Şimdi Ara

SONY STR-DA2400ES - DENON AVR-1709SPE2 arasında seçim? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
283
Cevap
0
Favori
16.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu hd seslere bu kadar taktiginiza gore hepiniz blueray kullaniyorsunuz yada mediabox lariniz var?
    Ayrica hd sesleri ihtiva eden bir cok kaynak arsivinizde olmali.

insanlar hd sesli birtane kaynak sahibi olmazlar, blueray kullanmazlar hd sesleri cozen avr ararlar, thx hop. sahibi olmazlar ellerinde bur tane thx kaynak yoktur thx isterler. Bana anlamsiz geliyor acikcasi.

Herhangi birinizi kastederek solemiyorum yanlis anlasilmasin ama bence dd ve dts yi adam gibi cozebilen, pl yada pl2 yi adam gibi kanallara ayirabilen ve imkaniniz varsa kalibradyon ozelligi olan avr lere baksaniz daha iyi.

İmkani ve parasi olan tabi ozgur ama hd sesleri cozsun diye gidipte 5 kanal yada giris seviyesi urunler tercih etmezdim.

Hd ses isteseydim onkyo 806 altini dusunmezdim, blueray yada mediabox edinirdim. Mediabox icin min. 4 mb internet erisimi alirdim. Degilse hd seslere hic bulasmazdim
  • Thx dışında çok haklısın.

Çünkü insanların büyük çoğunluğu Thx onayını belirli kıstaslar ve kalite standartları testlerini başarıyla geçtiğine emin olduğu için tercih ediyor. En azından belirli kıstasları kontrol etmiş bir kurumun varlığı adına. Zaten dikkat edersen, şu an Thx onayı olmayan pek çok A/V Receiver bile, aynı mantıklar dikkate alınarak üretiliyor. Ayrıca Thx onaylı çok olmasa da önemli filmler var. Lion King, StarWars, İndiana Jhones, Titanic, Pearl Harbor, Abyss vs. gibi.

Bu arada ben de halen Blu-Ray'in daha oturduğuna inanmıyorum. Çünkü, şu pek çok Blu-Ray film Dvd'den bile az ekstra içerik ve 5.1 kanallı ses formatlarıyla piyasaya sürülüyor. Ayrıca koleksiyonluk bir değer de içermiyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Arkadaslar bu hd seslere bu kadar taktiginiza gore hepiniz blueray kullaniyorsunuz yada mediabox lariniz var?
    Ayrica hd sesleri ihtiva eden bir cok kaynak arsivinizde olmali.

insanlar hd sesli birtane kaynak sahibi olmazlar, blueray kullanmazlar hd sesleri cozen avr ararlar, thx hop. sahibi olmazlar ellerinde bur tane thx kaynak yoktur thx isterler. Bana anlamsiz geliyor acikcasi.

Herhangi birinizi kastederek solemiyorum yanlis anlasilmasin ama bence dd ve dts yi adam gibi cozebilen, pl yada pl2 yi adam gibi kanallara ayirabilen ve imkaniniz varsa kalibradyon ozelligi olan avr lere baksaniz daha iyi.

İmkani ve parasi olan tabi ozgur ama hd sesleri cozsun diye gidipte 5 kanal yada giris seviyesi urunler tercih etmezdim.

Hd ses isteseydim onkyo 806 altini dusunmezdim, blueray yada mediabox edinirdim. Mediabox icin min. 4 mb internet erisimi alirdim. Degilse hd seslere hic bulasmazdim

• Ben hala thx standartindaki kanal frekans sinirlarini insanlarin bilmediklerini ama yinede bir sebepten thx iyi bisi oda olsun diye kisitli butcelerini thx sertifikasi yuzunden sisirdiklerini dusunuyorum.
    Sertifikaya sahip cihazlarin belli bir testten gecip kalite onayli olmalarini anlarim ama otesini anlayamiyorum malesef :)

Ayrica her yeni medyaninda koleksiyonerlige vurdugu darbeye bende karsiyim. Fakat cook uzun sure bluerayin otesi cikmaz diye dusunuyorum.
    Ne kadar dogu bilemem ama bir ark. duyumuna gore bu blueray olayi abd de pek tutmuyormus mu ne?
  • Haksız da değilsin.

