Şimdi Ara

|SONY Xperia™ SP|| K. KULÜBÜ ||1.7 GHZ 720P HD 8MP da 3264 x 2448 px TFT MHL HDMI DLNA NFC GPS|| (585. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.800
Cevap
73
Favori
313.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim sorunu hallettim. Bu arada ınstagram da ki siyah ekran sorunu uzun zamandır bende de vardı ama en son güncellemeyi yapınca düzeldi. 1 dakikalık videolar bile artık çalışıyor.

Telefonun kasa dışındaki her şeyinden şikayetten geçilmiyor.

Bir bayide 599 TL ye vardı. Son anda almaktan vazgeçtim ama aklım hep bu telefonda kaldı.
    Çankırı
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene ..!
  • root atılmış bootloader kilidini açmadan sadece twrp yükleyerek rom atabiliyor muyuz xperia spye?
    Z5 Premium / Always Sony
    Çankırı
  • Arkadaşlar rom tavsiye eder misiniz? Rom önerileri yapılmış ama ben son olarak bir daha öneri alayım dedim. Mümkün olduğunca en güncel ve stabil rom'u yüklemek istiyorum.
    Teşekkürler.
    Z5 Premium / Always Sony
    Çankırı
  • arkadaşlar düştü ekranın bir bölümü karardı.lcd ekran mı almak gerekir. uugun fiyata bulabilir miyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    ''CM 13.0 NIGHTLY Huassan'' isimli rom'u kurdum. Sizin bahsettiğiniz rom ile aynı mı bilmiyorum.
    Rom'u 3-4 gündür kullanıyorum. Oldukça iyi bir rom. Herhangi bir şikayetim yok. Rom arayan arkadaşlara tavsiye ederim.
    Bu rom'un şöyle bir avantajı da var; rom güncellendikçe bu güncellemeleri OTA üzerinden yükleyebiliyorsunuz.

Ayrıca bir kernel yüklemedim. CM 13 ile birlikte ne kurulmuşsa onu kullanıyorum.
    CM 13 ile cwm yüklü onun üzerinde yükleme yapmak için CM downloader indirip seçeneklerden addional zip den kerneli seçeceksiniz . Daha sonra telefonu reset atıp recovery girip yüklemeyi yapabilirsiniz .
  • @ouzqan

Hocam selamlar, xperia sp benim eski telefonumdu, yaklaşık bir yıldır peder beyde ve kullanmaya devam ediyor. Son dönemlerde artık iyice yavaşladığından çok takılmaya başladığından şikayetçi. Telefonda gereksiz ne kadar uygulama varsa kaldırdım fakat yine de kasma, ekran sararma problemleri çözülmedi. Hal böyle olunca benim aklıma 4.1 sürümüne dönmek geldi, ben 4.1'le kullanırken memnundum çünkü. Konuya girince herkesin cyanogen v.b. güncel romları yüklediğini gördüm. Bu romlar şu an üzerinde yüklü olan 4.3'den daha mı performanslıdır? Yani pederin beklentisi sadece sorunsuz ve akıcı bir şekilde cihazı kullanmaya devam edebilmek... En stabil ve akıcı rom hangisidir? Yükleme için yapmam gereken işlemler sırasıyla nelerdir? Sizi de yormayacak, vaktinizi çok almayacak şekilde 5-6 cümleyle durumu izah edebilirseniz çok sevinirim. Bootloader açmak v.b. işlemleri açıklamanızı elbette isteyemem ama maddeler halinde önce şunu sonra şunu yap dersen gerçekten memnun olurum. Google'da falan araştırıp sırasıyla yapabileceğimi düşünüyorum. Akıllı cihazlara yapılan bu tip işlemlerle ilgili çok fazla tecrübem yok ne yazık ki.

Yüksel TÜRK; Senin İçin Yükselmenin Hududu Yoktur!
    Yüzde Yüz TÜRK Olduğun Gün; Cihan Senindir!

MSI GE72VR 7RF Apache Pro : i7 7700HQ, 2x8 GB Kingston DDR4 2400Mhz RAM, GTX1060 3GB, 500GB Kingston A2000 M.2 SSD, HGST 1 TB 7200Rpm HDD, Intel(R) Wi-Fi 6E AX210 160MHz, 17.3" AntiGlare FHD 120 HZ LCD, SteelSeries RGB Keyboard, Dynaudio 4x2w + 3w Sub. Zalman NS2000, MSI GG GM08 Clutch, MSI DS502 Gaming 7.1, XBOX 360 Wi-Fi Gamepad, Seagate Backup Plus 4TB 2.5" USB 3.0 HDD
    iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple, Fiat Egea Hatchback 1.4 Lounge Plus Export (2020)
    İstisnalar "Galatasaray" ise, Kaideyi Parçalarım!

