Şimdi Ara

Sonisphere Festival boyunca izlenimler,resimler,görüşler(Festival takip konusu) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
855
Cevap
0
Favori
28.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TsG

9 ay öncesinden beri takip ettiğim konseri kıl payı, son gününde yakaladım. Gerçekten olağanüstüydü,
    Big Four gerçekten hakediyor bu tanımı...
    .
    Metallica coşturdu resmen, yeni albümden ziyade - ki yine de Load ve Reload'dan kat kat iyidir- eskilerden çaldılar.
    Blackened'i ben de beklemiyordum. Seek & Destroy, Fade to Black,... gerçekten müthişti.
    Elemanlar da 80'lerdeki gibi enerjikti, seyirci onları da gaza getirmişti bayaa.
    .
    Beni ortaokul, lise yıllarımdaki hayallerimle buluşturan organizatörlere teşekkürler.
    .
    @ Alper
    Seneye Iron Maiden ve Bon Jovi geleceğini nerden biliyorsunuz, kesinleşti mi?..

Bon Jovi kesinleştide. Maiden söylenti. Bende burda okumuştum zaten Bon Jovi'nin kesinleştiğini.

• Ben Konserin 3. Gününü izledem sadece. Anthrax'ın sonuna yetiştim ama hiç yoktan adamları gördüm o bile yeter.Dünya Gözüyle Mustaine dinlemiş oldum tüm olumsuzluklara rağmen o bile yeter. Ayrıca Herşeyden öte Ölmeden Önce Bana göre Dünyanın en iyi Davulcusu Dave LOMBARDO'yu canlı izleme fırsatı buldum.

Olumsuzluklar:

-Tüm ses ve ışık sistemi Yurt dışından gelmiş ve Dünyanın en iyi Markasından biri olan L-ACOUSTICS Line-Array Speaker, Midas Sound Consules kullanılmasına , aynı zaman da bunların başındakilerin Yabancı olmasına rağmen Ses Sistemi kötüydü.Işık Show Fena değildi.

-Su yerine o sıcakta bira olması rezaletti.

-Dünya paraya kuru ekmek kösele gibi sucuk-köfte satılması ve onları almak için fiş kuyruğunda ayrı eziyet çekilmesi

-4 grup çıkmasına rağmen her konser öncesi Soundcheck yapılması ve 1 saat müziksiz bırakılması festival için rezalet bir durum. Yani düşünün 9 saatlik bir festivalde sadece 5 saat Müzik var.

Olumlular

-Bu büyük grupların İstanbul'un en güzel yerinde ve Dünyanın Merkezinde Yer alması

-Güvenlik olarak çok büyük problemler yaşanmaması

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper

quote:

Orijinalden alıntı: TsG

9 ay öncesinden beri takip ettiğim konseri kıl payı, son gününde yakaladım. Gerçekten olağanüstüydü,
    Big Four gerçekten hakediyor bu tanımı...
    .
    Metallica coşturdu resmen, yeni albümden ziyade - ki yine de Load ve Reload'dan kat kat iyidir- eskilerden çaldılar.
    Blackened'i ben de beklemiyordum. Seek & Destroy, Fade to Black,... gerçekten müthişti.
    Elemanlar da 80'lerdeki gibi enerjikti, seyirci onları da gaza getirmişti bayaa.
    .
    Beni ortaokul, lise yıllarımdaki hayallerimle buluşturan organizatörlere teşekkürler.
    .
    @ Alper
    Seneye Iron Maiden ve Bon Jovi geleceğini nerden biliyorsunuz, kesinleşti mi?..

Bon Jovi kesinleştide. Maiden söylenti. Bende burda okumuştum zaten Bon Jovi'nin kesinleştiğini.

Bon Jovi'nin Festivalde geleceğini sanmıyorum.Ama Iron Maiden gelirse müthiş olur Dickinson Vocaliyle ilk kez gelecek.Zaten Bu festivalin Finlandiya ayağında bu sene Maiden var.
    Onun sahne Şovu hepsine basar.Rock'n Rio Müthişdi

• quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

-Su yerine o sıcakta bira olması rezaletti.

