Şimdi Ara

Başımı aşağıya eğince sırtım ağrıyor :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
70.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar öncelikle bu ağrı sorunum 2 gün önce başladı Boynumu eğdiğimde sırtıma ağrı giriyor bunun nedeni ne olabilir acaba genelde günümün çoğu pc başında geçiyor hareket etmem pek ve çok sık boynumu ve sırtımı kıtlatırım öle böle değil çok sık bundan dolayı olmuş oalbilir dahada kıtlatmıcam zatende acaba başına gelen varmı ne yapmam gerekiyor konu ciddi arkadaşlar düzgün yorum yazarsanız sevinirim.Doktora gitmeyi düşünüyorum yarın ama burda belki bilen çıkar yardımcı olur tam olarak ne yapmam gerekiyor diye o yüzden konu açmaya karar verdim gitmeden önce şimdiden sağolun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başını Öne Eğince Sırtın Ağrıması: Nedenleri ve Çözümleri

Başını öne eğerek çalışmak veya cihaz kullanmak, yaygın bir sorun olan boyun ve sırt ağrılarına yol açabilir. Bu ağrılar günlük hayatını olumsuz etkileyebilir ve uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Nedenleri:

• Uzun süreler başını öne eğmek, boyun kaslarını zorlar ve omurganın doğal eğriliğini bozar.
    • Bu yanlış duruş, boyun ve omuz kaslarında gerginliğe, ayrıca sırt ve bel ağrılarına neden olabilir.
    • Ayrıca, öne eğilmek göğüs kaslarını sıkılaştırır ve diyaframı kısıtlar, bu da nefes darlığına ve genel rahatsızlığa yol açabilir.

Çözümleri:

• Ergonomik bir çalışma ortamı oluşturun: Çalışma masanızı ve sandalyenizi boyunuza ve vücut şeklinize göre ayarlayın. Monitörünüz göz hizasında olmalıdır.
    • Düzenli aralıklarla mola verin: Her 20-30 dakikada bir kalkın ve dolaşın veya boyun ve omuzlarınızı esnetin.
    • Boynunuz ve sırtınızı güçlendirin: Boyun ve sırt kaslarınızı güçlendirmek için düzenli egzersizler yapın.
    • Doğru duruşu uygulayın: Otururken veya ayaktayken başınızı dik tutun ve omuzlarınızı geri alın.
    • Boyun desteği kullanın: Otururken veya uyurken boyun desteği kullanmak, boyun kaslarınızı destekleyebilir ve ağrıyı azaltabilir.
    • Soğuk veya sıcak kompres uygulayın: Ağrıyan bölgeye soğuk veya sıcak kompres uygulayın.
    • Masaj yaptırın: Profesyonel bir masaj terapisti, gergin kasları gevşetmeye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Önemli: Ağrınız devam ederse veya kötüleşirse, bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardım edecek yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: oreXin

Yardım edecek yok mu
    Durumum çok kötü arkadaşlar daha ne olduğunu bile bilmiyorum yardım edecek yokmu yaa :(
  • quote:

Durumum çok kötü arkadaşlar daha ne olduğunu bile bilmiyorum yardım edecek yokmu yaa :(

Alıntıları Göster
    ya boynun tutulmuştur yada boyun fıtığıdır , belkide üşütmüşsündür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

Alıntıları Göster
    Her ihtimal aklıma geliyor ama tam olarak durumu anlayamadım :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

+1

büyük ihtimal üşütmüşsün veya ters hareket yaptın. normal olarak bi kaç güne geçmesi lazım. üşüttüysen iğne olmadan zor geçer. ağrıttıysan da eczaneden krem al bel ağrısı için
  • quote:

Her ihtimal aklıma geliyor ama tam olarak durumu anlayamadım :/

Alıntıları Göster
    genelde sabah uyandığımda olur öyle ama ciddi birşey yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    b
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PisagorAmca

Evet öylede oldu baanda ağrı direk abşlamadı uyandığımda oldu 2. gün bu dün nedense bi anda geçti, sorna uyudum kalktığımda tekrar ağırmaya başladı yani asrkadaşalr tam oalrak benim bu durumda ne yapmam gerekiyor doktora gidimmi yoksa kremmi alayım yardımcı olun krem al diyeniniz olmuş önemli bişey dğeil diyen olmuş ama ben bilmiyorum içim rahat etmiyo daha öncede omluştu hafif ama bu seferki 2 gün sürdü 2. gün bu tam oalrak ne yapiyim şmidi kremmi alayım doktoramı gidim?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PisagorAmca

Evet öylede oldu baanda ağrı direk abşlamadı uyandığımda oldu 2. gün bu dün nedense bi anda geçti, sorna uyudum kalktığımda tekrar ağırmaya başladı yani asrkadaşalr tam oalrak benim bu durumda ne yapmam gerekiyor doktora gidimmi yoksa kremmi alayım yardımcı olun krem al diyeniniz olmuş önemli bişey dğeil diyen olmuş ama ben bilmiyorum içim rahat etmiyo daha öncede omluştu hafif ama bu seferki 2 gün sürdü 2. gün bu tam oalrak ne yapiyim şmidi kremmi alayım doktoramı gidim?

