Şimdi Ara

Sonunda Fiber apartmana bugün döşeniyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonunda Fiber apartmana  bugün döşeniyor...




    2021 aralık ayında ttnet binasına tek başıma dilekçe verdim ama şubat ayında ise ttnete taahhüt verdim. bu arada birkaç twit attım ceomuza.


    bu sabah arkadaşlar döşemeye gelmişler.


    sorum şudur: ben zeminden evin içine 80 metre cat6 çektirdim kendim için ve ustanın baş hizasından içeri aldım ve kiler odasına çektim ve kilerin yanından mutfağa geçirip, mutfak balkonundan apartmanın dışına çıkartıp L şeklinde masaüstü pcnin olduğu en arka odaya pvc camı delip içeri cat6 kabloyu attım ve modemide pc masama kurdum.


    şimdi modem kilerde kalacak ve gpon çevirici olacak sanırım, peki mutfak balkonundan dışarı en arkaya masaüstü pc odama çektiğim cat6 kablomu yine modeme takarak kablolu kullanabilir miyim yada nasıl kullanırım ? modemim 1000 gigabit hero dsl . birkaç ay önce satın aldım..








  • Öncelikle hayırlı uğurlu olsun hocam. :)

    Sorunuza gelince kafam karıştı ama az çok anladım sanki. CAT kabloyu evin içinde dolandırıp apartmanın dışına çıkarıp pencereyi delmek suretiyle tekrar içeri almışsınız. Bu CAT kablo ankastreye bağlı sanırım. Eğer öyleyse ankastreden söküp ucuna RJ-45 jack çaktıktan sonra modeme takıp kullanabilirsiniz. Ama şunu belirtmekte fayda var ki elinizdeki modemi yeni altyapınızda kullanamazsınız. TT'nin size abonelik süresince kiraladığı modemi kullanmak zorundasınız. Hangi firmayı kullanırsanız kullanın (ister Netspeed, ister Turknet, ister Millenicom vs) altyapı sahibi TT olduğu için ONT cihazını ve fiber modemi TT sağlayacak. Ve dediğim gibi aboneliğiniz süresince belli bir kira bedeli alacak. Aboneliğinizi sonlandırdığınızda her iki cihazı da iade etmeniz gerecek. Prosedür böyle.

    Şu videoyu bu forumdan başka bir arkadaş için çekmiştim:https://mega.nz/file/Jc1i1CQZ#4HRpqq4w1nVnZFoVzLcqHnVSAaWhKcUtg4Lc81yD25E

    Fiber altyapımı detaylıca anlatmaya çalıştım. Kablonun bina ve daire içerisinde izlediği yolu anlamanız için sekizinci dakikadan itibaren izleseniz yeterli. Bu arada video boyunca o arkadaşa seslendiğim için bazı kısımlara anlam veremeyebilirsiniz.

    Ayrıca sizin için de uygunsa o bahsettiğiniz CAT kablonun ve şu yeni çekilen kablonun rotalarını videoya alıp paylaşırsanız daha iyi anlayıp sizin için daha net konuşabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 16 Haziran 2022; 11:19:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    mrb hocam sizle bu konuda konuşmuştuk evin planı şu şekilde.



    Sonunda Fiber apartmana  bugün döşeniyor...


    Benim cat6 kablo kilerden mutfak dolabı üzerinden mutfak balkonuna çıkıyor,ordan evin dışından arka odaya masaüstü pcye gidiyor.



    1-benim amacım masaüstü pcye önceden çektiğim cat6 kabloyu sökmeden kablolu bağlantı kullanmak istiyorum online oyunlar oynuyorum.. Kiler odasına ONT dönüştürücü ve kendi modemimi takarsam ve modeme de kendi cat6 kablomun ucunu takıp eski kabloyu masaüstü pcmde kullanamaz mıyım? maksat kablolu bağlantı yapmak istiyorum.


    2-şimdi ben şubatta taahsüt verdim, keneetic hero gigabit dsl modemi boşa mı aldım :((



    hocam evinize o kadar nasıl dolaştırdınız bana 20 metre fazlalık bırakacağını söyledi, bana arka odaya dolanması için 40 metre lazım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 16 Haziran 2022; 11:58:40 >




  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Kroki çizince daha anlaşılır olmuş hocam teşekkürler.

    1) ONT ve fiber modem kilerde duracaksa CAT kabloyu ankastre kutusundan sökmenize gerek yok. Kablonun kilerden geçen kısmını kesip ucuna RJ-45 jack çaktığınızda modemin LAN çıkışlarından birine takıp bilgisayarınızda kablolu bağlantı kurabilirsiniz. Bu durumda CAT kablonun ankastre kutusundan kilere kadar gelen kısmı boşa çıkmış olur, isterseniz bu kısmı da söküp ayrı bir CAT kablo elde edebilirsiniz. Yani tek bir kabloyu ikiye bölüp iki kabloya sahip olursunuz. Tabii uçlarına jack çakarsanız her ikisi de kullanılır.

    2) Evet dediğim gibi prosedür gereği TT'nin verdiği modemi kullanmak zorundasınız. İnternette bir video izledim cihazın MAC adresini kopyalamak suretiyle kendi modemlerini kullananlar da var ama o işlerden pek anlamadığım için net bir şey söyleyemem. İsterseniz biraz araştırın, yapabilirseniz elinizdeki modemi de kullanabilme şansınız var. Zaten Hero DSL modemin fiber desteği varmış.

    OBK'yı (o sarı renkli ince fiber kabloyu) evimin içinde dolaştırmam zor olmadı. Elektrikçi arkadaşa "şu odaya çekelim" dedim. O da çekti, bu kadar.
    20 metre bile gayet yeterliyken 40 metre çok fazla gelir hocam. Evinizin büyüklüğünü bilmiyorum ama krokiden anladığım kadarıyla girişten bilgisayarın bulunduğu odaya kadar 20 metre OBK yeterli gibi duruyor.