+ içecekler sıcaktı hıcbırı soguk degıldı.
  • 2008'deki konser için muhteşem demiştim, bunu anlatmaya söz bulamıyorum.. bu adamlar 2 sene daha yaşlandı yahu, bu nasıl bir enerji bu nasıl bir performanstır playlist çok iyiydi, burda verilen playlisti çaldılar.. artık bir klasik haline gelen creeping death'le başladılar, ki bence süper oluyor bi daha gelirlerse yine creeping death'le başlasınlar.. fuel, fade to black, sad but true, sanitarium, one, master of puppets, nothing else matters, enter sandman'da seyirci katılımı muazzamdı.. breadfan'i çalıp beni de mest ettiler kapanışı seek and destroy'la yaptılar ki stad inledi resmen, üsküdardan duyulmuştur seek and destroy sesleri.. seyirciyle diyalog üst düzeydeydi, james artık seyirciyi kapmış, nasıl davranılacağını çok iyi biliyor.. diğer gruplarda olmayan bir şey vardı metallica'da, sahnede sanki daha çok oraya aitmiş gibilerdi.. rammstein sahne şovlarıyla, metallica ise performansıyla damgasını vurdu festivale.. unutulmaz bir 3 gündü

• Ah ah. Neresinden başlasam bilemiyorumki. Hayatımın en güzel 3 günüydü orası kesin. İlk gün uykusuzluğa rağmen bütün gün ayakta kalmayı başardım. Kesinlikle ilk günün en güzel olayı beim açımdan rammstein ın koskocaman alman bayrağı oldu. Herkes kendinden geçti o gece. Süper bi performanstı. Herkesin bu adamları canlı izlemesi şart bence. 2. gün saf metal dinledik manowar harikaydı özellikle stone sour uda çok beğendim. Son gün zaten konuşmaya gerek yok anthrax dan metallica nın sonuna kadar rüya gibi geçti. 10 yıllık bir özlemdi metallica benim için. Aşırı duygulandım hepsini karşımda görünce.

Bütün beşiktaş inledi sanırım son gün. Hele o süper beşiktaş taraftarının ruhu herkese işleyince bütün stad metallica oolleyy diye tezahürata başladı çok güdlüm orda

Dh den çok arkadaş gördüm çadır alanında da vardı smd ile konuştum vuque ve adını şimdi bilemediğim bir çok arkadaşımı gördüm. Exi 26 standında ''Adam haklı beyler'' grubunu duydum
    Sonuç olarak mükemmel bir festivaldi umarım resimler gelir ben pek çekmedim merakla bekliyorum resimleri

• Birinci gün rammstein'a kadar tamamiyle rezaletti. Çıkan grupların hiçbirini beğenmedim ve festaval benim için hayal kırıklığıydı. Ama Rammstein öyle bir sahne şovu düzenledi ki ağzım açık kaldı resmen. Hepsini tekrar yazmama gerek yok ama ben en çok sahnede adam yakmalarını ve klavyecinin üstüne kıvılcım dökmelerini beğendim. Till de üstümüze attırdı sağlık olsun.

İkinci gün Murder King zırvasıyla başladı. Son parçaları Dio'dandı ve ilginçtir ki zıçmadılar. Çok şaşırdım. Saha içinin önlerine doğru ilerledik ondan sonra ve Volbeat'i beklemeye başladık. Volbeat çıktı. Benim açıkcası Manowar'dan sonra beklediğim 2. gruptu bu festivalde ve çok beğendim Volbeat'i. Tek sorunu sesi çok azdı. Ama performansları mükemmeldi. Boa'dan sonra önlere doğru iyice yardırmaya başladık. Arkadan beni iterek gazı veren Barış'a (Barbar) selam ediyorum. Ve Manowar. Diyecek bi şey yok aslında. Bu adamlar resmen aşmış, bitirmiş, yarmış. Eric Adams'da nasıl bi ses var hala anlayamıyorum. BM bi komite kursun ve araştırsın bu adamı. İnanılmaz ya. Şarkıları zaten ayrı bi şey. Verdiler gazı verdiler gazı. Ve Joey'in o konuşması. Benim için festivalin en manalı anıydı. Big 4'a sektörü çekmeleri, siyabend'e sövmeleri süperdi. Manowar'dan sonra Accept vardı. Onu dinlemedik. Sadece Musakka'dan haber beklerken bi kaç şarkısını dinleyebildik. Udo benzeri bi vokal bulmuşlar. Hayırlı olsun. İyi çalmışlar ama Şu dünyada Manowar'dan sonra çıkabilecek bi grup var. O da Maiden.

