Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.598
Cevap
53
Favori
237.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    açık mavi renkte gozuken elipsten önüne ve arkasına birer tane daha çizmelisin.
    o elipslere ise yerden olan yüksekliğini 13mm olarak girmelisin.

loft cut' ın keseceği alanı ise altındaki parçadan daha büyük çizmelisin. senin yapmış oldugun çizimde alttaki gri parçanın kenarında bitiyor. haliyle istedigin form oluşmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faltuner

hocam kalıp bir silindire spiral delik açmak mümkün mü ? ben altta verdiğim resim gibi yapmıştım hoca bu şekilde imal etmek zor olabilir dedi kalıptan sıra sıra delik açmamı istedi de ama spiral olarak nasıl delik açacaz çözemedim

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

Bu şekilde eğer helezonik formda bükülmüş bi boruyu, yaptığınız gibi helezonik bir demet şeklinde birleştirilerek boru malzemesine göre ufak puntalarla bu form elde edilebilir.İmalat içinde bir yaycı ile konuşmanı tavsiye ederim nerde olduğuna bakmadım ama ankaradaysan Deniz yayda hamdi veya hamza bey var, tam adını hatırlamıyorum onla irtibata geçip bilgi alabilirsiniz, ürettirebilirsiniz imalattada orayla iletişime geçmenizi öneririm..

• tick1988 kullanıcısına yanıt
    imalatını yurtdışında dmls ile yapacaz çok büyük bir şey değil 15-20cm uzunluğunda olacak daha birde bunların ağızlarını bir araya toplamam gerekiyor bir sıcak bir soğuk şeklinde ayırarak yani totalde 2 giriş olacak yinede teşekkür ederim tavsiyeniz için
  • quote:

imalatını yurtdışında dmls ile yapacaz çok büyük bir şey değil 15-20cm uzunluğunda olacak daha birde bunların ağızlarını bir araya toplamam gerekiyor bir sıcak bir soğuk şeklinde ayırarak yani totalde 2 giriş olacak yinede teşekkür ederim tavsiyeniz için

Türkiyedede yaptırabilirsin malzeme ne olucak ? ve kaç adet olucak prototip tarzı bişeyse dmls mantıklı ama seri bi düşüncen varsa dediğim gibi helezoik büküm boru demeti ve daha sonra girişe göre 2 farklı ağız tasarımını yapabilirsin sheet metal olarak.. daha sonra lazer kaynakla bi birleşim olabilir.. Sonuçda malzemen bakır türevi bişey olucak sanırım..
    bu benim okuldaki bitirme odevim ya daha malzeme secimi falan yapmadik once tasarimi netlestirip sonra fluent e gececez çoğu şey orda belli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Analiz yapacağım bir model var onun üzerinde gereksiz çizgiler var mesh i etkileyecek ( radyus gbi). Onları nasıl kaldırabilirim?
  • quote:

bu benim okuldaki bitirme odevim ya daha malzeme secimi falan yapmadik once tasarimi netlestirip sonra fluent e gececez çoğu şey orda belli olur

Tamamdır. Fluent de bi analiz yapın eğer ısıl transfer verimi ve akış rejimi istediğiniz düzeyde ise ondan sonrada üzerine konuşuruz yardımcı olmaya çalışırım.Yalnız Bi tavsiye belli formlar elde ettiğinizde tasarımı analiz odaklı basit modellerle yürütmeniz direk cad tasarımı odaklı bi gidişat sizi çok aksatıcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DdrizztT

Analiz yapacağım bir model var onun üzerinde gereksiz çizgiler var mesh i etkileyecek ( radyus gbi). Onları nasıl kaldırabilirim?

Modelinizden sorun olarak gördüğünüz kısmın bi resmini atarsanız. Bildiğim bişeyse yardımcı olmaya çalışırım.
  • http://prntscr.com/dqa3o7 Bu resimde görünen çizgiler. Aynalama yaparken de şöyle "http://prntscr.com/dqa405" bir hata alıyorum.Tahminimce radyustan dolayı.Radyus kaldırıp aynalama işlemini yapınca da aynalanan kısım görünmüyor.Ama aynalama işlemi gerçekleştirilmiş gibi gözüküyor.İlginiz için teşekkürler.
  • quote:

http://prntscr.com/dqa3o7 Bu resimde görünen çizgiler. Aynalama yaparken de şöyle "http://prntscr.com/dqa405" bir hata alıyorum.Tahminimce radyustan dolayı.Radyus kaldırıp aynalama işlemini yapınca da aynalanan kısım görünmüyor.Ama aynalama işlemi gerçekleştirilmiş gibi gözüküyor.İlginiz için teşekkürler.

radius kısımlarına analizdeki gerilme ve yer değiştirmeleri daha iyi görebilmek için sık meshler atarsan daha iyi sonuç alırsın..görünen çizgilerin meshi etkilememesi lazım.