Alıntıları Göster
    sürekli bi ağrı mı? yoksa başını çevirdiğinde aniden ortaya çıkan sırtına iğne batar gibi bi ağrı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

sürekli bi ağrı mı? yoksa başını çevirdiğinde aniden ortaya çıkan sırtına iğne batar gibi bi ağrı mı?

Başımı çevirdiğimde sırtıma iğne batar gibi bi ağrı bu oluyor normalde olmuyo şu andao lmuyo sadece sırtımı değince veya boynumu aşağıya çevirince oluyo onun dışında hiçbi sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

quote:

Başımı çevirdiğimde sırtıma iğne batar gibi bi ağrı bu oluyor normalde olmuyo şu andao lmuyo sadece sırtımı değince veya boynumu aşağıya çevirince oluyo onun dışında hiçbi sorun yok

muhtemelen boynun sinirlere baskı yapıyor boyun fıtığı olmuş olabilirsin. En kısa zamanda doktora git fazla ilerlemeden. Ayrıca boynunu kütletme çok tehlikeli bi hareket küt diye kalırsın ortada

Edit: Sırtında bel fıtığıda olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oGuxXx* -- 7 Mayıs 2011; 18:49:59 >
  • başını aşağıya eğmezsen birşeyin kalmaz
  • quote:

quote:

quote:

muhtemelen boynun sinirlere baskı yapıyor boyun fıtığı olmuş olabilirsin. En kısa zamanda doktora git fazla ilerlemeden. Ayrıca boynunu kütletme çok tehlikeli bi hareket küt diye kalırsın ortada

yarın gitsem hangisine gidicem genel cerrahimi yoksa başka birşeymi,sağlık ocağınamı gidim devlet hastahanesinemi gerçekten çok endişeleniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 7 Mayıs 2011; 18:57:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

yarın gitsem hangisine gidicem genel cerrahimi yoksa başka birşeymi,sağlık ocağınamı gidim devlet hastahanesinemi gerçekten çok endişeleniyorum

Alıntıları Göster
    Başka önerisi olan varmı yarın gitmeyi düşünüyorum doktora ama sınavlarım var yarın sabah ve öğle, herşey üst üste geliyor nabıcam bilmiyorum

• quote:

Başka önerisi olan varmı yarın gitmeyi düşünüyorum doktora ama sınavlarım var yarın sabah ve öğle, herşey üst üste geliyor nabıcam bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Merhabalar... aynı bahsetmiş oldugunuz agrı iki aydır bendede var ne yaptınız ögrenebilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssss19831907

Merhabalar... aynı bahsetmiş oldugunuz agrı iki aydır bendede var ne yaptınız ögrenebilirmiyim?

Konu hortlamış tövbe bismillah gelelim soruya kendiliğinden geçti kardeşim bendeki 2-3 günde sırtındaki ağrıyı düşünme aklın orda kalmasın onu düşündükçe daha çok ağrır.
  • quote:

quote:

Konu hortlamış tövbe bismillah gelelim soruya kendiliğinden geçti kardeşim bendeki 2-3 günde sırtındaki ağrıyı düşünme aklın orda kalmasın onu düşündükçe daha çok ağrır.

Benımdemde tutulmustu gerçekten çok kotu bı ağrı gırıyo ama hastaneye gıd genel cerrah hepsını yapabılıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ducatı corse

quote:

quote:

Benımdemde tutulmustu gerçekten çok kotu bı ağrı gırıyo ama hastaneye gıd genel cerrah hepsını yapabılıyo.

Alıntıları Göster
    genel cerrahamı fizik tedaviye mi gitmek gerekir?

• quote:

genel cerrahamı fizik tedaviye mi gitmek gerekir?

Alıntıları Göster
    Önce ortapediye gidin o sizi yönlendirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mardonius

Önce ortapediye gidin o sizi yönlendirir.

Alıntıları Göster
    banada oldu 2-3 hafta doğru düzgün hareket edemedim, ortopediye gittim üstüne, önemli birşey yokmuş geçti sonra. ortopediye git yine de fıtık olmuş olma ihtimalin de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LKLC -- 11 Kasım 2011; 10:06:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.