Şimdi Ara

Samsung NX Mini' ye Canon Lens 50 mm takabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar soru net, Nx Mini makinem var. 50 MM canon Lens alacağım ama makineme uyumlu olur mu? Uyumlu olursa adaptörle mi olur? Adaptörle olursa hangi adaptörden almalıyım? Yardımcı olacak birisi olursa çok sevinirim. Vlog amaçlı kullanacağımdan dolayı 50MM istiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.



  • 50mm Canon lensi Samsung NX Mini ile kullanabilmeniz için NX Mini bayonetini NX bayonetine çevirecek adaptör ayrıca NX bayoneti Canon bayonetine çevirecek başka bir adaptör daha almanız gerekecek. Ayrıca otomatik odaklama (lensle adaptörün elektronik kısmında temas olmadığı için) Canon lensle çalışmaz. Fotoğrafta manuel netleme yapılarak kullanılabilir ama video çekerken birinin sürekli sizi odakta tutması için manuel netleme yapması gerek. NX Mininin 1 inçlik sensöründen kaynaklı 2.7 krop faktör nedeni ile 50mm çok dar kalacak. Yani kadraja girmek için kamera ile aranızda bayağı mesafe olması gerekecek. Bunun yerine NX Mininin kendi lenslerini kullanabilirsiniz.
  • Anladım, baya olaylı bir durum yani benim istediğim şey. Benim Nx mini' de 9.27 lens var. Sizce uygun olur mu Vlog için? Bir de arkamı bulanık yapmak istiyorum ama video esnasında sürekli netleme yapmaya calısıyor bunu nasıl çözebilirim? (9.27 uygun olursa babında söylüyorum)
  • medulax M kullanıcısına yanıt
    Nx mini sık sık otomatik odaklama açık olduğunda af kaçırdığını düşünüp odaklamaya çalışır. Eğer manuel odaklamaya alırsanız bunun önüne geçebilirsiniz fakat bu durumda otomatik odaklama yapmayacağı için sizin sabit netlediği mesafede durmanız gerekir.
    9-27mm lenste ve diğer nx mini lenslerinde manuel netleme halkası yoktur. Nx mini lensleri ile video çekimini esnasında manuel netleme yapamazsınız çünkü menü ye girmeniz gerekir ve menüye girmenin tek yolu video yu durdurmaktır. Nx serisi lenslerde manuel netleme halkası var ancak yine kameranın arkasındaki bir kişinin siz video çekerken netlemeyi eliyle yapması gerekir.
    sürekli af yapması sıkıntı değilse 9-27mm güzel bir lenstir, işinizi görecektir. Lensi f3.5 değerine getirirseniz arka plan en bulanık olduğu durum bu şekilde olur. Sizi tatmin etmezse 17mm alabilirsiniz f1.8 değerine getirip fakat daha dar açı olacağı için sizi alan anlamında zorlayabilir.




  • Hocam çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş yorumlarınız. Sanırım ben anladım, Lensim bozuk benim galiba. Lens kapanmıyor, çevirince 17'ye getirdiğimde mesela halkayı Lens kapağını açın falan diyordu. Merak edip lensin vidalarını söktüğümde kablonun birinin kopuk olduğunu gördüm. Çalışıyor netliyor odaklıyor ama Lens kapanmıyor.
    Diğer yandan benim istediğim şu hocam; Ben çok uğraşmak istemiyorum, ne tavsiye edersiniz? Ya bi adaptör alsam, şöyle Canon 50mm gibi görüntü çıkaracak bir de lens.. Ne tavsiye edersiniz önceki yorumlardan başka?
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada benim 9-27 mm de en son F4.5'tan başlıyor. f/3.5 yok. Arka kısımı sanırım bulanık olması için, en düşük F/X.X ayarında tutmam gerekiyor değil mi? EV diye bişey var ve ayrıca modlar var. Otomatik mod'da mı Video çekeyim yoksa Diyafram öncelikli mi karar veremedim. Aslında farklarını anlayamadım.
  • medulax M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Lensiniz bozuk ise yenisini alın veya tamir ettirmeye çalışın. 9-27mm lensim bozulduğunda yetkili servis bana garanti kampsamında yenisini göndermişti.

    M42 bayonet diye tabir edilen uygun fiyatlı geniş açı lenslerden bulursanız alın bence canon vs alacağınıza(daha ucuza gelir, manuel odaklama ile kendiniz odaklama yapmak zorundasınız). Fakat sizin sensörünüz 2.7 çarpanlı olduğu için çok geniş açı elde edemeyeceksiniz. Bu nedenle 9mm deki geniş açıyı 9mm x 2.7 = 24,3mm mevcut değerinizi almanız çok zor. Şöyle söyleyeyim küçük bir odada masaya oturdunuz çekim yapacaksınız. 9mm de tüm masa ve sizi rahatça kayda alabilirken, 50mm lens alırsanız aynı mesafeden belki kafanızı ancak kayda alabileceksiniz.

    Lens tamiri en mantıklısı görünüyor. Karar sizin.

    Not: Lensiniz arızalı ve 17mm de açıldığı için 9mm deki f3.5 değerini veremiyorbu nedenle f4.5 ten başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 8 Mayıs 2018; 8:32:59 >




  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Gayet açıklayıcı olmuş. Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Tamir yolu görünüyor bana.
  • medulax M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,
    Benden size tavsiye tamir gören lensinizi 9mm de açık şekilde bırakınız. Bozulma, en çok lensin açılması ve kapanması sırasında oluşuyor. Aç kapa yapmazsanız ömrünü uzatmış olursunuz.
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Size bir soru daha sormak istiyorum. Bu Nx mini belasına bi kere bulaştım sanırım.
    Video kayıt tuşuna bastığımda error veriyor. Tam olarak RECORD ERROR: CODEC ERROR! diyor. Bunun hakkında nette hiç birşey bulamadım, siz biliyorsanız bana bilgi verebilir misiniz?
  • medulax M kullanıcısına yanıt
    Hiç başıma gelmedi ve duymadım. Farklı bir hafıza kartı takıp deneyebilirsiniz fakat sanki yazılımsal birşey gibi duruyor.
    Fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar deneyebilirsiniz. Umarım donanumsal birşey değildir. Geçmiş olsun.
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Yok yok halletim. Sorun yazılımsal değilmiş. Buradan NX kullanan arkadaşlara bilgi niteliğinde bildirmek istiyorum, HI-Level sd kart'lar 1080p çekimlerde bozuluyor. Kart yazmaya yavaş kaldığı için çekimler esnasında yavaş yavaş bozuluyor. Ben o kartı 20 gün önce almıştım yani 20 günde 4 çekim 10 dakika yaptım video olarak ve bozuldu. Gidip geri verdim ve yeni başka aldım.
    Sorun hafıza kartındaydı. Değiştirdim düzeldi. Aslında bunun için konu açılabilir. Eğer doğru olduğunu düşünüyorsanız söylerseniz bana konu hakkında deneyimlerimi paylaşabilirim. Sevgiler :)
  • bu arada 9 mm nx mini lensi de var diye biliyorum
    geniş açılı iyi olur vlog için bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.