Şimdi Ara

SON KARAR! OCTAVIA / CIVIC / FOCUS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, önceden de konu açıp değerli yorumlarınızı almıştım ancak artık son 3 arabaya indiğim için daha rahat bilgiler almak için yeni konu açmak istedim...
    40.000 TL - 45.000 TL arası bir aile otomobili alacağım (Benzinli-otomatik vites ve en önemlisi sağlam)
    Sedan şeklinde istiyorum yani arka kısım oval olmayacak bu nedenle hepsini kayda alarak
    -SKODA OCTAVIA
    -FORD FOCUS SEDAN
    -HONDA CIVIC
    Modelleri arasında kaldım aralarındaki 2000-3000 TL'lik fiyat farkı önemli değil. Bunlardan hangisini alırsam seçimim iyi olur? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

• Civic ve Focusun kasaları 1-2 seneye değişeceğinden direkt Octavia derim. Bunun yanında genişlik ve TSI+DSG de büyük bir tercih nedeni olur. tabi LPG yi unutun.
  • Açık ara farkla Octavia alınır.
  • Octavia Tek Geçerim!
  • bu üçü arasında octavia ve focus başa oynar. Octavia nın artısı konfor.focus un artısı çeviklik
  • octavia özellikle donanımlısı 10 numara
  • cevaplar için teşekkürler octavia ağır basmaya başladı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• tsi + dsg octavia diğer 2 araçtan daha iyi

bunu anlamanız için test etmeniz yaşamanız lazım
  • bende octavia derım,arkadaşlar gereklı + ları yazmıslar
  • Bu fiyat aralığına uygun olan octavia 1.4 TSİ DSG ambiante modelini tavsiye ederim.Trim problemi olmayan sessiz ve çok seri bir araç aynı zamanda aşırı benzin tüketimide yok.Hondada ki beygire aldanmayın derim torku düşük ,frenleme mesafesi octavia'ya göre düşük yakıt tüketimi yüksek.Ford'da ki eksiler bir süre sonra ortaya çıkan trim sesleri ,esp'nin siparişle geliyor olması bunun için 2 ay bekleme süresi.Octavia ile ilgili herhangi bir şikayet yada menfi bir olay henüz göremedim bende uzun araştırma sonunda octavia aldım ve 2.5 aydır kullanıyorum çok memnunum.
  • Octavia da yakında kasa değiştirecek.

Belirttiğiniz bütçeyle Octavia 1.4 Tsi Dsg Ambiente alabiliyorsunuz buna karşılık da Civic 1.6 Elegance Otm. alabiliyorsunuz.

Önce donanım karşılaştırması yapacak olursak;

Octavia Ambiente'nin Civic Elegance'dan eksikleri:

-Perde havayastığı
    -Ön sis farı
    -Hız sabitleyici
    -Tam otomatik klima
    -Fonksiyonel direksiyon
    -Ön kol dayama
    -Tam boy stepne
    -Xenon farlar
    -Sunroof

Civic üzerine yaklaşık 4000 TL verirseniz aradaki bu donanım farklarının büyük bir kısmı da kapanacaktır. Bagaj hacmi önemli bir kriterse Octavia'dan 1,5 tane Civic bagajı çıkar ve Civic direk elenir... İç mekan genişliğinde ise iki araç da bazı D segmenti araçları kıskandıracak kadar hacimliler. Motor ve şanzıman kombinasyonlarında 1.4 Tsi + Dsg son yılların flaş ikilisi olsa da 1.6 ivtec + tork konvertörlü otomatik şanzıman ikilisi de asla çöp değil.

Tercih neden Octavia olmalı?

-JD Power vb firmaların anketlerinde sorunsuzluk olarak ilk sıralarda yer alması,
    -Bagaj Hacminin vazgeçilemeyecek bir kriter olması,
    -Tsi-Dsg ikilisinin 'Sunroof, Xenon, Hız Sabitleyici, Perde havayastığı' gibi eksik donanımlara değişebilecek kadar 1.6 ivtec Otm.'den iyi olduğunun düşünülmesi,
    -Daha iyi performans.

