Şimdi Ara

Sonradan SUNROOF takılırmı???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
176.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bundan sorna Sciroccoya araraba demiyorsunuz çarpılırsınız
  • Çevremde bundan yaklaşık 4 yıl önce kuzenimin bir arkadışı yaptırmıştı ama son derece pişman olmuş yaptırdıktan 7-8 ay sonra araba su falan almaya başlamış bence uzak durun
  • ben bugün saat 15 itibari ile aracımı Maslak'taki sunroof center'a bıraktım.T3000 modeli sunroof takılacak bu sunroof yukarı doğru 40mm geriye doğru da 400 mm açılabiliyor.iç kısımda araç tavan döşemesi ile aynı renkte bir de perde bulunuyor.sunroof camı uv koruması sağlıyor.. orjinal sunrooftan hiçbir farkı bulunmuyor. sunroof araca 2 iş gününde monte ediliyor.


    aracı teslim aldıktan sonra buraya resimlerini koyacağım.

    bu arada montajı yapılan sunroof Amerikan malı ve 3 sene boyunca montaj,su sızdırma ve ses yapma gibi durumlara karşı garantili.ayrıca bahsi geçen yerde daha önce sunroof takılmış araçları da inceleme fırsatım oldu ve ne ses yapma, ne su sızdırma gibi bir soruna da rastlamadım.

    montajı yapacak olan yetkili bana bazı araçlara sunroof'un takılamayacağını ifade etti.bunlar arasında yeni kasa opel vectra ve astra da var.. sebebi ise tavanın dış yüzeyinin çok bombeli oluşu imiş.. benim aracı iyice incelediler ve sorunsuz bir şekilde takılabileceğini de ifade ettiler..

    kısmetse aracı Perşembe günü veya en geç Cuma teslim alacağım..

    benim aracımı satmak ya da değiştirmek gibi bir niyetim olmadığı için bu işe kalkıştım..

    hepinize sevgiler, saygılar..




  • sunroof center dı galiba.istenilen özelliklerde takılabiliyor.verdiğiniz parayı hak eden cinsten,mekanik elektrikli.
    quote:

    Orjinalden alıntı: alibekir


    quote:

    Orjinalden alıntı: enginu

    @alibekir kardeşim..

    scricco ya mı taktıracaksın.. Lütfen "hayır bu aslan parçasına taktırmayacağım" de..

    kesin bişeye karar vermedim kardeşim ama dedim ya 4-4 lük takan varsa neden olmasınki...
  • sunroofluda sunroofsuzda yıllarca araç kullandım,

    sunrooflu araçlarda pek sunroofu kullanmadım güneş varken zaten kullanılmıyor ,

    bir süre sonra baktım ki sunroofu hemen hemen hiç kullanmıyorum ki almadan önce de "sunroof diye çılırıyordum" son aldıgım araçta hiç dikkate bile almadım,

    sunroofle araçlarım 98 vectra full deri döşemeli otomatik ,

    bir de 98 bmw full 520ia

    ancak kullandıgım sunrooflar küçüklerdi, belki de cam tavan denilen büyüklerinden kullansam memnun kalırdım kim bilir???
  •  Sonradan SUNROOF takılırmı????
    böyle 1 şeymi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 29 Haziran 2009; 23:24:05 >
  • Sayın alibekir,

    Bu işten tamamen vazgeçmenize sevindim. Çünkü 2009 model Scirocco'ya sonradan sunroof taktırmak demek o arabayı uçurumdan aşağı atmakla aynı şeydir benim için. Sunroof taktırsaydınız kendi aracım gibi üzülürdüm. Tavan döşemesi berbat olacak, ilerleyen zamanlarda mutlaka çeşitli sorunlar olacaktı.
  • UZAK DUR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GTRulez
    ek tavan rijitleme güçlendirme kuşağı dışında herhangi bir kaybınız olmaz.


    Dostum sorun orada zaten:))
    Aracın bütünkasası esniyip yol tutuşu bile bozulabilir,çok daha çabuk dökülebilir...
  • evet ben çok düşündükten sonra Maslak Atatürk sanayide aracıma sonradan sunroof taktırdım.işi yapan yer Sunroof Center adında bir firma..


    sonradan yapılan sunroofta tek handikap çerçevenin normal fabrikasyon sunrooflara göre daha küçük tutulması.. fakat aracın tavan desteğini kesmeden firma yetkilileri işi hallettiler.. 3 sene garanti verdiler su sızdırma,ses yapma ve arıza gibi durumlar için..


    sunroof markası Inalfa.. bu marka Amerikan menşeili ve kalite olarak da çok iyi.. aracın kontağı kapatıldığında sunroof da otomatik olarak kapanmakta.sıkışma sorununa karşı koruma da mevcut.


    işte resimler:




     Sonradan SUNROOF takılırmı????


     Sonradan SUNROOF takılırmı????


     Sonradan SUNROOF takılırmı????


     Sonradan SUNROOF takılırmı????


     Sonradan SUNROOF takılırmı????


     Sonradan SUNROOF takılırmı????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 5 Temmuz 2009; 22:34:26 >




  • resimler devam:




    bu işlemi yapma sebebim sunroofa çok önceden alışmış olmam özellikle önceki araçlarımda ve şimdiki aracımı en az 10 sene belki daha fazla değiştirmek gibi bir niyetim olmamasıdır.bugün yağan şiddetli sağanakta en ufak bir sızıntı dahi olmamıştır.



     Sonradan SUNROOF takılırmı????


     Sonradan SUNROOF takılırmı????


