2021 aralık ayında ttnet binasına tek başıma dilekçe verdim ama şubat ayında ise ttnete taahhüt verdim. bu arada birkaç twit attım ceomuza. bu sabah arkadaşlar döşemeye gelmişler. sorum şudur: ben zeminden evin içine 80 metre cat6 çektirdim kendim için ve ustanın baş hizasından içeri aldım ve kiler odasına çektim ve kilerin yanından mutfağa geçirip, mutfak balkonundan apartmanın dışına çıkartıp L şeklinde masaüstü pcnin olduğu en arka odaya pvc camı delip içeri cat6 kabloyu attım ve modemide pc masama kurdum. şimdi modem kilerde kalacak ve gpon çevirici olacak sanırım, peki mutfak balkonundan dışarı en arkaya masaüstü pc odama çektiğim cat6 kablomu yine modeme takarak kablolu kullanabilir miyim yada nasıl kullanırım ? modemim 1000 gigabit hero dsl . birkaç ay önce satın aldım.. |
Sonunda Fiber apartmana bugün döşeniyor...
-
-
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun hocam. :)
Sorunuza gelince kafam karıştı ama az çok anladım sanki. CAT kabloyu evin içinde dolandırıp apartmanın dışına çıkarıp pencereyi delmek suretiyle tekrar içeri almışsınız. Bu CAT kablo ankastreye bağlı sanırım. Eğer öyleyse ankastreden söküp ucuna RJ-45 jack çaktıktan sonra modeme takıp kullanabilirsiniz. Ama şunu belirtmekte fayda var ki elinizdeki modemi yeni altyapınızda kullanamazsınız. TT'nin size abonelik süresince kiraladığı modemi kullanmak zorundasınız. Hangi firmayı kullanırsanız kullanın (ister Netspeed, ister Turknet, ister Millenicom vs) altyapı sahibi TT olduğu için ONT cihazını ve fiber modemi TT sağlayacak. Ve dediğim gibi aboneliğiniz süresince belli bir kira bedeli alacak. Aboneliğinizi sonlandırdığınızda her iki cihazı da iade etmeniz gerecek. Prosedür böyle.
Şu videoyu bu forumdan başka bir arkadaş için çekmiştim:mega.nz281.35 MB file on MEGAhttps://mega.nz/file/Jc1i1CQZ#4HRpqq4w1nVnZFoVzLcqHnVSAaWhKcUtg4Lc81yD25E
Fiber altyapımı detaylıca anlatmaya çalıştım. Kablonun bina ve daire içerisinde izlediği yolu anlamanız için sekizinci dakikadan itibaren izleseniz yeterli. Bu arada video boyunca o arkadaşa seslendiğim için bazı kısımlara anlam veremeyebilirsiniz.
Ayrıca sizin için de uygunsa o bahsettiğiniz CAT kablonun ve şu yeni çekilen kablonun rotalarını videoya alıp paylaşırsanız daha iyi anlayıp sizin için daha net konuşabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 16 Haziran 2022; 11:19:20 >
-
mrb hocam sizle bu konuda konuşmuştuk evin planı şu şekilde.
Benim cat6 kablo kilerden mutfak dolabı üzerinden mutfak balkonuna çıkıyor,ordan evin dışından arka odaya masaüstü pcye gidiyor.
1-benim amacım masaüstü pcye önceden çektiğim cat6 kabloyu sökmeden kablolu bağlantı kullanmak istiyorum online oyunlar oynuyorum.. Kiler odasına ONT dönüştürücü ve kendi modemimi takarsam ve modeme de kendi cat6 kablomun ucunu takıp eski kabloyu masaüstü pcmde kullanamaz mıyım? maksat kablolu bağlantı yapmak istiyorum.
