Şimdi Ara

Son dakika YÖS kaldırıldı Yabancıya sınavsız üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Yök bugün kararını verdi artık yabancı öğrenci seçme sınavı tarihe karıştı.
    Yabancı uyruklu öğrenciler sınavsız üniversiteye yökün onayıyla daha kolay bir şekilde girecekler
    daha önce kuzenim yös'den girmiş İstanbul üniyi kazanmıştı sonra kız arkadaşım istanbul üni edebiyat fakültesini
    kazandı çok mutlu oldum helal YÖK

• biz yurtdışına okumaya giderken makattan içeri bile bakıyorlar el kaidelimi , canlı bombamı diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vandal59

biz yurtdışına okumaya giderken makattan içeri bile bakıyorlar el kaidelimi , canlı bombamı diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: macrolight

Evet Yök bugün kararını verdi artık yabancı öğrenci seçme sınavı tarihe karıştı.
    Yabancı uyruklu öğrenciler sınavsız üniversiteye yökün onayıyla daha kolay bir şekilde girecekler
    daha önce kuzenim yös'den girmiş İstanbul üniyi kazanmıştı sonra kız arkadaşım istanbul üni edebiyat fakültesini
    kazandı çok mutlu oldum helal YÖK

Sen yabancı sayılmazsın, seni sınavla üniversiteye almaları lazım.

• İşte bu çok kötü oldu.!
  • quote:

Orijinalden alıntı: !XiR

quote:

Orijinalden alıntı: vandal59

biz yurtdışına okumaya giderken makattan içeri bile bakıyorlar el kaidelimi , canlı bombamı diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

İşte bu çok kötü oldu.!

niye kötü kardeş o kadar yabancı ülkelerde öss derdi çeken insanlar için
    ilaç gibi gelir kutluyorum bu konu hakkında katkısı olan bütün herkesi ha benim
    türkçem süper evet beni almazlar heralde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten gereksiz bir sınavdı. 1-2 soru cevaplayarak tip fakültesine girenler var.. yani öyle abartılacak bir durum yok rahat olun :)
  • vay bee kendi ülkemde ben gidemiyorum öyle üniversitelere elin gavuru gelio elini kolunu sallaya sallaya sınavsız giriyor.teşekkürler yök.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkani

Zaten gereksiz bir sınavdı. 1-2 soru cevaplayarak tip fakültesine girenler var.. yani öyle abartılacak bir durum yok rahat olun :)

aynen böyle olması güzel oldu
  • tam anlamadım ya bu durumda boru gibi bir sınav olan össye hazırlanan gençler tıp a girmek için bi taraflarını yırtarken yabancı uyruklular el kol sallaya sallaya mı gircekler..
    yoksa devlet üni de olsa para mı ödücekler

bune ya şaka fln mı..
  • Hocam devletler arası ilişkiler için yapılan faliyetler bunlar.. Her üniversitenin bir kaç kontenjanı olur.. Oralara yerleştirmek için yapılan hikaye bir sınavdi.. Girmeleri sorun değil.. Bizim okula gelip tıpta devam eden pek fazla görmedim yabancılardan..
  • Şaka değil arkadaşlar zaten neden bu kadar tepki veriyorsunuz anlamıyorum bir kere YÖS zaten
    çok basit bir sınav mantık,matematikden oluşan bir sınav ayrıca türkçede var ama türkçe puan hesaplanmıyor
    şöyle söyleyim zaten eskidende yös'den herkes istediği yere çok kolayca giriyordu şimdi de değişen birşey yok
    zaten türkiyeye okumaya gelmek isteyen sonuçta türkçe bilmesi gerek ve türkiyenin bu bir eğitim siyasetidir.
    ne kadar yabancı öğrenci türkiyeye gelse dünya kamoyunda değeri o kadar yükselir
    haa öss tabii ki kötü ve saçma fakat mesela benim ülkem azerbaycandaki öss burdakinden kat kat daha zor.
  • Zaten çok kolay soru soruyorlardı zorlaştıracaklarına sınavı kaldırmışlar.
  • değişen pek bir şey yok aslında.

okuduğum üniversitede de yös ile gelenlerin %80'i başarısız.

