Şimdi Ara

Son 14 Sezonun Penaltı istatistikleri - FENERBAHÇE KAYRILIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son yıllarda takımların kazandığı penaltı sayılarına ilişkin incelememizi "Ligimizde son 10 sezon" başlığı ile yaklaşık 2,5 yıl önce yapmıştık. Son günlerde "penaltı" konusu gündeme sıklıkla gelince o yazımızı güncelleme gereği duyduk.

Aşağıdaki iki tablo incelendiğinde, göze çarpan ilk şey; son 14 sezonun puan sıralamasında ve atılan gol sayısında (tablo 1) ilk sırada olan takımın, penaltı kazanma sayısında (tablo 2) son sırada olması

Fenerbahçe, son 14 yılda toplam puan bakımından rakiplerinden GS’ye 46, BJK’ye 116 ve Trabzon’a 200 puan fark atmış. Yine aynı dönemde GS'den 95, BJK'den 175 ve Trabzon'dan 217 adet daha fazla gol atmış. Fakat aynı başarıyı penaltı kazanmada gösterememiş ve rakiplerinin arkasında kalmış.

http://cubuklusevdasi.blogspot.com.tr/2014/09/son-14-sezonun-penalt-analizi.html?spref=tw&m=1

daha yazının devamı var İTU raporları da konulmuş sayfayı açtığınızda kamuoyundaki algı gibi bir sürü şeye dikkat çekmişler ben sadece bunları koydum isteyen hepsini okuyabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son 14 Sezonun Penaltı İstatistikleri: Fenerbahçe Kayrılıyor

Fenerbahçe'nin son 14 sezonda Türk Süper Ligi'nde kullandığı penaltı sayısı dikkat çekiyor. Rakamlar, Fenerbahçe'nin bu dönemde diğer takımlara kıyasla avantajlı bir pozisyonda olduğunu gösteriyor.

İstatistiklere göre Fenerbahçe, son 14 sezonda ligde toplam 117 penaltı kullanırken, bu penaltıların 77'si gol oldu. Yani Fenerbahçe, kullandığı penaltıların yaklaşık %66'sını gole çevirdi.

Diğer taraftan, aynı dönemde ligdeki diğer takımların kullandığı penaltı sayısı 952 olarak kayıtlara geçti. Bu penaltılardan ise 584'ü gol oldu, yani başarı oranı yaklaşık %61.

Bu veriler, Fenerbahçe'nin son 14 sezonda diğer takımlara göre daha fazla penaltı kullandığını ve bu penaltıları daha yüksek bir oranda gole çevirdiğini ortaya koyuyor. Fenerbahçe'nin bu başarısı, takımın penaltı atma konusunda sahip olduğu yeteneğin yanı sıra hakem kararlarında da bir miktar avantaj sağladığı yönünde tartışmalara yol açıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • son 40 yılın penaltılarını koy işinize nasıl geliyorsa öylesiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablonun doğru olduğu kesin mi? Başka bir konuda FB'li bir arkadaş "Birkaç yıl önce 39 maç penaltı kullanmadığımız oldu" gibi bir cümle kurmuştu, bu tabloya göre her sene kullanmışsınız. Aşağıdaki linkteki rakamlar da tablodakinden biraz farklı.

http://www.haberler.com/4-buyuklerin-son-5-sezonda-kazandigi-penaltilar-ve-6672781-haberi/
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristam

Tablonun doğru olduğu kesin mi? Başka bir konuda FB'li bir arkadaş "Birkaç yıl önce 39 maç penaltı kullanmadığımız oldu" gibi bir cümle kurmuştu, bu tabloya göre her sene kullanmışsınız. Aşağıdaki linkteki rakamlar da tablodakinden biraz farklı.

http://www.haberler.com/4-buyuklerin-son-5-sezonda-kazandigi-penaltilar-ve-6672781-haberi/

açıp kontrol edilebilir her sezon tek tek

• quote:

Tablonun doğru olduğu kesin mi? Başka bir konuda FB'li bir arkadaş "Birkaç yıl önce 39 maç penaltı kullanmadığımız oldu" gibi bir cümle kurmuştu, bu tabloya göre her sene kullanmışsınız. Aşağıdaki linkteki rakamlar da tablodakinden biraz farklı.

Aykut Kocaman varken ligde o kadar süre penaltı verilmemişti bize. Ligde ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mélih_1905

son 40 yılın penaltılarını koy işinize nasıl geliyorsa öylesiniz

O kadar öncesine gidebiliyorsan sen koy birader asıl işinize geldiği gibi davranan sizlersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Androalphus

quote:

Konudaki iki link de ligle ilgili sadece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WINTER IS COMING

istatistik mini etek gibidir,haftalardır hakem kaleci hatalarıyla alınan puanlardan sonra ilk iyi oynadığınız maç sonrası şike var diye açılan konuya benzer konu olmuş.

istitistiklir mini itik gibidir.

