Şimdi Ara

Sony Handycam DCR-HC 40-E Sorunu ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim sony dcr hc 40e kameram var.Dokunmatik ekranlı.LCD ekranı bozuldu.Kırmızıları fln göstermiyor,renkleri soluk göstermeye başladı.Aniden bu problem ortaya çıktı.Normalde,düzgün çekiyor,pc ye aktardığım zaman.Yani sadece lcd ekranı renkleri bozuk gösteriyor.Neden olabilir acaba

Şimdiden yardımlarınızı bekliyorum.

|| AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Aynı kameradan bende de var.Bir gün aniden LCD ekranında renklerde bozulma oldu.Böyle kumlu yeşilimsi renklerin bozuk olduğun bir görüntü.Kamerayı paranoya derecesinde titiz kullanan birisiyimdir.Kimseye de elletmem.Acaba dedim batarya kapasitesi mi zayıfladı?Yok değil.Resetledim.Olmadı.Fabrika ayarlarına çevirdim.Menüsünden olabilecek her ayarı denedim.Kullanma klavuzunu hatmettim.Acaba gözden kaçan bir şeymi yaptım diye.Bazan arada düzelir gibi oluyordu ama sonra tekrar bozuluyordu.Sanırım sizinle aynı problemdi benimki de.

Kamerayı 2004 de almıştım.Bu arıza geçen yıl başladı.Çaresiz bir süre böyle kullandım.Daha sonra bir sorun daha başladı.LCD flip özelliği kayboldu.Yani LCD ekranı 180 derece çevirdiğinizde ya da kamaraya ekran dışa bakacak şekilde kapattığınızda görüntü vermez oldu.Bu kadar ani başlayan bir şey belki bir temassızlık falan vardır dedim.LCD ekranın yanındaki vidalarla bağlantı yeriyle biraz oynadım.Ama hayret! birden sorun düzeliverdi.Renkler normale döndü.Gerçi Flip problemini düzeltemedim.Aman olsun dedim böyle idare ederiz artık.En azından LCD ekran normale döndü.O şekilde çekim yapmak çok zor oluyordu.Servislerle uğraşmaktan nefret etsemde böyle bir müdaheleyi bilen birine yaptırmanızı tavsiye ederim.Ben zaten kamerayı gözden çıkardığım için denemekten çekinmedim.

LCD yi düzelttik derken bu arada kamera kafa arızası vermeye başladı.Hoop kafa temizleme kasedi ile de bunu giderdik.

Haydaaa! bir süre sonra da kayıt yapmamaya başladı."Kasedi tekrar takın" falan diyor.Hata koduna göre teşhis:kafa nemlenmesi.Çaresiz servisin yolunu tuttum.Adama durumu anlattım.Boş boş dinledi.Abi nemlenmiştir dedi.Böyle çantalarda oluyor dedi.Yahu ben bu kamera çantasını 4 yıldır kullanıyorum.Şimdi mi nemleme yaptı bu meret dedim.LCD deki problemin tamiri uzun iş dedi.İçindeki teller kopmuş olabilir komple değişecek dedi.Masraflı olur dedi.Kafa için ne yapabiliriz dedim.Açın kapağını beklesin kurusun dedi.(Ben bana gelen başım ağrıyor diyen hastaya yatın biraz dinlenince geçer demiyorum ama?!)Yahu nemli ortamda kullanmadım ki hiç.Buğulanmaya sebep olacak ısı değişimine de maruz kalmadı alet.Açtık kapağını öylece kupkuru yerde beklettik.Olmadı düzelmedi.Düzelir gibi oldu ikinci kayıtta su koyuverdi.

Servis kafa değişimi pahalı olur efendim demişti.Tabii daha önceki duyduklarımdan okuduklarımdan böyle bir şeye niyet etmedim.Zaten adamın ilgisizliğinden güvenip de kamerayı teslim edemedim.Sonra bir sürü para verip de düzelmezse uğraşmayı gözüm yemedi.Kısa bir süre daha kasedi sürekli taka çıkara kamerayı kullanmaya çalıştı sonra da yenisini aldım geçtim.Zamanında 1500 lira vermiştik.

Bu kadar uzun anlattım.Uzun lafın kısası,bu meretleri nedense işte böyle 4-5 yılda bozulsun diye yapıyorlar.İleride benzer problemler yaşarsanız bilin ki yanlız değilsiniz.Ayrıca forumda arama yaparsanız sony nin bu modeliyle ilgili benzer sorunlar yaşayan başkaları olduğunu da göreceksiniz.

Şimdi ben kamerayı sadece player olarak kullanıyorum.Eski kasetleri bilgisayara aktarıp DVD lere depoluyorum.

Umarım sizin sorununuz düzelir.LCD ekranın vidalarını bir kontrol etsinler bakalım.İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 22 Şubat 2009; 11:46:24 >

• teşekkürler,hemen deniyorum.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Hocam bende de aynı kamera var. Ancak hiçbir yerde kasetteki görüntüleri nasıl bilgisayara atacağımı bulamadım. Sony'nin kendi programı da garip bi mix yapıp kaydediyor. Ben orijinal görüntüleri istiyorum. :(
  • Öncelikle lazım olan Firewire girişi olan bir bilgisayar.(laptop ya da desktop) Bilgisayardaki girişe uygun uçlu bir firewire kablosu.Kamera ile birlikte gelen CD deki sürücüyü bilgisayara kurun.Yoksa sitesindeki destek bölümünden indirip kurun.Kamera menüsünden Play moduna iken USB aktarım ayarını açın.Normalde açıktır zaten.Kurcalarken kapatılmış olabilir.Kamera kapalı iken kabloları bağlayın.Kamerayı açın.Bilgisayar kamerayı donanım olarak falan tanınsın.Bir video düzenleme programı açın.En basiti windows movie maker.Movie Maker'in kameradan görüntü yakalama fonkisyonu ile kasedi bir yandan oynatırken bir yandan bilgisayara kaydedin.Videolarım klasörü altında video klip oluşur.Dv-avi olarak kaydederseniz hiç kayıpsız orijinal görüntünüz olur.
  • USB ile de olur.Ama aktarılan videonun kalitesi kötü olur.Kare atlamaları olabilir.Kasetteki videonun aynısı olmaz.Yine movie maker üzerinden uygun bit hızında wmv formatında aktarım yapılabiliyor USB ile.

Diğer yandan Firewire kartları çok pahalı değil.20-30 TL civarı bir şey.Eğer sık sık kullanacaksanız tavsiye ederim.PCI yuvasına takılıyor.Laptop ise bulması biraz daha zor olabilir.PCI-slotunda yandan takılan tipde fire wire aygıtları oluyor.Onlardan kullanmak lazım.
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.