Bilgisayarıma biraz yavaşladı diye dün format attım, hali hazırda kullandığım solid programını artık kullanamıyorum. Yüklemeye başlıyor her şey güzel masa üstü ikonları falan koyuyor tam bitti derken hata "1721" sorunu veriyor ve ne yüklediyse geri toparlayıp olayı bitiriyor. Dünden beri ne yaptımda bu sorunu gidereemedim. windows installer in son sürüm paketini yükleyemiyorum yüklemey çalıştığımda " Bu KB942288-v3 farklı bir donanım platformu " uyarısını alıyorum. Ne bu windows installeri yükliyebiliyorum nede Solidworks yükleyebiliyorum. Düzelsin diye başka başka kurulum cd leri ile 3 kez daha format attım nafile , sorun düzelmiyor , düzelmiyor , düzelmiyor Bu konu hakkında bana bir yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok makbule geçecek. Dünden beri bu konuyu internette araştırmaktan ama bir sonuca ulaşamamaktan gına geldi
arkadaşlar , yok mudur bu konu hakkında bir bilgisi olan ?
Format atmakla nasıl çözemiyorum bu problemi hala anlamıyorum. Daha önce yokken böyle bişey böylesine aptal bir sorun gelir beni mi bulur Windows Installer paketinin güncel versiyonunu pc ye yükleyemiyorum. Yükleyemediğim için bana lazım olan programlarıda kuramıyorum deli olucam. Bir bilen varsa acil yardımlarını bekliyorum....
Demek ki bu sorun sadece beni bulmuş. Hiç kimsenin cvp vermediğini düşünürsek
1 tek kişi dahi bu konu hakkında bilgi sahibi olmaz mı pes vallahi pes. 3 gündür yazıyorum tek bir cvp bile çıkmadı şu konu başlığı altından. Sen bilmiyorsan , kimse bilmiyor demek ki, yada ben sinirden ne dediğimi bilmiyorum
Bu durum tamamen senin windows'un ile alakalı bı durum ...
denetim masasından kullanıcı hesaplarına gel ve yeni bir kullanıcı hesabı olustur pc de ...
örnek; abc isminde yeni bır kullanıcı ...
bu kullanıcıyada admin yetkisi ver ...
daha sonra bu kullanıcının oturumunu aç ve kurulumu yeni açtığın abc ismindeki kullanıcının otorumunda yap ve crk le çalıştığından emin olduktan sonra herzaman kullandıgın user a geç solidworks u çalıstır ki çalısacaktır..
işlem tamam....
quote:
Orijinalden alıntı: raven26
Bu durum tamamen senin windows'un ile alakalı bı durum ...
denetim masasından kullanıcı hesaplarına gel ve yeni bir kullanıcı hesabı olustur pc de ...
örnek; abc isminde yeni bır kullanıcı ...
bu kullanıcıyada admin yetkisi ver ...
daha sonra bu kullanıcının oturumunu aç ve kurulumu yeni açtığın abc ismindeki kullanıcının otorumunda yap ve crk le çalıştığından emin olduktan sonra herzaman kullandıgın user a geç solidworks u çalıstır ki çalısacaktır..
işlem tamam....
Dediğin şeyi büyük bi umutla yaptım ama olmadı. Yine aynı kurulumun sıonunda hata 1721 aldım. "Rollinng back action" dedi ne varsa geri kaldırdı Solidworks. ayrıca bu iş Windows la alakalı ise Format attığım zaman düzelmesi gerek değil mi ? Yahu 4 defa format attım pc ye , değişik değişik Win 7 cd leri ile. olmadı olmadı olmadı. daha önce hiç böyle bişey başıma gelmnemişti. Acaba Hdd nin içinde bilgi kırıntıları falan mı kalıyor ne oluyro bilemedim. Nerdeyse Bu Hdd yi sökeyim başka bi Hdd ile deniyeyim diycem . Aklıma bişey gelmiyor çünkü. Ayrıca problemimi çözmese bile yardımcı olmay açalıştığın için çok teşekkür ederim. Umarın farklı önerileri olan arkadaşlar vardır...
Sorunum çözülmedi ve halen devam etmekte. Forumun program ve yazılım bölümü görüyorum ki çok pasifmiş. Hiç bir aksiyon, bilgi alışverişi yok. Terkedilmiş kasaba gibi
Sorunum giderildi. Nasıl giderildi , bunu bende bilmiyorum. Daha önce 3 farklı Solid denememe ve kuramama rağmen, bir tanesini kurdu dün akşam ve çalışıyor. Nasıl olduğunu anlamasamda benim işim görüldü , önemli olanda bu. Cvp veren vermeyen herekese çok teşekkür ediyorum.
solid ogrenmek cokmu zor ?
quote:
Orijinalden alıntı: OHePSiyaHGiyeR
Sorunum giderildi. Nasıl giderildi , bunu bende bilmiyorum. Daha önce 3 farklı Solid denememe ve kuramama rağmen, bir tanesini kurdu dün akşam ve çalışıyor. Nasıl olduğunu anlamasamda benim işim görüldü , önemli olanda bu. Cvp veren vermeyen herekese çok teşekkür ediyorum.
hocam senin o sorununu şuan ben yaşıyorum... o yukarıda yazdığın olayları 3 gündür bizzat yaşıyorum ve hala bir çözüm bulamadım. tek amacım toolbox'u kullanabilmekti.. bu yüzden solidworks'ü silip tekrar yüklemek istemiştim ama hayatımın en büyük hatasını yapmışım haberim yokmuş....
