Şimdi Ara

Sağ kolum sol kolumdan daha kaslı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
19.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Benim böyle bir sorunum var.Kendim 118 kiloyum fakat 72 kilo kas kütlem var.(nereden biliyorsun demeyin diyetisyene gidiyorum 132'den indim sadece yağ olarak verdim bu kiloları da).Kaslarımı sıktığımda belli olmasada ele geliyor.Fakat sol kolumdaki kaslar sağ kolumdakinin yarısı bile değil.Ayrıca her türlü sporda sağ kolumu kullanıyorum ve okulun hentbol takımındayım.Bu sol-sağ kol olayını nasıl dengeleyebilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sağ Kolun Sol Koldan Daha Kaslı Olması

İnsan vücudunda, bir kolun diğerinden daha kalın veya kaslı olması yaygın bir durumdur. Bu asimetri, genellikle günlük aktivitelerinizden veya işinizden kaynaklanan farklı kullanım modellerinden kaynaklanır.

Nedenleri:

• Farklı Kullanım: Sağ elini kullanan kişilerde, sağ kol genellikle yazma, bilgisayar kullanma veya ağır kaldırma gibi günlük aktiviteler nedeniyle daha kaslı olur. Sol elini kullananlar için ise tam tersi geçerlidir.
    • Spor: Belirli sporlar, örneğin tenis veya beyzbol, bir kolu diğerinden daha fazla çalıştırarak kas dengesizliğine yol açabilir.
    • Yaralanmalar: Geçmişteki yaralanmalar veya ameliyatlar, bir kolun kas gelişimini etkileyebilir.

Belirtileri:

• Bir kolun diğerinden görünür şekilde daha kalın veya kaslı olması
    • Bir kolun diğerinden daha güçlü olması
    • Bir kolunu sıkmakta zorluk çekmek

Tedavi:

Çoğu durumda, bir kolun diğerinden daha kaslı olması tıbbi bir sorun teşkil etmez. Ancak bu durum seni rahatsız ediyorsa veya fonksiyonel sorunlara neden oluyorsa, bir fizyoterapistle görüşebilirsin. Fizyoterapist, kas dengesizliğini düzeltmek için egzersizler ve tedaviler önerebilir.

Önemli Notlar:

• Bir kolun diğerinden daha kaslı olması genellikle normaldir ve endişe kaynağı değildir.
    • Kas dengesizliği, ağrı veya fonksiyonel sorunlara neden oluyorsa tıbbi yardım alman önemlidir.
    • Kas dengesini iyileştirmek için egzersiz ve diğer tedaviler yardımcı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Spor salonu
  • benimde öyle...
    sağ kolunu kullanıyorsan çok doğal birşey bu.

hafif bi dumble al. onla başla sol kol çalışmaya. daha sonra ağırlığı artır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultio -- 24 Nisan 2009; 19:06:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

benimde öyle...

neden acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

benimde öyle...

benimde öyle...sol kolumu sıkamıyorum bile...kas gözükmüyor ama sağı sıktığımda bariz şekilde şişiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheM

benimde öyle...sol kolumu sıkamıyorum bile...kas gözükmüyor ama sağı sıktığımda bariz şekilde şişiyor...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar evde 1.5 kiloluk dumbell'larla kaslardaki glikojen yakımını artırıyorum her spordan sonra.Fakat bana bunları dengeleyecek bir sistem lazım.Bu arada yaşımı yazmamışım.Yaşım 15( bir ay sonra 16 doluyor) boyum 1.81 m.

Ekleme:Speedman o dediğin işi sol el ile yapıyorum:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcn[KAL] -- 24 Nisan 2009; 19:12:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman

neden acaba

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: speedman

neden acaba

töbe töbe abdestli namazlı adamız ayıp ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A8D486513

quote:

neden acaba

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 26birkan

quote:

neden acaba

şaka yapıyoruz ya konu dışı burası.beniç açtıgım konularada böyle yorumlar geliyor.
    kızmıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 24 Nisan 2009; 19:18:44 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 26birkan

quote:

neden acaba

şaka yapıyoruz ya konu dışı burası.beniç açtıgım konularada böyle yorumlar geliyor.
    kızmıyoruz

Alıntıları Göster
    hoca ne yaptın sen;15 yaşında 132 kilodan 118'e düşmüşsün.
    Vallah o yaşlarda ne yersem yiyim hiç kilo olmazdı.
    Tabii seninki yemekle olacak bişey değil herhalde doğuştan filan mı kilolusun?
    Kaç kiloya inmeyi düşünüyosun?

• quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

hoca ne yaptın sen;15 yaşında 132 kilodan 118'e düşmüşsün.
    Vallah o yaşlarda ne yersem yiyim hiç kilo olmazdı.
    Tabii seninki yemekle olacak bişey değil herhalde doğuştan filan mı kilolusun?
    Kaç kiloya inmeyi düşünüyosun?

Alıntıları Göster
    @KATADE

Hocam profesyonel yüzücüydüm.8.sınıf başında OKS'ye çalışmak için bıraktım 46 kilo aldım geçen sene hazırlıkta(okulum ingilizce hazırlıklı) üstüne 8-9 kilocuk da kaçak kat çıktım.80 düzeylerine inmeyi planlıyorum.Zaten eğer kas vermezsem 87'nin altı bayağı zor olacakmış doktorum öyle söylüyor.

• quote:

neden acaba

Alıntıları Göster
    quote:

neden acaba

hzuazuahuahuahuahzuazhua :D:D:D:D:D:D:

• quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

@KATADE

Hocam profesyonel yüzücüydüm.8.sınıf başında OKS'ye çalışmak için bıraktım 46 kilo aldım geçen sene hazırlıkta(okulum ingilizce hazırlıklı) üstüne 8-9 kilocuk da kaçak kat çıktım.80 düzeylerine inmeyi planlıyorum.Zaten eğer kas vermezsem 87'nin altı bayağı zor olacakmış doktorum öyle söylüyor.

Alıntıları Göster
    gundelik hayatta hangi elini daha cok kullaniyorsan o daha kasli olur

• quote:

@KATADE

Alıntıları Göster
    dumballarla çalışın aradaki fark zamanla kapanır bir tavsiye daha mesela sağ kol dahamı kaslı sağ kola sol kolla çalıştıgın dumbelldan biraz daha hafifi ile çalış

kollardaki 1 cm filan normal arkadaşlar çoğu kişide var o bendede vardı ama artık dengeledim ikiside 42 geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 24 Nisan 2009; 19:32:08 >

• quote:

@KATADE

Alıntıları Göster
    ders çalışmanın zararlarıyemek ye,otur,az hareket ve kaçınılmaz son.
    bende de biraz fazla var ama 8-9 gibi az sayılır
    neyse umarım bir an önce istediğin gerçekleşir

• quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

ders çalışmanın zararlarıyemek ye,otur,az hareket ve kaçınılmaz son.
    bende de biraz fazla var ama 8-9 gibi az sayılır
    neyse umarım bir an önce istediğin gerçekleşir

Alıntıları Göster
    Ya neyse bu kadar kilo aldım,spor hayatım bitti ama iyi bir liseye kapağı attım.Şimdi vücudu da topladım mı hiç bir şey kalmaz:D

• quote:

Ya neyse bu kadar kilo aldım,spor hayatım bitti ama iyi bir liseye kapağı attım.Şimdi vücudu da topladım mı hiç bir şey kalmaz:D

Alıntıları Göster
    çift el çalış hacı hep sağ ele çalışma benimde öyle sağ daha kaslı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNY0uStopMe

çift el çalış hacı hep sağ ele çalışma benimde öyle sağ daha kaslı

Alıntıları Göster
    asılmaktan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baterist

asılmaktan

Alıntıları Göster
    118 kilo ve kas
  • quote:

Alıntıları Göster
    Benim de aynı.
    Sağı sıkınca her şey meydanda. Solu sıkıyorum arka kolu bile çıkaramıyorum.
    Sağ 39.5 - Sol 38

• quote:

Orijinalden alıntı: Baterist

asılmaktan

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Baterist

asılmaktan

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.