Şimdi Ara

Sony 40S4000 ile Toshiba 42XV500 arasında seçim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki model arasında kaldım, hangisi tercih edilmeli sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NikeNeGerek -- 3 Ekim 2008; 17:06:44 >

• fiyat-performans olarak Toshiba 42XV500 . Saygılar
  • Kesinlikle 42XV500.
  • Xv lerde bildiğim kadarıyla LG nin S-IPS panelleri kullanılmakta olduğu için bir tek siyah seviyesi konusunda S4000 in yıkıcı bir üstünlüğü olur.Onun dışında her ikiside son derece alınabilir tvlerAncak benim için siyah seviyesi çok önemli olduğu için tercihim S4000 olurdu.
  • Yorumlar için teşekkürler.

Her iki TV de aşağı yukarı aynı maliyete gelecek (Toshiba 100 YTL daha az). İki TV'yi de Vatan bilgisayar showroom'da gördüm fakat ne yazık ki aynı yayın bağlanamadığından tam olarak karşılaştırma imkanım olmadı. Toshiba'da çok kötü bir yayın varken, Sony'deki yayın çok daha kaliteli idi ve daha canlı,net bir görüntüsü vardı.

Sony'nin siyahtaki başarısından haberim var. Ama hem 2" daha büyük olması, hem 100 YTL daha ucuz olması, daha şık bir kasasının olması (göreceli tabi bu), kontrast dışında özelliklerin hemen aynı olması benim bu modeli de düşünmeme sebep oluyor. Hala da net bir karar veremedim.

Başka yorumu olan var mı acaba?
  • paneli daha iyi kaynaklarda incelemek istediğini mağaza satış sorumlularına ilet.beğenirsen alacağını söylersin. XV serisini beğnememen çok zayıf ihtimal.hele ki S serisini beğendim diyorsan Saygılar
  • HD yayında 42XV500'ün üstün olduğunu Vatan Bilgisayar'da görmüştüm ve SD yayında da gayet güzel olduğunu kullanarak görüyorum.
    40S4000'in SD yayınını görmediğim için yorum yapamayacağım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Bravia46x3500 ve 46w4000
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kimse kusura bakmasında sony mi toshiba mı deniyor yorumlarda toshiba bile diyen oluyor bugün türkiyede piyasadaki en ucuz lcd ler toshıbadır nedenini söylemeye bile gerek yok sony nin adı bile yeter konusmaya gerek bile yok iki firma arasındaki teknolojiyi konusmaya bile gerek yok ben ce sony nin karsısına çıkara çıkara toshibamı çıkarabildiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganbeyyy

kimse kusura bakmasında sony mi toshiba mı deniyor yorumlarda toshiba bile diyen oluyor bugün türkiyede piyasadaki en ucuz lcd ler toshıbadır nedenini söylemeye bile gerek yok sony nin adı bile yeter konusmaya gerek bile yok iki firma arasındaki teknolojiyi konusmaya bile gerek yok ben ce sony nin karsısına çıkara çıkara toshibamı çıkarabildiniz

sana ZF serisinin fiyatına göre ne kadar beğenildiğini anlatsam( hem yerli hem yabancı) bu gerçek mi dersin. ZF serisiyle ilgili koca bir topic var.insan bir bakar da öyle yorum yapar.oradaki yorumları küçümsercesine ve sanki oradaki insanların hiç bir bilgisi yokta sen ayrıntılarıyla her şeyi araştırmışcasına yaptığın şu yorum kim tarafından kabul görecek??? lütfen kulaktan dolma bilgierle yorum yapmayalım

• quote:

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Xv lerde bildiğim kadarıyla LG nin S-IPS panelleri kullanılmakta olduğu için bir tek siyah seviyesi konusunda S4000 in yıkıcı bir üstünlüğü olur.Onun dışında her ikiside son derece alınabilir tvlerAncak benim için siyah seviyesi çok önemli olduğu için tercihim S4000 olurdu.

