Şimdi Ara

SON DAKİKA: 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirildi (20 Mayıs 2020) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
6
Favori
23.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
351 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McSlaty

    Dün gece yatarken ciddi ciddi empati kurdum ! sizde kurun arkadaşlar.

    diyelim ki ülkeyi siz yönetiyorsunuz , kasa bomboş , Devleti aile gibi düşünün minimalize edin. asgari ücret geliriniz var , ama gideriniz asgari ücretin 2-3 katı !
    Hükümet burada en kolay para bulma yöntemini vergi getirerek halletmeye çalışıyor. çünki başka türlü giderleri dengeleyecek bir seçenek yok.
    ihracatımız yok , üretim desen eh bize kadar yetiyor. ee bide yap-işlet-devret gibi projeler var. Türkiyenin kanını emiyor bu işletmeler bunlara az para mı ödeniyor sanıyorsunuz ! yani var oglu var !


    bugün galiba ithalatta da baya kısıtlamalar gelecek. bunu da anlayamadım gerçi samanı bile ithal edip , ithalatı yasaklamakta ayrı ironik durum olacak.
    kısaca hükümetimiz hep kısa vadeli işler düşünmek yerine , Tarıma , çiftçiye , toprağa , üretime desteğini verse 5 sene içerisinde gerçekten biz bize yettiğimiz gibi bizden artanı bile ihraç eder pozisyona gelmek zor değil.

    özellikle bu korona günlerinde sınırlar kapatılınca tarımın , üretimin nekadar önemli olduğunu belki birileri görüp anlamıştır da yol haritası belki böyle çizilir.
    Ben de empati yaptım %30 değil %130 daha fazla vergi alınmalı
    Sonra biraz daha empati yaptım maaşların yarısı kesilmeli
    Daha fazla empati yapamadım çünkü verecek birşeyim kalmadı
    Ne yani büyüklerimiz müteahhitlerimiz vekillerimiz büşralarımız furkanlarımız ultra lüks yaşantılarından tasarruf edecek değil ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İthal ürüne vergi gelsin. Ok güzel ama, yerlisini üretmiyorsun. Ürettiği ithal kadar pahalı ancak, çok daha kalitesiz. Yerli üretimi korumak değil, patronu zengin etmek oluyor bu da. Yılların beyaz eşya üreticisi vestel, hala ultra kalitesiz beyaz eşya üretiyor. 1 tık ilerleme yok teknolojilerinde. İhale bakıyorsun, uzay mekiği mi beyaz eşya mı belli değil. Yine amacına ulaşamayacak geldiğinde geri gitmeyecek kol boyu vergiler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamda sipariş vermiştim yurtdışından. Ayıp yani bu kadarıda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Anor~

    İthal ürüne vergi gelsin. Ok güzel ama, yerlisini üretmiyorsun. Ürettiği ithal kadar pahalı ancak, çok daha kalitesiz. Yerli üretimi korumak değil, patronu zengin etmek oluyor bu da. Yılların beyaz eşya üreticisi vestel, hala ultra kalitesiz beyaz eşya üretiyor. 1 tık ilerleme yok teknolojilerinde. İhale bakıyorsun, uzay mekiği mi beyaz eşya mı belli değil. Yine amacına ulaşamayacak geldiğinde geri gitmeyecek kol boyu vergiler.
    Vestelin beyaz eşyaları fena değil aslında. Eskiden bosh siemens filan çok iyiyken artık bu markalar da sorun çıkarmaya başladı. Eski arçelik ladyler siemens-bosh malı olduğu için senelerce gidiyordu mesela. Adamlar artık akıllandı ve öyle ömürlük ürünler yapmayı bıraktılar. Kısaca beyaz eşyada eskisi gibi bir makas yok artık. Liebherr gibi gerçek alman mallarını hariç tutuyorum ama onların fiyatı da ortada.

    Benim vestelle ilgili anlamadığım şey televizyon ve telefon işine girmeleri. Arkadaş git yap işte buzdolabı çamaşır makinesi. Hele telefon yapmak öyle basit bir iş değil. Ek vergi talepleri zaten fiyaskoydu. Aynısını efes de yapmıştı ev biracılarına vergi filan isteyerek. Bu sebepten iki markaya da kılım ve kullanmıyorum.

    Yerli biraz daha düzgün bir marka olarak beko geliyor aklıma. Tabi yine bunların tvsi filan alınmaz ama beyaz eşyaları kalite olarak ortanın biraz üstünde. Ayrıca beko britanyadaki en popüler beyaz eşya markalarından biri. Birçok ingilizin iskoçun evinde beko var.