Üçüncü gün içeri girmekte en zorlandığımız gündü. Ama aralara kaynak yaparak girmeyi başardık. Gren ve Foma zırvalarını dinlemek zorunda kaldık ve sonunda Anthrax sahneye çıktı. Adamların performansına diyecek bi şeyim yok özellikle Antisocial'da yardırdılar ama önde hiç bir şeyden çakmayan seyirciye bi güzel küfürlerimi gönderiyorum. Bi döndüremedik adamları. Amele sümüğü gibi demirlere yapışık mal gibi itiştiler. Bi geri bi ileri olduk. Ama yine de Anthrax'ı beğendim gayet enerjiktiler.

Megadeth'de arkaya gitmek zorunda kaldık çünkü Anthrax resmen iliğimizi sömürdü. Ses sistemi açık ara en kötüsüydü. Öyle ki Dave'in gitarı gitti bi kaç kere. Tizi ebesinin topuklarına kadar açmışlardı. Ne zamanki biz pogoya başladık ses sistemide düzeldi. Bizim enerjimiz gitti tabi oraya. Ayrıca pogoya karışan güvenlik elemanlarına sevgilerimi gönderiyorum.

Slayer'da resmen bittik, öldük. Bütün konser boyunca pogo ve mosh yaptık. Resmen ciğerlerim söküldü, dalaklarım konser alanına yayıldı, bitişte Taylan'a söyledim o topladı tekrar yerlerştirdim vücuduma. Biri çeneme dirsek attı dilimi ısırdım, evde baktım hayvan gibi yara olmuş orası. Kendi sol dirseğim morarmış. Birine çok fena geçirdim heralde. Kusura bakmasın. Onun dışında hiç bi zararım yoktu ama iki mosh pit'in birleşmesiyle ortaya hayvan gibi bi alan çıktı ve o alana "Geronimo" diyerek atladım. Ayakkabılarımın bağcıkları sağolsunlar çözülmüş oldukları için bi tanesi ayağımdan çıktı ben de yere kapaklandım. Neyse ki bi şey olmadı.

Slayer'da bütün enerjimizi harcadığımız için Metallica'da arkaya geçtik. Önümüzde 3-5 tane "Barzo Metal"in en önemli temsilcileri vardı. 2 saatlik konser boyunca kendi fotoğraflarını çektiler, videoya kaydettiler. Barzoluğun zirvelerindeydi adamlar. En sonunda adam bütün stadı çekerken baktım benim olduğum alanı çekmeye başlamış. Sağ elimle hemen bi el hareketi çektim, adam mal mal çekmeye devam etti. Metallica'ya gelirsek adamlar güzellerdi. Festivaldeki ilk 3 performanstandı. Burda Taylan'ın dediklerini diyeceğim aynen. Işıkları kullanması, akşam olması ve seyircinin tüm şarkıları bilmesi çok büyük yararlarına oldu. Yoksa Manowar daha çok yardırmıştı. Çünkü "Other bands play Manowar kill"

Son olarak 3 günü paylaştığımız bütün herkese teşekkürlerimi iletiyorum ve öpüyorum her yerlerinden. Beraber yardık, beraber coştuk. Güzel bi festival oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Futureal -- 28 Haziran 2010; 12:25:46 >

• Fenalaşan elemanın sonunu merakediyorum. Öldü mü acaba?

Her şeye rağmen çok güzel bir Festivaldi.

Rammstein'ı izleyebilmek ise gerçekten tamamen bir ayrıcalıktır diyorum.

