Şimdi Ara

::::: SONY ERICSSON W810i ::::: (216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.735
Cevap
13
Favori
632.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

selamlar...

arkadaşlar ben bu telefonu yeni aldım...

gerçekten müzik konusunda çok tatmin oldum fakat kamera için aynı şeyi söyleyemem (yada ben ii çekemiyorum ) özellikle zoom yapıp çektiğim fotolarda netlik sağlayamıyorum.

zoomla foto çekerken knıghtın anlattıklarını kesinlikle uygula.bi şunuda bilmelisin zoom yaptığında 4xe kadar bu 2mp fotoyu 4/1i kadar pixelini kullanarak çekiyorsun.yani mesela vga kamera boyutunda çektiğimizi düşünelim.bide telefondaki teknoloji sanırım high definition ikinci kelime pek doğru olmayabilir ama böle bi teknoloji çektiğin küçük resmi bile pixellerini artırarak 2mp boyutuna getiriyor.buda küçük ekranlarda çok güzel bir görüntü kalitesi sağlıyor ama pcye attığında pekde güzel durmuyor.bu yüzden zoom yaptığın zaman bilgisayarda görüntüleyeceksen eğer resmin boyutunu düşür 640*480 2x zooma kadar iidir.ama 4x yapıyorsan 160*120 gerçek kaliteyi verir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ghenç

quote:

Orjinalden alıntı: phoenix20

quote:

Orjinalden alıntı: Ghenç

birde bu telefonun yazılımı ile telefon rehberimi yedeklemek istiyorum biraz uğraştım ama bir türlü beceremedim...

bi el atın lütfen...

hayırlı günler

kayıtlara gir
    ordan seçenekler ordan gelişmişe girip m.s'ye yedekleye basarak rehberini yedekleyebilirsin

cevabın için teşekkürler...

bişey daha sorucam bu aldığımız yedek dosyasına nasıl ulaşırız ve bunu excelde yada wordda falan açabiliriz...mümkünmü böyle bişey..

dostum onu denemedim deneyince burdan yazarım ama mutlaka fikrimce açabilmemiz gerekiyor diye düşünüyorum

• quote:

bişey daha sorucam bu aldığımız yedek dosyasına nasıl ulaşırız ve bunu excelde yada wordda falan açabiliriz...mümkünmü böyle bişey..

G:\MSSEMC\System\PIM kalsörünün içinde oluyor.vcard dosyası olarak görünüyor.metin belgesi olarak denedimkarman çorman bişi çıkıyor.ama vcard olarak açarsan tel numarasını felan herşeyini gösteriyor.ama kaç kişi varsa hepsini göstermeden programdan çıkamıyorsun.durmadan esc ye basılı tutacançok eneteresan bi dosya

•  :::::  SONY ERICSSON W810i  :::::

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang -- 11 Aralık 2006; 12:57:52 >

"Sevdamıza kimse engel olamaz
    Bazen acı vardır bazen mutluluk
    Fener sevgisinin adı konamaz
    Ne kupa büyüklüğü ne şampiyonluk !"
  • bişi sorcam .arkadaşlar vizörlü ekran tam olarak nedir.bilen varmı??

Forum'un eski sayfalarına bakıyorum da dışarıya verdiği sesten memnun olmayan arkadaşlar var. 6230 un bundan çok daha iyi olduğunu iddia ediyorlar. Bir arkadaş 6600'dan daha fazla çıkıyormu diye sormuş. Hayır arkadaşım sesi 6600 dan daha az çıkıyor. Ama daha kötü değil. Ses ne kadar çoksa o kadarda iyidir düşüncesi son derece yanlış. Aslına bakarsanız bahsi geçen telefonların tamamında dışarıya ses mono olarak veriliyor ki bu da son derece yetersiz.

İllaki dışarıya iyi ses vermesini isterseniz yine w810 alın derim. Çünkü piyasadan 5-6 YLT'ye alacağınız bir hoparlör bile tüm telefonlardan çok daha iyi ses verecektir. w810'dan 3.5 mm jak ile buna kolayca bağlantı imkanınız var.
  • Fotoğrafı çekerken tek gözünü kapatarak bakılan küçük ekrana optik vizör denir. Eski makinaların olmazsa olmazı, günümüzde kullanılan digital ekran sayesinde çok fazla kullanılmaz olmuştur. Hatta bazı digital fotoğraf makinalarında bu özellik hiç konmamıştır. (Ör:Nikon P2). Bildiğim kadarıyla telefonlarda vizör henüz kullanılmıyor. Şahsi fikrim pek de kullanılacağını zannetmiyorum.

bu arada orası benim çalıştığım yer

:::::  SONY ERICSSON W810i  :::::

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İGENÇ -- 11 Aralık 2006; 16:50:18 >

selamlar...

arkadaşlar ben bu telefonu yeni aldım...

gerçekten müzik konusunda çok tatmin oldum fakat kamera için aynı şeyi söyleyemem (yada ben ii çekemiyorum ) özellikle zoom yapıp çektiğim fotolarda netlik sağlayamıyorum.

birde bu telefonun yazılımı ile telefon rehberimi yedeklemek istiyorum biraz uğraştım ama bir türlü beceremedim...

bi el atın lütfen...

hayırlı günler

KALİTELİ FOTOĞRAF ÇEKME TEKNİKLERİ:

Öncelikle fotoğraf kalitesi olarak iyiyi seçin, çözünürlüğü artırın (2 Megapiksel), ortama göre white balance (beyaz dengesi) özelliğini ayarlayın.

DIŞ MEKAN:

- Telefonu iki elinizle kavrayın ve ellerinizi titretmeyin.

