Şimdi Ara

Sokak köpeği kabusu devam edyor: bebek arabasna ve çocuklara saldrylorlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
2
Favori
10.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Eyüpsutlan ilçesi Kemerburgaz semtinde orkide Sokakta Bebek arabası ile bebeğini gezdiren bir anneye sokak köpekleri saldırdı. Olay yerinden geçen yaşlı adam, kadını ve bebeği kurtarırken bu sefer sokak köpeklerin hedefi oldu. Sokak köpekleri yaşlı adamı feci şekilde yaraladı


    Olayın olduğu sokakta oturan bir vatandaş 15 gün öncede alt sokakta 15-16 yaşlarında başka bir çocuğa sokak köpekleri saldırdı. 3 hafta öncede Kemerburgaz PTT önünde 6 yaşlarında Annesi ile yürüyen bir kız çocuğuna saldırdığını son bir ay içerisinde bu üçüncü vaka olduğunu söyledi.


    Sokak köpeği kabusu devam edyor: bebek arabasna ve çocuklara saldrylorlar


    https://www.newgokturk.com/m/kemerburgaz/kemerburgaz-da-sokak-kopeklerinin-saldirdigi-yasli-adam-agir-h11782.html



    gelişmiş ülkeler Türkiye'ye gelecek vatandaşlarını başıboş sokak köpekleri konusunda uyarıyor.Güzelim cennet ülkeyi hindistan seviyesine getirmeye kimsenin hakkı olmamalı bu ne yav.


    bunlar ya sahiplendirilmeli ya da barınaklarda beslenmeli...belediyelere güvenilmiyorsa özel barınaklar kurulmalı..aksi takdirde insan hayatını ve çevre sağlığını tehdit etmeye,trafik kazalarına ve ölümlere sebep olmaya devam edecekler.



    Fransa:

    https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/conseils-aux-voyageurs/conseils-par-pays-destination/turquie/#Sante


    Öfke

    Ankara ve Türkiye'deki çoğu şehir, davranışları bazen agresif olabilen çok sayıda sokak köpeğini barındırma özelliğine sahiptir.

    Kuduz, virüs bulaşmış bir köpek tarafından ısırılırsa veya yalanırsa, yanlışlıkla insanlara bulaşabilen viral bir hastalıktır.

    Acil tıbbi tedavi olmadığında ölüm oranı çok yüksektir.

    Kuduzlu bir hayvanla temas ettikten sonra, ısırık sabunlu suyla iyice yıkanmalı ve acil bir tıbbi konsültasyon, serum ve acil uygulanmasını belirlemek için kontaminasyon riski değerlendirmelidir. kuduz aşısı. Ankara'da kuduz karşıtı merkez çağrılmalıdır (bkz. "Türkiye'de Yaşam / Sağlık": https://tr.ambafrance.org/-Sante-525-).


    Bu nedenle hayvanların evcilleştirilmemesi ve hatta onlara yaklaşılmaması önerilir. Maruz kalan bir bölgede kalmadan önce koruyucu aşılama (ön maruziyet) önerilebilir ve önceden tıbbi konsültasyon ve değerlendirme gerektirir.


    İrlanda

    https://www.dfa.ie/travel/travel-advice/a-z-list-of-countries/turkey//


    Başıboş Köpekler

    Sokak sokak köpekleri Türkiye'deki çoğu kasaba ve şehirde yaygındır. Yerel makamlar sayıları kontrol etmek ve yönetmek için harekete geçer, ancak gruplar halinde parklarda ve arazilerde toplanır ve zaman zaman agresif olabilirler Bu köpeklere yaklaşmaktan kaçının, ancak ısırılırsanız Türkiye'de kuduz ve diğer hayvan kaynaklı hastalıklar olduğu için derhal tıbbi yardım alın.



    İspanya

    http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/SiViajasAlExtranjero/Paginas/DetalleRecomendacion.aspx?IdP=187

    Önemli notlar ve sağlık bölümünde yazan:


    Ankara'da, özellikle Çankaya bölgesinde, çok sayıda sokak köpeği var. Son aylarda bu köpeklerin bazen bir grup halinde hareket eden bazı saldırıları ve ısırıkları oldu. Bu saldırılar özellikle alacakaranlıkta ve şafak vaktinde gerçekleşir. Daha fazla bilgi için Sağlık bölümüne bakın.


