Şimdi Ara

son dakika..katsayı uygulaması kalktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüksek Öğretim Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında meslek liseleri önünde en büyük engel olan katsayı uygulamasını kaldırdı.

ANKARA - YÖK Genel Kurulu, 2010'da uygulanmaya başlayacak üniversiteye girişte yeni sistemin ayrıntılarını açıkladı. YÖK, 1998 yılından bu yana uygulanan katsayı farkını kaldırdı.

1998 yılından bu yana meslek lisesi mezunları kendi alanlarından başka bölümleri tercih ettiklerinde katsayıları 0.3'le çarpılıyordu. Diğer liselerde okuyanların katsayıları ise 0.8'le çarpılıyordu.

YÖK'ün yeni aldığı karara göre, bütün adayların katsayıları 0.15'le çarpılacak. Böylece, meslek lisesi mezunları alanları dışında tercih ettikleri bölümlere yöneldiklerinde herhangi bir kayıpları olmayacak.

Aralarında imam hatip liselerinin de bulunduğu meslek lisesi mezunları, kendi alanlarıyla ilgili bölümleri tercih ettiklerinde ek olarak orta öğretim başarı puanı 0.06 ile çarpılacak.

YÖK Genel Kurul toplantısının ardından şu yazılı açıklama yapıldı:

* Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı'ndaki (LYS) ağırlıklı puanların her biri, kendi içinde 100-500 arasındaki puanlara dönüştürülecek
    * Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) en büyüğü 500, en küçüğü 100 olacak şekilde hesaplanacak
    * Yerleştirme puanları hesaplanırken AOBP 0.15 katsayısı ile çarpılacak
    * Adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanlar kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde AOBP'leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak ve bulunan değer, 0.15 katsayısı ile hesaplanan puana eklenecek
    * Meslek lisesi mezunu adayların ek puanla girebildikleri kendi alanlarındaki her program için bir LYS puan türünün yası sıra bir de YGS puan türü belirlenecek. Meslek lisesi mezunu olup olmadığına bakılmaksızın, adayların bu programlara yerleştirilmesinde her iki türden puanlarının büyük olanı esas alınacak.

Eski YÖK üyesi Prof. Dr. İsa Eşme, NTV yayınında yeni düzenlemenin imam hatip liselerinin önünü açtığını söyledi.

YÖK Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan yeni YÖK üyeleri Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Soysal ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Yunus Söylet ilk kez katılıyor.

kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/id/24984762/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamsheytani -- 21 Temmuz 2009; 20:11:55 >

• Yüksek Öğretim Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında meslek liseleri önünde en büyük engel olan katsayı uygulamasını kaldırdı.

http://www.haber7.com/haber/20090721/YOK-Katsayi-uygulamasini-kaldirdi.php
  • Benim için kötü bir haber...
  • ne anlama geldiğini bile bilmiyorum açıklayabilirmisiniz
  • Peki, yeni sistem ile ilgili diğer bilgiler var mı? Kaç soru sorulacak? Lise puanı ne kadar etkileyecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Peki, yeni sistem ile ilgili diğer bilgiler var mı? Kaç soru sorulacak? Lise puanı ne kadar etkileyecek?

yarın basın toplantısı yapcaklarmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu yıl yıllığa gitcem dgs yi etkiler mi ?
  • Soruları artık özenle secerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tijani Babangida

quote:

Orijinalden alıntı: barman

Peki, yeni sistem ile ilgili diğer bilgiler var mı? Kaç soru sorulacak? Lise puanı ne kadar etkileyecek?

yarın basın toplantısı yapcaklarmış

Bu herşeyden önemli. Açıklasınlar artık
  • süpeeer
  • anadolu fen ve düz liselere gidenlere büyük haksızlık oldu..artık kimse düz liseye gitmez.
  • quote:

anadolu fen ve düz liselere gidenlere büyük haksızlık oldu..artık kimse düz liseye gitmez.

yıllardır haksızlık bize uygulanıyodu
  • quote:

anadolu fen ve düz liselere gidenlere büyük haksızlık oldu..artık kimse düz liseye gitmez.

Diğer Türlüde Meslek Liselerine Haksızlık Olmuyomuydu ?
  • Ya valla ayıptır insanın kanına dokunur bu ya ben şimdi tüm sene çalışayım didineyim 470 tm puanı alayım oks den sen sene boync a yat barajı geç git bi liseye benle aynı kefeye kon bu sisteme yazıklar olsun...

Gerçi anadolu lisesine veya fen lisesine giden öğrencinn aldığı eğitim ve o eğitimi karşılayacak kapasitesi zaten diğer öğrencilerden yüksek olur o ayrı ama sonuçta bu da bi avantajdı bizim için..
  • yani şimdi düz liseye giden ve meslek lisesine giden öğrencilerin şansı öss de eşit oldu değilmi. yanlışmıyım ?
  • düz fen ve anadolulara haksızlık var sanki meslek liselerine gidenler kat sayı problemı oldugunu bılmıyorlarmıydı zorlamı gıttıler zorlamı okula kayıt oldular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deep_water -- 21 Temmuz 2009; 19:50:54 >
  • süper oldu artık üniversite sınavına hazırlanabilirim :)
  • Süper bir haber, bitme noktasına gelen mesleki eğitimin önü nihayet açılıyor.. Ara eleman sıkıntısı bitecek ve yerli üretim artacağından dışa bağımlılık azalacak inşaalah. Ekonomiye katkısı büyük bir adım.. Tam bağımsızlığı savunan , vatanseverlere duyurulur..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.