Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.598
Cevap
53
Favori
237.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen çizdiğim daireleri extrude ettiğim anti aliasing kayboluyor. Köşeleşmeye başlıyor çember olması gereken yer. Anti aliasing özelliği seçili. Neden olabilir?
  • TaMaM MaRiQuAnTe kullanıcısına yanıt
    bu sorular aslında devamlı cevaplanıyor:) valla ben yoruldum artık cevaplamaktan :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: solidworks izmir

bu sorular aslında devamlı cevaplanıyor:) valla ben yoruldum artık cevaplamaktan :))

Güncel olsun diye konunun son 6 aylık kısmını inceledim.2000tl'lik laptop şeklinde bir öneri gördüm.Ama ufak bir şekilde bile kasma donma olsun istemiyorum işlerimizi sorunsuz şekilde ilerletebilmek için.O yüzden tekrar sormuştum kusuruma bakmayın :)
  • Merhabalar bu kalemin kağıdı tutan sac kısmını nasıl çizebilirim bir fikri olan varsa paylaşabilir mi, teşekkürler.
     SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...
     SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

• quote:

Orijinalden alıntı: -Achilles-

Merhabalar bu kalemin kağıdı tutan sac kısmını nasıl çizebilirim bir fikri olan varsa paylaşabilir mi, teşekkürler.
     SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

Sweep komutunu kullanarak yapabilirsiniz.. Profil ve izleyecegi bi yol cizerek sweep olusturursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tick1988 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, sweeple denemedim deneyip sonra sac malzemeye dönüştürme yapılırsa deneyeceğim, fakat normal diğer unsur ağacı öğeleriyle şekli yaptığımda sac malzemeye dönüşmedi.

• -Achilles- kullanıcısına yanıt
    kesitini çiz.katılama yap. kenarlara draft yap ve ortasını boşalt.
  • quote:

Hocam su mause simgesinin yaninda bisey cikiyor neden anlamadim cizdigim o cizgilere hicbisey yapamiyorum ne yapmam lazim.

• quote:

Cevabınız için teşekkür ederim, sweeple denemedim deneyip sonra sac malzemeye dönüştürme yapılırsa deneyeceğim, fakat normal diğer unsur ağacı öğeleriyle şekli yaptığımda sac malzemeye dönüşmedi.

loft ile bükme ve kenar çekme komutlarını kullanırsanız çözülürü tahminimce rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tick1988

quote:

loft ile bükme ve kenar çekme komutlarını kullanırsanız çözülürü tahminimce rica ederim.

hocam bi üstte attığım sorun nedir yardımcı olurmusunuz?
  • BabyFace57 kullanıcısına yanıt
    filitreleme komutu aktif etmişsiniz. genelde yanlışlıkla kısayol tuşuna basılarak açılıyor. F5 tuşuna basarak filitreleme komutunu açın ve oradan normal mouse imleç ayarına getirin.

2007de ilk eğitim aldığımda bu soruyu sordugumda hoca bana " solidi kapat aç" demişti:))
  • quote:

filitreleme komutu aktif etmişsiniz. genelde yanlışlıkla kısayol tuşuna basılarak açılıyor. F5 tuşuna basarak filitreleme komutunu açın ve oradan normal mouse imleç ayarına getirin.

2007de ilk eğitim aldığımda bu soruyu sordugumda hoca bana " solidi kapat aç" demişti:))

bende aynısını yapıyorum hocam :))
  • Selam millet;

Solidworks sheet metal ile bir problemim var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Resimde gördüğünüz kıvırma(Hem) işlemini solid sadece düz kısımlar için yapıyor, radius için yapmıyor.Köşe kıvırma(edge flange) radius üzerinde hem komutunu çalıştırmıyor.
    önce kıvırma bend ile bükeyim dedim oda olmadı. Açılım yapmak için sheet metal ile yapmalıyımyada bir şekil sheet metale çevirmeliyim.

Bilgisi, tecrübesi olanlar lütfen yardımlarınızı rica ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: otoogretmen45199

Selam millet;

Solidworks sheet metal ile bir problemim var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Resimde gördüğünüz kıvırma(Hem) işlemini solid sadece düz kısımlar için yapıyor, radius için yapmıyor.Köşe kıvırma(edge flange) radius üzerinde hem komutunu çalıştırmıyor.
    önce kıvırma bend ile bükeyim dedim oda olmadı. Açılım yapmak için sheet metal ile yapmalıyımyada bir şekil sheet metale çevirmeliyim.

Bilgisi, tecrübesi olanlar lütfen yardımlarınızı rica ediyorum...

verdiğiniz radyüzü unfold ile açın. obround vuruş yapın ve daha sonra fold ile geri kıvırın.

• Kardeşim

Büküm(Hem) üzerine obround (Sketch Bend ) komutu çalışmıyor daha öncedende denemiştim olmadı.Yoksa başka bir komutla mı denemem gerek acaba?

• solidworks indirebilecegim herhangi bir site varmı?Eger paylaşmak yasaksa dm ile atabilirseniz çok sevinirim.
  • Iyi gunler.Solidworkste render olayını ögretebilecek olan varmi bana? Birebir aynisini cizsem dahi renk vs ekleyince yine yapmacık oluyor

• Arkadaslar merhaba bu konuya ilk defa yaziyorum ve cok guzel bir konu olmus emegi gecen herkese tesekkurler.
    Ben elektrik muhendisligi okuyorum ve IEEE ogrenci kulubu olarak Gunes Enerjili Sarj Istasyonu yapacagiz. Dis tasariminin oznel olmasini istiyorum. Aklimda Kocaeli Universitesinin amblemini yapmak var. Biyerle konustuk ve bana sen solidde ciz ben cnc den basarim dedi.
    Benim cizim konusunda hic alt yapim yok. 3 gun icinde bu cizimi kendim yapmam gerekiyor. 3 gun boyunca 7/24 calisabilirim ogrenmek ve cizmek icin ama 3 gunde herseyi ogrenmm imkansiz oldugu icin takoldigim yerleri sizlere sorarim.
    Size asil sorum bu kadar kisa surede asagidaki amblemi cizebilecek seviyeye nasil gelebilirim? Youtubeda ozellikle onerdiginiz kanal var midir veya dokuman?

https://www.google.com.tr/search?q=kocaeli+universitesi+logo&oq=kocaeli+universitesi+logo&aqs=chrome..69i57j0l3.6993j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=QyrQIOgR4sSY3M%3A

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• india_ipekyolu kullanıcısına yanıt
    Adobe illustrator kullanıp çıkan vektörel çizimi solide aktarıp orda istedipin şekilde ekstrüze edebilirsiniz yada resmi solidworkse çağırıp üstünden çize çize yaklaşık olarak aynısnı çıkarabilirsiniz fakat ilkustrator işinizi kolaylaştıracaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: BabyFace57

Iyi gunler.Solidworkste render olayını ögretebilecek olan varmi bana? Birebir aynisini cizsem dahi renk vs ekleyince yine yapmacık oluyor

solidworks render konusunda çok başarılı değil.
    ben render çalışmalarımı keyshot ile yapıyorum.

çalışmalarıma buradan bakabilirsiniz:
    https://www.facebook.com/KeyShotRender/
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.