Şimdi Ara

Son dakika YÖS kaldırıldı Yabancıya sınavsız üniversite (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vandal59

biz yurtdışına okumaya giderken makattan içeri bile bakıyorlar el kaidelimi , canlı bombamı diye.

• Bu YÖS öyle bir sınavdır ki, arkadaşlarımın çoğu ordan girmişdir çoğunluklada Boğaziçi ve ODTÜ'ye giren arkadaşlarım çok fazla
    hatta bir tanesi şu anda Boğaziçinde öğretmen oldu.başarılı olanlarda çok ismini verebilirim özel pm'den mesaj atanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 21 Ocak 2010; 20:17:17 >
  • dokuz eylülü kazanan arkadaşım var yösten.biride bu sene gircek o da kazanır büyük ihtimalle.adamlar denklem çözemez ama mühendislik okuyabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: x264

dokuz eylülü kazanan arkadaşım var yösten.biride bu sene gircek o da kazanır büyük ihtimalle.adamlar denklem çözemez ama mühendislik okuyabilirler

bu sene giremez yös kaldırıldı
  • Sayın Macrolight kardesim. oncelikle bu kararn taa aksam alınmasına ragmen hicbir forumda adam akıllı bir topic yada tartsma bulamadım ellerine saglık diorm.
    Simdi sorum su .
    ben Yös icin 3 ay once vatandaslkdan cıkma basvurusu verdim. bu ay icinde cıkıorum dedi nüfüs müdürlüqü calısanları. buraya kadar sorun yokdu . yös'e girecegme mutlym fakat ben seneye gitmeyi planlıodum. calısmalarımı ona gore yapacakdm. simdi pat die kalknca kaldm ortada ve vatandaslkda gitti .:S
    bu sene son kez yapılacak diolar bu 1 . ben bu sene 2 ay hazrlansam bile istediğim yerleri kazananmam.
    bundan soraaki senelerde acaba nasl bir uygulama olacak .sen 3 assa 5 yukarı biliosndr. Neye bakp alacaklar. kime basvurcaz ? öss gibi bi snava gircezmi ? haziranda ünilere tek tek basvurumu mu yapcaz:s
    ayrca liseyi türkiyede bitrdm . bu farkı oluomu ?
    beni aydınlatrsan cok seviirnirm.
    simdiden tessekrler.
  • bu yeni düzenlemenin içine

bırakın onlarda öss ye girsinler
  • Yös denen sınavla en güzel üniversitelere girenlerin Allah cezasını versin diyorum.Resmen hak yiyorlar milletin ders çalışmaktan gözleri şişiyor bunlar zahmetsizce üniversiteye giriyorlar.
  • YUUUUUUH beeeee!!! Nasil boyle igrenc ola biliyosunuz?!!!

2010 YÖS’ün yapılacağını düşünen ve aylardır tüm hazırlığını buna göre yapan gerek ülkenizde, gerekse yurtdışında çok sayıda öğrenci ve aileleri vardır. Bu durum düşünüldü mü? 2010 YÖS’e girmek için 2009 YÖS’ten itibaren çeşitli tarihlerde ülkemize gelen ve Türkçe kurslarında veya YÖS kurslarında eğitim gören, ev kiralamış, yurtlara yerleşmiş ve hazırlığını tamamlamak üzere olan öğrencilerin durumu ne olacaktır?

Anlashilmayan yer var mi?!! Yaziklar olsun! Kendinden bashka hich bi kesi dushunmeyen insanlara guzel cevap olur!

• quote:

Orijinalden alıntı: artoghrul

YUUUUUUH beeeee!!! Nasil boyle igrenc ola biliyosunuz?!!!

2010 YÖS�ün yapılacağını düşünen ve aylardır tüm hazırlığını buna göre yapan gerek ülkenizde, gerekse yurtdışında çok sayıda öğrenci ve aileleri vardır. Bu durum düşünüldü mü? 2010 YÖS�e girmek için 2009 YÖS�ten itibaren çeşitli tarihlerde ülkemize gelen ve Türkçe kurslarında veya YÖS kurslarında eğitim gören, ev kiralamış, yurtlara yerleşmiş ve hazırlığını tamamlamak üzere olan öğrencilerin durumu ne olacaktır?

