Şimdi Ara

Sol kapı kilidim bozukmuş. MÜJDE: Tamir ettiler :) 10 YTL ye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
57.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sabah kapıları uzaktan kumanda ile açtığımda hiç sesi çıkmadı. Şoför kapısı hariç diğer kapıları açıyor. Zaten bir kez bastığımda tek sol kapı açılıyordu. Şimdi ilk bastığımda kısık bir tık sesi duyuyorum ama sol kapı açılmıyor. İkinci bastığımda yine zorlanıyormuşçasına diğer kapılar açılıyor. Kilitlerken de şoför kapısı kilitlenmiyor. Anahtarla kilitledim. Uşak ta bu kapı kilitlerinden anlayan usta da yok maalesef.
    Ne önerirsiniz?
    Zaten sol kapı kilidi önceden beri sorunluydu. Sağ kapıdan içeriden kilitlediğimde bütün kapıları kilitliyor ama içeriden sol kapıyı kilitlediğimde bütün kapılar kilitlenmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemirci -- 10 Haziran 2008; 20:55:53 >

• Bildiğim şoför tarafı içten kapılar kilitlendiğinde hepsi kilitlenir.Diğer kapılarda bunu yaparsanız yalnızca o kapı kilitlenir.

Ve sorununuz için bir tahmin: kumandanızın pili zayıflamış olabilir (3-4 yıldır kullanılıyorsa)

kumandanın üzerinde vida varsa söküp içindeki pilin aynısı (alkalin pil) ile değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

PiLİn üzerinde kod yazar: örneğin bu resimdekinin kodu 27A ve 12volt'tur,kumandadan çıkan pille aldıgınızın kodu ve voltu aynı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 27 Mayıs 2008; 11:59:12 >

• Focusların pilleri bu pilden değil..
    Bilgisayarın bios pilinin aynısı..
  • Düzeltme:

yani lityum para pil:

Arka yüzü:

ön yüzü:

Çıkaracağınız pilin arka yüzünde kodu yazar: cr2032,cr2325,cr2335 ....gibi,aynı kodlu pille değiştiriniz. 2-3 ytl bir fiyatı var.

sony,sanyo,varta,gp marka pilleri tercih edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 27 Mayıs 2008; 15:15:01 >

• Kapı kilidi sorunları Focuslarda kronik galiba. Benim de bazen sağ kapıdan tüm kapıları kilitliyorum bazen de kilitleyemiyorum.
  • pil sorunu değil. çünkü diğer kapıları kumanda açıyor. Bagajı açıyor. şoför kapısı tık diye bir ses geliyor ama açılmıyor. Yani kumanda sinyal gönderiyor.
  • Şu sayfada tartışılmış,durum focuslar için kronik bir sorun gibi gözüktü bana da:

http://www.autoclubturkey.com/forum/archive/index.php/t-58276.html

http://www.modifiyem.com/forum/f51/focus-kapi-kilidi-11653/

kilit kısımlarına sıkın dedikleri sprey sanırım wd-40 ,büyük marketlerden alıp deneyebilirsiniz

servis de bu tip spreyler kullanıyor

diğer forumda bir kişi şöyle demiş: sağ kapı kilidi sağlam,sol kapıınınki tutukluk yapıyor.sağ kapı kilidini sol kapıınınkiyle değiştirmek en ucuz çözüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün bir elektrikçi ve alarm takan yere gittim. Kapıyı söküp baktılar. Motor ve kilit arızalı dediler. Bize 300 YTL ye mal olacak herhalde. :(
    Bu ne berbat bişeydir?
    Basit bir motor fahiş fiyata satılıyor. Peki o motoru elektrikçiye sardıramaz mıyız?
    Her tarafımız üç kağıt ve soygun olmuş.
  • Otomotiv firmaları araba satışından çok parça ve servisten götürüyorlar parayı.

Maliyet:30 ytl
    satış 300 ytl

Mecbursun çünkü almaya

Kurumsallaşmamış tamirhanelerde bazı üçkağıtçılar sadece 10-20 ytl'lik bir parça değişmesi gerekirken,sistemin toptan arızalı oldugunu söyleyip ceplerini doldurmaya bakıyorlar.

