Şimdi Ara

SOL Fiber bağlandı, sorunlar başladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yıllardır kullandığım Telekom adsl aboneliğinden vazgeçip Süperonline fiber bağlantısına geçtim. Şimdi durumu anlama aşamasındayım :)

    HG255s modem bağladılar. 2.4 ve 5 Ghz kanalları aktif durumda. 2.4 GHz evde iç odalara ulaşırken, 5 GHz sadece modemin olduğu odada işe yarıyor. Benim fiber aboneliğim 35 Mbit olmasına rağmen, 5 GHz ile bağlandığım yerdeki hızımı 50, hatta bazen 80 Mbit ölçüyorum. Üstelik kablosuz olarak. Bu nasıl oluyor? 2.4 Ghz bağlantımda ise ortalama 25 Mbit ölçüyorum. Yine kablosuz olarak.

    SOL fiber bağlantısında sorunlarım:

    - Telekom bağlantımda yasaklı sitelere windows üzerinde dns değişikliği yaparak girebiliyordum. Yeni bağlantımda dns değişikliği işe yaramıyor ve ben artık bu sitelere bağlanamıyorum. Bunu nasıl halledeceğim?
    - HG255 hakkında bir hayli olumsuz görüş okudum. Sol'a başvurarak modem değişikliği yapılması öneriliyor. Ben de böyle yaparsam ne tür yararlar elde edeceğim? Hızda ve dns değiştirme konusunda önerilen modem daha mı elverişli?
    - Evdeki iç odalarda bağlantı kalitesini artırmak için ne yapmak gerekir? Sinyal güçlendirici olarak hangi cihazı takmalıyım?
    - Iphone ile eviçi wifi bağlantısında sorun yok. Ancak, örneğin Iphone 5s'in yazılım güncellemesini yapamıyorum. Kum saati dönüp duruyor. Çok acayip değil mi? Telekom adsl bağlantısında böyle bir sorunum yoktu.

    Deneyimli arkadaşlarımdan yardımcı olan olursa çok memnun olacağım :)
    Saygılar







  • ölçümü hangi cihazla yapıyorsunuz? laptop tarzı bi cihaz ise ve ek olarak antivirüs programı varsa yanlış ölçümler çıkabiliyor.

    HG255 problemli bir cihaz wifi de yaşadığınız problemleri wifi kanalını değiştirerek deneyerek çözmeye çalışın onun dışında bi çözümü yok.

    Engelli siteler türkiye genelinde engelli Bazı firmalarda ( netspeed ) engel olmuyor ama o da yavaş yavaş kapanıyor.

    Windows üzerinde kolayca goodbyedpi seçeneğiyle engelleri kaldırabilirsiniz. Diğer cihazlar için vpn sart.
  • İlk ay 100 mbps baglanti hizi hediye. Kablo ile ölçüm yaparsanız 100 cikacaktir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni şaşirtan 50-80 mbps gördügü halde neden başka firmalara geçiş yapmadin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun o HG255s denen routerda 2.4ghz + 5ghz aynı anda yayın yapınca ısınmadan kaynaklı arıza çıkartıyor... 100mbps için 5ghz kullanmak daha iyi performans sağlasada bu routerda menzili kısaltıyor... router tarihi eser olduğundan 5ghz için yeni yapılan cihazlardaki gibi geniş menzilli ve uyumlu değil...
  • Superonline'ın verdiği HG255'i teknik olarak kullanmak zorunda mıyız? Piyasada birçok fiber router var. Bunlardan birini alıp kendimiz takamıyor muyuz? Bu anlamda bir öneri olursa çok memnun olurum.
  • Sinan Abi S kullanıcısına yanıt
    Superonline altyapısı üzerinden hizmet veren firmalar (milleni, Vodafone) size kullanıcı adı şifrenizi veriyorlar ama Turkcell vermiyor sizin routerdan almanız gerekiyor forumda konusu var bilgileri aldıktan sonra kendi routerınızı kullanabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 15 Şubat 2019; 21:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın aldığınız pakete ne kadar fiyat ile anlaştınız?
  • 99 TL. Bir yıl anlaşmalı. TV yok.
  • ruh sağlığınız için ilk yapmanız gereken kronik olarak bozuk olan hg255s aleti ZTE marka olanı ile değiştirmek.
  • Sinan Abi S kullanıcısına yanıt
    Yeni Router alıp HG255’e bağlayabilirsiniz routerı access point olarak. HG255 WiFi kapatırsınız, yeni router WiFi ile devam edersiniz.
    Ben N55U’yi böyle kullanıyorum. Odalarda Ethernet kablosu çekiliyse de en uzak odada kullanabilirsiniz 2.’yi.
    Ethernet kablosu çekili değilse powerline alırsanız sorunu çok temiz çözersiniz. Şu an daha iyi bir çözüm yok kablo çekmekten dışında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.