Sn.Stalin

Tosh XV lerdeki modül LGE olmayabilir! çünkü S-IPS leri aynı zamanda CMOs ta üretmektedir,maliyet dolayısıyla büyük ihtimalle CMOs tur!
    Siyah seviyesi S-PVA nın biraz gerisindedir,ama processor olarak Sony den daha stabil ve gelişmiştir!!!!
    Genel LCD lerki olan sıkıntılarda Sony lere göre biraz daha azdır!

Ayrıca S-PVA ların en başarılı olan serileride sadece Samy/Sony/Tosh un High-End serilerinde kullanılmaktadır+
    Bu paneller ilede elbette XV yada S4x serisini mukayese etmemek lazımdır+hepsinin sınıfları ayrıdır+
    Selamlar

• quote:

kimse kusura bakmasında sony mi toshiba mı deniyor yorumlarda toshiba bile diyen oluyor bugün türkiyede piyasadaki en ucuz lcd ler toshıbadır nedenini söylemeye bile gerek yok sony nin adı bile yeter konusmaya gerek bile yok iki firma arasındaki teknolojiyi konusmaya bile gerek yok ben ce sony nin karsısına çıkara çıkara toshibamı çıkarabildiniz

Bu kadar yüzeysel yaklaşmayın.İşin ustaları daha iyi bilir ama adı Sony olunca iş bitmiyor.

Bence önemli olan kullanım amacına göre fiyat/performans oranıdır.Marka 2.planda olmalı,yoksa çok pişman olabilirsiniz.

Saygılar..
  • Toshiba 42XV500 Saygılar...
  • Sn.Dogan,iyi akşamlar

Sloganvari bir şey yazmışsın ama burada insanlar panel konusunda bilgi istiyor!
    Panel konusunda bilgin varsa bunları verde,bilmeyenler öğrensin lütfen.

Bu yukarıda verdiğin mesaj nedir acep?
    Sony,Tosh u döver,anladım ben+
    Selamlar
  • quote:

burada marka değil ürün karşılaştırılıyor
  • quote:

Toshiba neden ucuzmuş nedeni'ni söylemeni bekliyorum , ZF serisi sor bakalım ne kadarmış almak için insanlar düşmesini bekliyor , Bide sony eş değer panellerini sor , daha uygun fiyat olduğunu görüceksin ,SONY PS-3'te Toshıba chıp kullanılıyor Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 6 Ekim 2008; 0:52:49 >
  • Marka karşılaştırması istemedim, yoksa modelleri hiç yazmazdım . Böyle bir karşılaştırmanın da kimseye yararı olmaz. Toshiba'nın ZF serisinin her ne kadar kendim görmesem de çok iyi bir tv olduğunu biliyorum.

albani usta, 42XV500'ün hangi özellikler sebebiyle 40S4000'den iyi bir panel olduğunu açıklarsanız kararım netleşecek. (Yoksa 40S4000'nin siparişini çoktan verdim de adamlar getirmediler hala, ben de hiç getirmeyin bu vakitten sonra demeyi düşünüyorum.)
  • al kardeşim burda incelemem var kararında etkisi olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_26619403/tm.htm
  • Bizim 40S4000 işi suya düştü

ekonomikticaret.com'a sipariş verdikten 13 gün ve arada yapılan sayısız telefon görüşmesinden (bugün gelir, bugün olmazsa yarın kesin gibi sayısız yalan...) sonra, adamlar ürünü teslim edemediklerini bugün söylediler, yerine "daha iyi" dedikleri 40L4000 modelini getirmeyi teklif ettiler. Bu siteden alışveriş yapmayı düşünenlere de örnek olsun diye yazıyorum.

Bu akşam gidip 42XV500 modeline bir daha bakıp, almak yada biraz daha beklemek arasında kararımı vereceğim artık.

Panel seçmek gerçekten zor iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NikeNeGerek -- 6 Ekim 2008; 14:09:41 >

• xv serisinden memnun kalacaksın.ancak kötü bağlantılarla görmüş olduğun görüntüyle o tv yi yargılama.bağlantıları olması gerektiği şekilde yaptırmaya bak ki tv nin performansını iyice gör. Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.