- Fotoğrafı çekmeden 1-2 saniye önce nefesinizi tutabilir ya da sırtınızı sabit bir nesneye dayayabilirsiniz. Böylece fotoğrafta kalitesi daha iyi olacaktır.

- Güneş ışığını daima arkanıza alın. (Sabah ve akşam üstü vakitlerinde fotoğraf kalitesi daima daha iyidir)

- Fotoğrafını çekeceğiniz nesneyi iyi odaklayın. Önce deklanşöre yarım basın. Telefonun ekranındaki yeşil nokta yanıp sönmeyi bırakınca telefon sinyal verecektir. Sinyali duyduktan sonra deklanşöre tam basıp fotoğrafı çekebilirsiniz.

- Fotoğraf çekme işlemi bittikten sonra ''kaydediliyor'' yazısı gitmeden ellerinizi oynatmayın.

- Manzara fotoğraflarında parlaklığı -0.3 olarak ayarlarsanız fotoğraf kalitesi daha iyi olacaktır. Olabildiğince + değerleri kullanmayınız.

- Yakın plan çekimlerde macro modunu açmayı unutmayın. Yoksa fotoğraflar bulanık çıkacaktır.

İÇ MEKAN:

- İç mekan fotoğrafları, dış mekana göre biraz daha zahmetlidir. Noise oluşumuna rastlanır.

- İç mekanda gece modunu açık tutarsanız ve parlaklığı azaltırsanız noise oranı azalacaktır.

- Gece fotoğraflarında zamanlayıcıyı açıp telefonu sabit bir yere koymak daha başarılı fotoğraflar çekmenizi sağlar.

- Daha karanlık mekanlarda telefonun flaşını kullanın. Telefona harici flaş satın alırsanız fotoğraf kalitesi çok daha iyi olacaktır. Özellikle noise oranı çok düşüyor.

Fotoğraf örnekleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 12 Aralık 2006; 16:54:24 >

• son olarak birşey daha sorucam arkadaşlar...

ya bu telefona mp3 atmak biraz yavaş oluyo...bunun bir hal çaresi yoktur galiba..

edit:öküzlük işte alttaki meşhhur kırmızı tarihe bakmaz olmadı exif bilgilerine bakmazsan böyle sorular sorarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 11 Aralık 2006; 17:17:59 >

knight o fotolar sony ericssonla mı çekilmiş öyleyse mükemmel.

Fotoğrafları W810i ile çektim. Teşekkürler...
  • quote:

ben 800i kullanıorum yakın arkadasım almamasına sölememe ragmen 2 hafta once aldı dogru dürüst sesi bile cıkmıor telefonun bole walkman serısı ıstemıorum sahsen

Walkman serisi telefonlarda daha çok kulaklık ses kalitesi ön plandadır. W810i genel olarak daha başarılı bir model...

- EDGE
    - Netfront HTML destekli internet tarayıcısı
    - Quadband (GSM 850/900/1800/1900)
    - Daha büyük ekran (1.9 inç)
    - Daha ince yapı (19.5 mm)
    - Işık alıcısı (Pil tasarrufu)
    - Joystick yok navigator bulunuyor
    - GPRS üzerinden firmware güncelleyebilme (SEUS ve DaVinci sorunları yok)
    - Müzik kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 12 Aralık 2006; 20:43:01 >
  • slm arkadaşlar 4 gün önce bende bu tlf aldım fakat şarjı 5 saat gidiyordu geri götürdüm yeni pil verdiler bugün onu denedim oda 5 saat sonunda tükendi daha önce böyle bir sorun yaşayan oldumu bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım

slm arkadaşlar 4 gün önce bende bu tlf aldım fakat şarjı 5 saat gidiyordu geri götürdüm yeni pil verdiler bugün onu denedim oda 5 saat sonunda tükendi daha önce böyle bir sorun yaşayan oldumu bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım

Yeni bataryayı şarj etmene rağmen telefonun bataryası 5 saat dayanıyorsa;

1-) Bluetooth özelliğinin açık kalıp kalmadığını kontrol etmelisin.
    2-) Telefonun kendisinde bir problem olabilir.
    3-) Telefonun şarj cihazında bir problem olabilir.

Orjinalden alıntı: ..Knight..

quote:

slm arkadaşlar 4 gün önce bende bu tlf aldım fakat şarjı 5 saat gidiyordu geri götürdüm yeni pil verdiler bugün onu denedim oda 5 saat sonunda tükendi daha önce böyle bir sorun yaşayan oldumu bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım

Yeni bataryayı şarj etmene rağmen telefonun bataryası 5 saat dayanıyorsa;

1-) Bluetooth özelliğinin açık kalıp kalmadığını kontrol etmelisin.
    2-) Telefonun kendisinde bir problem olabilir.
    3-) Telefonun şarj cihazında bir problem olabilir.

cvp için tşk bluetooth kapalı şarj cihazı zannetmiyorum çünkü onuda değiştim cihaz derken" adaptörü"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimsag -- 11 Aralık 2006; 23:26:24 >

• bu arada tlfnu ilk şarjda kapalı bıraktım 7 saat kaldı aldığım yerden öyle söylemişlerdi nafile 5 saate tükendi 3 saat önce yeniden şarja taktım busefer açık tlf durumundan bakıyorum şarj oluyor 100/100 bu normalmidir

Telefonun durum ekranında pil durumunun %100 olarak görünmesine rağmen telefonun şarj olmaya devam etmesi anormallik değildir. Pil durum ekranı ortalama değerleri gösterir.

Birkaç şarja rağmen düzelme olmazsa telefonu aldığınız yere garanti belgesiyle birlikte başvurun.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.