     Sonradan SUNROOF takılırmı????




  • Meteg hocam hayırlı olsun.

    Yalnız iç perdenin tutamağı da gri olsaymış çok güzel olacakmış. Bence ya boyayın ya da tavan döşemesi renginde kaplatın. Daha güzel olur. Bütünlük bozulmamış olur. Zaten maaşallah orjinal gibi olmuş.

     Sonradan SUNROOF takılırmı????


    Güle güle kullanın.
  • O.B.K arkadaşım teşekkür ediyorum.. evet tespitinde çok haklısın tutamak aynı renkte olmalıydı.. bunu yaptırdığım yerden düzeltmesini isteyeceğim..
  • Hocam hayırlı ugurlu olsun diyorum, umarım guzel gunlerde kullanmak nasıp olur. Resımlerden gordugum kadarı ile işçilik gayet duzgun gorunuyor. Lakin birşey dikkatimi çekti;


     Sonradan SUNROOF takılırmı????


    Resimde goruldugu gıbı tavan sacı kesıldıkten sonra kesılen yerın cevresıne takılan siyah lastik conta birazcık goz tırmalıyor gıbı sankı. Orjınal sunrooflu araclarla sonradan sunroof takılanlar arasındakı goze batan en buyuk farklardan bırısı bu olsa gerek. Cunki fabrikadan sunrooflu cıkan aracların tavan sacı, o kısımlarda aşşagı dogru dönüp devam edıyor. boylece o kısıma conta takmaya gerek duyulmuyor. Cunkı soyledıgım gıbı o kısımdakı sac assagı dogru sunroofun su gıderıne kadar iniyor ve orada bıtıyor. Ve bu yuzdende sunroof camı ile tavan sacı arasında herhangı bırsey olmuyor. Buda şık bir goruntu saglıyor.

    Soyledıgım gibi, işçiliği ben begendım. Sunroofun yarattıgı iç tavan dosemesındekı bombeyıde guzel ayarlamıslar. Yenıden hayırlı olsun hocam




  • Merhaba meteg arkadaşım,

    Öncelikle sonradan takılan Inalfa marka SUNROOF aksesuarınızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Sistemi çok iyi bir şekilde monte ettiklerini görüyorum. Bunu yapabilmek için tavanın alt döşemesini komple söküp A ve B sütunları arasına fabrika spesifikasyonlarına yakın bir şekilde motoru sistem taktıklarını görüyorum. Beni özellikle şaşırtan sunroofun tavan sacının altında geriye doğru gidebilmesi. Fabrikada sıfır araçların tavanı farklı olur, su sızıntılarına karşı A veya B sütunundan aşağıya doğru su tahliye hortumu konulur. Bunu nasıl çözdüler acaba? Yine de çok iyi ve profesyonel bir işlem olmuş. Ücretini de belirtirseniz sevinirim.

     Sonradan SUNROOF takılırmı????




  • sevgili arkadaşlar,

    son 3-4 gündür internete erişimim yoktu o yüzden ancak şimdi yazabiliyorum..


    önce division bell arkadaşımızın sorusuna yanıt vereyim.. evet o kısımda az da olsa görüntü olarak bir gariplik var ama beni çok rahatsız etmiyor.. unutulmamalı ki sonradan takılan bir sistem asla birebir fabrikasyon gibi olmaz.. o yüzden bu kadar kusur olabilir diyorum ben şahsen..

    Taner Göde arkadaşımızın sorularına gelirsek

    aynen düşündüğünüz gibi tavan döşemesi söküldü ve ona göre döşeme astarına bombe verildi..daha sonra döşeme yeniden kaplandı.. sunroof takılırken 2 öne 2 arkaya A ve B sütunlarından aşağı tahliye hortumları konuldu.. bunlar zaten sunroof ile geliyordu bunların geçeceği yer zaten aracımda vardı.hatta sunroofun takılacağı yerler bile fabrikasyon olarak çizili idi.ben döşeme sökülünce gördüm..

    tavanın kesilmesi, tavan döşemesinin tekrar dizaynı ve aynı renkte yeniden döşenmesi, herşey dahil fiyat 2500tl ye mal oldu.

    tek fark fabrikasyon sunroofun camının bira daha geniş ve uzun olması.. orjinal sunroof enine 1,2 cm geriye de 1 cm daha uzundu..




  • Aracın rijitliğini bozacağından kesinlikle karşıyım,çok tehlikeli bir olay bence.Hele ki 09 model arabaya sunroof taktırmayı aklınızdan geçiriyorsanız hemen uyuyun.Ne garanti kalır,ne birşey.Keşke baştan satın alırken sunroof opsiyonunu da ekletseydiniz.
  • bu günkü muayene istasyonu geldi aklıma ve sonradan takılan sunroof hayırlı olsun diyelim güle güle kullanın
  • Konu biraz eskimiş ama denk geldi biryerden yazayım dedim.

    Sciroccoda standart bir sunroof çok garip durur. Arabayı basit gösterirmiş gibi geliyor bana.

    Meteg'in aracındaki sunroof resmen orjinal gibi olmuş. Genelde sonradan takılan sunrooflar aracın içinde değil aracın dışında açılır. Bu araçta ise orjinal sunroof sistemleri gibi aracın iç kısmında hareket ediyor. Vede iç güneş perdeside var. Cidden baya orjinal duruyor :)

    Ancak ben yinede sonradan takılan sunroof sistemlerine pek sıcak bakmıyorum.
  • sunroof çok güzel ve eglenceli bişey ama orjinal olanın sonrada yeni araba kesip biçilmez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.