Şimdi Ara

Sony’den PS5 açıklamaları: Satışlar düşecek, yaşam döngüsü doluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony’den PS5 açıklamaları: Satışlar düşecek, yaşam döngüsü doluyor
    Sony, PlayStation 5 satışlarının Nisan'dan Mart 2025'e kadar sürecek olan mali yıl boyunca kademeli olarak düşmesini beklediğini söyledi ve bu 12 aylık dönemde "büyük franchise oyunları" çıkarmayı planlamadığını doğruladı. Bununla birlikte 31 Aralık 2023'te sona eren üç aylık mali dönemde PS5 satışlarının 54,8 milyona ulaştığı aktarıldı.



    Sony’den önemli PS5 açıklamaları



    Sony, Mart 2024'te sona erecek mali yıl için 25 milyon PS5 gibi iddialı bir satış hedefi belirlemişti. Son çeyrekte 8,2 milyon adet satılmış ve 16,4 milyon adete ulaşılmış olmasına rağmen bu hedef 21 milyon adete çekildi.



    Sony’den PS5 açıklamaları: Satışlar düşecek, yaşam döngüsü doluyor
    Sony aynı zamanda PS5 ve oyun planlarını da paylaştı. Sony Başkanı Hiroki Totoki, birinci parti oyunlarla ilgili olarak yüksek kaliteli yapımlara ve servis oyunlarına odaklanacaklarını aktardı. Önümüzdeki mali yıl boyunca ise God of War: Ragnarok ve Marvel Spider-Man 2 gibi yeni franchise oyunu ise çıkmayacak.



    Ayrıca Bkz.Xbox’ın geleceği 15 Şubat’ta belli olacak



    Bununla birlikte Sony’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Naomi Matsuoka, PS5 yaşam döngüsünün son aşamasına girdiğini söyledi: “İleriye baktığımızda, PS5 yaşam döngüsünün ikinci aşamasına girecek. Bu nedenle karlılık ve satışlar arasındaki dengeye daha fazla önem vereceğiz.” PS5, bilindiği üzere Kasım 2020 tarihinde piyasaya çıkmıştı.



    Sony’den PS5 açıklamaları: Satışlar düşecek, yaşam döngüsü doluyor
    Sony yazılım alanında, Marvel Spider-Man 2’nin 10 milyon adet sattığını söyledi. Marvel Spider-Man serisinin ise PC ve konsolda dünya çapında 50 milyondan fazla sattığı belirtildi. PlayStation Network aylık aktif kullanıcı sayısı önceki yıla göre 11 milyon artarak 123 milyon ile rekor seviyeye ulaştı. Yazılım satışları (PS4 ve PS5) bir önceki yıla göre 3,2 milyon artarak 89,7 milyon adede ulaştı.




    Kaynak:https://www.bnnbloomberg.ca/sony-plans-financial-unit-ipo-in-2025-after-ps5-sales-falter-1.2034584
    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/sony-expects-ps5-sales-to-start-to-decline-no-major-franchise-titles-next-fiscal-year/







  • Şu açıklamayı yaparken utanır la insan



    Ne oyun çıkardın da bitiyor bunun ömrü

    Hiç kullanamadık biz bunu

    Hiç binemedik sırtına

    Vuramadık hiç kırbacı

  • E hani PS şahlanıyordu? Microsoft pes etti falandı :D

  • Exlusive oyun lazım baboooo oyun yok Spiderman 2 vardı en son başka da birşey yok yeni ıp yeni exlusive şart...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haktan24 kullanıcısına yanıt
    aynen satış rakamlarında bir zelda etmeyen exclusiveler konsolları kurtarcak :p

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    herkes kendini ezikliyor piyasada. kime inanıcaz bilemiyorum. micro tekeldi bazı gerizekalılar şiddetle savunuyordu :D

  • Sorun PS in yazılım kabul kısmında, öyle her şirket girip yazılım yapamıyor, çok ciddi paralar, ciddi şartlar istiyorlar, öyle olunca da bişi yapılamıyor. Biz bir denemiştik geliştirici olarak girmeyi, çok sıkıntılı. Türkiye'den anca belki 1-3 firma deneyebilir.

