Şimdi Ara

Sony Xperia 5 tanıtıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Ben hobi olarak fotoğraf çekiyorum ve çoğunlukla 16/9 formatını kullanıyorum,
    Yeni nesil 18/9 - 19/9 19,5-9 oranı olan telefonlar uzuuuuun bir ekran dışında bir artı vermiyorlar, format olarak benim için kötü kalıyorlar,
    Bu yüzden bir sonraki olası telefonum max3 olacak demiştim, ekran genişliği günümüz saçma oranlı telefonlardan daha iyi kalıyor. Uzunluğu fazla arttırmadıkları için.
    Kısaca zevkler ve renkler kişiye göre değişiyor malesef...
  • deniz_sea kullanıcısına yanıt
    bende 16:9 formatını kullanıyorum. Telefonlar yalnızca fotoğraf çekmek için kullanılmıyor ama. Zaten Xiaomi nin de dediğiniz tarz güncel bir telefonu yok.
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Ben DSLR ile fotoğraf çekiyorum, bu telefonun kamerası pek başarılı değil.
    Sırf ekranlar yüzünden yeni telefonları kabullenemiyorum zaten, bu yüzden geçen sene çıkan mi max3 yerine ne alabilirim bilemiyorum, el mahkum alışacağız gibi uzun ekranlara....
  • Telefon işini bırak beceremiyorsun Sonycim. The last of us 2 çıkış tarihi ver!

  • Sony çıkardığı telefonların %60ında kronik sorun olup bunu kabul etmeyen bir firma. Benim ağzım yandı. Forumlarda da ağzı yananlar mevcut. Bir de kronik sorunlu telefona sahip olup sonyden vazgeçmeyen bir kitle de var tabi. Onlar da tuhaf bir şekilde babalarının firması gibi savunmaya devam ediyorlar :))) Sony benim için w995'den sonra bitmiştir.

  • No Sony, no cry...

  • Kusura bakmayında, Android in en gelişmiş, en hızlı ve en hızlı güncelleme veren markalarından biridir sony ya ne kullandığınızı bilmiyorsunuz ya da hiçbir şeyden haberiniz yok.

    OnePlus a hızlı ve çok hızlı Android Güncellemesi verir derler.

    Oneplus android 9 güncellemesini Sony Xperia amiral gemilerinden daha SONRA çıkan modellerine Sony den tam 4 ay sonra güncelleme verebilmiştir. Sony de Android 10 Beta uzun süredir varken Op7 Pro kullanıcıları daha yeni ulaşmıştır.

    Ayrıca OxygenOs bomboş bir arayüzdür. Kendi video müzik uygulamaları bulunmaz. Galeri basit ve özelliksizdir. Ayarlar kısmına geldiğiniz de ise Xperia da ki özelliklerin 10 da 1 ini bulamazsınız.

    Hız derseniz Xperia OxygenOs kadar hızlı ve fazlasıyla özelleştirilebilirdir.

    Samsung eskiden daha fazla özellik barındırırdı. Air Motion gibi özelliklerin çoğunu zamanla kaldırdılar. Neredeyse Sony ye yakın bir deneyim sunar ve hantaldır.

    Ayrıca Sony güncellemelerle eski amiral gemilerine donanımı destekliyorsa yazılımı sunan ilk markadır. Samsung ve Huawei kullanıcının elini bağlamak adına bunu uzun süre yapmamıştır. Huawei ilk defa Mate 10 ailesi ile bu politikayı Sony gibi yapmış ve güncellemeyle destek vermiştir.

    Sony nin Arayüzü MIUI Flyme ColorOs gibi sistemlerden daha efektif özellikler barındırır.

    Şuan Oneplus 6T kullanıyorum.

    Siz ya hiç Sony amiral gemisi kullanmamışsınız, ya da kullandığınız dönemdeki diğer markaların cihazlarından bihabersiniz. S9+ tan 9 ay önce çıkan XZP a bile 1080P 960FPS desteği verildi.

