Şimdi Ara

SONY'İ BIRAKIYORUM, HAYDİ EYVALLAH!.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
6
Favori
15.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle katıldığım bir yazı olmuş. Yıllar önce Xperia Arc S, Xperia V, Xperia Play, Xperia Z1 compact, Xperia 3 compact kullandım, tam bir sony fanıydım. Gel zaman git zaman kronik sorunları, su geçirmez deyip mağdur ettiği insanlar, doğru düzgün yenilik getirmeyip gereksiz şeylerin reklamını yapması vs derken tamamen bıraktım. Xiaomi ile yoluma devam ediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XZ kullanıyorum. Sesin yetersiz olması ve ısınma sorunundan nefret ediyorum. Geçen evde 4 dakikalık tam HD 60 fps videoyu çekemedim. 3 küsürüncü dakikada ısınma sorunu yüzünden su kaynattı.

Antalya'da tatilde zaten iyi ki yanımda ufak bir fotoğraf mak. Götürmüşüm dedim. Telefonla neredeyse hiç video çekemedim. Ben kimsenin beğenmediği o Lumia ile ısınma diye bir şey görmedim 3 yıl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z5 kullanıcısı olarak katılıyorum. Batarya rezaletini de ben ekleyeyim telefonu sık kullanıyorsanız akşamı çıkartmıyor bile o kadar rezil bir pil performansı var.

• LG, Sony gibi markalar iyiye gideceğine sıçtıklarını sıvadılar. Bu kadar büyük firmalarda hiç mi bu işi düzeltecek adam yok. Aynı hatalara devam.
    Sonyde özellikle o tasarım nedir arkadaş? Köşeli, ekrandaki boşluklar kocaman. Nedir bu inat?

LG iyi bir ekran üretici ama lg telefonlarda hep ekran sorunu var. Akıl almaz. Yapamıyon bari başka bir firmadan al. JDI vs neyse artık hangisi iyiyse.

• Ben de Sony Xperia M, ZR ve XZ kullandım, ardından Iphone 7'ye geçmemin bütün sebeplerini saymışsın hocam parmakların dert görmesin. Kasmalardan oyun oynayamazdım. Office programları kapanırdı. Android de işlemciler hikaye işletim sistemi stabilizasyonuymuş tüm mesele. İos'a geçince anladım bütün androidciler spesifik bir sebep olmaksızın kullanıyorlarsa ios tatmadan atıp tutuyorlarsa onlar da benim ve senin yaşadığını yaşamaya layıklar. Yok walla enayiliğimle de gurur duyuyorum. Sony'ye verdiğim paralarla gaming dekstop dizerdim.

Neyse çok laf üretir bu konu, şimdi

esas bombayı patlatmanın vakti geldi. XZ babamda şu an.

Geçtiğimiz ay XZ'ye android güncellemesi geldi 7 den 8'e upgrade, bayağı büyük bir güncelleme yani.

Güncellemeyi kuruldu telefon açılmadı inanabiliyor musun? Telefon Sony nin resmi güncellemesini kaldırmadı çöktü. Yine önce hata bizde heralde bir yerde yanlış yaptık dedik götürdük servis demesin mi abi son güncellemeden sonra bu günlerde herkes brick olmuş Sony getiriyor hiç bir telefon kaldırmamış diye. Ben şok.

Yemin ediyorum markayı kötülemek değil amacım her markayı kullanmış birisi olarak sadece Sony'de yaşadığım bir meseleyi anlattım sadece. Benim için Sony geçen ay tarihin tozlu raflarında yerini almıştır. Samsung ve Lg öyle değil ama onu belirteyim.

Bu konuda ki Sony fanboyları neye dayanarak fanlık yapıyorlar onu da anlayabilmiş değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Epeyce uğraşmışsınız Sony peşinde ve umarım hakkınızı alırsınız.

Tabi zevk meselesi ama her ne kadar özellikleri iyi olursa olsun LAMİNANT PARKE benzeri şu Sony telefonlara nasıl para veriyorsunuz bir türlü anlamıyorum.