Amerika konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama zaten adamlarda tüm medya formatlarının bolluğu içerisinde ne yapacaklarını şaşırmışlardır tabiki.

Belki biliyorsundur. Tuhaf ama, Amerika da bile halen Vhs kasetin dahi bol miktarda dolaştığı biliniyor. E onlar da haklı. Krizin olmadığı yakın zamanlara kadar, ABD'de en az kazananlar bile, yılda 40-50.000 Dolar kazanıyordu.

quote:

Ben hala thx standartindaki kanal frekans sinirlarini insanlarin bilmediklerini ama yinede bir sebepten thx iyi bisi oda olsun diye kisitli butcelerini thx sertifikasi yuzunden sisirdiklerini dusunuyorum.
    Sertifikaya sahip cihazlarin belli bir testten gecip kalite onayli olmalarini anlarim ama otesini anlayamiyorum malesef :)

Ayrica her yeni medyaninda koleksiyonerlige vurdugu darbeye bende karsiyim. Fakat cook uzun sure bluerayin otesi cikmaz diye dusunuyorum.
    Ne kadar dogu bilemem ama bir ark. duyumuna gore bu blueray olayi abd de pek tutmuyormus mu ne?

• arkadaslar
    bizim avr noldu?
    2400???
  • evet arkadaşlar bu cihaza bu parayı verecekmiyiz hadi kim pazarlık yapacak birde arkadaslar doğubank tada bu cihazın garantili olarak satıldığını okumuştum orası için ne derseniz.?
  • Kozyatağı Carrefour'daki Sony bayisinden geliyorum. Ev sinema sistemlerine ait ürünleri satmıyorlarmış. Birazdan Bağdat caddesindeki bayiye gideceğim. Döndüğümde sonucu yazarım.

Doğubank'ta 2400 hangi mağazada varmış? Telefonla bir fiyat alalım bakalım.

Düzeltme:

Bayiye gideceğim dedim ama, yıllık izin öncesi işlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu nedenle mecburen bayi ile telefonla görüşmek zorunda kaldım. Adetli alım için söyledikleri rakam, bizik aklımızdaki rakamın oldukça üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 16 Temmuz 2009; 16:51:22 >
  • PIONEER VSX-1017AV-S/K RECEIVER

DD/DD EX/DPL2x/DTS/DTS ES/DTS
    96/24
    150Wx7
    Komponent
    HDMI Giriş/Çıkış
    USB
    MCACC
    iPod
    THX

arkadaslar bu receiver nasıldır bu adamlar bu fiyatta ısrarcı olurlarsa bu alet alınırmı sonuçta arada sadece 200 tl var hemde pioneer :)
  • Diğer özelliklerini incelemedim ama, 2 adet olan hdmi girişleri, bendeki 3 adet cihazı bağlamaya yetmiyor. 2 adet hdmi giriş, güncel bir avr için çok çok az.
  • Arkadaşlar sonunda Euroasia ile görüştüm. Ürün ellerinde epeydir yokmuş. Bayilerimize sorun dediler. Anadolu yakasındaki Morfare dışındaki tüm bayileri telefonla aradım, ellerinde yok.

Ben aramadım ama, dün arayan bir arkadaş Morfare'nin elinde olduğunu ancak fiyatta indirim yapmadıklarını söylemişti.

Yeterli sayıda ürün olmadığı, ürünün bulunduğu tek bayinin de indirim yapmadığını düşünürsek bizim toplu alım işi suya düştü gibi gözüküyor.

Ben 2400'ün halen iyi bir avr olduğunu düşünüyorum. 3 ay önceki nakit fiyatı 1280 tl, şimdiki nakit fiyatı 1435 tl. 3 ay önce almadınız diye %12 fazla ödeyip ödememek tamamen size kalmış.

