Şimdi Ara

Sokak köpeği kabusu devam edyor: bebek arabasna ve çocuklara saldrylorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
2
Favori
10.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kedi besleyin kuş besleyin, köpek nedir ya. Hayır küçükleri neyse çoban köpeği sokakta geziyor bildiğin. Zaten ülke yeterince gergin, atm ye para yatırırken bile millet tip tip bakıyor, hırlı mı hırsız mıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

    geçmiş olsun büyük sıkıntı. olayın temelinde yine bizim sözde müslüman insanlar yatıyor aslında. hayvanı döven mi dersin eziyet eden mi dersin. saldırganlaşıyor köpek. bizim mahallenin sokak köpekleri gelir kendini sevdirir yemeğini yer git diyince gider kimseye saldırdığını görmedim. hayvanlardan daha hayvan bir toplum olduğumuz için yaşanıyor bunlar. bırak kediye köpeğe sevgiyi insanın insana sevgisi yok bu topraklarda. geçen gördüm bizim şerefsiz komşu sokak köpeğini kovalattı kedinin üstüne doğru. bide hehehe diye gülüyor izlerken. sorsan cumadan çıkmaz günde 5 vakit namazında.

    Onla da pek alakası yok, kendi haline bırakılan her hayvan vahşi doğasına dönecektir.

  • Yine dolusmuslar hemen konuya.  

  • Hepimiz ölüp gideceğiz sonunda, bize zararı olmayan canlıları öldüreceğimize çözüm yolu bulup, onlar da yaşasın, biz de yaşayalım yolu bulmamız lazım!
    Şikayet olunan hayvanlar barınaklara konulur, büyük sürü oluşmaları, dağıtılarak azaltılır. Zaten işsizlik var, Bazı belediyeler bir kişiyi görevlendiriyor, uzaktan üfleyerek iğne ile uyutup, aracıyla barınağa götürüp, veteriner eşliğinde ne yapılacağına karar veriliyor.
    2-3 tane oluncalar pek problem olmuyor ama 5-6-10 olunca, sürü psikolojisine girip, tehlikeli oluyorlar. Bunların dağıtılması gerekiyor.
    Ya da devlet karar alacak, hepsi barınağa götürülüp, kısırlaştırılıp, hayvanseverlerin katkılarıyla yemlerini yiyip, hayatlarını orada tamamlayacaklar, sahiplenmek isteyenler de denetimli, karneli olarak alıp evlerinde bakacaklar. Gelişmiş ülkeler de bu sistem uygulanıyor, başka da çaresi yok!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

    Gelmez o tipini sevdiklerim. Daha geçen gün bir konuda guzellemeler yapıyorlardı. Görüyorlar ama yazmıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burada da sokak köpekleri var ama kimseye saldırmıyorlar, Kemerburgaz da ki köpekler açlıktan böyle birşey yapmış olabilir mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük sorun beslemek isteyen başkasının kapısına camının önüne mama bırakıyor hayvanfa sahipleniyor mekanı korumak için millete salça oluyor muhtarı linç ediyorlardı az daha sözde hayvan severler kemerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Gelmez o tipini sevdiklerim. Daha geçen gün bir konuda guzellemeler yapıyorlardı. Görüyorlar ama yazmıyorlar.

    Ekşi de bolca var bunlardan.. Evrim doğal seçilim diye gezip köpeklerin nasıl ortaya çıktığından habersiz omo onloron doğol yoşom olonono boz oşgol ottok onsonsoz sokoklor ostoyoroz diyen concon bunlar  


    Aha bunlar işte  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 15 Haziran 2020; 10:19:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: War Rock

    Bizim burada da sokak köpekleri var ama kimseye saldırmıyorlar, Kemerburgaz da ki köpekler açlıktan böyle birşey yapmış olabilir mi acaba ?

    Gruplaşma olunca başlar o sorun. Bir tanesi alfa oluyor ve sürekli saldırıyor.


    Çözüm gruplaştıkları anda barınağa alıp dağıtmak. Ve daha önemlisi kısırlaştırma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvanları severim bende ama arkadaşın dediği gibi gruplaşma olunca olay başka boyutlara geliyor. Bizim burada ortalama 10 köpek var ve gündüzleri sürekli yatıyorlar, kimseye zararları yok görünüyor.

