Şimdi Ara

Sona Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda sonayla ilgili pek konu yoktu bunu açayım dedim.Sona almayı düşünüyorum.Yüksek elo gamelerde en çok kullanılan support özellikle DP-HWA maçında çok hoşuma gitti.Fakat skilleri biraz karışık aura ve power chord olayını anlayamadım.Birileri kısaca özetlerse hem rehber olur hem de ben öğrenmiş olurum.
    Ayrıca buildlerinizi de paylaşırsanız güzel olur sonradan konuyu rehbere çevirebilirim.

• Heal veren skili var , movement veren skili var , ap&ad veren skili var ultiside aoe stun atıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: p1r4t3s

Heal veren skili var , movement veren skili var , ap&ad veren skili var ultiside aoe stun atıyor

onları zaten biliyorum anlamadığım skill attıktan sonraki bufflar ve pasifi power chord.Pasif galiba her 3 skillden sonraki skill veya auto atak daha güçlü oluyor.Buff olarak da son kullandığım skillin özelligi neyse üzerimde o kalıyor.Benim bildiğim bu ama emin değilim bi yamuk olmasın?
  • Q ap yada ad veriyor takimina. W heal , E hız veriyor bunların herhangi birisini kullandıgında hem sana hemde takima gidiyor. W 'ya bastıgında en fazla damage yemiş olan takim champ'ine heal gidiyor, secmene gerek kalmıyor yani.
    herhangi bir Q W E skill'ini 3 lersen passive devreye giriyor zaten 3 adet tel gibi görünüyor onu hazırda tut genelde haraslamak için baya etkili oluyor fazla damage veriyor cunku o. teamfightlar da w w w yap takım champlerine heal ver ve passive'in aktif olunca focuslanılan enemy champ'ina basic ile vur.
    eger ki takimi diger takim pull ediyor ve takimin tehlikedeyse R yani ultini vur ardında E ver . karsı takım stun yemişken takima E vererek onlara hız verdigin için takimi kurtarabilirsin.yada teamfight da enemy champlara stun atarak fight'in alinmasina yardimci olabilirsin.Sona benim main karekterim ve gerçekten harika.sakin ad kasma guide da önerir misin dersen ona da yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownmisery -- 31 Ekim 2011; 21:11:38 >
  • Her skilin kendi pasifi vardır q ad ap verir w armor magic resist e movement speed veriyor ulti aoe zaten , sorun varsa alayım support olarak sona oynuyorum genelde.
  • Tamam sonayı aldım az çok anladım durumu yorumlar için saolun.
  • http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/sona-faceroll-support-77887

bu guide i kullanirsan gayet iyi olur flash ve mana al ama.rune'larin full ise mana yerine bu guide 'i tamamen uygula.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownmisery

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/sona-faceroll-support-77887

bu guide i kullanirsan gayet iyi olur flash ve mana al ama.rune'larin full ise mana yerine bu guide 'i tamamen uygula.

guide gayet ideal clarity tartışması daha önce yapıldı ama çok farklı seviyedeki oyunlardan bahsedildiği için anlaşmaya varılamamıştı
  • Sona oyunun en iyi supportıdır bana göre, tam support yani. Heal, ms, aoe stun, magic res, yüksek damage, damage takviyesi.. Müthiş bir support :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Sona oyunun en iyi supportıdır bana göre, tam support yani. Heal, ms, aoe stun, magic res, yüksek damage, damage takviyesi.. Müthiş bir support :)

en son bi nerf yemişti ondan sonra doğru düzgün oynandığını da görmedim ben.
  • Sona'nın yediği nerf açıkçası etkiledi Sona'nın healini. Ama hala oynanabilir durumda, hatta oyunu bile kazandırabilecek bir champ yeterince etkili kullanılabilirse.
    Q: Active: rangei içindeki 2 kişiye hasar verir. öncelik champlardır. eğer cham yoksa en yakındaki miniona vurur.
    passive: etrafındaki dost champlara ve kendisine ad+ap verir.
    power chord: sıradaki atağı double damage verir.