İlgilenen ve çaba sarfeden bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım ilerde forumdan birileri, toplu hareket ederek, bir üründe fiyat farkı yaratabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 16 Temmuz 2009; 18:27:04 >

• Sony dediğiniz kalitedir. Bugün piyasada bir tane dandik diyebileceğiniz Sony ürünü yoktur. Bizleri True HD sesle tanıştıran Bluray'ler, araştırmasına bile milyarlarca doların harcandığı PS3 ve bugünkü mp3 çalarların o zamanki atası sayılan walkmanler hepsi Sony'nin icadıdır. Bu ürüne gelecek olursa hi-fi sitelerinde ve son kullanıcı yorumlarında 4.5-5 yıldız alan oldukça kaliteli bir avr'den bahsediyoruz. Yurtdışında bahsettiğiniz markaların Sony'den çok daha ucuza satılan eski modelleri bile burada bu avr'den daha pahalıya satılıyor. Neden daha alt modellere daha fazla paralar ödeyelim ki?
    quote:

Arkadaşlar bu Sony e neden bu kadar takıldınız anlamıyorum. Adamlar neredeyse traş makinesi de üreticekler. Tüketici elektroniği diye dibe vurdular iyice.
    Gidin Onkyo alın, Denon alın, Marantz alın, Pioneer alın. Sony de neymiş. (Çok özel ürünleri olduğu doğru ama bu ürün için aynı şeyleri söylemek güç)

• Sen ole diyosan oledir.

quote:

Orjinalden alıntı: sabriaga

Sony dediğiniz kalitedir. Bugün piyasada bir tane dandik diyebileceğiniz Sony ürünü yoktur. Bizleri True HD sesle tanıştıran Bluray'ler, araştırmasına bile milyarlarca doların harcandığı PS3 ve bugünkü mp3 çalarların o zamanki atası sayılan walkmanler hepsi Sony'nin icadıdır. Bu ürüne gelecek olursa hi-fi sitelerinde ve son kullanıcı yorumlarında 4.5-5 yıldız alan oldukça kaliteli bir avr'den bahsediyoruz. Yurtdışında bahsettiğiniz markaların Sony'den çok daha ucuza satılan eski modelleri bile burada bu avr'den daha pahalıya satılıyor. Neden daha alt modellere daha fazla paralar ödeyelim ki?
    quote:

Arkadaşlar bu Sony e neden bu kadar takıldınız anlamıyorum. Adamlar neredeyse traş makinesi de üreticekler. Tüketici elektroniği diye dibe vurdular iyice.
    Gidin Onkyo alın, Denon alın, Marantz alın, Pioneer alın. Sony de neymiş. (Çok özel ürünleri olduğu doğru ama bu ürün için aynı şeyleri söylemek güç)

• Oronra 1400 - 1500 YTL fiyat aralığında sizin öneriniz nedir?
  • kesınlıkle katılıyorum
    hatta ben 2 hdmi out ariyorum da tabi fiyatlar cosmus
    artık min 3 tane hdmi lazim 4 makul seviyelerde bence :D

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Diğer özelliklerini incelemedim ama, 2 adet olan hdmi girişleri, bendeki 3 adet cihazı bağlamaya yetmiyor. 2 adet hdmi giriş, güncel bir avr için çok çok az.
  • Bu arada 8-10 sene civarında veya daha fazla A/V Receiver üretim modellerini yakınen takip edenlerin de dikkatini çekmiştir diye düşünüyorum.

Her yeni ses formatı çıktığında anfi boyut, ebat ve ağırlıkları düşüyor. 1-2 yıl sonra tekrar arka çıkışlar altın kaplamaya dönüyor, yalıtım katmanları fazlalaşıyor, ağırlıkları ve ebatları artıyor.

Şu an da, en kafadaki birer modelleri hariç, neredeyse tüm bilindik markaların yeni receiverleri oyuncak gibi oldu.!

Geçen sene Lx-90 alacaktım. Çok aşırı pahalı biraz düşsün diye beklediğim için almadım. Gerçi bu sene Pioneer fiyatları tüm dünya da %10 civarında arttı ama, hadi dedim bu sefer Pioneer Lx81 düşüneyim.

E tabiki, AVR'yi ortalama 3-5 sene de bir değiştirmek, yenilikleri takip etmek açısından daha mantıklı.

Bakıyorum arkasındaki interconnect girişlerine, en üstün bir altı olmasına rağmen sıradan beyaz kaplama.

