Şimdi Ara

Sony pes etmiyor: Akıllı telefon üretimine devam edilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony pes etmiyor: Akıllı telefon üretimine devam edilecek
    Apple, Samsung, OnePlus, Google, Xiaomi, Vivo… Tüm bu markalar akıllı telefonları düşündüğünüzde aklınıza gelmesi en muhtemel firmalarda bazıları. Öte yandan Sony ise belki de çoğu insanın aklına ilk başlarda gelecek olan şirketlerden birisi olmayacak. Bununla birlikte Sony, hâlâ kendi telefonları üzerinde çalışıyor ve özellikle güçlü kamera özellikleriyle fark yaratmaya devam ediyor. Görünüşe göre Sony, bu süreci bir süre daha ettirmeyi planlıyor.



    Sony telefonlar etrafta olmaya devam edecek



    Sony, telefonlarına güç sağlamak üzere Snapdragon platformlarını kullanmak için Qualcomm ile çok yıllı bir anlaşma yaptı. Anlaşma, iki taraf arasındaki mevcut anlaşmanın bir uzantısı niteliğinde olurken Qualcomm yonga setleri, üst ve orta seviye akıllı telefonların yanı sıra Sony'nin yakında çıkacak premium cihazlarında da kullanılacak. Bu anlaşma aynı zamanda en azından birkaç yıl daha Sony'nin akıllı telefon pazarında bulunacağı sinyalini veriyor.



    Ayrıca Bkz.Asus Zenfone 10 özellikleri sızdırıldı: Kompakt amiral gemisi geliyor



    Sony geçtiğimiz ay garip bir şekilde adlandırılan Xperia 1 V'yi tanıttı. Akıllı telefon, Snapdragon 8 Gen 2 platformu üzerinde çalışıyor olup daha çok fotoğrafçılara ve vloggerlara yönelik bir cihaz konumunda. Bunlar nispeten niş kullanım alanları olsa da Sony, kullanıcıların yüksek kaliteli fotoğraf ve video çekmelerine yardımcı olmak amacıyla kamera teknolojisinden yararlanıyor. Xperia 1 V, uyumlu Sony Alpha kameralar için bir monitör olarak kullanılabiliyor. Xperia 1 V’in fiyatı ise 1400 dolardan başlıyor.



    Şirket ayrıca orta sınıf Xperia 10 V'yi ilk kez Mayıs ayında gösterdi. Cihaz Snapdragon 695 yonga setine ve 60Hz, 1080p OLED ekrana sahip. Sony, telefonu bu ay Avrupa'da 449 € avro veya yaklaşık 500 dolar karşılığında satmaya başladı.




    Kaynak:https://www.qualcomm.com/news/releases/2023/06/qualcomm-announces-multi-year-collaboration-with-sony-to-deliver
    Kaynak:https://www.engadget.com/sony-plans-to-keep-making-smartphones-for-at-least-a-few-more-years-160051473.html







  • Haberde de dediğiniz gibi. Nerede o Arc S, Neo V daha da eskiye gidecek olursak Vivaz, W810i ve Xperia adının tanıtıldığı ilk cihaz olan X1'in tasarımına sahip cihazlar?

    Ericsson terk etti piyasayı çıkan cihazlar hep kutu "Omnibalance adı verlen" tasarımda sunuldu. Sanki tüm tasarım işi Ericsson'un altından çıkıyormuş algısı oluştu.

    Halbuki Sony de CLiE ile VAIO markaları adı altında efsanevi cihazlar sunmuş bir marka.

    Ayrıca senelerce Exmor G sensörlerden çekmiş kullanıcıları da kendinden başarıyla uzaklaştırdı. O piyasayı Apple ve Samsung'un önüne sundu.

    En doğru verdikleri karar Tessar T* ile çalışmış olmaları diye düşünüyorum.

  • Hala yanlış stratejilerle yola devam etmeye çalışıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • General Mobile bile vazgeçmedi Sony niye geçsin :)

  • Kendi bildikleri yolda ilerlemek yerine kullanıcıların isteklerine kulak verseler keşke.

