Şimdi Ara

son dakika..katsayı uygulaması kalktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakin beyler herkes kendine göre haklı.

Birbirinizi kıracak mesajlar atmanın anlamı yok.
    Umarım herkes için hayırlısı olur.
  • mükemmel karar sonunda eğitimde eşitlik geliyor..

sonunda gerçekten nitelikli insanlarda her bölüme girebilecek..

bir yanda arapça inglizce bilen.. dini eğitim almış ve düz anadolu ve fen liselerindeki öğrencilere oranla zeki çalışkan ve öss de yüksek puan alabilen bir öğrenciyi sistem ilahiyat okumya iterdi.. yukardaki örnek bütün meslek lisesi öğrencileri içinde geçerli..(bilgisayar kimya elektrnik vs. )

elektronik okuyan adam müh te okuyanların aldığı derslerin bir bölümünü lisede alıyor... ama müh olma hakkı yok.. ama tezgahtar olamayacak adamın müh olmaya hakkı vardı..

kimse merak etmesin hala öss puanıyla alacaklar daha zeki iseniz yüksek puan alır meslek liselileri geçersiniz zaten.....
  • ben şimdi muhasbe bölümündeyim meslek lisesinde. şimdi istesem bilgisayar mühendisliğini yada başka bir bölümü seçebilirm ve bu konuda düz liseye giden ile şansım eşit olur değil mi. süper haberr
  • quote:

Orijinalden alıntı: deep_water

düz fen ve anadolulara haksızlık var sanki meslek liselerine gidenler kat sayı problemı oldugunu bılmıyorlarmıydı zorlamı gıttıler zorlamı okula kayıt oldular

Bilmiyorlar arkadaşım bilmiyorlar. O liselere giden çocukların %99'u böyle bir şey olduğunu bilmiyorlar bile. 14 yaşında bir çocuğun anasının babasının zoruyla veya çevresinin meslek lisesine git hiç değilse mesleğini olur zırvalarıyla meslek lisesine gitmesiyle yaptığı hatanın bedelini bir ömür boyu ödemesi mi hak hukuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

quote:

Orijinalden alıntı: Tijani Babangida

anadolu fen ve düz liselere gidenlere büyük haksızlık oldu..artık kimse düz liseye gitmez.

Diğer Türlüde Meslek Liselerine Haksızlık Olmuyomuydu ?

yoo , adam meslek lisesi okuduysa okuduğu mesleği yapsın.. ya da istemiyorsa neden meslek lisesine gidiyor ki ? aile zoruyla olduysa bilemicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tijani Babangida -- 21 Temmuz 2009; 19:58:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Clown

İş böyle olmaması lazımdı bizde düze gidiyoruz katsayılar eşit olsaydı baştan mesleğe giderdik elimizde mesleğimiz olurdu.İşe bak ya.

+1
  • Valla umrumda değil. Meslekteki arkadaş türev integral biliyorsa yapsın girsin mühendisliğe. Ama ben meslek liselerinin mühendisliğe girmeleri istemiyorum. (Hepsi değil tabi DGS ile giren adam zaten kanıtlamıştır kendini.)
  • seneye öss ye 5 milyon kişi girerse şaşırmam
  • Türkiye'de lise artık saçma sapan bir eğitim kurumu oldu.

Bence 12 yıl zorunlu eğitim olsun ve herkese eşit eğitim verilsin, sadece alan farkı (sayısal, sözel, TM, dil, spor vb.) olsun.

Bakın, ben Anadolu öğretmen liselerini örnek vereyim. Eskiden bu liseler öğretmen yetiştirmek için vardı. Şimdi? Adam AÖL'ye giriyor LGS/OKS/SBS ile. Hedefi ne? Mühendislik. Ne şimdi bu? Bu adam niye benim rakibim oluyor? Niye AÖL'ye gittin o zaman?

İmam hatip liseleri de komedi. Tamam, bu okulların varlığına bir lafım yok. Gerçekten ilahiyatçı, imam, teolog, din kültürü öğretmeni vb. olacaksa gitsinler tabii. Ama neden bir sayısalcıya rakip oluyor ya?

Okulların amacı aşırı derecede saptı. Güzel Türkiyemden manzaralar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Temmuz 2009; 20:03:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Valla umrumda değil. Meslekteki arkadaş türev integral biliyorsa yapsın girsin mühendisliğe. Ama ben meslek liselerinin mühendisliğe girmeleri istemiyorum. (Hepsi değil tabi DGS ile giren adam zaten kanıtlamıştır kendini.)

arkadaşım ne dediginin farkındamısın adam seninle aynı sınava giriyor aynı soruları çözüyor dediklerinin hepsini tabikide biliyor biraz mantıklı olun kıskançlık yapmayın
  • İmam Hatip okuyan kişiler din ile ilgili bir meslek edinmek için oraya giderler ve öyle olmalıdır da.
  • quote:

Valla umrumda değil. Meslekteki arkadaş türev integral biliyorsa yapsın girsin mühendisliğe. Ama ben meslek liselerinin mühendisliğe girmeleri istemiyorum. (Hepsi değil tabi DGS ile giren adam zaten kanıtlamıştır kendini.)

+1

Ayırca meslek lisesine giden arkadaşlar sanki bizden daha iyi puan almşsnz gibi bize bizm mesleğimz var demeyn sanki biz tercih ettik te almadlar bizi meslek liseleri...Eğer sen meslek lisesine gidiyosan zaten mesleğini seçmişsnzdr yada imam hatipe gidiyosan seçmişsindir...

Zaten sizin öss de yapacağınız ne onuda bilmiyorum ya..