çanı düşürüyorlar, bu yönden iyi oluyor :)
  • Arkadaşlar elbette bu işler kafaya göre olmaz. Buyrun detaylar:

"Üniversitelerin bu bağlamda öğrenci kabul edilebilmeleri için ülkelerin kendi ulusal sınavları, uluslararası sınavlar, ortaöğretim not ortalamaları, üniversite tarafından yapılan sınav ve benzeri gibi öğrenci kabulünde kullanılacak yöntemlerin minimum puanlarının da yer aldığı yurt dışından öğrenci kabulüne ilişkin esasların üniversite senatolarınca kabul edilen bir yönerge veya yönetmelik şeklinde düzenlenerek YÖK'ün onayına sunulması gerekmektedir"
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DesertEagLe_

vay bee kendi ülkemde ben gidemiyorum öyle üniversitelere elin gavuru gelio elini kolunu sallaya sallaya sınavsız giriyor.teşekkürler yök.

Sen yabancı ülkelere sınavsız üni okumaya giderken sorun yok dimi..Ama bi yabancı Tr ye sınavsız girerse o zaman sorun var..Ne güzel İstanbul bee..Bu arada yabancı ülkelerde elemeyle öğrenci alanlar var..Ama sen harward,mıt,oxford gibi ünilerle tr dekileri kıyaslayarak cevap verirsen o zaman sana bir yerimle gülerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JP!!!!!!! -- 21 Ocak 2010; 20:06:31 >
  • Bir arkadaşım 18 senedir Türkiye'de yaşıyor 18 yaşında sadece Bulgaristan'da doğmuş. TC vatandaşı değil bulgar vatandaşıydı. Biz deli gibi össye hazırlanırken, bu arkadaş yös denen zamazingoya girerek ankara hukuk'a gitti. Bu yös denen şeyde gram zorluğu olmayan, gerizekalı olmadıktan sonra çok iyi puanlar yapılabilen bir sınav. Hal böyle olunca benim ülkem yabancıya benden daha fazla şans tanıdı. Ben deli gibi küfür edip çıldırırken o bana sadece bir tarafıyla gülüyordu. Kafaya koydum şimdi başka bir ülkenin vatandaşlığına geçip sınavsız geçişle odtüye boğaziçine falan mı girsem? Başka bir ülkenin vatandaşlığına geçmek içn neler gerek?
  • quote:

Bir arkadaşım 18 senedir Türkiye'de yaşıyor 18 yaşında sadece Bulgaristan'da doğmuş. TC vatandaşı değil bulgar vatandaşıydı. Biz deli gibi össye hazırlanırken, bu arkadaş yös denen zamazingoya girerek ankara hukuk'a gitti. Bu yös denen şeyde gram zorluğu olmayan, gerizekalı olmadıktan sonra çok iyi puanlar yapılabilen bir sınav. Hal böyle olunca benim ülkem yabancıya benden daha fazla şans tanıdı. Ben deli gibi küfür edip çıldırırken o bana sadece bir tarafıyla gülüyordu. Kafaya koydum şimdi başka bir ülkenin vatandaşlığına geçip sınavsız geçişle odtüye boğaziçine falan mı girsem? Başka bir ülkenin vatandaşlığına geçmek içn neler gerek?

Onu yapamazsın çünkü çift vatandaşlıkda kesinlikle uygulanmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: macrolight

quote:

Bir arkadaşım 18 senedir Türkiye'de yaşıyor 18 yaşında sadece Bulgaristan'da doğmuş. TC vatandaşı değil bulgar vatandaşıydı. Biz deli gibi össye hazırlanırken, bu arkadaş yös denen zamazingoya girerek ankara hukuk'a gitti. Bu yös denen şeyde gram zorluğu olmayan, gerizekalı olmadıktan sonra çok iyi puanlar yapılabilen bir sınav. Hal böyle olunca benim ülkem yabancıya benden daha fazla şans tanıdı. Ben deli gibi küfür edip çıldırırken o bana sadece bir tarafıyla gülüyordu. Kafaya koydum şimdi başka bir ülkenin vatandaşlığına geçip sınavsız geçişle odtüye boğaziçine falan mı girsem? Başka bir ülkenin vatandaşlığına geçmek içn neler gerek?

Onu yapamazsın çünkü çift vatandaşlıkda kesinlikle uygulanmıyor

çift vatandaşlıkta da başka bir sınav var, ama Türk olup yurtdışında çalışanların çocukları için. yani öyle vatandaşlık değiştirip yapamıyorsun, annenin veya babanın yurtdışında çalışıyor olması lazım. sınavın adı yçs gibi bir şey.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.