Metallica için söylenecek bir şey zaten yok.
  • 3. güne gittim sadece.Sahne önü demirlerinin 1 sıra arkasından izledim konseri.Şuan klavye tuşlarına basacak halim bile yok.Yürürken saçmasapan yürüyorum ayak bileklerimin ağrısından.Megadeth muhteşemdi.bagetleri attığında bana gelmez filan dedim.soluma attı seke seke bana geldi şansa.Slayerde zaten geberdim..Metallica çıktığında 10. şarkıya kadar hepsine eşlik ettim(1 şarkıyı bilmiyordum gerçi)10. filan şarkıdan sonra ayak bileklerim iflas etti ve saha içi demirlerinin oraya oturmak zorunda kaldım bir süre.Bel ağrısını hiç söylemiyorum bilen bilir.
    bütün bu ağrılara ve bugünkü bitmiş halime rağmen o kadar mutlu oldumki.Bütün gurupları aramızda 5-10 metre varken görmek ve o muhteşem notaları dinlemek beni okadar mutlu ettiki anlatamam.
  • Hayatımın en güzel günüydü dün kesinlikle ben böyle bir şeyi bir daha yaşayamam.Seneye Iron gelirse belki yaşarım.3 günde sabahtan akşama kadar ordaydım bence performans sırasına göre
    Şov olarak
    1.Rammstein
    2.Metallicaydı
    Seyirciyi çoşturma
    1.Manowar
    2.Metallica
    3.Megadeth
    4.Volbeat-Slayer
    5.Stone Sour-Anthrax
    Her şeyin birleştirirsekte sıralama
    1.Metallica-Megadeth
    2.Rammstein-Manowar
    3.Slayer-Anthrax
    4.Volbeat-Stone Sour
    2011 için UP THE IRONS
  • Ramşi hariç,bütün günler gittim.Ama bence en iyi performansı manowar verdi,headliner olmamasına rağmen.Diğerleri ışık gösterisi felan yaptılar belki ama manowar orayı saf heavy metal gösterisi ile inletti.Ne bir ışık ne bir efekt,sadece saf heavy metal.!

Ahhhh ahhh ahhh burada görmek istediğim ancak bir türlü olmuyor dediğim bir grup varki hiç sormayın.Keşke Iron Maiden da bu sahnede olsaydı diyorum sürekli.Umarım bir gün gelirler de onları da canlı canlı izleme fırsatım olur.

Ancak tekrar söylüyorum bu festivalden aklım da kalan sadece Manowar ve ''s**** olsunlar'' cümlesi kaldı.Boşuna demiyoruz, diğerleri çalar manowar öldürür diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harekât

Ramşi hariç,bütün günler gittim.Ama bence en iyi performansı manowar verdi,headliner olmamasına rağmen.Diğerleri ışık gösterisi felan yaptılar belki ama manowar orayı saf heavy metal gösterisi ile inletti.Ne bir ışık ne bir efekt,sadece saf heavy metal.!

Ahhhh ahhh ahhh burada görmek istediğim ancak bir türlü olmuyor dediğim bir grup varki hiç sormayın.Keşke Iron Maiden da bu sahnede olsaydı diyorum sürekli.Umarım bir gün gelirler de onları da canlı canlı izleme fırsatım olur.

Ancak tekrar söylüyorum bu festivalden aklım da kalan sadece Manowar ve ''s**** olsunlar'' cümlesi kaldı.Boşuna demiyoruz, diğerleri çalar manowar öldürür diye.

Orası çok iyiydi heralde önceden çalışmıştı biri de kulaklıktan tekrarlıyordu sanırım :).Manowar en sevdiğim gruplardan biri olmasına rağmen bazı hareketleri sözleri fazla yapmacık geliyo bana nedense.