2. bölüm sizin için ne denli kolay veya zor olacak...
  • Bir defa ortaöğretim puanları okulun ÖSS derecesine göre hesaplanıyor.
    Yani, bir fen liseliyle aynı notu alan bir imam hatiplinin aynı ek puanı alması için o çalışıp çabalayıp fen lisesi kazananların imam hatip lisesiyle aynı ÖSS ortalamasını alması gerekir.
    Yani zaten sistem alınan farklı eğitime göre puanları ayarlıyor. Bunun üzerine ayreten bir de farklı katsayı uygulaması resmen haksızlık.
  • Fen liselerine Anadolu Liselerin de değişen birşey oldu mu?
  • puan tutmayınca yapacak birşeyde olmayınca bari mesleğimiz olsun diye mesleğe gittiler.şimdi mühendis olmaya çalışıyorlar.bide hep anadolu ve fende okuyanlara okul bitince bizim işimiz hazır dediler.şimdi ne olduda doktor-mühendis olmaya karar verdiniz.
  • iyi oldu bende karar veremiyorum şuan 2 yıllıgamı gitsem yoksa çalışıp tıp falanmı kassam o kapasite var bende inanıyorum ama 1 yıl boşuna gidicek gibi gelior
  • Saçma sapan konuşuyosunuz ya.Zehir gibi çocuklar var tabi meslek lisesinde ağlamanız normal.14-15 yaşında babası elinden tutup götürüyor çocuğuna sormuyor bile hangi okula gitmek istersin diye,meslek lisesine kaydını yaptırıyor.Sonra çocuk doktor,mühendis,mimarlığa gitmek isteyince nereye gidiyosun diyolar.Bu mu adalet?14-15 yaşındaki çocuk reşit bile değil.

Sistem çocuğa bundan sonraki hayatını belirlemesini istiyor.Ben o zaman mühendislik nedir,ne mühendislikleri var onları bile bilmiyodum be.

Hodri meydan kardeşim!Çalışan kazanır.Daha nesine laf yapıyosunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manif3sto -- 21 Temmuz 2009; 20:09:46 >
  • bence rekabetin artması herzaman başarıyı getirir. yukarıda imam hatiplere okul gözüyle bakmayanlar var.madem okuş gözüyle bakmıyorsunuz hiç merak etmeyin sınavda sizin önünüze geçemezler.ister imam hatip okusun ister fenlisesi sınavda kim daha iyi yaparsa o kazansın.internette biraz araştırdım bakın neler çıktı ortaya

quote:

BDULKERİM BUĞRA ŞİMŞEK TÜRKİYE 4.’SÜ OLDU
    Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Abdulkerim Buğra Şimşek, Türkiye 4.’sü olarak büyük bir başarıya imza atmış oldu. Sözel-1’de 389 puan alarak Türkiye 4.’sü olma başarısını gösteren Abdulkerim Buğra Şimşek’in dışında aynı okuldan Mustafa Demirci Türkiye 138. oldu. Ümraniye Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Ayşenur Bostancı Türkiye 64.’sü olurken, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Ayşenur Öğüt de Türkiye 115.’si oldu.
    MAHMUT SAMİ RAMAZAOĞLU AİHL’DEN İLK BİNE 8 ÖĞRENCİ…
    Konya’da eğitim veren Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam-Hatip Lisesi bu yıl ilk bine en fazla öğrenci sokma başarısı gösteren okul oldu. Toplam 8 öğrencisi ilk binde yer alan okul, İmam-Hatip Liseleri arasında büyük başarı gösterdi. Söz konusu okuldan, Sümeyye Önver 198., Muhammed Göktaş 439., Sümeyye Özkesici 491., Zeynep Küçüktenekeci 564., Selman Keleş 571., Zehra Fidan 638, Berat Akife Benli 857., Havvanur Çeçen 911. oldu.

şimdi burda kimse konuyu siyasete çekmesin sadece kendilerini bu adamlar yerine koysunlar.acaba kendileri bu okullarda derece yapsalar ilk bine girseler aynı şeyi söyleyebilirler miydi acaba?bende imam hatiplerden böyle öğrenciler çıktığını bilmiyodum şaşordom açıkçası

aynı şey meslek lisesi içinde geçerli yukarıda arkadaş çok güzel açıklamış adam elektrik,makina okuyor ama mühendis olma hakkı vermiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KüçükKötüEjderha

quote:

+1

Ayırca meslek lisesine giden arkadaşlar sanki bizden daha iyi puan almşsnz gibi bize bizm mesleğimz var demeyn sanki biz tercih ettik te almadlar bizi meslek liseleri...Eğer sen meslek lisesine gidiyosan zaten mesleğini seçmişsnzdr yada imam hatipe gidiyosan seçmişsindir...

Zaten sizin öss de yapacağınız ne onuda bilmiyorum ya..

2. bölüm sizin için ne denli kolay veya zor olacak...

Doğru biz meslek lisesine giderek mesleğimizi seçtik. O meslek üzerinde ihtisas yapmak, mühendisliğe girmek te bizim hakkımız. Düz lisede yata yata geçen adamın değil.

Düz liselilerinde ÖSS'de neler yaptığını çok iyi biliyoruz.

Düz liseye diye kendinizi üstün mü görüyorsunuz? Meslek lisesine giden öğrencilerle düz liseye giden öğrenciler arasında ne fark var? İkisi de lise sınavlarında birşey yapamamış öğrencileri almıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Brandir

quote:

Orijinalden alıntı: Evil Clown

İş böyle olmaması lazımdı bizde düze gidiyoruz katsayılar eşit olsaydı baştan mesleğe giderdik elimizde mesleğimiz olurdu.İşe bak ya.

+1

bizde zamanında katsayıyı göze alarak meslek lisesine girmiştik...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.