Şimdi Ara

Sony ve Honda anlaştı: Birlikte elektrikli araç geliştirip satacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony ve Honda anlaştı: Birlikte elektrikli araç geliştirip satacaklar



    Sony, 2020 CES'te Vision-S isimli elektrikli sedan modelini görücüye çıkararak herkesi şaşırttı. Ardından Vision-S 02 isimli SUV ile işler daha da ciddileşti. Sonrasında Sony'nin elektrikli araç pazarına giriş yapmak için kendine stratejik ortaklar aradığı ortaya çıktı.



    Görünen o ki teknoloji devi ilk partnerini kendi evinde buldu. Honda ve Sony, elektrikli araçların geliştirilmesi ve satılması üzerine iş birliği için masaya oturdu. Bu kapsamda, elektrikli araçların geliştirilmesi ve pazarlanması için bir ortak girişim kurulacak. 'New Company' adını taşıyacağı belirtilen yeni şirketin yıl bitmeden kurulması bekleniyor.



    Her şey planlandığı gibi giderse, Honda ve Sony ortaklığının ilk ürünü 2025 yılında yollara çıkacak. Tam da beklendiği gibi söz konusu araç, Sony'nin geliştirdiği platformu kullanacak ve Honda'nın kendi fabrikalarında üretilecek. Geliştirilecek modelin tasarım olarak Vision-S veya Vision-S 02 ile ilişkisi olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.



    Ayrıca Bkz.Volvo, kablosuz elektrikli araç şarj teknolojisini test ediyor



    Sony'nin tanıttığı konsept modeller önde ve arkada bulunan iki elektrik motoruyla toplamda 536 beygir güç sunuyor. Sedan model 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlarken 240 km/s azami hıza çıkabiliyor. SUV model ise 130 kg fazlalığı nedeniyle sedana göre biraz daha yavaş. Sony'nin bu iki konsepti geliştirirken Magna Steyr, Bosch, ZF, Nvidia ve Qualcomm gibi isimlerle iş birliği yaptığını da belirtelim.



    Teknoloji devlerinin elektrikli araç pazarına ilgisi artıyor. Sony, Huawei ve Xiaomi, şimdiye dek somut adımlarla karşımıza çıkan isimler arasında. Apple Car da uzun süredir konuşuluyor ancak onunla ilgili henüz net bir bilgi yok.




    Kaynak:https://www.sony.com/en/SonyInfo/News/Press/202203/22-0304E/







  • Tek kelimeyle harika değerler.sanırım 5-10 seneye kadar içten yanmalı motorlu arac üreten kalmayacak dünyada.

    Sony'nin tanıttığı konsept modeller önde ve arkada bulunan iki elektrik motoruyla toplamda 536 beygir güç sunuyor. Sedan model 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlarken 240 km/s azami hıza çıkabiliyor. SUV model ise 130 kg fazlalığı nedeniyle sedana göre biraz daha yavaş. Sony'nin bu iki konsepti geliştirirken Magna Steyr, Bosch, ZF, Nvidia ve Qualcomm gibi isimlerle iş birliği yaptığını da belirtelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • japonyanin hala cok guclu oldugu alanlardan biri otomotiv, elektrikli araclara gecisle onuda ciddi olarak kaybetme riskleri var. japon otomotiv sektoru biter demiyorum, bugunki elektronik sektoru gibi eski sasali devrinin sonuk golgesi olma riski var. keza elektrige yatirimda cok geride kaldilar, cok yavas geliyorlar. ama yinede buyuk bir avantajlari var, en buyuk batarya ureticileri lityum bataryanin mucidleri sony, panasonic gibi devler japonyada. dogru hamlelerde burdan yurume sanslari var.

  • Sony Apple'ın yapamadığını daha önce yapmış helal olsun.

  • Elektrikli bisiklet, motorsiklet, scooter tarzı araç yapsalarda insanlığa az yararı olurdu.

  • Haber başlığına niye güldüm ben yaa. Sony ve Honda araba yapıp satacaklar. Sanki kaçak içki yapıyolarda yakalanmışlar gibi.

  • Sony ve Ericsson'un birleştiğinde ortaya çıkardığı mükemmel kalitedeki telefonlarını biliyoruz. Sony-Honda birleşimi de otomobil dünyasında böyle bir etki gösterir mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Mart 2022; 17:11:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçten yanmalı denen ilkel sistemden acilen kurtulmamız lazım.

  • tayguncifci kullanıcısına yanıt
    Hahahah 😂😂 aynen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt

    4.8 saniye güzel bi değer. hep gündelik kullanacağım 5 metrelik bir lüks sedanda bu değerleri görmek isterdim. panamera gibi.

  • İşin içine Sony girince kalite giriyor ancak fiyatı da yükseliyor. Ayrıca Apple Car da da uygulamalar için de para isteyecektir.

  • otomobil şirketleri ile teknoloji şirketleri bundan sonra benzer ortaklıklar yapacaktır. know-how için bu önemli. zaten yapmayan otomotiv firmaları, 20 yıl sonra olmayacak bence.

  • elektrıklı araclarda ısıtma sıstemı yetersızmıs


    elektrıklı araclarda havalandırma pervane hızı yuksek olsada,klıma sogutma standart olsada

    ısıtma sıstemı ıcın pılın ısısını kullandıgından dolayı,kısın ıyı ısıtmadıgı ve arabada montla oturmak gerektıgını soylemısler


    dakıka 9.50


    Sony ve Honda anlaştı: Birlikte elektrikli araç geliştirip satacaklarOtoSeyiryoutube
    Renault'nun sadece elektrikle çalışan, süper çevrecilik ve temiz, kaliteli hava garantörlüğü iddiasıyla ön plana çıkardığı Zoe modelini inceliyoruz. Sahip olduğu mekanik parça sayısının azlığı ile konvansiyonel taşıtlardan tamamen farklı bir yapısı olmasına rağmen içten yanmalı motora sahip arabaları özlememeniz için titizlikle şekillendirilmiş, küçük bir otomobil ölçülerine orta sınıf konforu sığdırma hedefiyle de çıta epeyce yükselmiş. Renault bu iddiasının arkasını doldurabiliyor mu diye görmek istiyorsanız videomuza buyrun! İyi seyirler! Otomobillerle ilgili her şeyin doğrusunu öğrenmek istiyorsanız kanalımıza abone olun ► https://goo.gl/ZXgxLT Otomobil incelemelerimiz için ► https://goo.gl/jnbWzD Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/k/otoseyir Facebook: https://www.facebook.com/otoseyirdergi Twitter: https://twitter.com/otoseyir Instagram: https://www.instagram.com/otoseyir/ OtoSeyir YouTube kanalında yeni model otomobil incelemeleri, motorlu vesait teknolojileri ve araba haberleriyle birlikte trafik ve sürücülük kültürüne Türkçe bakış videolarını bulabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=E25d01ESx4o
    Sony ve Honda anlaştı: Birlikte elektrikli araç geliştirip satacaklarEV James and Kateyoutube
    Again we're demonstrating just how easy EV's are to repair, contrary to popular belief, and this time it's the common issue with the Renault Zoe where it produces no heat. No great for December in the UK, but it's a remarkably easy repair.
    https://www.youtube.com/watch?v=ex976IW6CB4




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.