Şimdi Ara

SOLO 7 ye SUBWOOFER baglama nasıl yapılıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar leımde yenı aldıgım solo 7c var bide logitech z323 sistemler var, ben z323 ün bassını ve solo 7 yi kullanmak istiyorum .foruma arastırdım z2300 ile iyi sonuclar alanlar olmus bende elımde bu sistem varken yapıp bi denemek istiyorum ama tam olarak nasıl yapılacagını anlatırsanız sevinirim :)

• forumda bunu anlayan birinin olmaması cok garip .. belki biri cıkar anlatır
  • Arkadaki giriş çıkışları tam çözemedim ama eğer bilgisayarınızda ayrı bir sub çıkışı varsa o çıkıştan yalnızca suba bağlantı yapıp normal sağ-sol çıkışına da solo 7 bağlarsınız. Bilgisayardan veya oynatıcı programdan 2/1 çıkışı da seçerseniz sorununuz çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Arkadaki giriş çıkışları tam çözemedim ama eğer bilgisayarınızda ayrı bir sub çıkışı varsa o çıkıştan yalnızca suba bağlantı yapıp normal sağ-sol çıkışına da solo 7 bağlarsınız. Bilgisayardan veya oynatıcı programdan 2/1 çıkışı da seçerseniz sorununuz çözülür.

öyle bi durumda ses gecikmesi olabilir ama. bende creative 5.1 surround pro var onda ayrı bi sub girişi var ama deneyemedim henüz. yabancı forumları araştırmanız işinize yarayabilir.
  • bilgisayarımda ayrı bir sub cıkısı yok ama creative 5.1 harici ses kartını alacagım onunlar bağlantı saglayabilirmiyım peki,istediğim tek sey logitechin sadece bası ile solo 7 yi kullanmak
  • quote:

Arkadaki giriş çıkışları tam çözemedim ama eğer bilgisayarınızda ayrı bir sub çıkışı varsa o çıkıştan yalnızca suba bağlantı yapıp normal sağ-sol çıkışına da solo 7 bağlarsınız. Bilgisayardan veya oynatıcı programdan 2/1 çıkışı da seçerseniz sorununuz çözülür.

yalnızca suba nasıl baglantı yapıldıgını bilmiyorum , basın calısması resimdeki rca portuna hoparlorü takmam gerekiyor bu seferdede hoparlorden ses geliyo tabi ben bunu istemiyorum dediğim gibi solo 7 + logitechin subwooferini kullanmak istiyorum
  • @serkan235
    5.1 ses kartlarında önler, arkalar, merkez ve sub olmak üzere 6 çıkış bulunur. Önleri solo7 ye, sub çıkışını da logiteche bağlarsanız, windowstan veya oynatıcı programdan da gerekli ayarları yaparsanız sorun olmaz bence. Zaten solo 7 de ayrı bir sub çıkışı olmadığı için olabilecek tek yöntem bu.
    Örneğin KMPlayer'da Tercihler >>Ses İşleme >> Yeniden örnekleme >> Çıkış bölümüne gelip 2/0 + sw; 2.1 stereo seçerseniz basları sub çıkışına, diğer sesleri de ön hoparlör çıkışına yönlendirecektir.

@DrHolyday
    Ses gecikmesi derken sub ile diğerleri arasında uyumsuzluk diyorsanız, olacağını sanmam. Sonuçta bilgisayardan eş zamanlı sinyal gidecek. Ama yine de denemek lazım. Arkadaşın başka alternatifi yok gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pcden stereo çoklayıcı jack ile her iki sistemede giriş yapın. Zaten sub içinde kendine ait bir crossover mevcut, sadece kendi frekanslarını verecektir size.
  • quote:

@serkan235
    5.1 ses kartlarında önler, arkalar, merkez ve sub olmak üzere 6 çıkış bulunur. Önleri solo7 ye, sub çıkışını da logiteche bağlarsanız, windowstan veya oynatıcı programdan da gerekli ayarları yaparsanız sorun olmaz bence. Zaten solo 7 de ayrı bir sub çıkışı olmadığı için olabilecek tek yöntem bu.
    Örneğin KMPlayer'da Tercihler >>Ses İşleme >> Yeniden örnekleme >> Çıkış bölümüne gelip 2/0 + sw; 2.1 stereo seçerseniz basları sub çıkışına, diğer sesleri de ön hoparlör çıkışına yönlendirecektir.

@DrHolyday
    Ses gecikmesi derken sub ile diğerleri arasında uyumsuzluk diyorsanız, olacağını sanmam. Sonuçta bilgisayardan eş zamanlı sinyal gidecek. Ama yine de denemek lazım. Arkadaşın başka alternatifi yok gözüküyor.

bunu yaparak logitechin uydularını ıptal etmıs olurmuyum ki?

aldıgım ürün bu bunun üzerinde gosterme imkanınız varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

Pcden stereo çoklayıcı jack ile her iki sistemede giriş yapın. Zaten sub içinde kendine ait bir crossover mevcut, sadece kendi frekanslarını verecektir size.

elimde coklayıcı var iki sistem aynı anda ses veriyor ama logitechin uydularıda calısıyor ben sadece solo 7 + bass istiyorum bunun ayarını nasıl yapmalıyım
  • hocam solo7nin bassını tamamen kıs, z323ün uydularını bağlama.. ikisini bu şekilde 4+1 olarak kullan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

hocam solo7nin bassını tamamen kıs, z323ün uydularını bağlama.. ikisini bu şekilde 4+1 olarak kullan..