Tasarlayanların hiç mi estetik anlayışı yok?

• Sony ile tanışmam Xperia Neo ile olmuştu, sonrasında bir süre Xperia Sola kullandım, uzun süre başka model telefonlardan sonra ise kampanyadaki son derece uygun fiyatıyla Xperia XA Ultra'ya geçmiştim, maalesef bu son Sony telefonum olacak. Neo'yu iyi hatırlarım, Sola güncelleme sonrasında tek kelimeyle kullanılmaz hale gelmişti, kurtulduğum için hala şükrediyorum. XA Ultra ise işimi görmesine rağmen Sony tarafından deyim yerindeyse sokağa atılan evlat gibi muamele görüyor. Hiçbir firma 2 senelik garanti süresi dolmadan yazılım desteğini bir telefondan çekmemeli, donanımsal arızalara çözüm aramayıp direk güncellenmiş versiyonunu piyasaya sürmeyi söylemiyorum bile. Üst segmentte istediği kadar müşteri memnuniyeti yaşatsın, önemli olan herkese karşı tavrıdır.

• Samsung kullananlar 1 sene sonunda o sapsarı ekranlara nasıl tahammül ediyor anlamak zor ya gözleri bozuk yada çaktırmayalım diyorlar...

• Bu kadar uzun yazmakıza sony'e bu kadar aşık olmanıza ve teknoloji bağımlısı olmanıza üzüldüm

boşu boşuna stres yaratmışsınız kendinizie

• Bi orta model Samsung cihazlara bakıyorum bi de elimdeki XA'ya, hiç de bile diyorum

• Burası resmen Sony kaybedenler kulübü olmuş.Kendim XZ kullanıcısıyım,çok memnunum.Isınıyor,3 dk video çekebiliyorum falan gibisinden sallayan olmuş ama bende böyle bir sorun yok,isteyen varsa 10 dk 4k video çekeyim.Herkes Sony için kişisel dertlerinden yakınmış,biri çerçevesi kalın,biri samsung daha iyi demiş bu arkadaşlar ayık kafa ile yazmıyorlar galiba sen alırken telefonu gözün kapalımıydı görmüyor musun çerçeveleri?Telefonu hiç mi araştırmadın inceleme videolarında,forumlarda yerli yabancı kaynakalarda.Bunlar cidden komik şeyler.Halen anlayamadı bazıları burada sony ürünleri kötüleyenlerden çok daha fazla Sony kullanıcısı var ve şikayetsiz.Siz sorun yaşıyorsunuz diye başkaları da aynı sorunu yaşıyor anlamına gelmez.Beğenmiyorsan almazsın,sevgiliye trip atar gibi dillendirmeye gerek yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozqur35

Android ekosistemine geçecekseniz net Samsung'a geçin hocam gerisi tırıvırı gerçekten. Hepsi iphone taklitkârı vizyon sahibi firma değiller pek.

Samsungda güncelleme ve serviste çok kötü. Nokia'nın tüm modelleri aylar önce 8.0 alırken daha 5000 tl'lik note 8 alamadı. Şu an huawei,xiaomi ve yeni yeni nokia android ekosisteminde en iyi cihazları yapıyor.

• Sony hakkında 2-3 bir şey de ben yazıyım.
    2016 yılında xperia xa ultra modelini aldım.
    neyse geldik eve açtık bir hafta geçti sarı leke çıktı.
    banada öyle böyle telefon lazım degil, garantiye sonra veririm dedim.
    sonra birde hat kesilme problemi çıktı, internet baglantısı vs. birisiyle konuşurken 30.saniyede ses kesiliyordu.
    Artık canıma tak etti öyle böyle degil, tam o günlerde garantiye veririken telefonu düşürdüm ve arka kapagının orada bir ufak çatlama oldu.
    Bunun sonucunda garanti beni reddetti kullanıcı hatası diye.
    Bu senede 2 senelik Xperia XA Ultra telefona destek vermeyi bıraktıklarını açıkladılar.
    Güncelleme bile yok.
    Sony firmasının kullancıya verdiği değer.
    Lanet gelsin size lanet.