Tercih neden Civic olmalı?

-Octavia'nın Skoda'nın tutulduğu ülkelerde sorunsuzluk anketlerinde öne çıkıyor olsa da, Civic'in de senelerdir Octavia kadar sorunsuz bir otomobil olduğunu kanıtlamış olması,
    -6 Yıl - 150.000 km garanti,
    -Daha ucuz fiyata daha çok donanım,
    -2.el başarısı.

Edit: Dogmatik teşekkür ederim, ben de ona şaşırmıştım.

Octavia'da 6'lı Cd değiştirici ve direksiyondan vites değiştirme vardı değil mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Octavia ambiante dsg serisinde esp ve hill holder mevcut.Ambiante düz viteslerde esp ve hill holder mevcut değil.
  • size tavsiyem, kimsenin ama hiç kimsenin tavsiyeleri iel araç almayın..

3 aracın içine oturun, test sürüşüne çıkın, donanımsal özelliklerin neler olduğunu web sitelerinden inceleyin, bilgili satış danışmanına anlattırın.

örneğin sizin far sensörü önemsiz bir donanımken şanzıman ön plana çıkabilir. bazıları vites geçişlerini sarsıntılı sever, spor sürüş sever, siz konfor ararsınız. kimisi aracın dış görünüşünü önemser, kimisi koltuklarda sırt ayarı var mı buna bakar..

bu sebepten dolayı 30 kişi octavia der, 30 kişi focus der, 30 kişi civic der geldiğiniz noktaya geri dönersiniz.

tüm araçların ama tüm araçların kronik sorunları vardır. kimisinde tıkırtı duyarsınız kimisinin şanzımanı sorunludur, diğerinin direksiyon kutusu ses yapar. C sınıfında sorunsuz araç yoktur unutmayın.

her sabah ailenizle bineceğiniz aracı sevmelisiniz. başkalarının zevkleri ile araç alınmaz.

zaten sınıfının en iyi modelleri sözkonusu. herhangi birisini aldığınızda kimse size neden bunu aldın demez. hepsinin birbirine dezavantaşları ve avantajları var. gidin kullanın içinde oturun iç havasını teneffüs edin, içinize sineni alın.

şimdiden güle güle kullanın.

• octavia
  • Octavia bence.
  • octavia zaten kasa değiştirmedi ya ben öyle biliyodum
  • Ben Civic diyorum karakterli bir otomobil.
  • bende octavia diyorum
  • herkesin kriterleri düşünceleri farklıdır ama yıllardır araba hastası bir abiyle ve araba dergileriyle büyüyen biri olarak iyi kötü arabalar hakkında birşeyler biliyorum, biz uzunca bir süre japon arabaları kullandık, corolla daha çok ama civic olsun corolla olsun bezner araçlar, şimdi ailecek alman menşeili araçlar kullanıyoruz(octi rs,porsche,golf), aradaki farkı artık anlayabiliyorum,

ben bu saydığınız araçlar içinden eğer 2. el kaygısı ve marka önyargısı yoksa direk octavia tsi+dsg derim,
    fiyat ve donanımları aynı olduğu sürece arabadan anlayan herkesin bu yönde karar vereceğine eminim, ama işin içine 2. el kaygısı,donanım ve fiyatlar girince ister istemez tercihlerde değişebiliyor.
    octavia dediğiniz araç golf,leon,a3 ile aynı platformdan çıkan bir arabadır,audi a3 niye o kadar pahalı!
    millet 60-70 milyar verip tsi+dsg audi a3 alıyor,niye alıyor önündeki 4 halka yüzünden olmasın, benzer özelliklerdeki bir arabada önünde başka bir amblem olduğu için kıyaslamalarda sürünüyor.

• civic elegance mantıklı trcih olacaktır. gerekli açıklamayı moderatör arkadaş sağolsun fazlasıyla yapmış.ayrıca bence iç mekan malzeme kalitesi civicte daha iyi birde fikir vermesi açısından imkan varsa mesela ortalama aynı km yapmış 2004 model bir civic ile octavia yı kıyaslayın derim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.