Hdmi ayarlarinda v1.4., 2.0 ya da auto gibi bir ayar varsa onu secin. Muhtemelen bagladiginiz hdmi icin en yuksek versiyon secili. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SONY STR-DN 1080 7.2 ATMOS DTS-X ..KULLANANLAR VE PAYLAŞIM BAŞLIĞI (24. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: eiskentHdmi ayarlarinda v1.4., 2.0 ya da auto gibi bir ayar varsa onu secin. Muhtemelen bagladiginiz hdmi icin en yuksek versiyon secili.
Alıntıları GösterAnladığım kadarıyla HDMI ayarlarında böyle 1.4, 2.0 gibi seçme ayarı yok. Bazı yerlerde, HDCP olmayan HDMI girişi kullanın denmiş ama 1080'in bütün HDMI girişlerinde HDCP var.
Yaptığım araştırmaya göre sorun HDCP yani dijital içerik korumasının farklı üreticiler tarafından farklı implementasyonunda yatıyormuş. Sony receiver ve eski televizyon kombinasyonu, başka set top boxlarla da sorun çıkarıyormuş. Bazı çözüm önerileri:
- Turkcell TV+ kutusundan görüntüyü televizyona doğrudan HDMI ile aktarmak, sesi de optik kabloyla receivera aktarmak? (Tam anlamadım)
- Bir HDMI splitter alıp receiver ile televizyon arasına koymak. Böylece, receivera bağlayacağım başka cihazlar da HDCP hatası verirse, onlar için de sorunu çözmüş olacağım.
- HDMI splitterı değil de, HDCP versiyonunu düşüren kutular varmış, onlardan alabilirim. Mesela: https://www.trendyol.com/digitus/da-70471-digitus-4k-hdmi-hdcp-cevirici-1-4-2-2-ya-da-2-2-1-4-siyah-renk-p-39278252?boutiqueId=316717&merchantId=108663&gads=true
- Son olarak, eski televizyonu atıp yeni bir televizyon almak :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: mkashgariBu cihazdan almayı düşünüyorum. Halihazırda 1080p televizyonum ve 5.1 hoparlör setim var, dolayısıyla 7.2, Atmos ve 4K'lı bu cihaz bana fazla geliyor aslında. Ama cihazın ağ özellikleri ilgimi çekti. Sony'nin daha ucuz modellerinde olmayan Chromecast özelliğini çok kullanırım diye düşünüyorum. AMA, Sony'nin cihazdaki Chromecast sürümünü güncellemediğini ve bu nedenle pek çok uygulamanın (Tidal başta) Chromecast üstünden kullanılamadığını okudum.
Şimdi sorularım şöyle:
- Cihazın ağ özelliklerini ne ölçüde kullanıyorsunuz?
- Chromecast ne kadar işe yarıyor?
Cihazı aldıktan sonra network özelliklerini biraz daha iyi anladım. Öncelikle, Chromecast built in ve diğer network özellikleri, oynatım anlamında SADECE ses çalmada işe yarıyor. Ben buna dikkat etmemişim. Cihazın içindeki Chromecast, görüntü yansıtmaya yaramıyor. Ben Chromecast with Google TV gibi iş görür mü diye düşünmüştüm, olmuyor. Ses çalma konusunda Chromecast dışında cihazın içinde sadece Spotify Connect var. Internet radyosu, Tidal vs bağlantıları kendi başına yapamıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mkashgariCihazı aldıktan sonra network özelliklerini biraz daha iyi anladım. Öncelikle, Chromecast built in ve diğer network özellikleri, oynatım anlamında SADECE ses çalmada işe yarıyor. Ben buna dikkat etmemişim. Cihazın içindeki Chromecast, görüntü yansıtmaya yaramıyor. Ben Chromecast with Google TV gibi iş görür mü diye düşünmüştüm, olmuyor. Ses çalma konusunda Chromecast dışında cihazın içinde sadece Spotify Connect var. Internet radyosu, Tidal vs bağlantıları kendi başına yapamıyor.