• Organizasyon hariç gruplar güzeldi hele metallica süperdi c.tesi manovar da süperdi zaten ben özellikle onlar için gitmiştim ama tuvalet rezalet hele su bitmesi ayrı bir rezalet.
    Konserle alakası yok ama park rock denilen ayrı bir rezalet organizasyon yapmışlar kamp için dediklerinin hiç birini yapmamışlardı böyle soygun için tezgahlanmış bir alan görmedim hayatımda içeriye yiyicek içicek almassın içerde fahiş fiyata satarsın valla üeşnmeyip taksimde kahvaltı ettik onlara zırnık koklatmadık.Duş yazmışlar tanıtım sitesinde yok telefon şarjı demişler oda yok ama içeriye dibinde pet şişe ile su sokmaya kalkınca yassak gardaşım deyip kestirip atıyolardı haram zıkkım olsun verilen paralara.
  • Seneye tekrardan olur mu bu festival? Ya da 2012'de
  • şu yazdıklarınızı okuyunca içim çok fena ürperdi. gelecek senelerde denk gelirde inş bizde yaşarız şu duyguları..

metallica fotoları bekleniyor arkadaşlar
  • Malum festival bitti, DVD'ler ne zaman çıkar acaba?
  • Herkes fazlasıyla yazmış zaten tek tek anlatmama gerek yok ama Manowar anlatılmaz yaşanır yani o derece mükemmeldi...
    Ondan sonra Metallica bayaa iyiydi...Beraber söyledik şarkıları Metallica'da,en azından kısılmış sesimle ben eşlik ettim ne kadar duyulduysa artık
    Anthrax'dan sonra ben saha içinden sahne önüne geçtim
    Gerçekten fark büyük,ancak Metallica'da öne yanaşabildik oda millet birşeyler almaya gitti ondan
    En önlerdeydim bi penaya elimi bastırdım ama birisi elime basarak aldı kaçtı penayı
    Beraber olduğumuz bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Onların sayesinde böyle güzel bir festival geçirebildim.
    Fikir babası olduğum ve taşıdığım YouRock televizyon'da çıkmış diyorsunuz ama sordum akrabalara görmedik diyorlar.Neyse önemli değil biz onu DH olduğumuz için yaptık.

• Festivalin ilk günü saha içine girer girmez direk bizim tayfayla buluştuk. ( Barbar, marophat, TroopeR, Desecrator, Futureal, musAKka)

Ben geldiğimde Blacktooth sahnedeydi, performansları eh işte normal diyelim. Sonrasında Stone Sour sahnede yerini aldı, ama onu pek dinlemedik, o ara bişeyler içmeye gitmiştik. Onun da performansının çok iyi olduğunu söyleyemem. Pentagram'a gelince, aşırı derecede hayal kırıklığı yarattı, çok daha iyi bir performans bekliyordum onlardan, hele Heaven and Hell'i rezil edişleri ayrı bir faciaydı. Murat Ilkan "BİR" ile Pentagrama veda etti. Murat'ın durumu gerçekten çok kötüydü, üzüldüm onu o halde görünce, umarım sağlığına kavuşur bir an önce.

Alice In Chains, Türkiyede izlemek büyük zevkti, fenada sayılmazlardı...

Evet, ilk gün sonisphere buraya kadar hayal kırıklığıyla geçmişti, beklentilerimizin çok çok altındaydı... Ve sonra sahneye Rammstein çıktı, aman allahım, o nasıl bir performanstır öyle, İlk gün rammstein'ı izleyemeyenler çok şey kaçırdı gerçekten. Berbat geçen ilk günün sonunda harika bir performans, mükemmel bir sahne şovu izledik, hayatımın geri kalan yıllarında böyle bir şov izleyebilir miyim bilmiyorum. Bu şovu kaçırmadığım için çok mutluyum gerçekten.

2. gün, biraz geç gittim. Gittiğimde Volbeat sahnedeydi, performansı tatmin ediciydi, beğendim ama herkesin aklında manowar vardı tabi bir an önce çıkmasını istiyorduk. Sonrasında Hayko Cepkin çıktı sahneye, yorum yapmaya bile değmez, bilen biliyor zaten neler olduğunu...

Ve nihayet Manowar sahnedeydi, söylenecek o kadar şey varki, ama kelimeler kifayetsiz kalıyor anlatılmaz yaşanır diyorum. Hep beraber kendimizden geçtik, eğlendik, coştuk. Joey'in o konuşmasını kim unutabilir ki? Baya bi konuştu ama en önemli kısmı şu tabi; ''Bu festivale 4 büyük grup geldi diyorlar... S.... Ordan!'' hiç unutmayacağım.