z323 ün uydularını baglamadan bası ses veriyormu ? cünkü uydulardan biri rca porta baglanıyor o olmadan bas calısmıyor dıye bılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan235

quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

hocam solo7nin bassını tamamen kıs, z323ün uydularını bağlama.. ikisini bu şekilde 4+1 olarak kullan..

z323 ün uydularını baglamadan bası ses veriyormu ? cünkü uydulardan biri rca porta baglanıyor o olmadan bas calısmıyor dıye bılıyorum

o durumu bilmiyordum.. onu bir şekilde halletmen lazım.. ne biliyim uyduları hiç kullanmayacaksan aç sök ve sadece geçiş için aparat olarak kullan..

• sorunda orda zaten onu nasıl kapatacıgımı bilsem yapcam bişeyler :D bana rca portunu 3.5 lik jacka cevirici gibi bisey lazım
  • RCA port lmasının sebebi veya üretici firmanın bağlantıyı böyle yapma sebebi; sağ hop üzerinde aux-microfon girişleri ve ses açma kapatma düğmelerinin olmasından dolayıdır. Burda yapman gereken sağ hop. içini açıp hoparlöre giden + ve - kablolardan birini iptal etmek ozaman sadece sub çalışacaktır. Tabiki sol hop. bağlamayacaksın.
  • anladım peki ses kartının ozeliklerine istediğim hoparloru secip ses ayarı yapamıyormuyum ? bişeyde daha sorayım size logitech x540 ın bassını alsam sadece bu durum soz konusu olurmu ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan235 -- 18 Mayıs 2012; 18:14:40 >
  • quote:

arkadaslar leımde yenı aldıgım solo 7c var bide logitech z323 sistemler var, ben z323 ün bassını ve solo 7 yi kullanmak istiyorum .foruma arastırdım z2300 ile iyi sonuclar alanlar olmus bende elımde bu sistem varken yapıp bi denemek istiyorum ama tam olarak nasıl yapılacagını anlatırsanız sevinirim :)

Şimdi beni dikkatle dinle.Solo 7nin pc ye taktığın ucunu 3.5mm çoklayıcıya takıcaksın.

Aldığın subwooferlı sistemin de ucunu bu çoklayıcının 2.girişine takacaksın.Sonra bu 2uç birleşmiş tek giriş olmuş olacak.Bunu da anakart,ipod vs neye istiyorsan takıp dinleyeceksin.Olay bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

arkadaslar leımde yenı aldıgım solo 7c var bide logitech z323 sistemler var, ben z323 ün bassını ve solo 7 yi kullanmak istiyorum .foruma arastırdım z2300 ile iyi sonuclar alanlar olmus bende elımde bu sistem varken yapıp bi denemek istiyorum ama tam olarak nasıl yapılacagını anlatırsanız sevinirim :)

Şimdi beni dikkatle dinle.Solo 7nin pc ye taktığın ucunu 3.5mm çoklayıcıya takıcaksın.

Aldığın subwooferlı sistemin de ucunu bu çoklayıcının 2.girişine takacaksın.Sonra bu 2uç birleşmiş tek giriş olmuş olacak.Bunu da anakart,ipod vs neye istiyorsan takıp dinleyeceksin.Olay bu kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

RCA port lmasının sebebi veya üretici firmanın bağlantıyı böyle yapma sebebi; sağ hop üzerinde aux-microfon girişleri ve ses açma kapatma düğmelerinin olmasından dolayıdır. Burda yapman gereken sağ hop. içini açıp hoparlöre giden + ve - kablolardan birini iptal etmek ozaman sadece sub çalışacaktır. Tabiki sol hop. bağlamayacaksın.

bende suan oyle kullanıyorum ama bu seferde logitechin uydusuda calısıyor arkadas yukarıda acıkladı .ses kartının ayarlarından ayarlanıyormu acaba ?

ayrıca subwoofer alacagım solo 7 nın yanına alırken nelere dıkkat etmeliyim z2300 almayı dusunuyorum ama alttakı lınktekilerdende begendiğinizi onerirmisiniz

http://www.sahibinden.com/ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-hoparlor-subwoofer-subwoofer-ev-tipi?viewType=Gallery

• Arkadaşım anlaşılan sen solo7 beğeniyorsun, fakat basları az geliyor sana anladığım bu. z2300 bence daha iyi bir seçim olacaktır diyorum. Gerçi fiyat olarak bilgim yok. Z2300 alırsan sana dediğim gibi stereo çoklayıcı ( yukarda resmi olan kablo) ile rahatlıkla hopları bağlamadan kullana bilirsin. Kontrol kumandası ayrıdır çünki.

Veya masrafsız olarak istersen z323 setinin sağ uydusunun arka kapağını çıkar. Büyük olasılıkla kırmızı ve siyah kabloları görürsün hop bağlanan. Birini çıkar, böylece hop iptal olur ve subwoofer çalışmaya devam eder. Böylelikle kontrol panelinide kaybetmemiş olursun. Yani ses açma kapatmayı.

Aktif sub almanı tavsiye etmeyeceğim malesef solo7 ile nasıl bir 2li olurlar biraz şüpheli. Ayrıca ayar zorluklarıda yaşarsın. Tabiki son karar senin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.