Şimdi Ara

Sonuç: CANON in, TELEFON out.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar amacım kuru bir tartışma başlatmak değil. Ama bazı şeylerin tartışılması lazım. Kodak Z1275 ile ilgili bir bölümde Mit Ajanı adlı arkadaş Canon ve Nikon'ların BEŞ PARA ETMEYECEĞİNİ, CEP TELEFONLARINDA(ericsson K800) dahi daha iyi lens kullanıldığını söylemişler. Bu gerçekten doğru mu? Ben çeşitli dijital makineler kullanmadım.Ancak gördüğüm resimler, yorumlar ve incelemelere göre karar verdim.

    Örneğin: Fujifilm F30'la ilgili arkadaşlar (yanılmıyorsam PİNİNFARİNA) başlık açıp resimleri koymuştu. Bunun üzerine bize de eyvallah demek düştü. Zaten inceleme sitelerinden de 10 üzerinden 9 puan almıştı görüntü kalitesi olarak.


    Kodak'da mı var en iyi görüntü kalitesi ve lens? Eğer öyleyse yeni makine alacak arkadaşlara Canon ve Nikon tavsiye edilmesin.Bunu gırgır olsun diye söylemiyorum. Kodaklar fiyat olarak bunlara göre biraz daha uygun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Akıncı -- 19 Ocak 2008; 23:41:59 >







  • bır kısının lafına bakarak makıne alcaksan hıc alma..adam k800 un kamerası daha ıyı demıs sen hala onu cıddıye alıp buraya yazmıssın ya bısey demıyorum...cep telefonu ıle mukayese yapan bırının lafları senı ılgılendırmemelı..orda gereken cevap kendısıne verılmıstı zaten...
    bu kısının bu konuda bılgılı olup olmadıgını k800 daha ıyı demesınden anlamalıydın...belkıde arkadas hıc dıjıtal kullanmamıstır...cunku canonun tum modellerını kullandıgına ınanmıyorum...boyle bır yorumu hıc foto makıne kullanmayan bırı anca yapabılır...en ıyı telefon kamerası suan en kotu foto makınesınden gerıdedır...
  • Neye göre rezalet? Hangi modelle hangi model karşılaştırılmış? Canon ve nikon un tarih öncesi modelleriyle k800 ü karşılaştırıyor ve " k800 bile iyidir " diyorsa fotoğraf makinesine para vermesin k800 alsın kullansın babalar gibi. Gece çekimlerinde makrolarda bilmem nelerde de k800 ün karıncalı görüntüsüyle karşılaştırır o zaman.Ben profesyonel kullanıcı değilim. Sony Ericsson fotoğraf çekimlerinde belki diğer markalara göre iyi sayılabilir kişiye göre ama bir fotoğraf makinesiyle telefonu karşılaştırmak teknoloji cehaletidir. Bu şahsın yaptığı tek kelimeyle elma ile armutu karşılaştırıp armutun yol tutuşu daha iyi demektir.

    Konuya gelince Canon ve Nikon alacaksan kompakt makinelerine bakmayacaksın. Kompaktta daha ucuz ve daha zarif makineler arayacaksın. Zira kompaktlarda görüntü derinliği çok fazla olamayabiliyor. Kişinin isteğine ve kullanış amacına göre değişir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans



    Konuya gelince Canon ve Nikon alacaksan kompakt makinelerine bakmayacaksın.

    canonun nıkonun kompactlarına bakmıycaksın derken sadece fıyatmı krıter...canon compact da cok ıyı yerlerde...nıkon ıcın aynı seyı soylıyemem...canon ixus serısı ve a serısı makıneler gercekten cok basarılı....bas cek kompactlarda ılk akla gelen modeller ixuslardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 17 Ocak 2008; 17:26:54 >
  • O arkadaş kim ise bilmiyorum ne diyeyim. K790 kullanıyorum 20 foto denedim. şimdi benim telefon etmek dışında Mp3 Player' im.
    Hele hele Canon' un Compact' ta A serisine ve bir derecede Ixuslarına bu tarz beyanda bulunmak için arkadaşımızın Satürn' den filan gelmiş olması gerekir. Tek doğru tespit Nikon' un compactı için olur O da Canon' la mukayese edilecekse.
    Ne diyeyim memlekette işkembeciler arttı...
  • haksız eleştiri olmuş Canon DSLR sınıfında Nikonla her açıdan kıyaslanabilir ama kompakt sınıfında Canon çok başarılı.Biçok A serisini kullandım.
  • onu yazan arkadaş meşur olma çabaları falan :) güzel şeyler bunlar tabi göz boyuyo :)

    koskoca nikon-canonla! ki bence compact makinalarda CANON daha üstün..! gidip cep telefonuyla kıyaslamak nereye kadar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • K800, nikon'un compac'tlarindan guzel cekebilir evt arkadas dogru soylemis
  • Cep telefonu kameralarındaki sensör boyutunu merak etmiyo değilim.. O arkadaş biraz fazla atmış yalnız.. Ya hiç fotoğrafla alakası yok ya da hakkaten SErcy'nin dediği gibi meşhur olma çabaları vsvs

    Her alet kendi işini iyi yapar kardeşim, cep telefonundaki kamerayı kendi kamera olan bi aletle karşılaştırmak akla mantığa sığmaz zaten..
  • hatta inanırmısınız bilmem ama.. bende bi 7650 vardı nokia, ilk kameralı cep telefonu.. Sony HD Cam den iyi video cekiodu stero falanlı filanlıı :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SerCys

    hatta inanırmısınız bilmem ama.. bende bi 7650 vardı nokia, ilk kameralı cep telefonu.. Sony HD Cam den iyi video cekiodu stero falanlı filanlıı :)


  • quote:

    Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

    Cep telefonu kameralarındaki sensör boyutunu merak etmiyo değilim.. O arkadaş biraz fazla atmış yalnız.. Ya hiç fotoğrafla alakası yok ya da hakkaten SErcy'nin dediği gibi meşhur olma çabaları vsvs

    Her alet kendi işini iyi yapar kardeşim, cep telefonundaki kamerayı kendi kamera olan bi aletle karşılaştırmak akla mantığa sığmaz zaten..