    Japonya

    https://www.tr.emb-japan.go.jp/files/000338968.pdf sayfa 10


    kuduzdan bahsetmiş ve köpeklerden uzak durulması gerektiğini yazmış


    Finlandiya

    https://um.fi/matkustustiedote/-/c/TR

    Sağlık bölümünde yazmış


    Türkiye'de çok sayıda sokak köpeği var. Bir köpek ısırmasından sonra, kuduz ilacı almak için derhal hastaneye başvurmalısınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 23 Haziran 2020; 12:24:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mezarlıklar ise tam bir köpek dünyası.

    Edirnekapı Şehitlik Topkapı istikametinde kendimi zor kurtardım.

    Mezarlıktan çıkarak etrafımı sardılar.Allah şahit 50'den fazla köpek vardı.Kaçarken arabaların altında kalmakta var.

    Köpek alıp bakamayanlar mezarlıklara bırakıyorlar.

    İnsanlar ölmüşlerini bile ziyaret edemez durumdalar.

    TAM 50 Tane büyüklü küçüklü köpek bana saldırdı.O zamanlar lise 2 ye gidiyordum.Çocuktum yani televizyondan gördüğüm kaçarsan daha çok kovalarlar lafından kaçmadım.Hepsi etrafımı sardı bir kaçı ayağımı yakalamak için hamle yapıyordu.Bende karşı hamle olarak onlara yapıyordum.Oturduğum yer çok tenha yani oraları(Herkes çalışan o saatlerde kimse olmuyor).Uzaklardan bir çöp kamyonu geçiyor aha beni kurtaracak sandım.Gülerek geçtiler.Abartmıyorum en az 50 tane...Havlamalar yüzünden site içindeki köpeklerde havlamaya dellenmeye başladılar.Benim içim cehennemdi.Ne kadar gittiğimi hatırlamıyorum bi yerden sonra kendi bölgelerinden çıktığım içim peşimi bıraktılar ama üstte dediğim gibi diğer bölgedeki köpeklerde alarma geçmişlerdi.Allahtan bir tanesine arada yemek veriyordum beni tanıdı ve karşı havlayarak diğerlerini susturdu.

    Beni orda kurtaran şey soğuk soğuk terlememe rağmen,can havliyle karşı hamle yaparak süreci iyi yönetmemdi.Tam 5 kere bacağımı kaptırdığım gibi kurtardım.Eğer yere yatırsalardı parçalıcaklardı.Ve bu olaydan sonra tüm köpeklerden korkar oldum.Geçmiyor ve hiç bir zaman geçmicek.

    Bu olayın yaşanmasına sebep olan şey ise bu ve benzeri köpekleri o bölgelerden alıp bizim buraya atıyorlar.(Aydos).Kısırlaştırılmamış çok köpek var şuan en az 100 köpek var.Hayvan sevgisi bu değil arkadaşlar.Kendi yanlızlığını bastırmak için hayvanlara tasma takıp köleniz yapıyorsunuz.İşiniz bitincede sokağa atıyorsunuz.

    Avrupa Avrupa diye ölenler bakın bakalım sokaklarda sokak hayvanı var mı yok mu?Bunun adı hayvan sevgisi değil arkadaşlar.Sokak hayvanlarının nüfusu kontrol edilmeli.Bebekte oturup ben de hayvan sever olurum çünkü ordaki saldırgan hayvanları alıp bizim buraya getiriyolar!Gelin buraya gerçek köpekleri görün!

  • Bizim burda da baya olay yaşanıyor. Millet besleye besleye 2-3 olan köpek sayısı 15-20'ye dayandı aşiret gibi geziyorlar bazen bir sokaktan kimseyi geçirmiyorlar. Anneme de saldırmaya çalıştılar zor kurtuldu kadın. Hala daha beslemeye devam ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpek severler böyle konulara gelmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mezarlıklar ise tam bir köpek dünyası.

    Edirnekapı Şehitlik Topkapı istikametinde kendimi zor kurtardım.

    Mezarlıktan çıkarak etrafımı sardılar.Allah şahit 50'den fazla köpek vardı.Kaçarken arabaların altında kalmakta var.

    Köpek alıp bakamayanlar mezarlıklara bırakıyorlar.

    İnsanlar ölmüşlerini bile ziyaret edemez durumdalar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

    Bu mesaj silindi.

