Şimdi Ara

sonata 2.0 dizel hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar bu araba hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz babama araba alıcaz önce octavia 2.5 lt lik superb alacaktık kafasındaki tek araba oydu fiyatta anlaşamayınca hyundai sonata dizel almaya karar verdi fakat bu arabaya daha piyasada hiç rastlamadım nasıl bir arabadır kronik sorunu varmıdır vs beni biraz bilgilendirebilirseniz sevinirim

alacağımız model 2.0 crdi - vgt daha doğrusu babamın alacağı model açıkçası çok fazla tanımadığım için bu markayı vaz geçirmeye çalışıyorum ama belkide yanlış yapıyorum sizin yorumlarınızdan sonra netlik kazanacak

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai Sonata 2.0 Dizel: Kapsamlı Bir Bakış

Hyundai Sonata 2.0 Dizel, güçlü performansı, etkileyici yakıt verimliliği ve üstün özellikleriyle dikkat çeken bir orta boy sedan. Ancak herhangi bir araçta kronik sorunların bulunabileceği gibi, Sonata 2.0 Dizel de bazı potansiyel sorunlarla ilişkili olabilir.

Hyundai Sonata Kronik Sorunları

Sonata 2.0 Dizel ile ilgili bazı yaygın olarak bildirilen kronik sorunlar şunlardır:

• Dizel Partikül Filtresinin (DPF) Tıkanması: DPF, egzoz emisyonlarını azaltmak için kullanılır, ancak zamanla tıkanarak performans sorunlarına yol açabilir.
    • Turboşarj Arızası: Turboşarj, motorun gücünü artırmak için kullanılır, ancak arızalanırsa önemli onarım maliyetlerine neden olabilir.
    • Enjektör Arızası: Enjektörler yakıtı motora püskürtür ve arızalanırlarsa motorun verimsiz çalışmasına veya arızalanmasına neden olabilir.

Hyundai Sonata 2.0 CRDi Yorumları

Sahiplerin incelemelerine göre, Sonata 2.0 CRDi'nin genel olarak olumlu bir itibarı var:

• Güçlü Performans: 2,0 litrelik dizel motor, etkileyici bir güç ve tork sunuyor.
    • Yakıt Verimliliği: Dizel motor, benzinli muadillerine kıyasla önemli ölçüde daha iyi yakıt verimliliği sağlıyor.
    • Rahat Kabin: Sonata'nın kabini rahat ve iyi donanımlı, uzun yolculuklar için ideal.

Hyundai Sonata 2.0 CRDi H-Matic Yorumlar

H-Matic şanzıman, Sonata 2.0 CRDi'de sunulan çift kavramalı bir şanzımandır:

• Yumuşak Vites Değişimleri: H-Matic şanzıman, yumuşak ve hızlı vites geçişleri sağlıyor.
    • Manuel Mod: Sürücülere daha fazla kontrol sağlamak için manuel bir mod sunuyor.
    • Yakıt Verimliliği: Çift kavramalı tasarım, geleneksel otomatik şanzımanlara göre daha iyi yakıt verimliliği sağlıyor.

Hyundai 2.0 CRDi Motor Nasıl

2.0 CRDi motor, Common Rail (CR) yakıt enjeksiyon sistemi ile doğrudan enjeksiyonlu bir dizel motordur:

• Common Rail Enjeksiyon: CR sistemi, yakıtı motorun silindirlerine daha hassas bir şekilde püskürtür, bu da daha verimli yanma sağlar.
    • Turboşarj: Turboşarj, motora daha fazla hava vererek güç ve torku artırır.
    • Değişken Valf Zamanlaması (VVT): VVT, motorun valf zamanlamasını optimize ederek verimliliği ve performansı iyileştirir.