• Yahu adamlar her zaman Burak, Selçuk muhabbeti mi yapacak ... Unal başkan vardı bize kafa tutan o bile simdi takimi batırıp kaçtı oldu... Bırakın da adamlar arada hakemdir, karttır , Emredir , Volkandır desin.. Rahatlasinlar biraz, fazla ciddi almayın .

• quote:

Orijinalden alıntı: Natalie D.

quote:

O kadar öncesine gidebiliyorsan sen koy birader asıl işinize geldiği gibi davranan sizlersiniz.

uzun süredir senin gibi 5 fb li üye sürekli konuları mesajları işlerine geldiği gibi konuyu araştıracak olan sensin ben niye bulayim, ben bişi aklamıyorum

• quote:

quote:

quote:

uzun süredir senin gibi 5 fb li üye sürekli konuları mesajları işlerine geldiği gibi konuyu araştıracak olan sensin ben niye bulayim, ben bişi aklamıyorum

Son 40 yılın istatistiği olsa onuda koyarız birader merak etme ben her konuya beleş penaltı gibi saçma sapan çocukca yorum atanlar için açtım.

• Ne yapalım yani ne sonuç verecek bize bu. Şu ülkede Rasim Ozan Kütahyalı futbol gündemini belirliyor ya yazıklar olsun. Aynı adam şike operasyonu için artık nedense şike operasyonu değil ilker başbuğ ve başbakanımıza yapılan gibi Aziz yıldırım'ı devirme operasyonu dedi. Güler misin ağlar mısın.
  • verilmeyen net penaltılarıda koyun bi zahmet.. hangi sezondu hatırlamıyorum 11 tane penaltımız verilmemişti (toplam kaç maçta onuda hatırlamıyorum 15 de olabilir 30 da)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Son 40 yılın istatistiği olsa onuda koyarız birader merak etme ben her konuya beleş penaltı gibi saçma sapan çocukca yorum atanlar için açtım.

bu sezon birçok beleş penaltı vardı özellikle fb ye verilen ilk penaltılar beleş ama onlardan sonra da gerçekten penaltı olup verilmeyenlerde var..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

quote:

Orijinalden alıntı: Androalphus

quote:

Konudaki iki link de ligle ilgili sadece.

Bilmiyorum o zaman. O penaltıyı kazandığımızda yapılan haberleri hatırlıyorum, ilk mesajdaki penaltı tablosunda direk lig denmemiş. Lig değildir o büyük ihtimalle.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu sezon birçok beleş penaltı vardı özellikle fb ye verilen ilk penaltılar beleş ama onlardan sonra da gerçekten penaltı olup verilmeyenlerde var..

bir çok beleş penaltı ?

gg nin dışında hepsi doğru neresi bir çok bir çok denildiğide verilen 4 penaltı dün 3 tane penaltı çalınmadı la sırf bu algı yüzünden

• Adamlar yedikleri farkların üstünü örtmek için bahane arıyorlar. Bize saracaklar tabi ki. Tınlamayın giderler.
  • Niye 14?
  • önemli olan penaltıların nasıl çalındığı.Mesale bizim bu sezon ilk 4 haftada rahat 5 tane penaltımızın hiç biri çalınmadı ama fenere bu sezon leblebi gibi penaltı çalınıyor.

Yalnız son maçta Emenike ye nasıl çalmadı penaltıyı hayret ettim hakem olmaya gerek yok fifa 15 de gibi adam havada uçtu resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

önemli olan penaltıların nasıl çalındığı.Mesale bizim bu sezon ilk 4 haftada rahat 5 tane penaltımızın hiç biri çalınmadı ama fenere bu sezon leblebi gibi penaltı çalınıyor.

Yalnız son maçta Emenike ye nasıl çalmadı penaltıyı hayret ettim hakem olmaya gerek yok fifa 15 de gibi adam havada uçtu resmen

Gg nin dışındakiler penaltı kafa yapınız nasıl bilmiyorum penaltiysa pozisyon 50 tane de penaltı olur maçta bu maçta da verilmeyen dolu penaltı var verseler de futbol fakiri insanlar feneri kayiriyolar yeaaaa diyecek bu ksfadan gelişmiyor bu ülkede hiçbişey ama müstahak bu kafadaki insanlara

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.