  • Sony pes etmiyor: Akıllı telefon üretimine devam edilecek
  • sony çok güzel akıllı telefonlar üretiyor ama yanlış pazarlıyor hep

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zamanında walkman cihazlar çıkarıp hayran bırakan yön veren sonynin geldiği hale bak, çok üzülüyom bu sonye

  • ban devretseler ceo'luğunu cep telefonun yada müdürlüğünü 1 seneye kalmadan uçar. en sağlam en iyi parça kullan satamama durumuyla karşılaş.

  • Önce isimlendirmeyi iyi yapsınlar. Amiral gemisi deyince akla samsung s serisi geliyor misal. Sony nin amiral gemisi hangisi belli değil. Akılda kalıcı isimleri seçmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisaca kimsenin aklına gelmeyecek bir marka pesinde kosmak diye özetlemiş editor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri mobil departmanı kapatsın :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O sırada kullanıcılar.

  • Güçlü bir sony nin pazarda olması şart..
    Fiyatlandırma isimlendirme pazarlama her şeyi fiyasko. Batmak için her yolu deniyor ama sonuçlandıramıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90larda bin takla atarak harçıklardan zar zor biriktirdiğimiz paraları gömdüğümüz walkman ve müzik seti firmasının marka imajını böylesi saçma sapan satış stratejileriyle düşürmesi üzücü bir durum. Sony bildiği yoldan gitmeliydi. Telefon pazarı çok farklı ve geride kaldılar. Televizyon ve sinema sistemleriyle kulaklık pazarına daha ağırlık verseler yine bir numara olurlardı. Eskiden sony kulaklık,hoparlör diyince akar sular dururdu, şimdi ise piyasa malı ürünler çıkarıyorlar.

  • Keşke global pazara açılsa tekrar, çok isterim fakat 449 euro, 60 hz sd 695 cihaza hele ki telefonların bu denli doyumda heyecansız olduğu dönem çok zor. Nothing phone denen naneden fazlası yapılabilir akıllı davranın, 2014 yılında değiliz Çin üreticileri ericson htc motorola havası cihazları baya üretiyorlar. Oldschool cihaz üretmeliler sudan ucuza ki pazar silkelensin. Blackberry ve Sony istese pazara döner, retrodan yürüyün ve 250 doları geçmeyin.

  • Dünyadaki insanlar bilinçsiz tüketici olunca durum böyle oluyor artık malesef.Sony herzaman kalitecidir.Bir ürünün satın alırsınız yıllar boyunca banamısınız demez.Ama tabi bu insanların umrunda değil orası ayrı mesela LG Samsung Sony den çok daha ucuza sattıkları için insanlarlarda doğal haliyle ona yöneliyorlar Rekabet böyle birşeydir.Sony nin telefonlarında gram sorun yok hepsi taş gibi sağlama ama insanlar tutturmuşta bir Iphone adı çıkmış artık marka değeri herkesin algısına yerlerşmiş.Dünyada böyle kitleler oldukca herşey kalitesizleşmeye mahkum.Sony bundan kaybetti Telefonları çok pahalı ama adamlar kaliteden ödün vermediler.8 sene önce aldığım Sony TV hala kullanıyorum 8 sene boyunca teknik servis görmedi.Ps 4 dü tam 6 yıl kullandım birkere teknik servis görmedi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir zamanlar bir sony ci kitle vardı neredeyse giydiği donu bile sony olan, bu kitle çoktan unuttu sony i

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    10 yıldır kullandığım LG tv de servis görmedi veya halen kullandığım iphone 6s telefonumda servis görmedi.
    Sony xperia telefon almıştım 2015 yılında, 2017 ye geldiğimizde ısınma problemi sebebiyle kapanıp durmaya başladı sonra çöp oldu gitti. 2 yıl için Sony ye para vereceğime iphone alır en az 6-7 sene kullanırım.
    Biz takım tutar gibi marka tutmuyoruz. Kaliteli olanı tercih ediyoruz. Ucuz markalar bir sefer satar, kaliteli markalar yıllarca satar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • souledge S kullanıcısına yanıt

    Sony kendi unuttu TR'yi diycem de Japonya'da da telefon satışında ilk 5'te yok.


    TR'de SOny manyağıyım sapığıyım da desen yok. Bulamıyosun ki alasın?!

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.