    Pilden dem vuruyorsunuz? Acaba Sony nin Pil optimizasyonu hakkında zerre fikriniz var mı? Rakamla iş yürüten NİTELİK VE KALİTE HAKKINDA BİHABERDİR. Önceki telefonlarına compact modellere vs bakarsanız başka markalardaki 3500mAh lık performansı 2700mAhlık compact modelleri verir.


    YAZILIMA LAF ATMANIZ KADAR CAHİL CÜHELA BİR YORUM YOK :D Xda geliştiricileri tarafından en fazla portlanan uygulamalar(Google Kamera hariç) arayüzler eklentiler SONY ye aittir. Google Play e Substratum yazsanız binlerce içerik çıkar sadece bunun temeli Xperia UI dir.





  • Şu an Huawei kullanıyorum ama en keyif aldığım telefonlar hep Sony modelleriydi. En stabil en düzgün androidi sunması dışında en hızlı güncellemeyi hep Sony veriyordu. Buradaki yorumları okuyorum da sanki sonradan gelen çinli üreticiler çok iyi telefon yapıyorlar. Hepsi birbirinin kopyası saçmasapan modeller. İsimlendirmeler de tam bir facia.

  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    İlk güncellemeyi ve en dandik güncellemeyi vermesini mi savunuyorsun? Fanboyluğa hiç gerek yok, güncelleme ile sorun düzeltip yeni güncellemede farklı sorunlar üreten özürlü bir markadır Sony

    En son hangi Sony cihazı kullandın da pil optimizasyonundan bahsediyorsun? Sony'in pille ünlü olduğu yılları herkes ips, amoled üretirken kendisinin TFT ürettiği yıllardı. Rakamlarlarla konuşmakmış, pil optimizasyonu adı altında cpu'yu kısıtlamak
    optimizasyondan sayılmıyor hâyâl görme :)

    Çıkardığı hiçbir telefon hiçbir zaman heyecanlandırmadı, hiçbir zaman rakiplerinin veya bir önceki modellerinin üstüne kat çıkmadı. Her zamanki dandik yazılımı, dandik donanımıyla bildiğimiz Sony.

    Başka firmalara sağladığı lensleri kendinde kullanmayan, dandik lenslere 20-30MP gömüp akıl çelmeye çalışan özürlü bir markadır.

    Sony'nin artık telefon piyasasında adı geçmez gitsin Playstation üretsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olmuyor Xperia tecrüben de mi olmadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xotac

    Sony kendini bir halt sanan özürlü bir markadır. Bu telefon tabi ki tutmayacak. Artık donanımsal gücü tüm markalar temin ediyor, peki yazılım? Sony'den daha dandik android kullanan telefon var mı?

    Ayrıca pil 3.1k :)
    Sony'den telefon alan sağlıklı bir beyine sahip değildir.
    Sony nin tarihine bak neler yapmış. Telefon yapamadi diye çöp edemezsin bu firmayı. Farklı sektörlerde hala müthiş işler yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Tanıtım filmi çok güzel olmuş.
  • Bu cihazda 5g modem olmaması fiyaskodur. Zira bu cihaz bir 5 sene düzgün kullanım rahat vadediyor.