W: Active: rangei içindeki %(sanırım % olaraktı emin değilim) olarak en az canı olan champa ve kendisine heal yapar. ve kısa bi süreliğine(sanırım 2sn) mr+armor verir. passiveiyle beraber 2saniyliğine 40armor+40mr
    Passive: etrafındaki dost champlara ve kendisine armor+mr verir
    power chord: sıradaki atağı vurulan champın 3 saniyeliğine verdiği tüm hasarı %20 azaltır

E: Active: rangei içindeki tüm dost ünitelere kısa süreliğini ms verir
    Passive: etrafındaki tüm dost champlara ms verir
    power chord: sıradaki ilk atak rakibe 2 saniyeliğine %25 slow atar

R: önündeki alana aoe stun 1,5 saniye. bu stun oyundaki en sevdiğim stundır. bana yapılınca 1,5 saniyelik dansın tadını çıkartırım, ölsem bile o süre içinde üzülmem

ilk levellerde lanede Q illaki işine yarar power chordla beraber. ilk levellerde sonayı güçlü yapan, ayakta kalmasını sağlayan skillidir. W fight esnasında kılpayı kaybedilen vsleri kazandırır. çünkü heali gerçekten düşük. ama yinede teamfighttan çıktıktan sonra, az canı kalan takımın pushlarken sen onların canlarını fullersin.W+power chord ile rakibin carrysinin damageini azaltabilirsen takımına düşündüğünden daha büyük bi faydan olur ama ben power chordu W ile nadir kullanırım. E full stacklayince aslı işlevini görürsün. tüm takımı bile kaçırabilirsin yada kaçan takımı takımına yakalatabilirsin, oyunda çok işlevi oluyor nasıl kullanacağın sana kalmış. E+power chord latede en fazla kullandığım power chord E iledir. slow her zaman işe yarar. tek kalınca sana gank atan eğer 1 kişiyse bu skill sayesinde rahatlıkla kurtulabilirsin. eğer gank birden fazla kişi tarafından atılıyorsa, yada çoktan geldiler ve sen kaçmak için geç kaldın gibi bir durum varsa adamlar saldırır saldırmaz Flash+R. sana gank atanlar tam sana saldırdıkları sırada flashla onlardan kaç. hepsi senin arkanda toplanmış, skill kullanmış olucaklar. tam o alana R atınca hepsi 1,5 saniye müziğin tadını çıkarırlarken sen çoktan kule dibine yerleşmiş olursun.
    Sona'nın bir çok skilli var. nasıl kullanacağın yada kullanabileceğin sana, hayalgücüne ve aklına kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertkosova

quote:

Orijinalden alıntı: unknownmisery

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/sona-faceroll-support-77887

guide gayet ideal clarity tartışması daha önce yapıldı ama çok farklı seviyedeki oyunlardan bahsedildiği için anlaşmaya varılamamıştı

evet runeları tamamlarsan bu guide i tam olarak alabilirsin ben 27 lvldayim daha 30dan sonra runeları tamamladıgımda tam olarak bu guide i uygulayacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Necrolex

Sona'nın yediği nerf açıkçası etkiledi Sona'nın healini. Ama hala oynanabilir durumda, hatta oyunu bile kazandırabilecek bir champ yeterince etkili kullanılabilirse.
    Q: Active: rangei içindeki 2 kişiye hasar verir. öncelik champlardır. eğer cham yoksa en yakındaki miniona vurur.
    passive: etrafındaki dost champlara ve kendisine ad+ap verir.
    power chord: sıradaki atağı double damage verir.

W: Active: rangei içindeki %(sanırım % olaraktı emin değilim) olarak en az canı olan champa ve kendisine heal yapar. ve kısa bi süreliğine(sanırım 2sn) mr+armor verir. passiveiyle beraber 2saniyliğine 40armor+40mr
    Passive: etrafındaki dost champlara ve kendisine armor+mr verir
    power chord: sıradaki atağı vurulan champın 3 saniyeliğine verdiği tüm hasarı %20 azaltır

E: Active: rangei içindeki tüm dost ünitelere kısa süreliğini ms verir
    Passive: etrafındaki tüm dost champlara ms verir
    power chord: sıradaki ilk atak rakibe 2 saniyeliğine %25 slow atar

R: önündeki alana aoe stun 1,5 saniye. bu stun oyundaki en sevdiğim stundır. bana yapılınca 1,5 saniyelik dansın tadını çıkartırım, ölsem bile o süre içinde üzülmem

