraşmaz . Sen verdiğim linki kurcala zaten bulursun apk ları sonra at telefona yükle tamamdır .

    Ekleme2: Zannetmiyorum hocam babanız sistem dosyaları ile oynasa bile flashtool ile sıfırdan bir yazılım ile düzelebilir . En fazla baştan kurmak için zaman kaybeedersiniz. Siz bunun için senkronizyonu yedeklemeyi en kısa zamana kurun ki verileriniz her ihtimale karşı korunsun .
  • @ouzqan @akay635

    Her şey için çok teşekkür ederim dostlar. Var olun. Büyük hakkınız geçti bana, helal edin.
  • BiLgiSeaRcheR kullanıcısına yanıt
    Hocam ben birşey yapmadım ki ama yine de helali hoş olsun .
  • @BiLgiSeaRcheR
    Tebrik ederim; rom'u yüklemişsin.



    Menüdeki simgelerin dizilimi ile ilgili olarak şöyle bir ayar var;
    Ana ekranda basılı tutun, altta çıkan seçeneklerden ayarlar'a tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda ''çekmece stili'' ni bulup kompakt olarak değiştirin.



    CM 13 ile ilgili bu aralar hemen hemen hergün güncelleme geliyor. Güncellemeyi şu şekilde yapabilirsiniz;
    Telefonla kablosuz ağa bağlanın.
    Ayarlardan telefon hakkında'ya girin.
    Açılan ekranda cyanogenmod güncellemeleri'ne tıklayın.
    Ekranın sağ üst tarafındaki dönen ok'a tıklayın.
    Ekranda güncelleme olup olmadığı belirecek; üzerine tıklayıp güncelleme dosyasının inmesini bekleyin. Dosya indirildikten sonra üzerine tıklayın ve güncellemeyi seçin.

    Güncelleme yaptığınızda telefondan herhangi bir şey silinmiyor veya ayarlar değişmiyor.




  • @akay635

    Hocam tekrardan Allah razı olsun, menüyü o şekle getirmeyi siz söylemeseniz ben hayatta bulamazdım. Çok daha iyi oldu böyle. Güncellemeyi de yapıyorum şimdi, 3 güncelleme gözüküyordu 13'ü, 14'ü ve 15'i olarak. Şimdi 15'inde gelen güncellemeyi yüklüyorum. Sanırım 14 ve 13'ünü ayrı ayrı yüklemem gerekmez.
  • BiLgiSeaRcheR kullanıcısına yanıt
    Sistemin güncelleme merkezinden yüklüyorsanız son güncellemeyi yüklemeniz yeterli eskileri yükleme kalkarsanız eski versiyonu yükler son güncelleme ile diğer güncellemeler de yapılan değişiklikleri de yüklersiniz.
    Her gün güncelleme gelecektir yapmayı pek önermiyorum ülkede akk varken her gün her gün kotayı hızlı bitirir zaten bazı sürümlerde çok köklü değişiklik olmuyor geliştirici adrian dc şu aralar başka cihazlar ile ilgileniyor.
    AOSP-RRO kullanıyorum sadece güvenlik paketi güncellendiğin de güncellemeyi yüklüyorum sorun çıkmadı şuana kadar
    Değişiklik listesi buradan takip edielbilirhttps://www.cmxlog.com/13/huashan/
    Yeşil ile gösterilenler cyanogenmod geliştiricilerinin yaptıkları telefona özel değil cyanogenmod'a özeldir
    Kırmızı ile gösterilenler geliştirici adrian dc nin yaptıkları daha çok teknik değişiklikler olur
    Bizim geliştirici aynı zamanda cyanogenmod'a da katkı yaptığı için bazı yeşillerde kendisinin ismini görebilirsin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StartaBafras -- 16 Ağustos 2016; 11:15:00 >




  • @ANKA159 Hocam çok teşekkür ederim bu yararlı bilgiler için, pederin telefonu bahane ettim resmen kendimi geliştiriyorum. Garantim bitince Z3'de çok daha kolay yapabileceğim bu işleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiLgiSeaRcheR

    @ANKA159 Hocam çok teşekkür ederim bu yararlı bilgiler için, pederin telefonu bahane ettim resmen kendimi geliştiriyorum. Garantim bitince Z3'de çok daha kolay yapabileceğim bu işleri.

    root işlemi donma ve ısınma sorununu gideriyor mu ?
  • Arkadaşlar 4.3 sürümünden root işlemleri yapılıyor mu? BL kilidi açılmadı henüz
  • Merhabalar Xperia sp ile ilgili bir sıkıntım var telefon önce kapanmıyordu arkadan off ile kapattım sonra ekranda çizgiler belirdi bilgisayarın ekran kartı bozulduğunda olduğu gibi tekrar kapatıp açtım düzeldi daha sonra da sabah komple gitti ekran siyah yandan ışıkları görüyorum led kırmızı yanıyor başka bir tepki yok. Sorun nedir ya da böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykayan

    Merhabalar Xperia sp ile ilgili bir sıkıntım var telefon önce kapanmıyordu arkadan off ile kapattım sonra ekranda çizgiler belirdi bilgisayarın ekran kartı bozulduğunda olduğu gibi tekrar kapatıp açtım düzeldi daha sonra da sabah komple gitti ekran siyah yandan ışıkları görüyorum led kırmızı yanıyor başka bir tepki yok. Sorun nedir ya da böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu acaba

    Hocam benim Xperia Sp telefonum 1 ay kadar önce ömrünü tamamladı , ayağım kaydığı için telefon yaklaşık 200 basamak takla attı ancak telefonum güvenli modda tek açılabildi arama mesaj ve fabrika ayarlarında mevcut uygulamalar dışında hiçbirşey yapamıyordum kapama ses kısma tuşları bile çalşmıyordu kamera sayesinde açıyordum telefonu

    Böyle bi deneyime dayanarak ; telefonunuz hiç yere düştü mü?

    Eğer telefon yere düşmemiş ise yazılım onarımıyla bunu halledebilirsiniz
    Eğer düşmemiş ise telefon kırmızı ışık veriyorken kamera tuşuna basılı tutup açmayı bi deneyin

    sonuca göre bi ele alalım bakalım




  • 250 liraya sp alınır mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CA18DET

    250 liraya sp alınır mı ?

    Sakın alma parana yazık olur, çok yavaş bir telefon, doğru düzgün işlem yapılamıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CA18DET kullanıcısına yanıt
    sadece whatsapp ve müzik dinlemek için işe yarar ama fazlasını bekleme biraz daha zorla bütçeni 350-400 civarı çok temiz z2 ler dolanıyor.
  • yahu beyler çıldırıcam, bootloader kilidini açamıyorum. açılabiliyor diyor ama şu driverları yükleyemedim. win 10 pro 64 bit kullanıyorum, bi dünya dosya indirdim yüklemeye çalışıyorum hata veriyor. bunu acilen yapmam lazım, ykb cüzdan uygulaması için. yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Man Down

    yahu beyler çıldırıcam, bootloader kilidini açamıyorum. açılabiliyor diyor ama şu driverları yükleyemedim. win 10 pro 64 bit kullanıyorum, bi dünya dosya indirdim yüklemeye çalışıyorum hata veriyor. bunu acilen yapmam lazım, ykb cüzdan uygulaması için. yardımcı olursanız sevinirim.

    Ben de çok uğraşmıştım valla bootloader kilidi için ama yapamamıştım, sonra twrp yükleyince kendiliğinden kalkmıştı diye hatırlıyorum, baya oldu yapalı, çok detaylı hatırlamıyom ama, kilidi kaldıramadığımı hatırladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    Hocam w10 da driver kurmak biraz sıkıntı . http://www.flashtool.net/win8drivers.php

    Yukarıdaki linkten nasıl yüklendiğine bakıp öyle yükleyin.
  • 
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.