Sonuç olarak, Hyundai Sonata 2.0 Dizel, dikkate değer özelliklere sahip sağlam bir seçenek. Ancak, satın almadan önce potansiyel kronik sorunlar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Yorumlar genel olarak olumludur ve 2.0 CRDi motor, etkileyici performans ve yakıt verimliliği sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla açıkçası bende pek bilmiyorum o arabayı

çünkü kasa daha yeni ve millet ona o parayı vereceğime gidip vw volvo opel felan alırım diye düşündüğü için

piyasadada yok pek
  • Tanıdığım bir işadamı kullanıyor. Sonata, Jaguar dizaynı görüntüsü ile şık. Aracın kronik bir sorunu olmadığı
    gibi Hyundai için klasik kabul edilen hiçbir sorun da Sonata'da yok.
    (Sızdırmazlık testini kendim yaptım.) Araç güçlü ve güvenli.
    Bununla birlikte Sonata şehiriçinde 15 lt/100 km yakıt tüketiyor.
    Sonata'yı sıfır mı alacaksınız ya da ne kadar bütçe ayırdınız bilmiyorum.
    Auotoshow'da incelediğim Grandeur'ye de bir bakmanızı öneririm.
    Yakıt tüketimi aynı ve Hyundai'nin kralı kabul edilen bu araç çok iyi bir seçim olur.

Yine bu sınıfta, Toyota Camry ve Avensis (özellikle D4D) paralel olarak,
    fiyat/performans analizi yapılarak seçim yapılmalı, kanaatindeyim.
    Yine de hiç incelemeden alınacak bu otomobillerden herhangi biri kullanıcısını üzmüyor.

Ancak benim bütçem uygun olsa Toyota'nın Hibrit/Melez aracı Prius'u tek geçerim.

• sıfır alacaz bütçemiz ortalama 60-65 bin ytl arasında

dediğiniz gibi aslında benim aklımda da camry var fakat babam ya sonata alırım diyor yada octavıa superb

kendisi sonataya binmi uzun yolda test etmiş araç çok hoşuna gitmiş sonatada hemen hemen karar kıldı

hafta sonu bayi ile görüşecek ondan sonra kesin kararını verecek ilk etaptaki dediğim gibi düşüncesi superb

di bi kaç bayi ile görüştü istediği rakamı alamayınca vaz geçti şimdi ise sonatadan kolay kolay vaz geçmem diyor
  • Sonata gerçekten çok güzel ve kaliteli bir araç. Amerikan arabası gibi, süspansiyonları konforlu, geniş. Motorunu bilmiyorum ama bence alınacak bir araba. Skoda yı bilmiyorum, yorum yapamayacağım. Fiyat farkı nedir acaba? Hyundai daha uygundur bence
  • Sonato gercekten güzel bir secim.Tasarım olarak güzel çizgilere sahip.Ama kronik sorunları hakkında bilgim yok.
  • Valla Sonatanın tipine hastayım superb'den çok daha yakışıklı motor olarak hyundai'nin dizel motorları bilindiği üzere oldukça performanslı iyi bir seçim.
  • Hyundai Sonata aracının amerikada en çok satan araç olduğunu okumuştum bir oto dergisinde.

yani bu araç aslında amerikalılar için üretiliyormuş.

sonuçta kia sorentoda dünyanın en çok satan suv aracı ve sorunsuz.

kia nında hyundainin malı olduğunu sanırım söylememe gerek yok.

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

Arkdaşlar bu araba hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz babama araba alıcaz önce octavia 2.5 lt lik superb alacaktık kafasındaki tek araba oydu fiyatta anlaşamayınca hyundai sonata dizel almaya karar verdi fakat bu arabaya daha piyasada hiç rastlamadım nasıl bir arabadır kronik sorunu varmıdır vs beni biraz bilgilendirebilirseniz sevinirim

alacağımız model 2.0 crdi - vgt daha doğrusu babamın alacağı model açıkçası çok fazla tanımadığım için bu markayı vaz geçirmeye çalışıyorum ama belkide yanlış yapıyorum sizin yorumlarınızdan sonra netlik kazanacak

• Arkadaşlar benim yakın bir dostumda var aynı araba çok yakıyor diye şikayetçi otomatik vites olmasına dahi ayrıca araçta püskürtme var bilmiyorum ama bana kasası ağır geliyor
  • Offf acaip bir topic.
    Yanlışlarla dolu gibi gözüküyor.
    1.si Octavia Superb diye bişey yok. Octavia isimli araç Skoda'nın bir başka aracı Superb başka aracı.
    Yani ikiside aynı araç değil farklı segmentteki ayrı ayrı modeller.
    2.si Hyundai Sonata'nın dizeli şehir içi 15 litre yakmaz. O kesin atmosferik motorlu benzin yakanıdır. Arkadaş burada dizel
    almak istediklerini söylemiş.

