Şimdi Ara

Solidworks - Autocad - Catia Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konunun yeri burası değil ancak forumda daha uygun yer olmadığı için buraya açtım. Elektronikçi, makineci ve özellikle mekatronikçi arkadaşların olduğu yerde soruma güzel cevap bulacağıma eminim.
    Neyse soruma gelelim..

Ücretsiz eğitim veren bir kursa, bu eğitimlerden bir tanesine gitmek istiyorum. Yukarıda yazdığım gibi Solidworks - Autocad - Catia. Üniversite solidworks ve Autocad gördük ve bu konularda bilgim var ancak fazla detaylı öğrenemedik tabi. Bir arkadaş catianın solid'den daha iyi olduğunu söyledi. Bende öncelik olarak catiayı düşünüyorum. Sizce piyasada en çok hangi Cad/Cam kullanılıyor. İleride cv verirken hangisi daha avantajlı olur?
    Teşekkürler..

• Tabiki Solid
  • quote:

Orjinalden alıntı: Méchatronic

Tabiki Solid

niye ötekiler değil? biraz açar mısın?
  • Dediğin şeyleri kullanan yerler lisanslı kullanır.
    Müracaat ettiğin yerde ne varsa geçerli olan o.
    Solidi bebe şebe bile öğrendi,öğrenebilir .Hem kolay hem anlatım çok.
    Okulda da iyi kötü görmüşsün.
    Catia hem cad hemde cam içindir.Uygulamalarda cam yoksa cad ne işe yararki ?(tabii bu söz makinacılar için )
    Solide ek yaparsan cam bilir.

Özet :
    Beleş kurs bulmuşken catia...

Biraz çalışınca görülürki birinden diğerine geçiş kolay olur.
  • @musallim

Dediğin gibi solidworks bilgim var. Önemli olan yeni şeyler öğrenmek.. aslında gidilebilinecek çok güzel kurslar var. otomasyon sistemleri vs.. ama sabah dershane akşamada cad/cam kursu olarak gidicem.
  • aslında çalılacağın alana göre değişir. mühendislik şirketleri (2d çalışanlar) genellikle, hatta tamamen autocad kullanıyor, üretim yapan yerler catia ve kullanıyorlar. çalıştğım (ama şimdi işssizim) mühendislik şirketinde getir götür işlerşi ve az çok çizim yapan arkadaşa yardım ve kendimi geliştirme yapıyordum. autocad kullanıyorlardı, iş ararkende bu şirketlerde hep autocad gördüm. örneğin alarko carrier (staj yerim) catia kullanıyordu. ama az buçuk hepsini öğreneceğine, biri üzerinde uzmanlaş. hepsinin bir gideri var.
  • Aslında catia ilerde işime daha çok yarar. Çünkü Bursada yaşadığımdan dolayı fabrikalar genelde katı model çizimleri kullanarak üretim yapıyorlar. Bu yüzden Solid veya Catia daha yararlı olacaktır.
    Yorumlar için saolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 12 Mart 2009; 23:20:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SolidWorks
    11 yıl önce açıldı
    Autocad
    10 yıl önce açıldı
    AutoCAD Çizim
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ctrlshft

Arkadaşlar konunun yeri burası değil ancak forumda daha uygun yer olmadığı için buraya açtım. Elektronikçi, makineci ve özellikle mekatronikçi arkadaşların olduğu yerde soruma güzel cevap bulacağıma eminim.
    Neyse soruma gelelim..

Ücretsiz eğitim veren bir kursa, bu eğitimlerden bir tanesine gitmek istiyorum. Yukarıda yazdığım gibi Solidworks - Autocad - Catia. Üniversite solidworks ve Autocad gördük ve bu konularda bilgim var ancak fazla detaylı öğrenemedik tabi. Bir arkadaş catianın solid'den daha iyi olduğunu söyledi. Bende öncelik olarak catiayı düşünüyorum. Sizce piyasada en çok hangi Cad/Cam kullanılıyor. İleride cv verirken hangisi daha avantajlı olur?
    Teşekkürler..