    Sony cihazları kararlı çalışır,cihazlarında pil verimi, enerji tüketimindeki perfomansı mühendislik başarısıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 8 Eylül 2019; 12:11:10 >
  • Bugün her telefonda Sony kamera var. Neredeyse Tüm AVM ler de bir Sony Center var çünkü ürün yelpazesi geniş ve ürünler sadece parası az olana değil cebinde parası olana hitap ediyor. Sony'nin genele hitap edecek bir telefonu yok. Her zaman çok üretilen ürünlerin maliyeti düşük olur ve çok üretiliyorsa genele hitap eder. Her zaman iyi ürünlerin alıcı bellidir ve iyi ürünler pahalıdır. Türkiye Pazarından bir çok iyi firma çekildi. Ama Sony'yi hala tüm AVM lerde görmek mümkün. Teknoloji lideri olan Sony'nin telefon hariç tüm ürünlerine ulaşmak mümkün.www.sonypremiumhome.com adresinden 10.000 lerce dolarlık ürünlerine kadar bulabilirsiniz. Örneğin ev sineması için 60.000 dolarık Sony Laser projektörleri var. Samsung gibi mağazanın ortasına Sony yi döküp satamazsınız. Ya da Iphone X gibi BİM de satılmaz. Konuşma yanında Sony ürün hediye edilmez. Teknoılojiyi bilen yakındantakip edenlere ürünler üretir. Koyun sürüsüne üreten firmalara benzemez. Sony gibi belirli bir kitleyi hedef alan firmaların genel olarak zaten satışı düşük olur. Herkesin altında Ferrari olsaydı sanırım bir değeri kalmazdı. Çok üretilen veya çok satılan herkesin belediye dağıtmış gibi elinde ve evinde olan ürünlerin kalitesinin yanında marka değeri de düşüktür.
    Ayrıca iki kameralı telefon yeni değil geçmişte iki kameralı 3D telefonlarda üretildi. Hatta bir çok marka yıllardır oval telefon üretiyor sanki tek iphone veya samsung üretiyor gibi yazanlar var. Aldığınızda satarken zarar edeceğinizi düşünüyorsanız, zaten Sony ve diğer teknoloji dolu markalara yaklaşmayın. iPhone alın ayarlar konusunda zorlanmazsınız çünkü gerizekalı bile kullansın diye tasarlanmış.

    Açıkçası dünya da koyun gibi yaşayan, ne yaygınsa onu kullanan hangisini elden çıkarması kolaysa ona yönelen zerre kadar ses kalitesi, görüntü ve fotoğraftan anlamayanların dışında bu işi bilen, akıllı olanlara ve daha fazlasını bekleyenlere de ürün birileri üretmeli.Buraya yazanların çoğu ticari kaygı içinde yazıyor hatta DH misafirlarinin çoğu Samsung satıcısı veya kompleksli gerçeği gördüğü halde kabul etmek istemeyen sorunlu kişiler. Sony'yi yıllardır hazmedemiyorlar ama günümüzde kullandığımız bir çok teknoloji Sony'ye ait.www.sonypremiumhome.com burada 3000 dolarlık walkmanleri, 60.000 dolarlık sinema projektörleri ve 27.000 dolarlık stereo hoparlörler görebilirsiniz.

    Bazıları yazılımla Sony bu ISO oranlarına çıkıyor sanıyor, Sony XZ2 Premium da gerçek zamanlı bir AUBE görüntü işlemcisi var. Işık hassasiyetini 51.000 ISO ya getiriyor, fotoğrafı çektikten sonra değil... çekmeden bile ekranda bu değeri görebiliyorsunuz. Sony IMX586 48MP kamera sensörüyle tanıştınız mı? çünkü piyasadaki en iyi kamera sensörü ve testler onun en iyisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca Sony'nin ödüllü G lens teknolojisi Sony Z ve XZ serisi telefonları piyasadaki en geniş açı çekebilen telefonu yapıyor. Elinize bir Sony XZ alın diğer elinize Samsung S9 veya iPhone X alın, Sony'nin daha derin daha keskin ve daha geniş açı gösterdiğini görebilirsiniz. Daha geniş açı daha fazla detay demektir.

    Ayrıca Sony 4K IPS 3 alt pikselli RGB yani 3 X 3840X2160 4K HDR ekranlı telefon üretmesinin dışında 4K HDR video çekebilen S-MASTER dijital ses çıkışlı, en geniş açılı ve uzun pil ömürlü telefonuda üretiyor... açıkçası bir telefonun 2mm daha ince 40 gram daha hafif olması kimin umurunda.. Samsung AMOLED Ekranlar Pentile, pentile ekran ne bilmiyorsanız isterseniz bir araştırın. VR da en kötü ekran diyebiliriz canınız sıkıldığında pikselleri sayabilirsiniz.