Manowardan sonra resmen bitmiştim. Accept'i 10 dakika izleyip çıkmayı düşünüyordum. Zaten büyük çoğunlukta benim gibi düşünmüş, baya kişi Manowar'dan sonra çıktı gitti... Accept sahneye çıktı 10 dakika dinledim, çıkıp gitmeyi düşünmüştüm ama bırakamadım, harikaydılar, gidenler çok şey kaçırdı. Accept'i dinlemeliydiler...

Ve 3. gün. Festival alanına geldiğimde inanılmaz bir kalabalık vardı, önceki günlerden çok daha kalabalıktı, uzun kuyruklar oluşmuştu, kapılar nihayet açıldıktan sonra, zorda olsa içeri girebildik, son gün güneşli, sıcak ve bunaltıcı bir hava vardı. Herkes amele yanığı oldu vallahi. Son günün ilk grubu olan Gren sahnede yerini aldı, sıkıcıydılar, beğenmedim, zaten hiç kimse şarkılarına eşlikte etmedi çünkü kimse tanımıyordu grubu...

Foma, Gren'e göre daha iyiydi ama arka tarafta uyumama engel olucak kadar iyi değildi...

Anthrax'e gelince, performansları çok iyidi, beni ve herkesi coşturmayı kendinden geçirmeyi başardı, yalnız kitle biraz Anthrax cahili gibi geldi bana... Dio'nun anısına Heaven and Hell'i biraz kısada olsa Anthrax'te söyledi, harikaydı...

Anthrax'ta o kadar yorulmuştum ki Megadeth'i dinlemeye dermanım kalmamıştı, Megadeth'in performansı boyunca en arkada oturdum o şekilde dinledim, başlarda biraz ses problemi yaşadılar, sonrada bütün stadı inlettiler...

Slayer, o neydi öyle? Nasıl bir performansı, mahvetti bizi. Metallica için sakladığımız enerjimizi tüketmemize sebep oldu. Yıktı geçirdi ortalığı. Kitle kendinden geçti, herkes çıldırdı, bu seferki pogo öncekiler gibi ufak tefek değildi, kan gövdeyi götürdü... Özellikle Barış (Barbar) canavara dönmüştü resmen. Önüne gelene dalıyordu.

Ve metallica, kesinlikle kusursuzdu, performans kusursuz, seyirci kusursuz, herşey kusursuzdu. Dev ekran, havai fişekler vs... Bütün şarkılara tüm stad eşlik etti, istanbul inledi resmen, her şarkıda farklı duygular yaşadık, yeri geldi coştuk, yeri geldi duygulandık. James'in seyirciyle diyaloğu, İstanbuuuuuuuul! diye bağırarak gaza getirişi her şey harikaydı. Master of Puppets'ta Stadı MASTER! diye inletmemiz, Barbar, musaKKa omuz omuza müziğe eşlik etmemiz harikaydı... James'in Ov yea? Ov yea? diyişleri çok gaza getiriciydi. Kirk sahne önünü penaya boğdu resmen kişi başına 10 tane düşmüştür avuç avuç pena attı... O sırada arkadaki muhabbet çok komikti, '' adamlar zaten zengin lan buraya at'' En son James'in thank you good night diyip gider gibi yapması, stadın Seek and destroy seek and destroy diye inlemesi muhteşemdi. En son istediğimiz oldu ve Seek and Destroy'u çaldılar, kendimizden geçtik bütün stad seek and destroy diye inledi... Metallica harikaydı...

Evet, hayatım boyunca unutmayacağım rüya gibi bir 3 gün geride kaldı... Yıllardır aynı konuda yazdığım insanlarla 3 harika gün geçirdiğim için çok mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 29 Haziran 2010; 0:55:58 >

• Bu arada pek hoş olmayan bi sidik muhabbeti oldu(2 kere)
    Bu arada çekilen fotoğraflar,videolar paylaşılsın artık arkadaşlar...
  •  Sonisphere Festival boyunca izlenimler,resimler,görüşler(Festival takip konusu)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.