1600 TL'mi gasp ettiler gibi birşey oldu, Bir daha SONY ? Düşmanıma bile aldırmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schneeflocke -- 10 Mart 2018; 15:43:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSCEO

Böyle bir konunun tutmaması çok ve çok saçma geliyor. Sony ve Sony Türkiye kullanıcılarını "şeyine" bile takmıyor ama fanboylar "öhöhöhö sony fhd960fps video çekiyor" abi sizler nasıl kafalar yaşıyorsunuz. F/1.5 diyafram ile F/2.4 diyafram arası geçiş yapan Samsung gibi bir firma var :D ama hala kamerada sony en iyisi GÖZ DOKTORUNA GİDİN BU İYİ BİR ŞEY DEĞİL.

samsungun en iyisini al, yen, modeli çıkarken bir güncelleme geliyor telefon menüyü bile zor açar hale geliyor. aynısını ayfonda yapıyor. gidip vestele caspere verecem parayı.

o işlemcisi güçlü dediğin telefonlara 2 güncelleme gelsin sonra gel ucuz yerli telefonlarla kıyasla bak gör hangisi daha hızlı.

• Father Torque kullanıcısına yanıt
    Başka bir XA Ultra kullancısı daha.
    ABV sony

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    Yine alacaksan vestel, casper al da; Samsung konusunda ağır saçmalamışsın. S3 mini felan kullandın en son sanırım

• SONY C4 telefon kullanıyorum 2.5 senedir yeni aldığım dönem çok dandik bir oyunu yükledim hemen ısındı anakartı yaktı. Birçok kişinin bu modeli kullanan hemen hemen herkesin anakartları yandı.

Muhtemelen bir daha asla Sony telefon almam.

Telefon konusunda kesinlikle Sony den uzak durun hem siz hem etrafınızdakiler için söylüyorum bunu.

• Redshift kullanıcısına yanıt
    bu ilk zamanlarda böyle değildi.

Mal kıymeti olan birisi değilimdir, titizde biri de değilim, kısacası hor kullanıcıyım diyebilirim.

Samsung ilk Galaxy modelini çıkardığında 'samsung galaxy S gt-i9000' eylül 2010 yılıydı ve Türkiye'ye gelir gelmez almıştım, ilk akılllı telefonumdu. ve Akıllı telefon benim için gerçekten bir ihtiyaç haline gelmeseydi, 6680 imden vazgeçmezdim.

Neyse tam 5 sene kullandım telefonu ve değiştirmemin sebebi telefon Gingerbread ten sonra güncelleme almadı, bir çok uygulama da (whatsapp vs.) android eski sürüm diye desteklemediği için değiştirmek zorunda kaldım.

Ama düşürdüm, kılıfsız ve cam korumasız kullandım, bir kere tamire vermemiştim cihazı.

2015 da HTC one M9 a geçtim.

1 yıldır kendime cihaz bakıyorum, almam lazım zira bataryası bitti, hoparlörleri öldü, ekran dokunmatiği perledi. ama idare ediyorum.

Bir tane de alıncak, vereceğim paraya değecek bir cihaz bulamdığımdan idare ediyorum.

Telefona kapitalizm geç geldi yani başlarda böyle değildi :)

• Milletin derdine bak ya!!! birde ciddi ciddi memleket meselesi gibi tartışmışlar

• çok mantıklı bir karar. z2 den sonra z5 aldım ve parmak izi sensöründen başka değişen hiç birşey olmadığını görünce 3-4 ay kullanıp sattım. bi daha almayı düşünmüyorum. halbuki z2 ile çok güzel zaman geçirmiştim. özellikle su geçirmez olması çok iyiydi, o zamanlarda pek yoktu bu özellik.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.