• @BiLgiSeaRcheR

Özel rom'ların büyük çoğunluğu bootloader kilidi açılmadan yüklenemiyor. Bootloader kilidini açmadan yüklenebilen romlarda var.

İki hafta önce ''CM 13 NIGHTLY'' romunu kurdum. Oldukça iyi bir rom. Tavsiye ederim.
    CM 13 NIGTLY romunu yüklemek için ana başlıklar halinde şu işlemleri yaptım.
    -telefonun root edilmesi
    -bootloader kilidinin açılması
    -CM 13 NIGTLY romunun kurulması

Yukarıda bahsettiği işlemlerle ilgili olarak aşağıdaki konudan faydalanabilirsin. (Aşağıdaki konuda arkadaşın vermiş olduğu bazı linkler kırık fakat linkini verdiği öğeyi google'dan kendiniz bulabilirsiniz). Aşağıdaki konu haricinde kendiniz google'dan araştırarak başka kaynaklar bulabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/m_98802496//tm.htm#98802496

Yukarıda bahsettiğim olay bootloader kilidinin açılmasını gerektiriyordu. Bootloader kilidi açılmadan yükelenebilen rom'lar da var. Bootloader kilidini açmakla uğraşılmayacağı için işlemler daha kısa ve zahmetsiz olacaktır. Ben bu tür rom kurmadım hiç. Ama tahminimce önce telefon root edilecek ardından rom yüklenecek.
    Aşağıdaki sitede bahsettiğim türde iki tane var; sanırım CM 11 ve CM 12 romlarıydı. Belki daha başka romlar da vardır. Tekrar hatırlatayım ben bu romları kullanmadım.
    http://forum.xda-developers.com/xperia-sp/development
    (locked bootloader kelimeleri geçen rom'lara bakacaksınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 12 Ağustos 2016; 20:11:30 >

• @akay635

Hocam Allah sizden razı olsun. Gerçekten çok yardımcı oldunuz ve ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Genel olarak CM13'ten memnuniyet sağlanmış gördüğüm kadarıyla. Bilinen bir sorunu da yok diye düşünüyorum.
    Hayırlısıyla ben de babamdan cihazı teslim edip gün içinde üstesinden gelmeye çalışacağım.
    Bootloader kırılmadan yüklenen romları denemeyi düşünmüyorum. Çünkü siz dahil bir çok insan aynı yöntemi kullanmış.
    Muhakkak ki bir bildiğiniz var. Allah'a emanetsiniz.

MSI GE72VR 7RF Apache Pro : i7 7700HQ, 2x8 GB Kingston DDR4 2400Mhz RAM, GTX1060 3GB, 500GB Kingston A2000 M.2 SSD, HGST 1 TB 7200Rpm HDD, Intel(R) Wi-Fi 6E AX210 160MHz, 17.3" AntiGlare FHD 120 HZ LCD, SteelSeries RGB Keyboard, Dynaudio 4x2w + 3w Sub. Zalman NS2000, MSI GG GM08 Clutch, MSI DS502 Gaming 7.1, XBOX 360 Wi-Fi Gamepad, Seagate Backup Plus 4TB 2.5" USB 3.0 HDD
    iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple, Fiat Egea Hatchback 1.4 Lounge Plus Export (2020)
  • BiLgiSeaRcheR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Allah sizden de razı olsun.

İşlemler zor değil aslında ama iyice kavrayıp ondan sonra uygulamak gerekir. Telefonun kullanılamaz duruma gelme ihtimali var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @akay635 İnce eleyip sık dokuyorum şimdilik hocam. AKK'ya takıldığım için bağlantım biraz yavaş. Rom iniyor şu an. Zip olanı indiriyorum. Recovery olan işimize yaramayacak sanıyorum, bir de rom kurulumundan sonra hangi gapps paketini yüklediniz acaba?

• Başarılı bir şekilde kurulumu yaptım arkadaşlar. Gördüğüm kadarıyla ekran sararması sorunu var, ayrıca romun kendi üzerinde yüklü gelen galeri, müzik ve tarayıcı uygulamalarını kullanmak istemiyorum. Bunları kaldırıp sony albüm, walkman, video, xperia klavye programlarını yükleme imkanım var mı? Bir de menünün alfabetik sırayla yukarıdan aşağıya doğru olması hoşuma gitmedi. Bunu normal android menü düzeni şeklinde ayarlayamıyor muyuz? Ayrıca babam yabancılık çekmesin diye sony'nin orjinal xperia temasını (ana ekran) yüklemek isterim. Mümkün müdür acaba böyle bir şey?