    Ben de anladığım kadarıyla 3 farklı senaryo çizdim:


    Sonunda Fiber apartmana  bugün döşeniyor...

    Kırmızı senaryoda mutfağın ve salonun dışarı bakan duvarlarından (ama elbette evin içinden) kablo kanalıyla gizlenerek ilerletilebilir.
    Sarı senaryoda yine mutfağın ve salonun içe bakan duvarlarından yine kablo kanallarının içerisinden ilerletilebilir.
    Yeşil senaryo ise biraz sorunlu zira yazdığım gibi o kısım eve dahil mi dahilse orada ne var ne yok bilmiyorum.

    Bunları çizmekteki maksadım ONT'yi ve modemi bilgisayarın bulunduğu odaya kurabilmeniz. Her iki cihazı da benim yaptığım gibi bilgisayarın bulunduğu odada konumlandırırsanız kablolu bağlantıyı çok daha rahat yaparsınız.
    Yok "halihazırdaki CAT kabloyu kullanayım böylece modem evin orta kısmında bulunsun Wi-Fi her yerden rahatlıkla çeksin" diyorsanız dediğim gibi CAT kablonun kilerdeki kısmını bölüp modeme takabilirsiniz. Diğer ucunu da bilgisayara takarsanız kablolu bağlantıyı sağlarsınız.

    Benim tavsiyem kabloyu evin dışında bulundurmamanız. CAT kablolar her ne kadar sağlam bir dış korumaya sahip olsalar da yağmurdan, rüzgardan vs zarar görebilirler. Bu ihtimali yok etmek için daima tesisatı evin içine kurmayı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 16 Haziran 2022; 13:57:37 >




  • hocam sarı plan bana uyuyor, salona da kursam olabilir.. teşekkürler, modemden cat6 ile yan odaya alabilirim. 1 ayı buluyormuş sanırım apartmana kutu kurmaları? bilginiz var mı

  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Evet, 1 ayı hatta daha fazlasını bulabilir. Kendimden örnek vereyim: 16 Eylül 2021 tarihinde kalın ana turuncu kablo binaya çekildi. 23 Ekim 2021 tarihinde ise kutu yerleştirildi. Yani kablo çekildikten 37 gün sonra kutu takıldı. Daha uzun süre bekleyenler de var.

    Bu arada ana kablo çekildi mi size? Yoksa sadece iç tesisat mı döşendi?

  • Az.önce Bodruma baktım şunları koymuşlar aynı gün hem kutu hem kablo çekmişler, ne kadar sürer aktifleşmesi bilmiyorum

    Sonunda Fiber apartmana  bugün döşeniyor...


    Sonunda Fiber apartmana  bugün döşeniyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 17 Haziran 2022; 1:26:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Hafta ici acarlar muhtemelen surekli ara


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Sayın AMC hocamın da dediği gibi 1 haftaya tamamlanır gibi duruyor. Sadece bağlantılar kalmış. Kalın turuncu kabloyu ve dairelerden gelen OBK'ları kutuya bağlayacaklar artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kablolar çekildikten sonra aktif olması için biraz zaman geçiyor hocam, ancak bu süre için kimse bir tahminde bulunamıyor. Bende de bekleme süresi olmuştu biraz. Bu arada hayırlı olsun :)

  • teşekkür ederim hepinize, bakalım kaç güne aktif edecekler, ceo ya twit attım yine bu fotoyu ekleyerek hemen aradılar ekiplere bilgi verdik size geri dönüş yapacağız dediler. apartman 30 yaş ve üzeri bu arada.

  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Hocam Telekom'un cerdiği router'ı kullanmak zorunlu değil. Mac klona da gerek yok TT'de, tamamen serbest. ONT'ye kendi cihazını bağlayıp PPP bilgilerini girip rahatlıkla kullanabilirler.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Ben zorunlu sanıyordum hocam değişti mi ki? Ya da en başından beri mi yanlış biliyordum acaba?

  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Belki eski Ericsson sahalardaki Tilgin döneminde öyle olmuş olabilir ancak şuan böyle bir sınırlama yok.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Biraz konuyu dağıtacağım ama hocam bir sorum var belki bilirsiniz. Tilgin deyince aklıma geldi. Benim şu an oturduğum bina eski oturduğum bina ile aynı sokakta, 90 metre ileride. Her iki binada da FTTH mevcut. Eski binada ben sabit internet kullanmıyordum, üst komşu kullanıyordu. Modemi Tilgin idi. Şu an ben sabit internet kullanıyorum. ONT'nin markası Nokia, modemim ise ZTE H298A.

    Bu durumda bizim saha ne oluyor acaba? Tabii bunu bilmeniz zor ama belki bir tahmin yürütebilirsiniz. Aynı sokaktaki bir abonede Tilgin var diğerinde ZTE. O komşunun ONT'sini bilmiyorum.

  • Dejuf D kullanıcısına yanıt
    Nokia'dır hocam büyük ihtimalle ama fiber o binaya ne zaman geldi o da önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Eski binama 2018'de geldi. Şimdiki binama eylül 2021'de geldi hocam.

  • Dejuf D kullanıcısına yanıt
    Bir ihtimal Ericsson da olabilir ama zannetmiyorum. Nokia'dır muhtemelen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir haftadır kutuyu bağlamadılar, bi sürüde twit attım ekiplere iletildi diyorlar..

  • Sonunda Fiber apartmana  bugün döşeniyor... bizim binaya bu fiber kablosu cekildi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.