Anlashilmayan yer var mi?!! Yaziklar olsun! Kendinden bashka hich bi kesi dushunmeyen insanlara guzel cevap olur!

bırak hocam ya.ne hazırlıgı 2 soru çözsen itü desin

• Millet dışardan gelip okuyor, sizde dışarı çıkıp okuyabiliyorsunuz.. Bela okumak vs saçma.. Sonuçta seninde dışarda okuma hakkın var.. Bencil düşünmeyin.. Türkiyede öss kazanamayıp ukraynada okumaya gidenler var. Bu arada türkiye kontenjanı en az olan ülkelerden birisi.. :) mesele yapmayın beyler.. Çalışan girer üniversiteye.. Yabancıların buraya okumaya gelmesi bence çok güzel bir olay.. Ülkeler arasında baya samimiyet kuruluyor, onların sayesinde..
  • quote:

2010 YÖS’ün yapılacağını düşünen ve aylardır tüm hazırlığını buna göre yapan gerek ülkenizde, gerekse yurtdışında çok sayıda öğrenci ve aileleri vardır. Bu durum düşünüldü mü? 2010 YÖS’e girmek için 2009 YÖS’ten itibaren çeşitli tarihlerde ülkemize gelen ve Türkçe kurslarında veya YÖS kurslarında eğitim gören, ev kiralamış, yurtlara yerleşmiş ve hazırlığını tamamlamak üzere olan öğrencilerin durumu ne olacaktır?

Ya öyle mi?Peki buradaki öğrenciler 1,5 milyon adayın arasından sıyrılıp ilk 20bin kişinin arasına girmek için kaç yıl çalışıyor?Doğru düzgün üniversitelerin bölümleri ilk 20-30 binde herkes derece için uğraşıyor.Günde 8-10 saat ders çalışan var.Sen 2 soru çözüp okulda bu adamın yanındaki sırada oturacaksın ne adaletli değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Ya öyle mi?Peki buradaki öğrenciler 1,5 milyon adayın arasından sıyrılıp ilk 20bin kişinin arasına girmek için kaç yıl çalışıyor?Doğru düzgün üniversitelerin bölümleri ilk 20-30 binde herkes derece için uğraşıyor.Günde 8-10 saat ders çalışan var.Sen 2 soru çözüp okulda bu adamın yanındaki sırada oturacaksın ne adaletli değil mi?

Şayet kazanamıyorsan yurt dışında okuyabilirsin.. Devlet destek veriyor.. Hatta bu yil yapılan yeni düzenlemeler oldu..
    Bu arada 20bin rakamı vermişsiniz bu rakam nerden çıktı anlamadım? Herkes doktor, dış hekimi, avukat savcı, pdr'ci, ftr'ci mi olmalı? 4yıllık çok mantıklı bölümler var.. Ve onların kontenjanlarını hesaplarsak 20binden epey bi fazla olsa gerek..

• Macroliight kardesim cevap atabilecekmsn :S
  • Yahu boşverin.

YÖS zaten ciddi bir sınav değildi. Türkçe testi var. YDS'deki gramer ve anlam bilgisi soruların Türkçe sürümleri gibi bir şey. Bunun amacı da sözde yabancı uyrukluların ana dillerinin Türkçe olmaması, bundan dolayı Türkçe bilgilerinin sınanmaya çalışılması. Ama yabancı ülke vatandaşı olan birçok Türk var. Bulgaristan uyruklu göçmenleri örnek gösterebiliriz. Hatta bildiğim kadarıyla KKTC vatandaşları da bu sınava girebiliyor. Benim Bulgaristan vatandaşlığı olan 1-2 göçmen arkadaşım bu YÖS sayesinde iyi yerler kazandılar. Türkçe biliyorlar mis gibi. Eee, daha ne...

Matematik testinde ÖSS/YGS-LYS'deki Mat-1 ve Mat-2 konularından var. Ayrıca genel yetenek soruları var. Genel yetenek sorularında iyi net çıkarsanız yetiyor zaten. O türevlere, integrallere, karmaşık sayılara, koniklere, doğrunun analitiğine vb. girmenize, kasmanıza pek gerek yok.

Adamlar böyle bir sınavla, bizim girmek için oturma organlarımızı yırttığımız yerlere girebiliyordu. Ha peki o girdikleri güzide yerlerde durabiliyorlar mı? Durabildikleri söylenemez. Bu şekilde tıp fakültesine girip bir süre sonra kaçan bir tanıdığım var. Adamların doğru dürüst temeli yok, bilgisi yok. Hepsinin dersleri çok takan tipler olduğunu da söyleyemeyeceğim maalesef.