Alıntıları GösterHiçbir avr de görüntü oynatma yoktur USBden film oynatma gibi bir durum da yoktur.
Onu da ayrıca satabilsinler diye ;)
-
Str dg 7500 den buna geçicem başta 5.1 kullanip daha sonra hoparlör ilave edicem atmos için.Ses atmosa geçmeden fark yaratırmı bu anfiyle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Netfllix'in atmos destekleyen fimlerinde receiver uzerinde atmos yazisi cikiyor mu?
-
Oynatıcı nedir? -
Ben tv den (65xf9005) izliyorum dolby atmos çıkış alıyorum netflixde de atmos avr de de atmos yazısı çıkıyor. Yalnız sadece atmos seste diziyi ya da filmi durdurunca çıt diye bir ses geliyor. Yeni hdmi aldım ama çözüm olmadı. -
çıt sesi bendede var hocam sadece atmos seslerde çıkıyor -
Samsung UE65JU6570 UXTK, 2016 model ARC ile bağlı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: muhammet061
Ben tv den (65xf9005) izliyorum dolby atmos çıkış alıyorum netflixde de atmos avr de de atmos yazısı çıkıyor. Yalnız sadece atmos seste diziyi ya da filmi durdurunca çıt diye bir ses geliyor. Yeni hdmi aldım ama çözüm olmadı.Bundan önce anthem avr kullandım,siz birde ondaki çıt sesini duysaydınız,her film başlangıcında yapardı,bazen durdurur ikende yapardı, özel toprak hattı yaptım sırf bu yüzden,bi nebze vatdası olmuştu ama yine devam ediyordu,sanırım bu olay başka avr lerde de oluyor,çok takılmamak lazım.
-
bu gün bende aldım garanti için servis kurması gibi bir şey söz konusumudur
-
quote:
Orijinalden alıntı: erdoteBundan önce anthem avr kullandım,siz birde ondaki çıt sesini duysaydınız,her film başlangıcında yapardı,bazen durdurur ikende yapardı, özel toprak hattı yaptım sırf bu yüzden,bi nebze vatdası olmuştu ama yine devam ediyordu,sanırım bu olay başka avr lerde de oluyor,çok takılmamak lazım.
Alıntıları Göstercevap için teşekkürler hocam genel bir olaysa önemli değil o zaman ben sadece bende oluyor sandim :) atmos kanallara bağladığim hoparlörleri değiştirmeyi bile düşündüm bi ara acaba ondanmı diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AlperÇorapçıgilNasipse yarın dn1080 liler arasına katılıyorum ben de. Klasik bir kablo var bende, uçunda falan hiçbir şey yok, sadece kablo yani. AVR nin arkasında bulunan girişlere bu kabloları direkt takabiliyor muyum yoksa kablonun ucuna uç mu takmam lazım? Öyleyse takmam gereken şeyin adın nedir?
https://www.robolinkmarket.com/banana-jak-audio-jack-siyah Böyle bir şey mi lazım bana?
sıkıntı olmazsa nerden ve kaça aldınız
ben de bu dün gittigidiyor dan 5,799tl
-
Evet çıkıyor. -
O çıt bende de çıkıyor. Sorun yok bence ama neden oluyor bilmiyorum. Sigorta falan belki korumaya alıyordur. -
6 aylık cihaz, ikinci el ve kutudan çıktığı gibi temiz, 4500 e aldım. Sağolsun satan arkadaş okuyorsa çok dua aldın bilesin. -
Güle güle kullanın -
arkadaşlar 1080 ni aldık kargoda atmos işi sonra 5.1 film izlemek için hoparlör takımı tavsiyesi alabilirmiyim
-
quote:
Orijinalden alıntı: hsnynrarkadaşlar 1080 ni aldık kargoda atmos işi sonra 5.1 film izlemek için hoparlör takımı tavsiyesi alabilirmiyim
Bütçe ne kadar 2. el mi sıfır mı düşünüyorsunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X