arkadaşlar sony marka KV-2103EX model tv'nin kumandası arızalandı fakat sorun kauçuklarda ve pil yuvasında. kart sağlam görünüyor.
şimdi diyorum ki bu devre elemanlarını bir plastik kutunun içine yerleştirip üzerine de switchler koysam, yani yeni bir kumanda kasası yapsam diyorum ama iki sorunum var. ilki acaba ortadaki çipi programlamak mı gerekiyor(pic misali) yoksa direkt olarak lehimleyince çalışıyor mu.
ikincisi ise bu baskılı devreyi nasıl açık devre halinde çizebilirim, bunun bir kolay yolu olmalı değil mi, benim için olayca yapabilecek biri var mı, ya da yol gösterir mi?
son olarak birşey daha soracağım, bu kartın üzerindeki siyah olan anahtarlama bölgeleri lehim tutar mı, eğer tutarsa direkt olarak switchleri kart üzerine atacağım.
kartın fotosu aşağıda (NOT: fotoların biri diğerinin arka görünüşü fakat bilgisayarda simetrisini aldım, böylece mesela ön yüzün sağ üst köşesi arka yüzde de sağ üstte görünüyor(sol üst yerine)
Kartın üzerindeki cipi kullanacaksanız entegreyı programlamana gerek yok
buton olan yerler karbon lehım tutmaya bilir. Oraya giden yolun üzerini kazıyabilirsin böylece işin görülmüş olur.
kolay gele
peki bu devreyi nasıl çıkarabilirim.
Bence yapman gereken pil yuvası icin 2 li pil yatagı alman yada pilleri birbirine bantlayarak kısa kablo kullanarak lehimleme yolu le tutturman. Zaten alkalin pil kullandınmı bayagı uzum omurlu oluyor. Bu sekilde pil temas sorununu kokunden cozersin pil bitince 2 dakkada yeni pilleri lehimlersin olay devam eder. Tus takımları icinse iletken boya, sigara kagıdı jelatini, aluminyum folyo, kursun kalem ucu ile karalama gibi yontemleri kullanıp cok kolay yoldan duzeltebilirsin. Yada bunlarla ugrasamam dersen 3-5 milyona satılan kumanda alır keyfine bakarsın. 1987 yılında alınmıs sony tv nin kumandası dedigin sebeblerle calısmıyordu takılıyordu. Babam 5 milyona kumanda aldı herseyiyle kumanda calısıyor eksigi yok. Bende yukardaki islemleri yaptıgımda orjinal kumandasıda gayet guzel calısır konuma geldi.
Bahsettigin yontem cok zahmetli ve masraflı is olacak.
Saygılar.
bu da zaten öyle 87 civarı bir model, aslında dediğiniz doğru, yani yeni kumanda almak. lakin lastikleri de koptu bunun, yani tek sorun temas değil, lastikler üzerinde durmuyor artık. fakat eğer o pilot vs. marka her tv'ye uyan kumandalar biraz uyumsuz olacak buna, bazı tuşlar kullanılmayacak, bazılarının yeri değişecek filan. siz orijinaline benzer mi bulmuştunuz. eğer öyleyse yerini söyleyebilir misiniz.