Eğer üniversitelerinde ciddi torpilleri yoksa, o girdikleri güzide üniversitelerde de hepsi duramaz zaten. Ha, çok başarılı olan, tutunabilen öğrenciler de vardır; ama sık rastlanmıyor bunlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Ocak 2010; 21:41:36 >

• Peki bu sene nasl olcak .üniler neye gore nasl alcak . acıklasın biriii ?
  • anasını satıyım biz londrada okumak istesek ingltere vatandasının 3 katı harc verecez , bi o kadar mulakat girip kabul edin diye aglıcaz.
    burdaki kabulede aynısı uygulansın kardesim. ne bu ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolqa767

Sayın Macrolight kardesim. oncelikle bu kararn taa aksam alınmasına ragmen hicbir forumda adam akıllı bir topic yada tartsma bulamadım ellerine saglık diorm.
    Simdi sorum su .
    ben Yös icin 3 ay once vatandaslkdan cıkma basvurusu verdim. bu ay icinde cıkıorum dedi nüfüs müdürlüqü calısanları. buraya kadar sorun yokdu . yös'e girecegme mutlym fakat ben seneye gitmeyi planlıodum. calısmalarımı ona gore yapacakdm. simdi pat die kalknca kaldm ortada ve vatandaslkda gitti .:S
    bu sene son kez yapılacak diolar bu 1 . ben bu sene 2 ay hazrlansam bile istediğim yerleri kazananmam.
    bundan soraaki senelerde acaba nasl bir uygulama olacak .sen 3 assa 5 yukarı biliosndr. Neye bakp alacaklar. kime basvurcaz ? öss gibi bi snava gircezmi ? haziranda ünilere tek tek basvurumu mu yapcaz:s
    ayrca liseyi türkiyede bitrdm . bu farkı oluomu ?
    beni aydınlatrsan cok seviirnirm.
    simdiden tessekrler.

selam kardeş öncelikle liseyi türkiyede bitirmen önemli değil aksine bir artıdır zaten
    artık öyle bir sistem olucak ki, sen mesela diplomanı vericeksin onlar senin notlarına bakıcaklar
    ve yök'e sunacaklar şimdi buraya kadar böyle senin türk vatandaşı olup sonra sınava girmen bana şüpheli geliyor
    çünkü ben azeriyim ve son anda türk vatandaşı olmadım çünkü çifte vatandaşlar bundan kesinlikle yararlanamazlar
    zaten bu saatden sonra nasıl olucak bekeyip göreceğiz.

• YÖS 2010 yapılmayacak mı yanı?

Henüz başvuru tarihleri bile açıklanmadı,geçen sene ocak başı gibi açıklanmıştı.Açıklanmamasının sebebi demekki genel kuruldan çıkakacak kararı beklemekti herhalde?

Ancak YÖS 2010 tarihi olarak 18.04.2010 belirlenmiş durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 22 Ocak 2010; 0:26:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkani

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Şayet kazanamıyorsan yurt dışında okuyabilirsin.. Devlet destek veriyor.. Hatta bu yil yapılan yeni düzenlemeler oldu..
    Bu arada 20bin rakamı vermişsiniz bu rakam nerden çıktı anlamadım? Herkes doktor, dış hekimi, avukat savcı, pdr'ci, ftr'ci mi olmalı? 4yıllık çok mantıklı bölümler var.. Ve onların kontenjanlarını hesaplarsak 20binden epey bi fazla olsa gerek..

Olay kazanıp kazanamamak değil.Mesela ben iktisat-işletme daha da uğraşırsam hukuk kazanabilirim.Ancak ben sağlıkla ilgili mesela tıbba giremiyorum diğer bölümlerden fizik tedaviye giremiyorum çünkü alandışı belkide alandışı olmasada kazanamam ama yurtdışında okusam yök denklik vermiyor.Bizim burada zorlukla girdiğimiz bölümlere yabancılar üfürükten bir sınavla giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

anasını satıyım biz londrada okumak istesek ingltere vatandasının 3 katı harc verecez , bi o kadar mulakat girip kabul edin diye aglıcaz.
    burdaki kabulede aynısı uygulansın kardesim. ne bu ya.

ingiltere ile türkiye'yi mi kıyaslıyorsun? anca işte ukrayna, azerbaycan vb. üniversitelere gidebiliyoruz bu şekilde.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.