|SONY Xperia™ SP|| K. KULÜBÜ ||1.7 GHZ 720P HD  8MP da 3264 x 2448 px  TFT MHL HDMI DLNA NFC GPS||  |SONY Xperia™ SP|| K. KULÜBÜ ||1.7 GHZ 720P HD  8MP da 3264 x 2448 px  TFT MHL HDMI DLNA NFC GPS||

@akay635 @ouzqan

Düzeltme : Ekran sararması sorun falan değilmiş, gece gündüz ışık durumuna göre otomatik bir ayarmış, kapatıp kurtuldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 13 Ağustos 2016; 22:18:08 >

Hocam daha önce yazmışsınız ama cevaplamamışım kusura bakmayın . Elinize sağlık rom stabil ve sorun yoksa 1 sene rahat götürebilecek bir rom . Sorularınıza gelince altta vereceğim linkten konulara bakarak sony uygulamalarının güncel versiyonları deneyerek çalıştırmayı başarabilirsiniz . Menünün o şekilde olması System uiden kaynaklanıyor . Sony nin system ui dosyasını yüklerseniz bu sroundan kurtulabilirsiniz .

LİNK
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Hocam daha önce yazmışsınız ama cevaplamamışım kusura bakmayın . Elinize sağlık rom stabil ve sorun yoksa 1 sene rahat götürebilecek bir rom . Sorularınıza gelince altta vereceğim linkten konulara bakarak sony uygulamalarının güncel versiyonları deneyerek çalıştırmayı başarabilirsiniz . Menünün o şekilde olması System uiden kaynaklanıyor . Sony nin system ui dosyasını yüklerseniz bu sroundan kurtulabilirsiniz .

LİNK

Hocam kusur ne demek herkes her saniye forumda olmak zorunda değil. Sağolsun akay635 arkadaşım yardımcı oldu. Bir şekilde işin içinden tertemiz çıkmayı başardım. Gereksiz kerneller cwm'ler falan da yüklediğim oldu ama sıkıntı çıkmadı çok şükür. Romu denedim bir kaç saat stabil gibi, arama cevaplama ekranı da biraz farklıymış. Birde ses biraz az ve kalitesiz geldi bana ilk bakışta. Her neyse peder bey'e teslim ettim cihazı az önce, alışması zor olacak gibi ama öğrensin bir şey olmaz

Araştırırken şöyle bir kaynak buldum hem de Türkçe, bunun cm13 için olanını arayacağım. Eğer bulabilirsem üşenmeyip önümüzdeki günlerde yüklerim. Sizin verdiğiniz linki de kurcalayacağım. Sanırım biraz daha keşfetmem lazım sistemi istediğim kıvama getirebilmek için. Yanıtınız için teşekkür ederim, siz de etiketler için kusura bakmayın

Ekleme : Bir nebze eskisine benzesin diye markette xperia temaları aratırken bulmuştum bu temayı. Galeri ve müzik çaların simgeleri gibi bir çok simgeyi de xperia simgeleriyle değiştirdi tema. Şimdilik idare eder durumda yani. Böyle teslim ettim zaten pedere de. Yoksa mümkün değil kabul etmezdi

|SONY Xperia™ SP|| K. KULÜBÜ ||1.7 GHZ 720P HD  8MP da 3264 x 2448 px  TFT MHL HDMI DLNA NFC GPS||

Ekleme 2 : Hocam zahmet olmazsa bir şey daha sormak istiyorum. Cihazın rootlu ve boot loaderının açık olması amatör ve kısmen bilinçsiz bir kullanıcı için dezavantaj olur mu? Güvenlik açısından soruyorum daha çok (virüs v.b.) ya da cihazı brick etme ihtimali olur mu? Hani babam öyle bir şeyler kurup kaldıracak biri değil, cihazın genel fonksiyonlarını kullanır ama atıyorum internette gezinirken o açılan reklam siteleri bazen direk bir şeyler indirtmeye başlayabiliyor. Bu tarz sorunlar kalıcı bir hasar bırakır mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 14 Ağustos 2016; 0:45:03 >

Hocam onun cm 13 çıkanını hiç görmedim kolay kolay da kimse onunla uğraşmaz . Sen verdiğim linki kurcala zaten bulursun apk ları sonra at telefona yükle tamamdır .

Ekleme2: Zannetmiyorum hocam babanız sistem dosyaları ile oynasa bile flashtool ile sıfırdan bir yazılım ile düzelebilir . En fazla baştan kurmak için zaman kaybeedersiniz. Siz bunun için senkronizyonu yedeklemeyi en kısa zamana kurun ki verileriniz her ihtimale karşı korunsun .
  • 
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.