    Arçelik de fena değil. Vestelle beko arası gibi geliyor bana. Uygun olması durumunda tercih edilebilir. Tvleri hariç tabi.




  • Vestel den %30 daha ucuza çok daha iyi teknolojili samsung beyaz eşya aldım. Kalitesine diyecek, yok zaten, Samsung. Teknoloji ise alrt tarafı beyaz eşya neler neler...
    Şimdi gel yerliyi destekle?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt
    Yerli üreticilerin kar ettiği pazar yerli piyasası. İhracat ta kar marjlari düşüktür. Yurtdışı marketlerde ki fiyatlarına bakarak da görebilirsiniz,.
    Almanya da 300 eur satılan bir Beyaz eşya in aynisini6tr de 3000 TL etiket görebilirsiniz..
    Bu gayet normaldir zira ürün yurtdışında marka değeri düşer. Bosch, siemens Miele vs bir sürü marka. Rekabet zorlu..

    Haliyle kar marjı düşük tutulur ve pazar payı almaya çalışırlar..

    TR de ise yılların verdiği bir güç vardır zaten ve şirketlerin ihtiyacı olan karı da yerliden elde ederler..

    Samsung vs gibi verdiğiniz örnekler de, aynı mantıkta kendi güçlü pazarları dışında fiyatı düşük tutar. Ve böylece siz daha teknolojik ve daha iyi bir ithal ürünü yerli üründen daha ucuza alırsınız..

    Bu nedenle,
    İthalata gelen ekstra vergi ile yerli üretim desteklenmez.
    Yerli üretime teşvik. Verir teknolojik olarak gelişmesini zorlar, dünyada ki urunlee ile rakeber edebilmesi marka değerini güçlendirme için kaynak ayirirsiniz..

    Fakat ülkemizde bunu yapan iktidar malesef geçmişte de olmamıştır şu anda da yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Anor~

    Vestel den %30 daha ucuza çok daha iyi teknolojili samsung beyaz eşya aldım. Kalitesine diyecek, yok zaten, Samsung. Teknoloji ise alrt tarafı beyaz eşya neler neler...
    Şimdi gel yerliyi destekle?
    Mesajımı okudunuz mu? Samsung beyaz eşyada uzmanlaşmış bir marka değil. "kalitesine diyecek yok" gibi ifadeleri kullanmak için bir liebherr olması gerekir. Vesteli savunmuyorum ama neymiş o %30 daha ucuza aldığınız çok daha iyi teknolojili samsung beyaz eşya merak ettim.

    Biz de buzdolabından almıştık akrabaya. Bildiğin buz dolabı işte. Öyle pek bir teknolojisi yok. Denk geldi aldık. Arçelik beko muadili denk gelse onu alırdık. Hatta linkini atayım modelin

    https://www.samsung.com/tr/refrigerators/bottom-mount-freezer-rl4323rbasp/




  • Kontakt lense vergi getirmişler. Sanki yerli üretimi varmış gibi. İnsanın görmesi bile lükse girdi bu ülkede. Paran yoksa görme diyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çamaşır makinesi idi benim aldığım. 2bin TL ye sıradan vestel almak, yerine ben Samsung ecobuble Diamond cart curt Bi modeli olan bir makineyi, 1500 e almıştım 2 sene önce. Soğutucu dediğinde ben sharpı tek geçerim. Bir tık üstte fıyatı var ancak kalitesinden fazlasıyla memnunum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burası çokomelli
  • Hatırlayabildiğim kadarıyla zamanında çin bizden kilosu 10 tl'ye işlenmemiş ham mermer alıyor, aynı mermeri işleyip yine kilosu 5 TL (BEŞ TL) Törkish Lirası'na satıyordu.

    Ve bu çarpık duruma, maalesef hükümet hiç bir önlem almadı diye biliyorum. Senin, Devletin başındaki yönetim kadrosu olarak bunu engellemem, buradaki ülke istihdamına açık saldırıyı görebilmen gerekirken, o dönem hiç unutmuyorum bu tarz durumları birde çok matah bir şeymiş gibi gösteren açıklamalar vardı.

    Aga Çinliler gerizekalı mıydı? aptal mıydı? enayi miydi? Neydi? bu çin? de bizden daha pahalıya ham madde alıp işlenmişini daha ucuza satsınlar.

    Nedenini anlatmıştı birisi ama kimdi hatırlamıyorum.