2010,2011,2012 bunların hepsini tek tek indirip kurmayı denedim kurulmadı. ha bi 2011 kuruldu ama oda premium değilmiş yani toolbox yok içinde e oda bir işime yaramadı. karşılaştığım hata seninkiyle aynı sanırım.. ' iç hata: bu ürün bileşeni için olan windows installer beklendiği gibi çalışmadı: vista.'' yani windows installer ile ilgili bir durum. ama esasında benim derdim tollbox'u kullanabilmek. Eğer bunu için bildiğin bir yöntem varsa lüten paylaş.. Bunların dışında kurulum işlemini nasıl çözdün nasıl kurdun bi anlatırsan çok sevnirim. Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: kemalckr
quote:
Orijinalden alıntı: OHePSiyaHGiyeR
hocam senin o sorununu şuan ben yaşıyorum... o yukarıda yazdığın olayları 3 gündür bizzat yaşıyorum ve hala bir çözüm bulamadım. tek amacım toolbox'u kullanabilmekti.. bu yüzden solidworks'ü silip tekrar yüklemek istemiştim ama hayatımın en büyük hatasını yapmışım haberim yokmuş....
2010,2011,2012 bunların hepsini tek tek indirip kurmayı denedim kurulmadı. ha bi 2011 kuruldu ama oda premium değilmiş yani toolbox yok içinde e oda bir işime yaramadı. karşılaştığım hata seninkiyle aynı sanırım.. ' iç hata: bu ürün bileşeni için olan windows installer beklendiği gibi çalışmadı: vista.'' yani windows installer ile ilgili bir durum. ama esasında benim derdim tollbox'u kullanabilmek. Eğer bunu için bildiğin bir yöntem varsa lüten paylaş.. Bunların dışında kurulum işlemini nasıl çözdün nasıl kurdun bi anlatırsan çok sevnirim. Saygılar.
bilgisayara format atıp tekrar yükledim sorunum çözüldü.bilgilenize.
Kesin Çözüm;
Arkadaşlar sorun " Visual Studio Tools For Application " uygulamasının düzgün çalışmamasından kaynaklanıyor. Bunun için Solidworks'ün kurulum doyslarındaki " prereqs " klasöründen " VSTA " ya girip. Orada bulunan " vista_aide " simgesine sağ tıklayıp. " KALDIR " diyorsunuz. Uygulamayı kaldırdıktan sonra "http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=38807 " adresinden uygulamanın 2012 versiyonunu indiriyorsunuz ve kuruyorsunuz. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp Solidworks kurulumunu yeniden başlatın. Program sorunsuz bir şekilde kuruluyor ve çalışıyor. Ben kendim yaptım ve sorun çözüldü.
quote:
Orijinalden alıntı: skymann
Kesin Çözüm;
Arkadaşlar sorun " Visual Studio Tools For Application " uygulamasının düzgün çalışmamasından kaynaklanıyor. Bunun için Solidworks'ün kurulum doyslarındaki " prereqs " klasöründen " VSTA " ya girip. Orada bulunan " vista_aide " simgesine sağ tıklayıp. " KALDIR " diyorsunuz. Uygulamayı kaldırdıktan sonra "http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=38807 " adresinden uygulamanın 2012 versiyonunu indiriyorsunuz ve kuruyorsunuz. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp Solidworks kurulumunu yeniden başlatın. Program sorunsuz bir şekilde kuruluyor ve çalışıyor. Ben kendim yaptım ve sorun çözüldü.
Formatta Attım Bunuda Yaptım :( Hala İç HAta yazısı Alıyorum.
Boyle bir sorun yaşıyorum arkadaslar bunun nedeni ne olabilir pc ye yeni format atıp kurmaya çalıştım programı ne yazık ki boyle hata alıyor
um.
solidworks 2014 sp4 vardı kaldırdım, 2015 sp0 kurarken aynı hatayı aldım. Visual studio tools 2012 yüklememe rağmen aynı hata devam ediyor. Format atmadan bu problemi nasıl çözelim ?
Merhabalar arkadaşlar solidworks 2010 sp0 edition kurarken böyle bir hatayla karşılaşıyorum. kurulum tamamlanamadan ne var ne yoksa herşeyi tekrar siliyor. Yardımcı olabilir misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: pretoria
Merhabalar arkadaşlar solidworks 2010 sp0 edition kurarken böyle bir hatayla karşılaşıyorum. kurulum tamamlanamadan ne var ne yoksa herşeyi tekrar siliyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Bire bir aynı sorun bende de mevcut. Kötü yanı çözüm hakkında bilgisi olan kimse yok..
SW 2015 SP2 yüklemek istiyorum. İçinde SW 2015 çizim programının kendisi var mıdır? Bilgisayarımda SW ile ilgili hiçbir şey yüklü değil.
chewick ile aynı sorunu yaşıyorum bir gelişme var mıdır acaba?
Ben daha önce yükleyebilmiştim. Ancak bir ay kadar hiç kullanmadım bile dünden beri uğraşıyorum ama kuramadım.