Diğer yandan iki ayrı body oluştuğu için sıkıntı oluyor yüksek ihtimal.. zaten araya bir birleşik profil daha atıcaksınız tahminimce, onu atıp düzlem noktasına kadar sonra aynalarsanız birleşik bi gövde oluşacağı için sıkıntı çıkmayacaktır.

Çok teşekkür ederim yararlı bilgiler edindim sayenizde.
  • quote:

Çok teşekkür ederim yararlı bilgiler edindim sayenizde.

ne demek rica ederim ...
  • Öncelikle iyi akşamlar herkese
    SolidWorks ile ilgili yardımcı olduğunuzu gördüm ve yardıma ihtiyacım var bir soru sormak istedim.Elimde SolidWorks2015 e ait bir çizim var fakat benim bu çizimi SolidWorks 2013 yada 2014 haline dönüştürmem gerekiyor.Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidWorksHelp

Öncelikle iyi akşamlar herkese
    SolidWorks ile ilgili yardımcı olduğunuzu gördüm ve yardıma ihtiyacım var bir soru sormak istedim.Elimde SolidWorks2015 e ait bir çizim var fakat benim bu çizimi SolidWorks 2013 yada 2014 haline dönüştürmem gerekiyor.Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı ?

Dosyayi .x_t uzantili yani parasolid dosyasi olarak kaydederseniz solidworksun tum surumler montaj veya part fatketmez acabilir.. Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    arkadaşın söyledigine ek olarak:
    tabi unsur ağacınız kayboluk import parça olacak, bunu da belirtmek lazım.
    yani sakın ola hocanıza falan ödevinizi o şekilde vermeye kalkmayın:)

SW parçayı tanıtıp unsur ağacı çıkartıyor ancak makina mantığı ile parçayı yaratıyor. oyle bir durum yaparsanız hocanızın unsur agacını incelemesi lazım. incelemezse yırtartsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solidworks izmir

arkadaşın söyledigine ek olarak:
    tabi unsur ağacınız kayboluk import parça olacak, bunu da belirtmek lazım.
    yani sakın ola hocanıza falan ödevinizi o şekilde vermeye kalkmayın:)

SW parçayı tanıtıp unsur ağacı çıkartıyor ancak makina mantığı ile parçayı yaratıyor. oyle bir durum yaparsanız hocanızın unsur agacını incelemesi lazım. incelemezse yırtartsınız.

evet hocalar sıkıntı yaratabilir..

aklıma başka bişey daha geldi aslında step veya ıges yapıp sonra unsuru tanımla dediğimizde import alınmış bi çizimden tekrar tasarım ağacını oluşturuyo böyle yaparsa arkadaşın sorunu çözülür gibi.

o şekilde olmucagını son cümlemde belirtmiştim aslında:)

"SW parçayı tanıtıp unsur ağacı çıkartıyor ancak makina mantığı ile parçayı yaratıyor. oyle bir durum yaparsanız hocanızın unsur agacını incelemesi lazım. incelemezse yırtartsınız."
  • Konu çok faydalı güzel bir kitlede oluşmuş benimde sormak istediğim bir kaç şey var

Endüstriyel Tasarım mühendisliği öğrencisiyim solid derslerimiz başlayacak yakında faydası olacaktır ama eminim sizlerde okuldaki eğitimin yeterli olmadığını düşünüyorsunuzdur kısaca şimdiden öğrenmeye başlamak istiyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

YouTube de bir çok ders kanalı var ordan başlamayı düşünüyorum.
  • Gimli Bronzebeard kullanıcısına yanıt
    evet programa aşina olmak adına basit çizimlerden başlayabilirsiniz.
    sayfamda NASIL ÇİZERİM bolumunden de ornek cizimlerin videolarını izlemeniz size fayda saglayacaktır.
    https://www.facebook.com/129121767282713/photos/?tab=album&album_id=180549545473268
  • Merhaba arkadaşlar az önce yanlış konuya yazmışım :) endüstri mühendisiyim işim gereği 3d çizim yapmam gerekiyor solidi kafaya koydum öğrenmek için fakat zorluk seviyesi nedir ?alacağım laptopun özellikleri ne olmalıve lisans almak zorunda mıyım gibi sorular var kafamda.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.