Sadece Lx81'in değil, dediğim gibi şu an neredeyse tüm markaların en üstünün bir alt modelleri aşırı hafif, ince bir kapak saçı, iç bölmelerden yoksun, sıradan beyaz nikel tarzı kaplamalı ve neredeyse arka interconnect çıkışları da en üstünün yarı yarıya daha azı. İnsan gururuna yediremiyor yaaa!

Şu an kullandığım AVR bile 24.5 Kg ve devasa ebatta. Arka çıkışları altın kaplama. Ön yüzü, kalın ve göz doyurucu güzellikte saf alüminyum. Alt ayakları Taoc döküm. Dış kapak saçı kallavi. Kumandası bile dev gibi!

Ayrıca Prologic IIz formatı da pek çok AVR'ye daha yeni eklenecek. Heralde durum onu gösteriyor ki, bir sene daha beklemek daha mantıklı olacak!

Zaten nasıl olsa her sene bir nokta bir vilgül ekleyip duruyorlar.

Bu arada hafiflemeleri teknolojiden ziyade, yalıtım katmanlarının ve kalın antirezonans taban materyal ve saçlarının içlerinden çalınması. Yani hafiflemesi doğal diye, birinin çıkıp yorum yapmaması için bunu ekliyorum.

Siz de öyle düşünmüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 16 Temmuz 2009; 23:25:48 >

• quote:

Diğer özelliklerini incelemedim ama, 2 adet olan hdmi girişleri, bendeki 3 adet cihazı bağlamaya yetmiyor. 2 adet hdmi giriş, güncel bir avr için çok çok az.

Ben ufak bir apartman dairesinde, sesi çok da fazla açamadan kullanacağım. Sony 2400ES almaya niyetlenmemin nedenleri:
    1. Televizyonum da Sony olacak, ayrıca Sony PS3 bağlayacağım. Nedense uyumlu olurlar gibi bir önyargım var :)
    2. 2400ES'in 4 HDMI girişi var. Bu şu an için bu fiyatlara kolay bulunan bir özellik değil.
    3. Yine aynı şekilde bu fiyat kategorisinde HDMI üzerinden ses ve görüntüyü aynı anda aktarmak da kolay bulunmuyor. 2400 bunu da yapıyor.

2. ve 3. maddeleri aynı anda sağlayan benzer fiyatta başka bir cihaz olsa alacaktım ama araştırdım araştırdım bulamadım.

Bundan dolayı morfare'nin 2400ES'leri bitmezse, ben bir tanesini alacağım.

• Bence de alınabilir. Güzel ürün.
  • arkadaslar
    sanki koptuk biraz niye beraber hareket etmiyoruz
    niye koptu baglanti
    alsaydık 1300 seviyesinden?

quote:

Orjinalden alıntı: stanleykubrick

quote:

Ben ufak bir apartman dairesinde, sesi çok da fazla açamadan kullanacağım. Sony 2400ES almaya niyetlenmemin nedenleri:
    1. Televizyonum da Sony olacak, ayrıca Sony PS3 bağlayacağım. Nedense uyumlu olurlar gibi bir önyargım var :)
    2. 2400ES'in 4 HDMI girişi var. Bu şu an için bu fiyatlara kolay bulunan bir özellik değil.
    3. Yine aynı şekilde bu fiyat kategorisinde HDMI üzerinden ses ve görüntüyü aynı anda aktarmak da kolay bulunmuyor. 2400 bunu da yapıyor.

2. ve 3. maddeleri aynı anda sağlayan benzer fiyatta başka bir cihaz olsa alacaktım ama araştırdım araştırdım bulamadım.

Bundan dolayı morfare'nin 2400ES'leri bitmezse, ben bir tanesini alacağım.

• PIONEER VSX-1017AV-S/K RECEIVER

aletin resmi

SONY STR-DA2400ES - DENON AVR-1709SPE2 arasında seçim?
  • Pioneer çok kallavi duruyor. Böyle bir cihaza 2 hdmi giriş hiç yakışmamış. İşin ilginç yanı, bu aletin amerika versiyonunda 3 hdmi giriş var. Avrupa versiyonunda 1 tanesini kırpmalarını aklım almıyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.