    Sony, kendi ekosistemini kendi yönetmek istiyor. Böyle olunca da işe yarayan ufak tefek uygulamalar, mini oyunlar vs. hiç bi nane olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 14 Şubat 2024; 13:30:44 >
  • bi gta 6 çıkacak tüm millete onu oynatacaksınız ne biçim nesil bu

  • Sony batıyor, oyun geliştirmeye ayıracak kaynakları kalmadı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konsolu konsol yapan oyundur adam gibi oyun çıkmazsa konsol satmaz ve satışlar düşer bunun yaşam döngüsü ile alakası yok. 2024 yılında gümbür gümbür 3 tane AAA oyun yapsın sony o zaman bakalım konsol satışları nereye çıkıyor. Kendince japon kurumsal dilini kullanarak yorum yapmış sony yöneticisi

  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

    Umarım böyle olmaz. Fakat diğer sektörlerden zarar ettiği açık.


    PS oyuncuların elindeki son kale. Oyun dünyası çok şey kaybeder. Xbox'ın ne yaptığını kendi bile bile bilmiyor, Nintendo kendi çapında mutlu mesut ilerliyor. PS sektöre yön veren bir konsol. Herkes kaybeder.

  • daha geçen hafta xbox bitti söyle böyle diyordunuz bugün de bu haberler abi bi karar verin be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt
    Olduğu kadar artık ciğerim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet fazla oyun çıkmadı fakat Sony her zamanki döngüsünü koruyor gibi bu açıklamayla. Her yeni konsol 7-8 senede bir çıktığına göre, ikinci aşamasına girdik demişler, o zaman PS6 için 2028'i düşünüyorlar.

  • Gelecek Nintendo'nun olacak gibi geliyor bana. Nasıl ki zamanında PS1 ile başlayan akımı Nintendo yakalayamadı, şimdi de Nintendo alıp gidecek gibi. Grafik gibi bir derdi olmayan firmanın, Mobil bir cihazla, Zelda gibi oyunlarla yakaladığı başarı takdirlik. Rakamlar da bunu gösteriyor.

  • Ps5 gözümde düştü almaktan bile vazgeçtim 4 yıl oldu oyun çıkmadı PS4 oyunlarını ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz bu alay etmekten öte bir konu değil,konsol sattıracak Gow,Cod,Uncharted serilerinin yeni oyunları çıkmadan istediğin satışa ulaşamazsın Sony efendi makine 4k 8k 16k olsa ne olur

  • Eski düzen yok artık. Spider Man 2 315 milyon dolara yapılmış. Ee bunun devam oyununda maliyetler daha da artaca, daha fazla insan gücü gerekecek. Sony'nin yapması gereken şey özel oyunlarını konsolla birlikte aynı Pc'ye çıkartması olacak. Konsol satışları bir nebze düşer ama bu sefer yazılımdan karlarını artırırlar. Artık eskisi gibi özel oyun zımbırtısını bitirmeleri gerekiyor. Çünkü konsol ürettin, ürettiğin konsoldan kar yapamıyorsun, bunun donanım garantisi var, konsol sattıktan sonra hizmeti var. En mantıklı şey konsol satıp oyuncu kitlesi oluşturmak yerine tüm oyuncuların ulaşabileceği sistemler yapmaktan geçiyor. Xbox bu döngüyü kırdı sıra Ps'de.

  • Xbox daha iyi

  • Oyun çıkmadan yaşamı sona eren ilk konsol olarak tarihe geçecek.

  • BU arada hemen toprağa gömüp, öldürmüşsünüz konsolu. Adamlar açıklama yapmış her şeyimiz rekor seviyelerde diye. Burada sadece PS5 ömrünün 2. yarısına giriyor diye çıkarım yapabiliriz. Bunu bilmek için medyum olmaya gerek yok. Biraz clikbait başlık olmuş.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.