    Ama gece olduğu zaman resmen kafayı yiyorlar, geçen arabaları kovalıyorlar vs. Şahsen ben bile korkuyorum o saatte yanlarına yaklaşmaya ki çoluk çocuk ne yapsın.

  • snowtger kullanıcısına yanıt

    Bizim burası da böyle.. 8 tane köpek var parkta.. Bu dernekler ve fanatikler Belediyeyi nasıl kafaladılarsa artık 8 tane köpek kulubesi var. Parkın içinde... 300 metre illerdeki çocuk parkında ise 4 köpek kulubesi var...


    Çarşıda bulvarlarda caddelerde yine köpek kulubesi var.. Ve civarlarında etrafa saçılmış kuru mamalar


    Bi de tabela asmışlar parazit yaptığı için kuru mama ile besleyin diye...


      sağol be


    Gündüz camış gibi yatıyorlar gece kıyameti koparıyorlar

    Köpek maması ticaretinde iyi para var galiba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen işe giderken kadının biri köpeğine bir dünya küfür ediyordu. Bu kadın eminim köpeğini 1 hafta sonra evinden uzakta bırakıp kaçacaktır. Her önüne gelen hayvan sahibi olmamalı, herkes hayvanlara bakamaz, sevemez. Yaz aylarında yanında dolaştıranlar eylül-ekim ayında kemerburgaza veya tekirdağ taraflarına bırakıp kaçıyor. Hayvanları gördükçe üzülüyorum. Ama yüzlerce hayvan artık telef olma aşamasına geliyor. Ev havyanı sokağa atıldığında zaten şaşırıyor, ne yapacağını bilmiyor. Öldürsen onlarca hayvan dernekleri ölümüne karşı çıkar. Hayvan satışına izin verilmemeli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: veni60

    Bu mesaj silindi.

    Hocam bazen korkmanın, korkmamanın hiç bir önemi yok   30 metre öteden bir silüet gördükleri gibi koşarak havlamaya başlıyorlar. Kadın erkek çocuk yaşlı ne olursa  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir köpeğin etrafa saldırmasının(labaratuvar ortamında geliştirilej pitbull DOGO gibi ırklar hariç tabi)altındaki nedeni başka yerde arayın.Demekki mahallemizde yaşayan insanlar o hayvanlara nasıl davranıyorlar ki bu hayvanlar böyle karşılık veriyor insan gördüklerinde.
    Ben yılın yarısı Kıbrıs'ta yaşıyorum.Burada daha 1 tane köpeğin bir insana saldırması gibi bir olay yaşanmadı.Evden çıkarım takılırlar peşime gideceğim yere kadar benle birlikte gelirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvan sever olmak demek sokak köpeğine yemek vermek değil onu sahiplenmek veya sahiplendirmekle olur. Benzer saldırılar banada oldu fakat ısırılmadım. Isırılsam bunun hesabını kim verecek. Mecburen işe gidiyorum. İşe gitmeyeyim mi? Varsa bana araba verecek arabayla gideyim.

  • KÖPEKTAPARLAR İNLERİNDEN YORGAN ALTINDAN KONUYU TAKİP EDİYOR

  • quote:

    Orijinalden alıntı: notguest

    Bu mesaj silindi.
    1. insanlar aç
    2. evlerinin kirasını bile ödeyemiyorlar
    3. hasta oluyorlar ilgilnenen yok


    Bu insanların yaşaması eziyet, sistematik uyutma başlamalı.


    Dünyada yaşayan tek canlı siz değilsiniz, yapılan b*k gibi şehirler ve çökük sisteminizin bedelini aylar süren ev hapsiyle ödüyorsunuz ama belli ki anlamanıza yeterli olmamış. Merak etmeyin kendinizin nasıl bir canlı olduğunu anlayana kadar devam edecek bir süreç var önünüzde, tadını çıkartın :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki öyle.. O mahalle veya sokak da yaşayanlar sayın köpeklere kötü davrandı ve saldırganlaştı...ve hiç ilgisi olmayan masumlar, sırf yolları Ordan geçtiği için saldırıya maruz kaldı...



    Ee çözüm?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 15 Haziran 2020; 12:57:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    İnsanları eğitmek...
    Kediye,köpeğe tecavüz eden insanlar var kardeşim neyden bahsediyorsun.Köpeklerin içgüdüleri belli.Burada suçu hayvanlara bulmak yerine insanlarda aramak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.