2-şimdi ben şubatta taahsüt verdim, keneetic hero gigabit dsl modemi boşa mı aldım :((
hocam evinize o kadar nasıl dolaştırdınız bana 20 metre fazlalık bırakacağını söyledi, bana arka odaya dolanması için 40 metre lazım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 16 Haziran 2022; 11:58:40 >
-
-
hocam sarı plan bana uyuyor, salona da kursam olabilir.. teşekkürler, modemden cat6 ile yan odaya alabilirim. 1 ayı buluyormuş sanırım apartmana kutu kurmaları? bilginiz var mı
-
Evet, 1 ayı hatta daha fazlasını bulabilir. Kendimden örnek vereyim: 16 Eylül 2021 tarihinde kalın ana turuncu kablo binaya çekildi. 23 Ekim 2021 tarihinde ise kutu yerleştirildi. Yani kablo çekildikten 37 gün sonra kutu takıldı. Daha uzun süre bekleyenler de var.
Bu arada ana kablo çekildi mi size? Yoksa sadece iç tesisat mı döşendi?
-
Az.önce Bodruma baktım şunları koymuşlar aynı gün hem kutu hem kablo çekmişler, ne kadar sürer aktifleşmesi bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 17 Haziran 2022; 1:26:4 >
-
Hafta ici acarlar muhtemelen surekli ara
-
Sayın AMC hocamın da dediği gibi 1 haftaya tamamlanır gibi duruyor. Sadece bağlantılar kalmış. Kalın turuncu kabloyu ve dairelerden gelen OBK'ları kutuya bağlayacaklar artık. -
Kablolar çekildikten sonra aktif olması için biraz zaman geçiyor hocam, ancak bu süre için kimse bir tahminde bulunamıyor. Bende de bekleme süresi olmuştu biraz. Bu arada hayırlı olsun :)
-
teşekkür ederim hepinize, bakalım kaç güne aktif edecekler, ceo ya twit attım yine bu fotoyu ekleyerek hemen aradılar ekiplere bilgi verdik size geri dönüş yapacağız dediler. apartman 30 yaş ve üzeri bu arada.
-
Hocam Telekom'un cerdiği router'ı kullanmak zorunlu değil. Mac klona da gerek yok TT'de, tamamen serbest. ONT'ye kendi cihazını bağlayıp PPP bilgilerini girip rahatlıkla kullanabilirler.
-
Ben zorunlu sanıyordum hocam değişti mi ki? Ya da en başından beri mi yanlış biliyordum acaba?
-
Belki eski Ericsson sahalardaki Tilgin döneminde öyle olmuş olabilir ancak şuan böyle bir sınırlama yok.
-
Biraz konuyu dağıtacağım ama hocam bir sorum var belki bilirsiniz. Tilgin deyince aklıma geldi. Benim şu an oturduğum bina eski oturduğum bina ile aynı sokakta, 90 metre ileride. Her iki binada da FTTH mevcut. Eski binada ben sabit internet kullanmıyordum, üst komşu kullanıyordu. Modemi Tilgin idi. Şu an ben sabit internet kullanıyorum. ONT'nin markası Nokia, modemim ise ZTE H298A.
Bu durumda bizim saha ne oluyor acaba? Tabii bunu bilmeniz zor ama belki bir tahmin yürütebilirsiniz. Aynı sokaktaki bir abonede Tilgin var diğerinde ZTE. O komşunun ONT'sini bilmiyorum.
-
Nokia'dır hocam büyük ihtimalle ama fiber o binaya ne zaman geldi o da önemli. -
Eski binama 2018'de geldi. Şimdiki binama eylül 2021'de geldi hocam.
-
Bir ihtimal Ericsson da olabilir ama zannetmiyorum. Nokia'dır muhtemelen. -
bir haftadır kutuyu bağlamadılar, bi sürüde twit attım ekiplere iletildi diyorlar..
-
Benzer içerikler
- internet alt yapı sorunu nasıl çözülür
- türk telekom port başvurusu
- ev internet taahhüt bitince ne olur
- eve fiber kablo çektirme ücreti
- türk telekom alt yapı yoksa ne yapılır
- en hızlı internet
- ağda kayıtlı değil ne demek
- internetim çok yavaş
- hat takılı ama şebeke yok
- türk telekom port açma ücreti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X