    Dünya Sony kamera sensörlerini kullanıyor ama diğer markalar hep bir gömlek geride olmaya devam edecekler. Sony A7S 409600 yanlış yazmadım dört yüz binin üzerinde... 409600 ISO 4K video çeken dünyanın ilk fotoğraf makinesi. XZ2 Premium'un sahip olduğu donanım diğer telefonlarda yok. Buna ekranı ve AEBU görüntü işlemcisi, dijital ses çıkışı ve diğer özellikler dahil.

    Sony XZ serisine 5 eksenli titreşim engelleyici bile eklemişti. Titreşimi neredeyse yok ediyor. Lazer odaklama ve RGBW kızıl ötesi sayesinde her kuşulda beyaz dengesi ayarlama var.

    Diğerleri her zaman bir adım geriden gelmeye devam ediyor. F/P açısından baktığımızda öve öve bitiremediğiniz Samsung ve Iphone en pahalı ürünleri üretiyor. Zaten Apple'ın henüz kendine ait bir fabrikası bile yok tüm ürünlerini fason olarak çin Faxconn üretiyor. Yıllar sonra bu iki firma Sony'den bakarak su geçirmeyen telefon üretmeyi akıl edebildiler. Bir kaç ezik eline iphone alınca kendini statü atladı sanıyor ve elindeki telefonu dünyanın en iyisi sanıyor. Tutunabileceği başka hiç bir şey yok. Bazıları da hem öğrenmek istemiyor hem de gerçekten anlamıyor. Ortada bir pazar var ve bu pazarda ekmek yiyen kimse bunu başkasına kaptırmak istemez. Bırakın Sony'yi çünkü ne yazsanız da Sony'nin Dünya'nın en iyi kamera ve profesyonel ürünler ürettiği gerçeğini değiştirmeyecek.


    Bu telefona rakip iPhone X m? yoksa Samsung S9 mu? bu iki firmada yıllardır kamera işini Sony'ye bırakıyorlar ve sensörü almadan telefon yapamıyorlar. Hem pahalılar hem de hep geriden geliyorlar. Buna kameralarının pikselleri ve ekran çözünürlükleri dahil. Acaba ne zaman 4K HDR video çekip bunu gerçek 4K HDR ekranı olan bir telefonda göreceğiz? Bu sadece Sony'de mümkün. Çektiğinizi hemen görebilirsiniz. Samsung ve iPhone'un Kısa pil ömürlerine zaten diyecek söz yok. Oled değil, ÖZOLED gibi Amoled ama pili akşamı zor çıkarıyor ve beyazları gri gibi veren güneşte zar zor görünen bir ekranı var.

    Samsung İphone muadili üreten korea firması olarak hayata adımlarını atmıştı ve tasarım çalmaktan 1 milyar dolar ödemişti. Burada ahlaki değerler söz konusu.. anlayana diyeceğim ama anlayan yok. Samsung ve iPhone diğer telefon üreticilerinin kamera ve ekran teknolojilerinin çok gerisinde kaldı. iPhone'un tasarımına diyecek yok tüm modellerde aynı kasa. İsterse kalınlığı kağıttan ince olsun. Şarj aletiyle herkes geziyor ve bu ilk modelinden beri böyle..





  • Sony pazardan çekilmeseydi yeniden sony almayı düşünürdüm.
  • Sony😍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orodruin

    Şu an Huawei kullanıyorum ama en keyif aldığım telefonlar hep Sony modelleriydi. En stabil en düzgün androidi sunması dışında en hızlı güncellemeyi hep Sony veriyordu. Buradaki yorumları okuyorum da sanki sonradan gelen çinli üreticiler çok iyi telefon yapıyorlar. Hepsi birbirinin kopyası saçmasapan modeller. İsimlendirmeler de tam bir facia.
    Huawei al diyor herkes yeni telefon alacağım ama ben sony kullanıyordum. Xa1 ultra gold beğendim de ama mate 10 lite arasında kaldım sizce ne yapmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.