    Şikayet edip sildirirler belki ondan yazmıyorlardır Sokak köpeği kabusu devam edyor: bebek arabasna ve çocuklara saldrylorlar 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evinize alip bakmiyorsaniz sokakta kopekleri beslemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde bir sokak köpeği kuryeye saldırdı adam az daha kaza yapıyordu zor kurtardı paçayı, bu hayvanlar sokaklarda doğuyor büyüyor dayak yiyor vs iyice yabanileşiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun büyük sıkıntı. olayın temelinde yine bizim sözde müslüman insanlar yatıyor aslında. hayvanı döven mi dersin eziyet eden mi dersin. saldırganlaşıyor köpek. bizim mahallenin sokak köpekleri gelir kendini sevdirir yemeğini yer git diyince gider kimseye saldırdığını görmedim. hayvanlardan daha hayvan bir toplum olduğumuz için yaşanıyor bunlar. bırak kediye köpeğe sevgiyi insanın insana sevgisi yok bu topraklarda. geçen gördüm bizim şerefsiz komşu sokak köpeğini kovalattı kedinin üstüne doğru. bide hehehe diye gülüyor izlerken. sorsan cumadan çıkmaz günde 5 vakit namazında.

  • Şehir sokaklarında başıboş köpek olmamalı.
    Seveni var ise şehir dışında usulüne uygun bir barınak kurup bakabilir.
    Aksi halde itlaf edilmeleri gerekir.
    Çocuklar ve bayanlar ısırılmaya ve parçalanmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birileri deseki yılda en az 3 kişiyi seçip rastgele öldürcez kıyamet kopar lakin sokak hayvanlarının sebeb olduğu ölümlere neden tecavüzlerde sesiniz çıkmıyor diyorlar çok ilginç.

  • Sokak köpekleri halk sağlığını da tehdit etmektedir köpeklerden insanlara parazitler bulaşabilir vs.

  • Geceleri otopark mafyası gibi oluyorlar. Birisi havladığı zaman savaş çığlığı gibi oluyor, hepsi peşine gelip havlıyorlar. Sürüsüne bereket gezdikleri için karşılaştığınız an Allah yardımcınız olsun.

    Tamam arkadaş köpek de bir canlı ama insana zarar vermeye müsait bir şekilde sokakta dolaşması çok sakıncalı. Etrafta çoluk çocuk oluyor. Isırdı mı al başına belayı. Çok tehlikeli.

    Zaten bala göte yaşıyoruz ülkede bir de itle köpekle uğraşacak halimiz mi kaldı. Bıraksınlar ormana isteyen gidip sevsin, beslesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında olay basit.. mama firmaları istiyor köpeklerin sokaklarda olmasını... yoksa nasıl kilolarca mama satacaklar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende köpekleri ve dahi diğer hayvanları severim ama "sokak hayvanı" diye bir şey olmamalı. Hayvanların ait olduğu yer sokaklar değildir. Ya doğa, ya sahibinin yanı ya da barınaktır.

  • Ben "sözde" hayvanseverlerden irite oluyorum muhatap dahi olmuyorum. Alman kurdum var çok agresif yetişti ve herşeye saldırıyor. Ağzını tasmayla kapatmadan çıkarmam dışarıya. Nelere sebep olabileceğini biliyorum çünkü. Köpeğimide çok seviyorum. Köpek besleyen biri olarak şu sokak köpeklerine karşı olduğum için hayvan düşmanı ilan ediliyorum.

    Arkadaşım köpek dediğin kurttur esasen kurt. Kurtların evcilleştirilmiş ve zararları minimalize edilmiş halidir. Ama o yırtıcılığı içinde taşıyor hala. Ben kendi köpeğimde bile bunu görüyorum. Ben köpeğimi bıraksam sokakta kedi bulsa öldürecek, tavşan bulsa öldürecek, kendinden küçük köpek bulsa öldürecek, küçük çocuk bulsa saldıracak vs vs. Yırtıcı bir tür çünkü. Sokakta ki köpekte bundan farksız işte. Gece karanlığında 5-6 tanesine denk gelin bakın nasıl dünyanızı karartıyorlar. Bunların sokakta yeri yok. Çok seven evinde besler ve gerekli önlemlerini alır. Ben alıyorum ve şimdiye kadar sıkıntı çıkmadı. Bu hayvanlar sevgi pıtırcığı değil. Bakın çok seviyorum köpekleri ama nasıl bir canlı olduklarını da biliyorum.

    Bu sözde köpekseverlere göre onlar birer meleeeeek. Değiller.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.