    Adam sen istihdam yaratamayasın kendisine bağımlı kalasın diye yapıyormuş bunu. Yani kendi halkına bi nevi yoktan iş çıkarmak.

    Çinde ücretler düşük olsa bile, neredeyse halkın tüm ihtiyacını Çin devleti karşılıyor. Tek fark sisteme daha fazla girdisi olanlara biraz daha ayrıcalıklı davranıyorlar. Yani Komünizmin biraz kapitalizm yedirilmiş hali.

    Velhasıl kelam milleti iyi güzel alıştırdınız dışardan yemeye. Kimse de (ben hariç) bu işin sonu nereye varır, her şeyi ithal ederek ekonomisini süper yapmaya çalışmak bizim gibi süper zekalardan başka bi milletin aklına gelmemiş ki bütün ekonomisi refah seviyesinde olan ülkeler genelde hep ihracat açığı veren ülkeler oluyor. Ekonomisi batık ülkelerde hep ekonomisi ithalat fazlası veren ülkeler oluyor.

    Bunu görebilmek için bi zeka da gerektirmiyor ki kardeş.

    O zamanlar Alman ekonomisi biraz sekteye uğramıştı da Allah'ın çomarının elde bayrak önde gideni aç ayılar gibi zil takıp oynamıştı, Alman ekonomisi batıyor bizim ki yükseliyor diye,

    Dedim ki nereye yükseliyor lan ak çomar, nereye yükseliyor? Amerika Çin döviz savaşına tutuldu, piyasaya bastılar bol dolarları, semirebildiğin kadar semir.

    Alman ekonomisnin ölüsü senin olmayan balon ekonomini milyon kez katlar

    Adam bir bozuldu bir bozuldu, yok efendim öyle olmazmış da, ben ekonomiden anlamıyor muşum da,

    Sonuç? Alman ekonomisinin nerede olduğu ortada, bizim ekonomimizin nerede olduğu.

    Sonuç itibariyle bizim millet ekonomiden zerre anlamıyor, dövizin gerçekte neden inip çıktığını anlamıyor, neden bizim paramızın her geçen gün, gün be gün değer kaybettiğini anlamıyor.

    Anladığı tek şey, 1 dolar , 6 tl yapıyorsa, ve bi anda 6 tl den 7 tl'lere çıkmışsa ekonomi kötüye gidiyor, sonradan 6,5 tl ye inmişse ehonomi çoh iyi.

    Bu işte. Eldeki kumaş bu, ölç biç ister sök ister dik.




  • Ya zaten ben karnım doysun yeter modundayım arkadaşlar. milletin karnı aç valla.. zengin bir ülke değiliz artık ve toparlanmamız sanırım en az 10 sene sürecek. Demem o ki karnınızı doyurun ağız tadıyla sofranıza oturun yeter. Eski alım gücü yüksek Türkiye artık yok. Bu da bunu kanıtlıyor. Tarih yine tekerrür ediyor.. Aklıma 1 saatlik gümrük kanunu çıktığı günler olan malum siyasi dönem geldi. Al işte aynısını biz yaşıyoruz. O zaman da göz göre göre yapıyorlardı. Şimdi de. Millet tapmaya devam ediyor. Bildiğin kut anlayışı devam ediyor şaka gibi ya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kurs@tz kullanıcısına yanıt
    He reis milletin anasını belledin. Milletin hoşuna gitmiş tekrar yap diyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Harika idi reis helal ancak bu kadar güzel izah edilebilirdi. Acaba Devlet bahcelide zevk alıyor mudur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ey millet daha beter olun aç kalın sürünün ölün siz ekmek bulamayın bunlar komodo ejderinin... öyle bir meyve var di ama kafam karıştı. Neyse Allah sizi daha beter etsin,ey millet ak partinin verdiği 1 torba makarnaya da muhtaç olun ... susuz derede boğulun vs vs.. üzülmeyin allah belâmızı veriyor. Velad dalin amin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerine gelecek olan da bu vergileri kaldırmaz. Tek çare ülkeden gitmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerimizdeki hayalde tam anlamıyla hayal oldu artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FK5896

    Hayallerimizdeki hayalde tam anlamıyla hayal oldu artık.
    hayal kurma vergisi yokken kurun bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLogic

    Yerine gelecek olan da bu vergileri kaldırmaz. Tek çare ülkeden gitmek.
    İstese de kaldıramazlarki. Napıcaklar geldikleri gibi şapkadan tavşan mı çıkaracaklar? Hangi iktidar döneminde olsun farketmez giren giriyor bir kere.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.