ilk levellerde lanede Q illaki işine yarar power chordla beraber. ilk levellerde sonayı güçlü yapan, ayakta kalmasını sağlayan skillidir. W fight esnasında kılpayı kaybedilen vsleri kazandırır. çünkü heali gerçekten düşük. ama yinede teamfighttan çıktıktan sonra, az canı kalan takımın pushlarken sen onların canlarını fullersin.W+power chord ile rakibin carrysinin damageini azaltabilirsen takımına düşündüğünden daha büyük bi faydan olur ama ben power chordu W ile nadir kullanırım. E full stacklayince aslı işlevini görürsün. tüm takımı bile kaçırabilirsin yada kaçan takımı takımına yakalatabilirsin, oyunda çok işlevi oluyor nasıl kullanacağın sana kalmış. E+power chord latede en fazla kullandığım power chord E iledir. slow her zaman işe yarar. tek kalınca sana gank atan eğer 1 kişiyse bu skill sayesinde rahatlıkla kurtulabilirsin. eğer gank birden fazla kişi tarafından atılıyorsa, yada çoktan geldiler ve sen kaçmak için geç kaldın gibi bir durum varsa adamlar saldırır saldırmaz Flash+R. sana gank atanlar tam sana saldırdıkları sırada flashla onlardan kaç. hepsi senin arkanda toplanmış, skill kullanmış olucaklar. tam o alana R atınca hepsi 1,5 saniye müziğin tadını çıkarırlarken sen çoktan kule dibine yerleşmiş olursun.
    Sona'nın bir çok skilli var. nasıl kullanacağın yada kullanabileceğin sana, hayalgücüne ve aklına kalmış.

şurda dönen power chord olayı ne :) sonra oynamaya başladım ama sıkıntı çekiyorum

• en zevkli support oynaması bi okadar kolay
  • Q = Damage
    W = Heal
    E = Hız

Bu skillerden herhangi 3 tanesini kullandığında, Power Chord en son kullandığın skill özelliğiyle aktif olur. Power Chord demek, bir sonraki basic atağına özel bir güç vermek. En son q skiline basmışsan ekstra damage, w düşmanın vuruş gücünü düşürme, e slow verir.

Ayrıca önemli bir nokta, Herhangi bir Chord bastığında diğerlerini 2 saniye boyunca kullanamazsın, ama chordlar arasında geçiş yaparken bir önceki chordun aurası 2 saniye boyunca etkili olmaya devam eder. Yani bir TF de sürekli q w spamlarsan takımına hem sürekli extra vuruş gücü hemde extra armor/magic resist ( heal alan takım arkadaşına extra extra armor/magic resist ) verirsin, yada farklı varyasonylar yapabilirsin.
  • Ya açıkcası ben sonayı çok fazla beğenmiyorum. Neden derseniz w skili az heal veriyor e skili az speed veriyor. Pasifiyle damage vurcaksınız diyorsunuz. Q skili atıyorum+ basic attack yapıp pasifiylede vuruyorum adamın can genede azalmıyor. Bir şey değişmiyor anlicağınız.Tek ama diğer supportlardan onu ayıran özelliği ultisi. Oynarsam bunun için oynarım. Ultisi gerçekten güzel bir skill. Öteki supportlardan tek farkı bu. Yoksa bana bir janna bir alistar bir leona kat kat daha iyi gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1676

Ya açıkcası ben sonayı çok fazla beğenmiyorum. Neden derseniz w skili az heal veriyor e skili az speed veriyor. Pasifiyle damage vurcaksınız diyorsunuz. Q skili atıyorum+ basic attack yapıp pasifiylede vuruyorum adamın can genede azalmıyor. Bir şey değişmiyor anlicağınız.Tek ama diğer supportlardan onu ayıran özelliği ultisi. Oynarsam bunun için oynarım. Ultisi gerçekten güzel bir skill. Öteki supportlardan tek farkı bu. Yoksa bana bir janna bir alistar bir leona kat kat daha iyi gibi geliyor.

Early gamede sonanın vurduğ damage aklazarar

• quote:

Orijinalden alıntı: ThePsych0

quote:

Ya açıkcası ben sonayı çok fazla beğenmiyorum. Neden derseniz w skili az heal veriyor e skili az speed veriyor. Pasifiyle damage vurcaksınız diyorsunuz. Q skili atıyorum+ basic attack yapıp pasifiylede vuruyorum adamın can genede azalmıyor. Bir şey değişmiyor anlicağınız.Tek ama diğer supportlardan onu ayıran özelliği ultisi. Oynarsam bunun için oynarım. Ultisi gerçekten güzel bir skill. Öteki supportlardan tek farkı bu. Yoksa bana bir janna bir alistar bir leona kat kat daha iyi gibi geliyor.

Alakasız. İyi damage vursa bile iyide damage yiyor. Adama vuramıyorsun bile.

• quote:

quote:

quote:

İyide zaten support kendini heallar baktı durum kötü topuklar movement buffıyla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyide zaten support kendini heallar baktı durum kötü topuklar movement buffıyla.

Evet o yüzden topuk champı. Güzel support falan değil bence. Leona alistar dururken bunun yeri nere.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.