Anladığım kadarıyla yeni başlıyorsunuz.Benim tavsiyem solidworks olacak.Hem size genel hatlarıyla tasarım mantığını yerleştirecek hemde hızlı ilerlemenizi sağlayacaktır.Türkiyede solidworks geçerli bir yazılımdır.Ne zamanki yüzey modelleme gibi spesifik konularda solidin yetersiz kaldığını hissedersiniz o zaman catia ya geçersiniz.Aslında aynı kulvardaki yazılımlar değil ama sizin için solid en uygun seçim olacaktır.

• Hazır bilenleri bulmuşkan ben de bir yazılımı sormak istiyorum.

KeyCreator adlı çizim programının bunlar arasındaki yeri nedir? Sanıyorum bu yazılımlara daha amatör bir program.
  • Solid ve catia , "ölüm tüccarı" dassoult un yazılımları.
    Akıllı tüccar akılsız müşteriler için , aynı malı farklı ambalajda farklı fiyatla sunar ve pahalı olan çok sattığı için keyifden geberir.
    2009-2010 versiyonlarında solid 2009-catia p5v7 gibi özelliklerin yakın olduğunu görürsünüz.
    Bunlar ve autocad farklı programlar.Hee inventor derseniz , ehh derim.

Bahsedilenler deli para,bazılarına göre.lakin iş yapar ve destek önemli derseniz acıtmaz ,haberiniz bile olmaz.

Bunlar her zaman olan sorular cevaplar.Tekrar gereksiz.

Ucuz pahalı basit komplex , salla gitsin, işini hangisi görürse o mu diyorlar yoksa ...
    Pcb kazıyacaksan 150 dolarlık Mach in hem cad hem cam modülü var.
    Mekaniğin varsa 5 eksende dansözde oynatır.

Aşağıda bir adres var gidin bakın iyice inceleyin.
    Yazanlar ,solid , catia , pro Engineer gibilerin TR temsilci ve eğiticileri filan...

www.forum1923.com

• quote:

Orjinalden alıntı: musallim

Solid ve catia , "ölüm tüccarı" dassoult un yazılımları.
    Akıllı tüccar akılsız müşteriler için , aynı malı farklı ambalajda farklı fiyatla sunar ve pahalı olan çok sattığı için keyifden geberir.
    2009-2010 versiyonlarında solid 2009-catia p5v7 gibi özelliklerin yakın olduğunu görürsünüz.
    Bunlar ve autocad farklı programlar.Hee inventor derseniz , ehh derim.

Hocam bilgi sahibi değilseniz lütfen cevap yazmayın.Catia nın onca modülünü kenara atıp solid le eşdeğerdir diyorsanız size söyleyecek lafım yok.Bu parlak fikrinizi mercedes le paylaşın da adamlar da boşuna catia almasınlar

• Yukarıdaki forumda , sorular sorup bir şeyler öğrenmenin yanında, önceden paylaşılmış yazıları ve yorumlarıda okusan , buradaki konu ile ilgili yazılarıda baştan okusan böyle abuk sabuk yorumlara düşmezsin.
  • yapıcağın işe göre değişkenlik gösterir.

2d ile ilgili bir işin varsa autocad derim
    3d ise eğer hiç düşünmeden catia'ya git derim solid ile kıyaslanamaz bile ki zaten solid biliyorum diyosun farklı şeyler öğrenmen daha iyi olur

bu arada bu ücretsiz kurs nerde :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: enkertik

yapıcağın işe göre değişkenlik gösterir.

3d ise eğer hiç düşünmeden catia'ya git derim solid ile kıyaslanamaz bile ki zaten solid biliyorum diyosun farklı şeyler öğrenmen daha iyi olur

Bursa - Begev

Herkese ilgi için Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ctrlshft

quote:

Orjinalden alıntı: enkertik

yapıcağın işe göre değişkenlik gösterir.

Bursa - Begev

Herkese ilgi için Teşekkürler

başvurdum ama sınava gitmedim :D kendime yol parası için sponsor bulamadım umarım sınavı geçmişindir. prat,k yapılabilecek aldatıcı matematik soruları varmış bi kaçtanesine baktım basitti

eğer katılamadıysanda istediğin programın eğitim videolarını bularak evde kendinde öğrenebilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.