Şimdi Ara

Özel Liseden Devlet Anadoluya Geçiş YapılırMı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lise 1 de özel anadolu lisesine kaydoldum çünkü sbs puanım 380 di hiçbir devlet anadolu lisesi gelmiyordu.fakat şimdi bazı devlet anadolu liselerinde boş kontenjan olduğunu gördüm acaba girebilirmiyim puanlarıda düşük şuan lise 2 deyim geçmeyi düşünüyorum bazı arkadaşlarım geçiş yapılamıyor dedi bide siz bakın?

Sbs Puanım:380 lise 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygrammar -- 14 Ekim 2010; 20:39:06 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Özel Liseden Devlet Anadolu Lisesine Geçiş

Özel liseden devlet Anadolu lisesine geçiş yapmak, öğrenciler için dikkate değer bir seçenektir. Bu geçiş, belirli şartların sağlanması halinde mümkündür.

Öğrencilerin lisede özel okuldan devlet okuluna geçiş yapabilmeleri için öncelikle boş kontenjan bulunması gerekmektedir. Boş kontenjanlar, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmaktadır.

Geçiş işlemlerinde öncelik, başarı puanı yüksek olan öğrencilere verilmektedir. Başarı puanı, öğrencinin özel lisedeki not ortalaması ve merkezi sınav puanı dikkate alınarak hesaplanmaktadır.

Özel liseden devlet Anadolu lisesine geçiş yapmak isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurmalıdır. Başvuru sırasında öğrencilerin;

• Nüfus cüzdanı
    • Öğrenim belgesi
    • Not dökümü
    • Merkezi sınav puanı belgesi
    • Boş kontenjan belgesi

gibi belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda öğrencilere yerleştirme yapılır. Yerleştirme işlemleri, merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Özel liseden devlet Anadolu lisesine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin;

• Boş kontenjanları takip etmeleri
    • Başarı puanlarını yüksek tutmaları
    • Gerekli belgeleri zamanında hazırlamaları

tavsiye edilmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • acil yardım lütfen
  • kardeş aynı konudan bende muzdaribim sen bir bilgi alabildin mi
  • yok kimse yardımcı olmuyor ya eğitimci yokmu forumda çürüyüp gidecem bu lisede özel ama çok kötü bir lise
  • hangi lisedesin?
  • benim arkadaşım özel anadolu lisesinde okuyordu,taşındılar ve taşındıkları yerdeki devlet anadolu'ya geçti..

ama devlet anadolu'suna puanının yetmesi lazım..
  • ben anadolu lisesinin müdürüyle konuştum puanın yetiyorsa olur dedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı benim durum kardeş benim puan 395 falandı
  • stars sen anadolu lisesine geçtinmi veya ilgili kişilerle konuşup hiç. olumlu bir cevap aldın mı
  • valla ben hala özeldeyim ama devlet anadoluya geçmek istiorm puanım tutuo kontenjan yok
  • kontenjan olduğu ve puan tuttuğu zaman geçiş yapılabiliyor muhtemelen
  • :((
  • arkadaşlar internette uzun süredir araştırma yapıyorum ve milli eğitimin yönetmeliğinede baktım geçiş oluyor ancak gidilecek okulda kontenjan açığı olucak ve öğrencinin yaptığı puan okulun o yıl en son aldığı öğrencinin puanından yüksek olucak.12.sınıfta puanlar aşırı derecede düşüyo ben şu an11.sınıfta okuyorum son sene geçmeyi düşünüyorum
  • hmm bende öyle denerim ozaman :))
  • puanın yeterse tabiki olur mesela arkadaşım alman lisesinde lise 2 de sınıfta kaldı okulu bıraktı ordan kartal anadoluya geçmişti...
  • alman lisesi özel mi oluyor arkadaşm?
  • Özelden Anadoluya Geçen Varmı Alırlarmı Beni La Resimde Görüldüğü Gibi Puan Yetiyor ama arkilerim olmaz dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknogezgin

Özelden Anadoluya Geçen Varmı Alırlarmı Beni La Resimde Görüldüğü Gibi Puan Yetiyor ama arkilerim olmaz dedi

geçtin mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.