Şimdi Ara

SONY STR-DN 1080 7.2 ATMOS DTS-X ..KULLANANLAR VE PAYLAŞIM BAŞLIĞI (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
899
Cevap
33
Favori
55.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mkashgari

Bugün bu receiveri aldım. Evdeki 10 yıllık Panasonic tx-50gw30 Full HD plazma TV'ye bağladım. Turkcell Superonline TV+ cihazını receivera bağladım. İzlemeye çalıştığımda TV ekranında şöyle bir hata mesajı çıkıyor:

"The content cannot be displayed. To display, please connect with the HDMI input which supports HDCP 2.2 on the TV."

Ama dizüstü bilgisayarı bağladığımda sorunsuz izleyebildim.

Bu sorunu nasıl çözerim?

Hdmi ayarlarinda v1.4., 2.0 ya da auto gibi bir ayar varsa onu secin. Muhtemelen bagladiginiz hdmi icin en yuksek versiyon secili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Hdmi ayarlarinda v1.4., 2.0 ya da auto gibi bir ayar varsa onu secin. Muhtemelen bagladiginiz hdmi icin en yuksek versiyon secili.

Alıntıları Göster

Anladığım kadarıyla HDMI ayarlarında böyle 1.4, 2.0 gibi seçme ayarı yok. Bazı yerlerde, HDCP olmayan HDMI girişi kullanın denmiş ama 1080'in bütün HDMI girişlerinde HDCP var.

Yaptığım araştırmaya göre sorun HDCP yani dijital içerik korumasının farklı üreticiler tarafından farklı implementasyonunda yatıyormuş. Sony receiver ve eski televizyon kombinasyonu, başka set top boxlarla da sorun çıkarıyormuş. Bazı çözüm önerileri:

• quote:

Bu cihazdan almayı düşünüyorum. Halihazırda 1080p televizyonum ve 5.1 hoparlör setim var, dolayısıyla 7.2, Atmos ve 4K'lı bu cihaz bana fazla geliyor aslında. Ama cihazın ağ özellikleri ilgimi çekti. Sony'nin daha ucuz modellerinde olmayan Chromecast özelliğini çok kullanırım diye düşünüyorum. AMA, Sony'nin cihazdaki Chromecast sürümünü güncellemediğini ve bu nedenle pek çok uygulamanın (Tidal başta) Chromecast üstünden kullanılamadığını okudum.

Şimdi sorularım şöyle:

• Cihazın ağ özelliklerini ne ölçüde kullanıyorsunuz?
    • Chromecast ne kadar işe yarıyor?

Cihazı aldıktan sonra network özelliklerini biraz daha iyi anladım. Öncelikle, Chromecast built in ve diğer network özellikleri, oynatım anlamında SADECE ses çalmada işe yarıyor. Ben buna dikkat etmemişim. Cihazın içindeki Chromecast, görüntü yansıtmaya yaramıyor. Ben Chromecast with Google TV gibi iş görür mü diye düşünmüştüm, olmuyor. Ses çalma konusunda Chromecast dışında cihazın içinde sadece Spotify Connect var. Internet radyosu, Tidal vs bağlantıları kendi başına yapamıyor.

• quote:

Cihazı aldıktan sonra network özelliklerini biraz daha iyi anladım. Öncelikle, Chromecast built in ve diğer network özellikleri, oynatım anlamında SADECE ses çalmada işe yarıyor. Ben buna dikkat etmemişim. Cihazın içindeki Chromecast, görüntü yansıtmaya yaramıyor. Ben Chromecast with Google TV gibi iş görür mü diye düşünmüştüm, olmuyor. Ses çalma konusunda Chromecast dışında cihazın içinde sadece Spotify Connect var. Internet radyosu, Tidal vs bağlantıları kendi başına yapamıyor.

Alıntıları Göster

Hiçbir avr de görüntü oynatma yoktur USBden film oynatma gibi bir durum da yoktur.