Ben olsaydım:
    yetkili servise kontrol ettirirdim.Onlar da aynısını söylerlerse.Çıkmacılardan ikinci elini bulup bi yerde taktırırdım

Çıkmacı:kazalı,perte çıkmış araçların çeşitli parçalarını satan 2. elciler.( oto sanayilerde olur genelde bu çıkmacılar )
  • Evet arkadaşlar bugün sevinçliyim. Yetkili servis olan yer kilidin arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylüyorlardı. Kumanda ile idare ediyordum. En son kumanda ile de açılıp kapanmaz olmuştu. Yetkili servis özel servis olunca tekrar oraya gittim. Kilidi bi güzel söktüler, içini temizlediler. Kilit içinde kısa devre varmış onu halledip çalışır halde verdiler. Bir de polen filtresi takmışlardı 20 YTL ye. Toplam 30 YTL verdim. Kapı kilidi tıkır tıkır çalışıyor. Bu arada yaklaşık ustanın kilit sökme ve tamiri 2 saate yakın sürdü. Yetkili servis olsayda ASLA böyle birşey yapmazdı. İşte bu tür davranışlar dükkana müşteri kazandırır. Başka servise götürdüğümde beni direkt elektrikçiye yönlendirmişti. Demek ki açmaya bile cesaret edemiyor. :)
    Hani ne derler; usta adam anahtar tutuşundan bellidir. Kapı kilidi bozuk olanlar korkmayın söktürüp içine baksınlar. Tamir edilmezse değiştirmekten yana olsunlar.

• Sizin adınıza çok sevindim,güle-oynaya basarsınız artık kumandanın tuşuna

Uğraşınca-sabredince 300ytl'lik masraf nasıl 10 ytl'ye çözülmüş çok güzel bir örnek oldu.Şans faktörü de var tabi işin içinde,tamir edilebilir durumdaymış.

Diğer servise 'tamam yaptırıyorum' demiş olsaydınız 290 ytl fazladan para çıkacaktı cebinizden.Bu rakam aşağı yukarı aracınızın 1 yıllık vergisi demektir

Çoğu zaman uğraştıgınıza değiyor arkadaşlar,serbest piyasa şartlarında aynı mal bir yerde 300ytl'ye satılıyorsa 100 metre ilerde 250 ytl'ye,220ytl'ye satılabiliyor.Bu piyasada araştırmadan hareket etmemeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 16 Haziran 2008; 0:29:49 >

• Arkadaşlar bu mesaj, focusların kapı kilitlerinin tamirinin mümkün olduğunu gösteriyor. Tabii ısrar etmeniz lazım. Kilidi sökmemek için direniyorlar. Söktürdükten sonra fazla bir detayı yok. Başına bunun gibi kilit sorunu gelen arkadaşlar tamir için ısrar ederler artık. İnanın benim kapının kilidi aldığımda bozuktu. Yani yaklaşık 3 yıldır böyle kullandım. Sol kapıyı anahtarla kilitleyince veya açınca diğer kapılar tepki vermiyordu. Şimdi durum düzeldi. anahtarla kilitlediğimde bütün kapılar kilitleniyor, açtığımda ise bütün kapılar açılıyo.
  • benim de şöyle bir sorun var(2000 focus amb.)arada bir kumanda açma kapama yapmıyor.anahtarla açmam gerektiğinde şoför kapısından kapı açma-kapama yapmıyor sağ kapıdan anahtarla açıyor,kapıyor.kumanda genelde çalışıyor arada bu sorun var,birde şoför kapısından niçin açma kapama yapmıyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selçuk küçükterzi

benim de şöyle bir sorun var(2000 focus amb.)arada bir kumanda açma kapama yapmıyor.anahtarla açmam gerektiğinde şoför kapısından kapı açma-kapama yapmıyor sağ kapıdan anahtarla açıyor,kapıyor.kumanda genelde çalışıyor arada bu sorun var,birde şoför kapısından niçin açma kapama yapmıyordur.

Kardeş senin sol kapı kilidin de aynı benim kilit gibi bozuk. Benim kapı da anahtarla bile zorlanıyordu. Servisten, kumanda ile idare et, parçayı değiştirmek çok pahalı dediler. Fiyatı 600 YTL yi buluyormuş. Kumandayla idare ediyordum. Zaten anahtarla kapıyı açsam bile diğer kapıları açmıyor ve diğer kapıları anahtarla kilitlemiyordu. Yani sol kapı kilidi diğer kapıları idare etmiyordu. Neyse kilidi sökünce yaklaşık 1,5 saat uğraştılar ama sorun çözüldü. Kilit içinde plastik aksam var. Onun içinden geçen metal tel kısa devre yapıyormuş. O plastik kısmı çarka tutup inceltince açığa çıktı. Sorun giderilince problem kalmadı. Benim kilit canavar gibi çalışıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.