    Ne olacak, topluiğne başı kadar, Kompakt larda mercimek kadar, slr larda cep tel.in yarısı kadar
    (Bu karşılaştırma, umarım cihazların fotoğraf kaliteleriyle ilgili bir fikir verir)




  • ahmet144 arkadaşım
    Biz herkesin her dediğine inanmayalım.

    Kaldı ki Canon alanında öncü bir firma.
  • Arkadaşlar sizlerin de çok iyi bildiği gibi telefonlarda farklı kalitede parçalar kullanılıyor. Ama kalitesi ne olursa olsun lens boyutundan kameradaki sensöre kadar kullanılan parçalar küçük boyutta bu birinci dezavantajı oluşturuyor. Bundandır ki iyi bir imaj oluşturabilmek adına o küçük sensörlerin üzerine yeterli ışık almak zorundalar.

    Son çıkan cep telefonlarına xenon flaş ekleyerek kaaranlık ortamdaki dezavantajı da ortadan kaldırmaya çalışıyorlar ama hiçbir zaman kaliteli bir kompaktın flaşı veya yüksek asası ile çekilen imajın kalitesini yakalayamıyorlar.

    Dikkat ederseniz zaten cep telefonlarıyla çekilen fotoğrafların çoğunun gündüz çekimlerinden oluştuğunu görürsünüz.

    Bugüne kadar kullanmadığım telefon kalmadı desem yeri var (Son çıkan N82, N95 8GB v.b. dahil) ...ve bunların içerisinde objektif gözlemimi belirtecek olursam hiçbiri henüz kalteli bir kompaktın yerini alamaz

    Bunu anlamak için hem resim kalitesine odaklanın hem de crop yapın aradaki fak bariz ortaya çıkıyor

    Özellikle Nokia N73, N95 ve N82 gerçek renkleri yansıtmıyorlar

    K850 gerçek renkleri yansıtıyor ancak o da flu sonuçlar veriyor aynı K790/800 gibi (nokialara göre)

    Saygılar




  • Ferrari de dandik araba zaten. ilk tümsekte kalır, gitmez. onun için Şahin(!) alın. her yola gider.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dinçer

    Ferrari de dandik araba zaten. ilk tümsekte kalır, gitmez. onun için Şahin(!) alın. her yola gider.


    Ben bağlantıyı kuramadım pek
  • bende 2mp kodak vardı.düşürünce lcd ekranı kırıldı süper fotograf çekiyordu.onun yerine canon a520 aldım.bence kodak daha güzeldi.bilgi olsun diye yazdım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aefo11

    bende 2mp kodak vardı.düşürünce lcd ekranı kırıldı süper fotograf çekiyordu.onun yerine canon a520 aldım.bence kodak daha güzeldi.bilgi olsun diye yazdım

    Bende bu bağlantının konuyla alakasını çözemedim
    (Konu başlığıyla mı alakalı acaba..:))
  • "Eğer Canon Nikon gibi kompakt makinalar iyi değilse, rezaletse almayalım. Sonuçta hiçbiri babamızın oğlu değil. "

    bu cümlene sen inanıyor musun :):)

    o elemanının ninesinin gözlük camı bile canondan iyi foto ceker o kafayla. o gözlük camı da anca uzaylılarda vardır zaten
  • Bas çek makinalarda Nikon gerçekten fiyatını haketmeyen modeller yapıyor. Marka değerini kullanarak insanlardan oldukça yüklü para koparıyor (ya da sadece türkiye dağıtıcısı bunu yapıyor bilmiyorum) SLR'da en iyi 2-3 markadan biri olan Nikon maalesef compact sınıfta ortalama modeller üretiyor.
    Canon'a gelirsek, compact sınıfın en iyi makinelerini üretiyor desem sanırım yanılmış olmam. Özellikle manuel kullanıma da oldukça fazla ayar seçeneğiyle destek veren A serisi, fiyatını sonuna kadar hakeden makinalardan oluşuyor. Ixus serisini inceleme fırsatım olmadı fakat eğer kullanıcıya hiç ayar imkanı tanımadan tam bas çek modunda kameralarsa bence onlarında yanına yaklaşılmamalı. Ne kadar amatör olursanız olun otomatik modda iyi çekim yapılamayan ortamdaysanız makinede bir kaç ayar arıyorsunuz. Her ortamda muhteşem sonuç veren oto-mod zaten yok. (Olsa slrlara gerek kalmazdı herhalde)

    Zaten cep telefonlarını fotoğraf makinaları ile karşılaştırmıyorum. Onların amacı fotoğraf değil, kaçırılmayacak kadar önemli anları herhangi bir estetik kaygısı olmadan kaydetmeye yarayan aletler olur ancak. Cep telefonu ile çektiğiniz kareler bilgisayarda izlemek için yeterli olsa da işin içine baskı girdiği zaman sonucu hepiniz görebilirsiniz.

    Bir de ister cep telefonu olsun, ister kompakt, ister profesyonel fotoğrafı çeken insandır makina değil. Altınızda ferrari bile olsa direksiyon hakimiyetiniz, vites geçişleriniz, frenlemeniz iyi değilse, ya kalkışta arabayı stop ettirirsiniz ya da kendinizi bir ağacın tepesinde bulursunuz...
    Sevgiler...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.