Şimdi Ara

Sony A6000 Lensleri hakkında ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Her akşam NatGeo programlarını izlemekten Iphone ile çektiğim resimlerin artık bana yetmediğini gördüm. Flicker
    Bu yüzden biraz daha profesyonel olarak çekim yapmak için Sony A6000 16-50 lens kitli makinayı 1 ay sonra almayı düşünüyorum fakat aklımda bazı bilmediğim daha doğrusu öğrenmek istediğim konular var.

    1) Sony A6000 giriş seviyesi için bu fiyata değer bir makina mı olacak benim için?

    2) Arkadaşımın daha önce Sony A200 makinasında kullandığı lensleri Sony A6000'de kullanabilir miyim? En azından yarı fiyatına farklı tür lenslerim olmuş olacak.

    3) Daha çok Uzun pozlama, Portre, Manzara ve Timelapse çekimler yapmak istiyorum, buna uygun lensler neler olabilir? Tabi bütçeyi fazla zorlamicak şekilde olmalı.

    4) Canon 100D arasında gidip geliyorum. Sizce yukarıdaki çekimleri yapmak için hangisini önerirsiniz.

    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerBaki -- 4 Ocak 2016; 14:23:15 >







  • Madde madde cevaplayım bende...
    1-Ben olsam Fuji film xt-10 alırdım..
    2-Adaptör almadan kullanamazsın biri @6000 e-mount diğeri a-munt...
    3-Bildiğim kadarıyla @6000'da tıme lapse yok selp18&105G lens işini görür ak gez olarak yanına birde 500mm 1.8 lens almandaha iyi olur...
    4-Bence kesinlikle aynasız almalısın nedenine gelince aynalı makinalar bir süre sonra taşıması sıkıntı yaratır ,taşımaktan bıkarsın sonrasında makina evde kenarda durur:)
    tabii birazda bütçe meselesi...
  • sony makinelerde time lapse uygulaması var. memoriplay markette satılıyor,nedense sony bu uygulamayı para karşılığı satıyor. 8tl falan ücreti vardı.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,



    2) Bu tip bir adaptörden mi bahsediyorsunuz? Sony için orjinal olan adaptörü 800 TL civarlarında bende böyle bir şey buldum > objektif adaptörü bu uygun olabilir mi acaba?

    3) A6000 ile timelapse yapılabiliniyor en azından nasıl yapıldığını buldum "PlayMemories" adlı 10 dolar karşılığında ek program ile yapmaya imkan tanıyor. TimeLapse A6000

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerBaki -- 5 Ocak 2016; 12:14:13 >




  • oha 10 dolarmıymış, ben bir arabakmıştım,ama paralı olduğu için indirmemiştim,ama tam olarak kaç para olduğunu unutmuşum. bu sony de apple gibi gıçıklık yapıyor,parayla satıyor uygulamalarını.
    o linkini verdiğin adaptör AF adaptör değil, manuel fokusla nikon lensleri kullanmak için uygundur.
    Türkiye de satılan meike canon eos to nex AF adaptörü var o adaptör ortalama iyi bir adaptörmüş. canon lensleri sony e mount kameralarda kullanmayı sağlıyor,
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Adaptör için örnek link verebilirsen çok sevinirim yanlış bir şey almak istemiyorum
  • sen sony aynalı makine lenslerini mi kullanmak istiyorsun yoksa canon lensleri mi?
    sony a mount lensleri e mountta kullanmak içinhttp://www.bhphotovideo.com/c/product/1008165-REG/sony_laea3_a_mount_to_e_mount_lens.html/prm/alsVwDtl

    bu da canon lensleri e mountta AF olarak kullanmak içinhttps://fotografium.com/urun/meike-mk-s-af4-canon-nikon-lens-adaptoru?gclid=CIyfruHhksoCFQTjGwodR_UMRw




  • Sony lensleri kullanıcam.
    Teşekkürler bakalım yan sanayi olarak var mı bundan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bi 100d yada 650d tepe tepe kullan. 11-16 17-50 gibi efsane lensleri kullanirsin, magic lantern yükleyerek time lapse de yaparsın.
    Aynı kalitede lensleri sony de kullanabilmek için servet ödemekten kurtulusun.
    Bu arada her iki cinsi kullandım ve kullanıyorum, benim önerim budur.
    Tamam a6000 çok iyi makine, ama lens olmadıktan sonra üzerindeki kıt lensle kullanacam dersen hüsran yaşarsın, a6000 e canon adaptörü ile tamron 17 50 takip manuel focus olarak kullananlar var, ben ne anladım o zaman aynasizdan, kullanışlılıktan, hafiflikten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırpık Canonları sevemedim gitti zamanında 550D ile çektiğim resimlere bakıyorum ne renk derinliği var, ne dinamik aralık, kırpık sensörlü Canon çıktıları beni İQ anlamında tatmin etmiyor (ancak edene de saygı duyarım. ) Hele sarıya çalan tonlarıyla Tamron 17-50 ile çektiğim fotoları sırf anı diye saklıyorum yoksa tamamını silmiştim herhalde
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    Canonda kullanmadım ama nikon bayonet tamron 17-50mm kullanıyorum. Ne nikonda ne de A6000de sarıya çalan renk dikkatimi çekmedi. Belki raw format kullandığım için fark etmemiş olabilirim.
  • Ben şimdi buradan link vermeyeyim sadece bazı sitelerde yazılanları kopyalıyorum. Siz bakın isterseniz

    "vc siz ini kullanıyorum çok da memnunum ama geceleri flaş yoksa netleme bazen kararsızlaşıyor ama renk keskinlik güzel (hafif bir (çok az ama) sarılık var tonlarda)"

    "17-50 kullanmadım ama alanlardan memnun olmayan hiç duymadım (Aldığınız kopyada sarıya çalan renkler varsa lensi değiştirmeniz gerektiğini unutmayın)."

    "Aynı zamanda lensin renk skalası sorunlu, hafif sarıya kaçma durumu var diye konuşuluyordu"

    Bunun Raw ile alakası yok üstad bende hep raw çekerim tonlar sarıya kayıyor. Ha raw çekince düzeltillebiliyor ama jpeg çeken için bu şansta yok :)

    Bir de bu lens çok narin sakın düşürme derim ayriyeten toz alma durumu da var onun yerine biraz para verip 17-35 2.8 4 alırım ki tam bir F/P lensi (Özellikle FF'de)




  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    Teknoloji işi biraz da şans işi ben aman aman çok sarıya kaçma durumuyla karşılaşmadım. Fakat sigma 10-20 lensim var mesela hem D7000 de hem de D70 de kullanıyorum. Bildiğin maviye çalan, kontrastlı, sanki polarize filtre varmışçasına bir doygunluk oluşuyor renklerde. Lenslerin kendine has karakteri olduğu doğru fakat dediğim gibi belki hep raw çektiğim için dikkat etmemiş olabilirim. Tamronun toz alma durumu kronik bir durum. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali yine de 2. eli 500tl civarı bulanabilen bir lens için f/p diyebiliriz :) Yalnız ff uyumundan dolayı tamron 17-35mm canonda almayı düşündüğüm lensler içinde...
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, 17 50 kullandığım zamanlarda ben de hafif sarı tonlar verdiğini farketmiştim(550d de kullandım). Zoom halkası narindir, toz alır , netleme sesli ve yavaştir. 2. El fiyatına gore bence hala çok iyi lenstir ama, keskinliği muazzam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.