Ayrıca...Superb'ler artık görüntü ve model olarak eskidi. Zaten Passat görüntüsündeydi... Yenilenecekmi bilmiyorum ama Passat'ın eski
    130 beygirlik dizel motorunu ve görüntüsünü kullanıyor. Bunun haricinde Skoda fazlasıyla indirim yaptı Superb'ler için.Fiyat uygun.Performans güzel.

3.sü...Püskürtme. Yani enjeksiyon. Yahu artık karbratörlü araçmı kaldı? Tabiki hepsi enjeksiyonlu.(BKZ son mesaj)

Sonata 2.0 CRDI'ın kritiklerini okudum. 140 beygirlik motor güçlü ama çok seri değil. Zaten alıcak olan insan çok seri bir araç aramıyor gibi.

Benim önerim...Şayet 65 milyar varsa. 1.9 JTD ALFA 159 bakılması. Dizel motorlu 150 beygir Progression donanımında bulunur.
    Onun haricinde 2.0 Ford Mondeo ve 1.9 Superb'ler hatta hatta 1.6 motorlu Dizel Citroen C5 ve Dizel 1.6 motorlu 407'ler çok uygun fiyatlara
    o segmentte var Dizel olarak...
    45 liraya alınıp aradaki farkda cebe kalır.

• 2007 Sonata hakkinda herhangi bir sorunuz varsa yardimci olabilirim. Esime gectigimiz hafta bir 2007 Hyundai Sonata GLS aldik (2.4l benzinli motor, 162HP). Amerika'da yasiyoruz ve burada satilan Sonata ile Turkiye'de satilanlar arasinda motor farklari var, nitekim burada dizel Sonata yok. Oldukca guzel bir otomobil ve gerek performansindan, gerek donanimindan herhangi bir sikayetimiz yok. ABD piyasasindaki rakipleri olan Toyota Camry ve Honda Accord'dan hicbir konuda geri kalmadigini dusunuyorum. Otomobil ile ilgili merak ettiginiz bir nokta varsa cevaplamaya calisirim.
  • püskürtmeli dediğime bakma enjeksiyonlu
    quote:

Orjinalden alıntı: 147BLACK

Offf acaip bir topic.
    Yanlışlarla dolu gibi gözüküyor.
    1.si Octavia Superb diye bişey yok. Octavia isimli araç Skoda'nın bir başka aracı Superb başka aracı.
    Yani ikiside aynı araç değil farklı segmentteki ayrı ayrı modeller.
    2.si Hyundai Sonata'nın dizeli şehir içi 15 litre yakmaz. O kesin atmosferik motorlu benzin yakanıdır. Arkadaş burada dizel
    almak istediklerini söylemiş.

Ayrıca...Superb'ler artık görüntü ve model olarak eskidi. Zaten Passat görüntüsündeydi... Yenilenecekmi bilmiyorum ama Passat'ın eski
    130 beygirlik dizel motorunu ve görüntüsünü kullanıyor. Bunun haricinde Skoda fazlasıyla indirim yaptı Superb'ler için.Fiyat uygun.Performans güzel.

3.sü...Püskürtme. Yani enjeksiyon. Yahu artık karbratörlü araçmı kaldı? Tabiki hepsi enjeksiyonlu.(BKZ son mesaj)

Sonata 2.0 CRDI'ın kritiklerini okudum. 140 beygirlik motor güçlü ama çok seri değil. Zaten alıcak olan insan çok seri bir araç aramıyor gibi.

Benim önerim...Şayet 65 milyar varsa. 1.9 JTD ALFA 159 bakılması. Dizel motorlu 150 beygir Progression donanımında bulunur.
    Onun haricinde 2.0 Ford Mondeo ve 1.9 Superb'ler hatta hatta 1.6 motorlu Dizel Citroen C5 ve Dizel 1.6 motorlu 407'ler çok uygun fiyatlara
    o segmentte var Dizel olarak...
    45 liraya alınıp aradaki farkda cebe kalır.

• Yaw enjeksiyonlu demek istediğin anlaşılıyorda bende zatenn artık bütün arçların enjeksiyonlu olduğunu karbritörlü araç üretilmediğini belirtmiştim.
    Aracın ağır olması ve çok yakması otomatik vites olmasındandır.Birde büyük motor hacmi ve büyük kasa.
  • yakıt tüketimi verisi paylaşabileceek var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.