Onu da ayrıca satabilsinler diye ;)

• Str dg 7500 den buna geçicem başta 5.1 kullanip daha sonra hoparlör ilave edicem atmos için.Ses atmosa geçmeden fark yaratırmı bu anfiyle

• Netfllix'in atmos destekleyen fimlerinde receiver uzerinde atmos yazisi cikiyor mu?

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Oynatıcı nedir?
    Ben tv den (65xf9005) izliyorum dolby atmos çıkış alıyorum netflixde de atmos avr de de atmos yazısı çıkıyor. Yalnız sadece atmos seste diziyi ya da filmi durdurunca çıt diye bir ses geliyor. Yeni hdmi aldım ama çözüm olmadı.
  • muhammet061 M kullanıcısına yanıt
    çıt sesi bendede var hocam sadece atmos seslerde çıkıyor
  • aykutx kullanıcısına yanıt

Samsung UE65JU6570 UXTK, 2016 model ARC ile bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammet061

Ben tv den (65xf9005) izliyorum dolby atmos çıkış alıyorum netflixde de atmos avr de de atmos yazısı çıkıyor. Yalnız sadece atmos seste diziyi ya da filmi durdurunca çıt diye bir ses geliyor. Yeni hdmi aldım ama çözüm olmadı.

Bundan önce anthem avr kullandım,siz birde ondaki çıt sesini duysaydınız,her film başlangıcında yapardı,bazen durdurur ikende yapardı, özel toprak hattı yaptım sırf bu yüzden,bi nebze vatdası olmuştu ama yine devam ediyordu,sanırım bu olay başka avr lerde de oluyor,çok takılmamak lazım.

• bu gün bende aldım garanti için servis kurması gibi bir şey söz konusumudur

• quote:

Orijinalden alıntı: erdote

Bundan önce anthem avr kullandım,siz birde ondaki çıt sesini duysaydınız,her film başlangıcında yapardı,bazen durdurur ikende yapardı, özel toprak hattı yaptım sırf bu yüzden,bi nebze vatdası olmuştu ama yine devam ediyordu,sanırım bu olay başka avr lerde de oluyor,çok takılmamak lazım.

Alıntıları Göster

cevap için teşekkürler hocam genel bir olaysa önemli değil o zaman ben sadece bende oluyor sandim :) atmos kanallara bağladığim hoparlörleri değiştirmeyi bile düşündüm bi ara acaba ondanmı diye

• quote:

Orijinalden alıntı: AlperÇorapçıgil

Nasipse yarın dn1080 liler arasına katılıyorum ben de. Klasik bir kablo var bende, uçunda falan hiçbir şey yok, sadece kablo yani. AVR nin arkasında bulunan girişlere bu kabloları direkt takabiliyor muyum yoksa kablonun ucuna uç mu takmam lazım? Öyleyse takmam gereken şeyin adın nedir?

https://www.robolinkmarket.com/banana-jak-audio-jack-siyah Böyle bir şey mi lazım bana?

sıkıntı olmazsa nerden ve kaça aldınız

ben de bu dün gittigidiyor dan 5,799tl

Evet çıkıyor.
  • O çıt bende de çıkıyor. Sorun yok bence ama neden oluyor bilmiyorum. Sigorta falan belki korumaya alıyordur.
  • hsnynr kullanıcısına yanıt
    6 aylık cihaz, ikinci el ve kutudan çıktığı gibi temiz, 4500 e aldım. Sağolsun satan arkadaş okuyorsa çok dua aldın bilesin.
  • AlperÇorapçıgil kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın
  • arkadaşlar 1080 ni aldık kargoda atmos işi sonra 5.1 film izlemek için hoparlör takımı tavsiyesi alabilirmiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnynr

arkadaşlar 1080 ni aldık kargoda atmos işi sonra 5.1 film izlemek için hoparlör takımı tavsiyesi alabilirmiyim

Bütçe ne kadar 2. el mi sıfır mı düşünüyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.