Şimdi Ara

Sony vaio notebook ekran en üstü çizgilerin çıkıp gitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony vaio notebook ekran en üstü çizgilerin çıkıp gidiyor. Teknik bir problem midir bu acaba? Servise göndereyim mi?

• Hocam ekranda uzun çizgiler belirip kayboluyor. bazen oluyor. Siyah ve beyaz kesik çizgiler belirip anında kayboluyorlar .
    daha iyi bir analiz ve her hang bir müdahele için laptopun içinin açılması gerekir. bu konuda bilginiz varsa yol göstere biliriz. hiç laptop açmışlığınız, flex kablo değiştirmişliğiniz yoksa teknik servise götürün derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalsu

Hocam garantili ürün ve yeni. Servise göndermek daha iyi olur bence. O Çizgiler haftada bir bazen de 2 haftada 1 çıkıyor her zaman değil yani.

sorun olduğu malum ama servise gönderin...
    ama sorunun arasıra olması teknik servisteki inceleme sıralasında arızanın tespit edilememesine neden olailir.
  • laptopu servise gönderip 30 gün bekleme ve üstüne üstlük hatanın tespiti konusunda sıkıntı yaşanması ardından tekrar tekrar gönderme gibi bir lüksüm yok malesef hocam. Her gün bilgisayar başındayım işim ve okulum gereği. O yüzden servise hatanın kesin tespiti konusunda ne önerirsiniz acaba bana ?
  • quote:

laptopu servise gönderip 30 gün bekleme ve üstüne üstlük hatanın tespiti konusunda sıkıntı yaşanması ardından tekrar tekrar gönderme gibi bir lüksüm yok malesef hocam. Her gün bilgisayar başındayım işim ve okulum gereği. O yüzden servise hatanın kesin tespiti konusunda ne önerirsiniz acaba bana ?

ne yapınca ekranda çizgiler çıkıyor bulmaa çalışın. (kapak açıp kapatınca, menteşelerden bastırınca vs.)
    sorun olunca ekranın fotoğrafını çekin sonra bu fotoğrafları hem çıktı alın (a4 kağıda) altınada notları yazın her zaman olmuyor ara sıra olur şu kadar amanda bir oluyor. şunu yaparken olur gibi...
    sonra aynı fotoğrafları pc nin masaüstüne atın yazdığınız yağıdında bir örneğini masa üstüne atın. durumun aciliyetinden bahsedin.
    aynı zamanda cd ye yazın bunarlıda pc ile birlikte verin.
    servise kendi elinizle teslim edin. görüştüğünüz kişilerin ismini öğrenin. daha sonraki aramalarınızda hep bu kişiler ile görüşün.

------
    arıca forum içerisinde yanıt yazarken alıntı butonunu kullanırsanız daha rahat takip edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 21 Ocak 2013; 0:36:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

quote:

laptopu servise gönderip 30 gün bekleme ve üstüne üstlük hatanın tespiti konusunda sıkıntı yaşanması ardından tekrar tekrar gönderme gibi bir lüksüm yok malesef hocam. Her gün bilgisayar başındayım işim ve okulum gereği. O yüzden servise hatanın kesin tespiti konusunda ne önerirsiniz acaba bana ?

ne yapınca ekranda çizgiler çıkıyor bulmaa çalışın. (kapak açıp kapatınca, menteşelerden bastırınca vs.)
    sorun olunca ekranın fotoğrafını çekin sonra bu fotoğrafları hem çıktı alın (a4 kağıda) altınada notları yazın her zaman olmuyor ara sıra olur şu kadar amanda bir oluyor. şunu yaparken olur gibi...
    sonra aynı fotoğrafları pc nin masaüstüne atın yazdığınız yağıdında bir örneğini masa üstüne atın. durumun aciliyetinden bahsedin.
    aynı zamanda cd ye yazın bunarlıda pc ile birlikte verin.
    servise kendi elinizle teslim edin. görüştüğünüz kişilerin ismini öğrenin. daha sonraki aramalarınızda hep bu kişiler ile görüşün.

------
    arıca forum içerisinde yanıt yazarken alıntı butonunu kullanırsanız daha rahat takip edebiliriz.

Hocam çizgiler anlık çıkıp kayboluyor hızı yakalamak mümkün değil :S Şuan hiçbir problem yok. Bazen haftada 1 gün bazen de 2 haftada 1 çıkıyor bazen de 1 ay problem yok. Durduk yere çıkıp 1 saat sonra kayboluyor.

• quote:

Hocam çizgiler anlık çıkıp kayboluyor hızı yakalamak mümkün değil :S Şuan hiçbir problem yok. Bazen haftada 1 gün bazen de 2 haftada 1 çıkıyor bazen de 1 ay problem yok. Durduk yere çıkıp 1 saat sonra kayboluyor.

pc hareketsizken geliyor ve yine pc hareketsizken kayboluyorsa kablo dan kaynaklanma ihtimali azalır..
    ekran kartınızda problem olabilir.

sony teknik servisine hiç yolum düşmedi. arıza tespitinde ne kadar detaylı incelerler bilemem. ama işinizi hızlandırmak açısından var olan problemi belgelendirmek her zaman işe yaramıştır.

belgelendiremiyorsanız teknik serviste şikayetinizi sözlü olarak belirtmek kalır. artık teknisyen incelerken sorunu bulup onarımını mı yapar yoksa test esnasında sorun oluşmayıp "arıza tespit edilememiştir" deyip geri mi yolarlar bilmem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 23 Ocak 2013; 21:48:52 >

• quote:

quote:

pc hareketsizken geliyor ve yine pc hareketsizken kayboluyorsa kablo dan kaynaklanma ihtimali azalır..

sony teknik servisine hiç yolum düşmedi. arıza tespitinde ne kadar detaylı incelerler bilemem. ama işinizi hızlandırmak açısından var olan problemi belgelendirmek her zaman işe yaramıştır.

belgelendiremiyorsanız teknik serviste şikayetinizi sözlü olarak belirtmek kalır. artık teknisyen incelerken sorunu bulup onarımını mı yapar yoksa test esnasında sorun oluşmayıp "arıza tespit edilememiştir" deyip geri mi yolarlar bilmem...

hocam her gün oynatıyorum ekranı orayı burayı sıkıyorum problem yok ama bazen durduk yere çıkıyor. Çok büyük bir problem değil rahatsız edecek kadar. Şimdilik bekletmeyi düşünüyorum problem olur mu sizce?

• quote:

quote:

quote:

hocam her gün oynatıyorum ekranı orayı burayı sıkıyorum problem yok ama bazen durduk yere çıkıyor. Çok büyük bir problem değil rahatsız edecek kadar. Şimdilik bekletmeyi düşünüyorum problem olur mu sizce?

ileride ne olacağını bilemem

• Sorunun çözümü için ilk olara yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu çözmek gerek.Senin ki yazılımsal gibi duruyor bana göre.Madem sistem yeni ve garantili hiç oyalanmadan servise göndermeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.